Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
joe979
senior tag
Mindent jól csináltál. Sajnos ez a víz ilyen. 2010 ig tényleg ilyen volt a stég. Utána szépen lassan megkopott a hely dicső fénye.... Voltak gondok, vezetpség váltás, széthálozták a vizet a csobánkai ágról , stb stb stb . A halmennyiség sosem lesz már benne olyan mint 15 éve. Kilos keszegek , brutális süllők ... A nagyokat persze rendre fogják a helyiek, a bojás távolságból a mai napig. Nagyon régen nyaranta, rendszeresen ki álltak a ponytok a gát felőli oldalra a zsilip után . Sajnálom a helyet, mert iszonyatosan imádtam . Be eső horgásznak nem igazán kedvező a helyzet a helyi pecás közösség miatt .
-
szgzuri
tag
válasz
Gabi atya
üzenetére
Ma megtartottuk a céges horgászversenyt a Moby Dick nagy nevelőtaván. Köszönöm szépen a tippeket, sokat segített a felkészülésben, és az eredményes részvéteben.
Mi tizenöten voltunk a tó egyik oldalán, velünk szemben egy másik verseny kb 40 fővel.
Hobby horgászokból áll a társaság, freestyle verseny, 1 bottal, fonott dobóelőke nélkül. A végeredmény elég nagy szórást mutatott, sajnos volt betli is, viszont a győztesnek sikerült 50kg-ot fognia. Én 6 ponttyal és 2 kárásszal 15kg-ig jutottam, ezzel a középmezőnyben végeztem. A verseny legnagyobb hala egy 6 kg-os potyka lett, és néhány amúr is horogra akadt.
Nem szoktam ilyen tavakon horgászni, és hallisztes kajákat sem szoktam használni, úgyhogy számomra ez az alkalom új tapasztalatok szerzéséről szólt, egy kicsit kipróbálni a kockatavi methodozást.
A következő kaját kevertem be: 1/3 rész 2mm-es halibutos mikropellet, 1/3 rész hallisztes method etetőanyag, 1/3 rész gabona alapú édes fűszeres feeder etetőanyag (csak hogy legyen egy számomra ismert és megszokott összetevő is benne). Szép sötét színű finom halas-fűszeres illata lett, extra aromát nem használtam. Bekeverve és rostán áttörve kb 4 liter lett. A 6 órás verseny végére 2 dobásnyi kaja maradt, szóval sikerült jól gazdálkodnom a bekevert mennyiséggel.
Töltögetős method kosaram nincsen, a HD-s (Deáky) method flat feeder kosarat használtam, ami papíron 30g, gyakorlatban 45, kajával megtöltve 75-80, erre kézzel lehet rátapasztani a kajagombócot.
Csalinak 10mm-es wafters használtam, sárga (kukorica) és narancs színekben.
12-es KKM-B szakáll nélküli horog, 15 cm hosszú 19-es N-Gauge monofil előkén. 360-as medium feeder bot, 2 oz-os spiccel, 20-as főzsinór + monofil tapered line dobóelőke, ami 20-asról 31-esre vastagszik fel. Ez a dobóelőke az 56 méterre kiklipszelt horgászathoz kellett, a 75-80g-ra tömött kosarat ilyen távra dobóelőke nélkül már nem bírta a főzsinór.
Egy második botot is vittem, ezt 32m-re klipszeltem ki, ugyanaz a szerelék kivéve, hogy itt 22-es főzsinór dobóelőke nélkül.
Kb fél óránként váltogattam a távokat, a benti több halat adott, azon több időt is töltöttem, de amikor ott csak a kárászok maszatoltak, akkor átváltottam a kintire.
Alapvetően jó peca volt, mind a hat órában sikerült halat fogni, a legnagyobb potyka 4 kilós volt, amit a megítélésem szerint nem túl durung felszereléssel, és 12-es közepes vastagságú szakáll nélküli horoggal óvatosan fárasztottam. Egy halam szákolás előtt leakadt, egy pontyos kapást pedig nem sikerült megakasztani. Két kisebb nyurga is tiszteletét tette.
Figyeltem a többieket is, sokan jó kiadós spomb-os alapozó etetést csináltak, és arra horgásztak rá methoddal, közülük kerültek ki a verseny élmezőnyének tagjai. Én nem alapoztam, hanem 5-10 percenként dobtam újra, végül ez is működött, legalább is 8 halat adott, amikor a tó 3/4 részén verseny volt.
Összességében jól éreztem magam, jó peca volt, tanulságos volt kipróbálni a methodozást verseny körülmények között.
De már nézegetem a vízállás előrejelzést, mikor lenne érdemes a Dunára menni
. -
A Zéé
addikt
Na, megjártam a Háziréti tavat. Hát elég szenvedősre sikerült.
2 kollégám is ismeri a vizet, így kifaggattam őket, mindketten azt mondták, hogy inkább a halőrház felőli ág közepét próbáljam. Matchezés volt a terv, a pénztáros néni erre inkább a gát előtti stéget javasolta, ahol csak úszózni lehet. Fél 7-re értem ki a tóhoz, ami már ekkor szinte fullon volt. Elindultam a halőrház felőli ágon, mindeni ásítozva ébredezett a sátra előtt. Egész jól begyalogoltam, de szabad hely egy darab se, szóval indulás vissza. Közben néztem a másik oldalt, ott is hasonló volt a helyzet, de kiülni a tó közepére a stégre nem volt kedvem. Átmentem a csobánkai oldalra, egy olyan hely volt, ahol elfértem, a nagy stég mellett, de ott is csak úgy, hogy a 420-as bottal már nem tudtam dobni, a 390-essel is csak úgy, ha kicsit előre dőltem a széken, szóval messze nem ideális helyre sikerült leülnöm.
Fél 8 felé sikerült bedobni az elsőt, egyből jöttek is a kis bodorkák (ilyen 15 centisek), de más nem, hiába próbáltam csontit, kukoricát, bármit. Összeraktam a feedert, hátha majd arra más jön, de nem... Egészen addig, amíg egy süllő bele nem keveredett a zsinóromba.
Pergetve se nagyon fogtam még ekkorát
Ez a süci összeszedte a match-et is, úgyhogy újraszerelés jött mindkét boton, el is eredt az eső közben. A halak mérete nem változott, szóval összepakoltam és átmentem a stégre a javasolt, lefolyó felőli végére. Állítólag itt ha beszórok egy doboz csemegekukoricát, biztos lesz ponty. Beállítottam az eresztéket (itt amúgy mély a víz, sliderezni kellett volna igazából), megágyaztam a magkeverékkel, a második dobás pedig... Egy gyönyörű színű köves.

Ez szerintem nem csak belekeveredett, alulról akadt ugyan, de az állkapcsába a horog.
Fenékről csak nem jött semmi, visszább vettem az eresztékből, és kipróbáltam a vízközti matchezést. Csak egy kis jelzőólom maradt a forgó felett, minden dobás után egyből lőttem az úszóra vagy egy csipet csontit, vagy egy kis magkeveréket. Így sikerült néhány szebb dévért is fogni, meg 2, a korábbinál icipicit nagyobb bodorkát, de nem volt nagy a kapkodás, úgyhogy 4-kor eljöttem.
Vegyesek az érzelmeim, mert szép a víz, rendezett a környezet, az elbeszélések alapján hal is van benne, de a tömeg még a múltkori törökbálinti heringnél is durvább volt. Hétvégén biztos nem megyek többet. Amúgy szinte kivétel nélkül mindenki bojlizott, 2 emberke matchezett még a gát tövénél. -
vendingo
veterán
Én horgászni járok, ha fogok halat, az bónusz, ha nem, akkor pihentem egy jót. Felesleges agyalni. Mondjuk ez egyesületi víznél jó, de ha több ezret kellene fizetni napijegyért, akkor én is morognék, ha nincs hal.
-
törölt tag
válasz
KunEmber
üzenetére
Hidegfront előtt déli szél és légnyomás esik = nem nyerő
Frontbetöréskor eső + emelkedik a légnyomás+ a szél átfordul északira = nyerő
Ez a tankönyvi része , ezt lefordítani az adott napra sokszor nehéz plusz adott vízre lefordítani is nehéz sokszor.

Pl a mai nap volt már északi szél de most éppen déli szél van. Volt már ma légnyomásemelkedés most éppen elég szépen esik a légnyomás, és volt eső is pedig még nem ért ide a front. Elvileg eső frontbetöréssel jönne . Szóval ez ilyen vegyesfelvágott amiből bogozd ki most ez jó a halnak vagy sem, de lehet fél óra múlva változik minden.

Elvileg az eső azért jó mert oxigént visz a vízbe. Az sokszor bejön főleg nyáron ha jön egy hidegfront esővel közvetlenül eső után horgászni. Olyankor általában mozog a hal.
-
hermanyi
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Több mint 20 éve vagyok én is nős, de az invitálásnak nem tudok nemet mondani. Irigykedni nem szoktam, mert ezt már megszoktam. Az meg lehet, hogy drágább lenne mint a mostani. Pecapénzböl meg nem szívesen engedek 😊
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
Köszönöm sporttárs, ezen egy igazán jóízűt derültem....
Annyival kiegészíteném az amúgy nagy igazságot, hogy így ezüstlakodalom környékén nem biztos hogy nagy visszatartó erő lenne az öregasszon' csipkés ruciban....
Én mostanában ráveszem hogy jöjjön ki velem, hoz szendvicseket, kávét, sört..stb. Persze azért irigykedem a fiatalabb sporik ifjabb horgászinasára.....
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
KunEmber
üzenetére
Érdemes, meg esőben is, ha valaki nem kényes..Vagy van ernyője. Nem egyszer tapasztaltam hogy eső előtt, vagy mikor elkezd esni, megőrültek a halak, folyamatosan volt kapás. Lehet csak véletlen, az eddig fogott amúrjaim nagy része így hidegfrontban, eső előtt eső kezdetén jött.
-
KunEmber
senior tag
Skacok, tapasztalati kérdés: hidegfront előtt érdemes kimenni, esznek a halak? Lehet, hogy kimennék késő délután feederezni, de nem vagyok biztos benne, hogy érdemes-e.
Vagy a hidegfront csak az egyik ismeretlen a nagy egyenletben?
-
vendingo
veterán
válasz
FireFox1996
üzenetére
Lehet így kéne.

Tegnap a kertbe szórakoztam vele, csak kicsi hozzá a kerti tó. :) -
hermanyi
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
"A főszervező megerősítette lapunk azon értesülését, hogy a vizsgálat során szakértő véleményét kérték, és az elkészült dokumentumban a szakember mintegy másfél tucatnyi olyan egyedi ismertetőjegyet talált a Gold Black Carp Team által fogott egyik kapitális pontyon, amely alapján egy másik fényképen is be tudta azonosítani ugyanazt a halat – holott az más adatokkal volt feltüntetve, azaz egy másik fogásnak számított."
-
forras2
őstag
válasz
Sungoo
üzenetére
Kinek mi tetszik.
Sógorom az aktív pecét szereti. Vagy 1 nagyon vékony kis pálcával methodozva, vagy úszózva keszegezni, kárászozni, ez az 5 percenként veszed ki a halat...
Másik ismerősöm meg évente 2× megy horgászni fehérvárcsurgóra a tározóra, 2× egy hétre. Egyszer tavasszal egyzser ősszel, de első 3 napban be sem teszi a botokat, csak 1 fix helyet etet 3 óránként, meg pihen, és a 4. naptól meg horgászik, várva a nagy halat. Volt hogy 1 halat sem fogott, volt hogy 1-2-t csak, de tavaly megfogta élete halát, egy 20,74kg-s pontyot. Ő meg így szeret pecázni.
Én meg szeretek 1-2 napra kimenni a családdal, bográcsozni, iszogatni, jókat beszélgetni, közben horgászni, és fogok amit fogok, méret faj nem igazán számít.
Nem vagyunk egyformák
-
Sungoo
addikt
-
@mriya@
őstag
válasz
Sungoo
üzenetére
Na, ott volt némi érdekesség is.
Egy ugyanazon halat ugyanaz a csapat többször fotózott le különböző súllyal.
A legnagyobb pontyot fotózaskor leejtették, ott csapkolódott a füvön.
És szerintem engedélyezve volt a behordás, amit én nem csípek.
Magát a fix ólmos bojlizást is sportszerűtlennek tartom.
Hogy a sporthorgász akkor észlelje a kapást, mikor a szerencsétlen hal már húzza a 10-20 dekás ólmot.........?! 🤮 -
Sungoo
addikt
válasz
@mriya@
üzenetére
Néztem az IBCC összefoglalót, és minden elismerésem annak a csapatnak, aki egy 60 ezer hektáros tavon 630 kiló halat fog úgy, hogy csak az 5 kiló felettiek értékelhetők. De valahogy sosem volt az én világom, hogy egy hetet üljek a botok mögött, sokszor napokon keresztül egy mozdítás nélkül.
-
vendingo
veterán
Összeállt a nagy project, nagy örömmel indulok haza a munkából, hogy rászentelem a hétvégét, erre utánam szólnak, hogy holnap dolgozni kell

-
Kislabda
csendes tag
Sziasztok!
Eddig csak olvasgattam, de mostmár aktívan csatlakozom én is az itteni horgász közösséghez. Alapvetően match botozással és rakózással teltek a korábbi évek. De mióta felköltöztem néhány éve Bp-re egy kis lakásba, (cuccok maradtak vidéken) igyekszem áttérni a feederezésre, methodozásra. Be is szereztem hozzá a szükséges felszereléseket. Adódik is az első kérdésem:
Bp közelében - 11.kerületből könnyen, gyorsan megközelíthető - horgászvizet tudtok ajánlani? Valami nyugis, feederezős helyre gondolok.
Igazából egy szombati kis délelőtti pecát szeretnék megejteni. Duna kézenfekvő lenne, vidéken mellette nőttem fel, de ennek ellenére még sosem horgásztam rajta, pláne a felszerelésem sem folyóvízi. -
forras2
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
-
Jofi81
őstag
válasz
aladarazurbe
üzenetére
Akkor lehet, hogy rápróbálok először azzal, mielőtt beruháznék egy bolognaira. Már csak olyan helyet kell keresnem...
-
galervin93
addikt
válasz
forras2
üzenetére
Mindenképpen ma. Nem lenne hülyeség valami nedvszívó anyaggal (akár papírtörlő, újság) letakarni, mert kicsapódik rá a nedvesség és az nem tudom mennyire tesz jót neki.
Én fagyasztott kaját előző este szoktam kivenni. Magokat szintén, bár a kukorica (főleg a csemege) nagy melegben könnyen nyálkás lehet, meleg nyári napokon elég reggel is. Csontit viszont csak induláskor, gyorsan kienged. -
forras2
őstag
Szevasztok!
Holnap megyek végre horgászni
Maradtak tavalyról bojlijaim, bent vannak a fagyasztóban. Azokat vegyem ki ma, hogy holnapra engedjenek ki, vagy holnap reggel elég, majd a vízben enged? Vagy hogy szokás ez? 
-
Jofi81
őstag
Jól
felbafelkeltettétek az érdeklődésem a dunai úszózással kapcsolatban. A Dunán, Tiszán szoktam feederezni, állóvízen meg spiccbottal úszózni, de a folyóvízi úsztatás teljesen ismeretlen számomra. Tudtok esetleg ajánlani nem túl drága bolognai botot, amivel bele tudnék vágni anélkül, hogy mondjuk 30 ezret ráköltenék? Érdemes egyáltalán így ismeretlenül beleugrani? Esetleg próbáljam meg először a 7m-es spiccbotommal? Vagy a 4, 20-as feederrel? (Bár azt elég nehéz lenne sokáig kézben tartani.) -
szgzuri
tag
válasz
galervin93
üzenetére
A szöszök és a szél miatt mostanában én inkább hajnalban szoktam szerencsét próbálni. A K-hídnál úsztatva ma reggel 5 és 7 között jött két jász, két dévér, egy paduc, egy koncér és négy géb. 7 és 8 között már semmi, pedig továbbra is etettem nekik.
A múltkor feederen a lebegtetett csontit nekem is jobban felvették a bagolykeszegek, és egy kis harcos szilvaorrú, a waftersra meg nálam is jelentkezett egy tükrös potyesz, meg egy szebb dévér. -
galervin93
addikt
Délután feedereztem egy kicsit a Dunán (Bp. Árasztó utca). KunEmber kolléga is kilátogatott egy-két órára. Sajnos nem volt adakozó kedvében a folyó, nagyon szenvedős peca volt, 2-től 5-ig konkrétan egyetlen akasztásom volt, azt is elbénáztam, ezen kívül pár apró mozdítás. Ami érdekes volt, hogy csontira alig kapott, aztán átváltottam tisztán puffasztott kölesre, ebből 3-4 szem a horogra, és láss csodát, erre már volt csipkedés! Igaz olyan zsenge kis kapások, szinte nem is lehetett nekik bevágni. Aminek mégis sikerült, az ilyen 20-30 dekás kis paducot adott. Kb. egy órán át tartott ez, aztán pakolnom kellett.

Közben a nagy csendben bedobtam egy másik botot is az etetés alá gilisztacsokorral és láss csodát, eltekerte a spiccet egy telepített kis tükrös.

Tényleg jó sokat rakhattak bele, mert boldog-boldogtalan fogja a hírek szerint.
A nyárfaszösz-helyzet a sz*r és a borzasztó között ingadozott, pedig előtét zsinór kötése sem volt a szerkóban, mert telibe fonott volt mindkét boton, de kora estére fordulva így is minden dobásnál takarítani kellett.
-
@mriya@
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ott legalább fognál halat. :-)
-
szgzuri
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Előbb-utóbb nekem is össze szokott pöndörödni vagy kihajolni a monofil hajszálelőke, főleg fárasztás során.
Megpróbáltam én is a videóban bemutatott 3x átbújtatós kötést, 12-es Preston KKM-B horoggal, 19-es Guru N-Gauge zsinórral sikerült.
Ugye igy a csalitüske és rajta a csali szabadabban tud mozogni a hajszálelőke hurkában (hasonlóan mint a fonott zsinórnál), kiváncsi vagyok, a halak mit szólnak majd hozzá. -
hermanyi
addikt
válasz
csababarca
üzenetére
Mutató ujjad erre van kitalálva. Ráteszed a dobra és azzal állítasz a féken.
-
A Zéé
addikt
válasz
csababarca
üzenetére
nem kell a fékkel babrálni...
Ez csak ilyen horgászfilmes marhaság, hogy a féknek folyton recsegnie KELL. Azért matát mindegyik állandóan a fékkel. Ha egyszer beállítod rendesen, akkor nagyon ritkán kell csak hozzányúlni. -
csababarca
őstag
Na nekem ma leszakadt a csalituskem, pedig előre kötött volt. Már másodjára fordul elő.
Utána meg megint a saját amatőrségem miatt vesztettem halat, meg szereléket.
Kihúztam a partig egy 4-5 kilós pontyot (lehet nagyobb is valamivel), már kifekudt a vizre, mondom megvan, behuztam a féket amivel nagy hibát követtem el, mert ahogy lehajoltam a merítőért fordult egyet, rántott és szakadt is le a szerelék..
Hát tanulni kell még ezen részét. -
Spoon16
tag
Én a csalitüskét Palomarral szoktam felkötni és után csomómentessel a horogra. Eddig nem vettem észre,hogy gond lenne vele. Érdemes lehet tenni vele egy próbát.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Steady74
üzenetére
Köszönöm a tippet!
Eddig monofil zsinórra clinch csomóval felkötöttem a csalitüskét, aztán ugye csomómentes kötés..Vagyis ugyanúgy kötöttem mint fonott zsinórra. Annyi gond volt vele, hogy ez a kis monofil zsinór, amin a csalitüske volt, mindig összeugrott, pöndörödött.. Ezért használtam ritkán monofil előkét csalitüskéhez. Amit írtál, megpróbálom szerintem egyszerűbb lesz mint amit a videó után próbáltam.
Szerk: KunEmber : Köszi, így kötöttem, de előbb írtam, monofillal mi volt a gondom vele.
-
KunEmber
senior tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ez nem jó neked? Egyszerűbbnek tűnik.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
hát azért megnézném, hogy egy 12-es vagy 14-es horog szemébe hogyan fűzi bele 3X mondjuk a 18-as vagy 20as zsinórt... Én úgy kötöm a tüskét monofilra, hogy a levágott előkezsinór egyik végére kötök egy nagyon pici hurkot úgy, hogy a hurokban benne legyen a tüske, majd egyszerűen csomómentessel megkötöm a horgot. Vagy lapkás horgot [link] ezzel tudok kötni akár tüskével akár gumikarikával. Utóbbit szeretem, nem akad bele a merítóbe sosem.
-
Zoli bácsi
őstag
Ezzel a kötéssel kínlódtam fél órát. [link]
Remélem meg tudjátok nézni. Addig eljutottam hogy a végén harmadszor is át kell húzni a horog fülén a zsinórt..Igen ám, de az istennek nem megy át, pedig 0,16-os zsinórom van, és horog is a "nagyfülűek közül való.
Előbb betépek egy előkét míg megkötöm..Na ezt azért mégse, maradok az eddigieknél.
-
hermanyi
addikt
válasz
vihartigris
üzenetére
versenyre kell 7. én
de majd kiderül ,hogy Match vagy rakó -
A Zéé
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
na, a kiskocsi jó hír. Nincs se honlap, se egy rendesen karbantartott FB oldaluk, ahol az árak, meg ilyen apróságok ki lennének írva.
Többször tervben volt már, de szombaton lehet, hogy megnézem én is szintén egy kis matchbotozásra. -
hermanyi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Ma vettem , szóval garis 3 pot dobbal . 2x lesz vízparton használva lehet nem lesz

-
galervin93
addikt
Nem mentem messze, kb. itt. 20 méterre olyan 1.50-1.70 volt a víz, pedig azt hittem a gát miatt mély lesz, még a csúszón is gondolkodtam peca előtt. Persze valószínűleg beljebb mélyebb. Amúgy nem vészes a cuccolás, 300 ft a kiskocsi.

hermanyi
Nem kizárt hogy érdekelne az orsó, mert most az egyik match osztozik a pergetővel orsó terén, aztán kényelmetlen le-fel rakosgatni, ráadásul a Maver matchnek már kicsit szét is bactam az orsótartóját, jó lenne fixen egy orsót használni rajta.
szerk.: hosszú előkével egyetértek, sokkal nagyobb buli.
-
A Zéé
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
method amúgy tényleg inkább olyan, mintha gereblyézne az ember. Pláne, ha fix a szerelék. Na ott sok izgalom nincs, ha kapás van, ott 95%, hogy meg is van a hal. Én is szoktam így pecálni, és már többször mentett meg a betlitől, de azért a hosszúelőkésnek szerintem nagyobb a sportértéke.
-
hermanyi
addikt
Ne baxátok már szét KunEmbert . Had horgászon ne kapáljon . Ide RSD re jobb a hosszú előke .
Jun 8 . án lesz egy eladó SW Nova 4000 orsóm ,0.15 ös Gorilával feltöltve .
-
A Zéé
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Háziréten melyik részen voltál? Milyen mély volt ott a víz?
Google maps-en nézegettem, hasonló alakú tavakkal az a tapasztalat, hogy a hosszabb ága a mélyebb, jobb, az meg ennek pont a parkolóval ellentétes oldala. Annyit hurcolkodni meg... -
galervin93
addikt
válasz
KunEmber
üzenetére
Gratulálok!
Tényleg igen szépen haladsz. 
---
Kis off: tegnap pontot tettem a Decathlonos láda ügyének végére, elmentem érte személyesen, fog a franc várni futárra... Mindennek apropóján ki is próbáltam a vasat.
Elszaladtam ma Házirétre, mert ajánlottátok, hogy jó keszeges víz. És tényleg.
Hónap végén úgy néz ki meg lesz tartva a megyei csapatbajnokság Maconkán, szóval egy kis gyakorlás is volt ez, így egy szál matchbotot vittem csak magammal. Szűk négy órát pecáztam. Rögtön azzal szembesültem, hogy nem vittem a csúzlikat... Szóval amit gyakorolni akartam az ennyi is volt. No sebaj, dobáltam kézzel, olyan 20 méterre. Az elején rengeteg volt a sneci. Először a könnyű keszeges szerkót (0.3 tizeddel indultam) súlyoztam picit, kb. 1.5 gramm ólom került a zsinórra, de mintha mi sem történt volna, ugyanúgy a snecik zargattak. Nosza még több ólom, már vagy 3 gramm is volt. Ez már félig-meddig sikeres volt, de még mindig nem az igazi. Aztán lerövidítettem a 30 centis előkét a felére... Bingó.
Gyakorlatilag minden dobás egy keszeg nem nagy, 15-30 dekásak, egy volt olyan 40 körül.
A csali a snecik miatt giliszta volt, kicsi vékonyból kettő, nagyobb vastagabból egy darab kettévágva ment fel, viszonylag nagy "polip" lett így a csali, de csak ez tudott átmenni a sneciken, illetve kisebb csalival a keszegek sem jöttek annyira. A fenék felett 5-10 centire volt optimális, ezt is a végefelè találtam meg, de szépen összeállt a dolog, csak pont ekkorra fogytam ki a kajából. Igaz nem is csináltam sokat, csak pár órát akartam horgászni, annyira jó is volt. Szóval jót pecáztam. A láda is kényelmes, végre minden kéznél van.
Holnap lehet lenézek a Dunára délután, de most feederrel, mert kicsit nyugisabb pecára vágyok.
-
KunEmber
senior tag
Ha egyszer majd lesz másik botom, vagy pontyoznék, akkor biztosan lesz. De amíg keszegezek, így, addig esélytelen a másik bot. Mikor átjött dumálni a szomszéd horgász, pár másodperccel később kaptam a bothoz kapáskor, már be is nyelte a horgot a hal.
El nem tudom képzelni, hogy ilyen intenzív peca mellett legyen még egy bot is. Vagy max "riasztóval". -
KunEmber
senior tag
válasz
Sungoo
üzenetére
Bevallom, nincs methodos szerelékem.
Azt kértem hermanyitól, hogy a legegyszerűbb, legkisebb pénz és energiaigényű, de maximális hatékonyságú szerelést ajánljon. Ezért végül a sodort gubancgátlós, hosszú előkés verzió mellett tettük le a voksunkat. Kb. 50-60 cm-es az előke (de azt is hosszabbítóval használom, mert az előketartóm a legolcsóbb műanyag és csak max 15-20 centis előke megy bele), 30 gr-os kosár és 17-es keszeges (Decathlon, 50 db) horog. 22-es Szilvási felé süllyedő zsinór és 16-os előke volt tegnap.
Kiklipszelve, 5 percenként dobálva azért már viszonylag nagy mennyiségű etetőanyagot tudtam egy 5 méter átmérőjű helyre dobni. Dobások pontosságával még mindig elégedetlen vagyok, de azért sokat javult.
-
jansky1
senior tag
Döme-tó engem érdekelne, de ott van még a korábban szóba került Tiszakécske II-es holtág is. Júniusi hétvégék nekem kilőve.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
FireFox1996
üzenetére
Zsola azóta is emlegeti, szlogenné vált: "Tényleg könyörögni kell egy whiskey-ért" és jót röhögünk. Peka is lehet jönne a pecára majd beszélek vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2025 M4 16GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8600G / 6700XT 12GB / 16GB DDR5 / 512 SSD + 2TB HDD!
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Használt Samsung C24F390FH ívelt monitor / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
.
Most értem haza, hulla vagyok, bár elég pörgős nap volt szerencsére, tojtak a halak a hidegfront szabályzatra!

Azt hittem, hogy a dobáshoz hasonlóan az ujjával szorítja a bottesthez.
Hegymászásnál, vitorlázásnál megtanulja hamar az ember, hogy ilyenekkel nem szórakozik.

Azt kértem hermanyitól, hogy a legegyszerűbb, legkisebb pénz és energiaigényű, de maximális hatékonyságú szerelést ajánljon. Ezért végül a sodort gubancgátlós, hosszú előkés verzió mellett tettük le a voksunkat.