Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tigipuf
senior tag
Ide is nyugodtan be lehet ám írni ,hogy tényleg milyen kínai (alis) orsók azok amelyek még beleférnek az elmennek még kategóriába.Univerzális átlagos hobbi szintű horgászokra gondolok ,feeder,bolognai stb témában..Engem is, és másokat is érdekelne szerintem.
(nincs mindenkinek fészbukja
) -
tigipuf
senior tag
Horgászkártya bevezetése már tuti, napi hír , vélemények

Nem bírtam belinkelni a cikket úgyis megtaláljátok, -
tigipuf
senior tag
válasz
peterkiss9
üzenetére
Így-e

[link]Szerintem is jó az ára.
-
tigipuf
senior tag
válasz
Jofi81
üzenetére
Hát akik megbuktak halismeretből azok meg is érdemelték.Különben meg egyszerűen nem hiszem el,hogy lassan már egy érettségi vizsga színvonalán van egy horgászvizsga.
Tapasztalataim szerint nem ezen vizsgán múlik az adott horgász későbbi viselkedése.
Le is írnám akkor,hogy rengeteg sporinak fingja sincs megkülönböztetni például az egyes keszegfajokat ,bagoly,dévér,lapos(büdös),karika,szilvaorrú,sőt a jász és a pirosszárnyút se tudják max akkor ha kilón felüli jászt fognak.Sokszor még a tapasztaltaknak is nehéz.
iIyenek mennek manapság,afrikai harcsa,meg a japi piros ponty,
-
tigipuf
senior tag
válasz
forras2
üzenetére
Hát én nem tudom mit cidriztek itt a vizsgától,mondjuk,ha egy nyurga ponyt képét mutatják,és nem vágod rá csípőből,hogy Harcsa Veronika,akkor már meg is van a pecsét.
Viccet félretéve régebben ,úgy volt ha tisztába voltál a tilalmi időkkel- méretkorlátozásokkal,meg nagyjából a horgászrenddel,etikával, (mostanában nem tudom,hogy nevezik)esetleg a szélhajtó küszt nem kavartad össze a törpével akkor simán meg van a vizsga. -
tigipuf
senior tag
Kár volt visszaengedni,lehet okoskodni de nem sok van már neki hátra,most ugye qrva jó mert legalább 100-an rávetődnek
hátha kifogom én is
jeszóval,és lehet pózolni...
Szegény öreg harcos,vagy ha valaki úgy érzi,hogy hatalmas jövő áll előtte,esetleg még serdülőkorban van nyugodtan jelezze. -
tigipuf
senior tag
válasz
Jofi81
üzenetére
Szépek ezek a karikák,hát én azért mentettem volna belőlük sütés céljából is,mert ugye szép dolog a sporthorgászat,de én például még egy sztorit se hallottam volna,hogy egy vadász elengedett volna egy lelőtt vaddisznót,vagy őzet
.
A jó kecsegés helyek meg általában (hál isten) nehezen megközelíthetőek,(sok esetben esetleg csak csónakkal)illetve meredek,ásatlan part és egyéb nehézségek,ami ugye már eleve kizárja a strandpapucsban lemegyek,kempingszékben elfekszem,a söröcskét beverem tipusú sporik áradatát.
-
tigipuf
senior tag
válasz
Steady74
üzenetére
Ennyi vér egy ekkora jószágnál annyi kb,mint amikor hagymapucolásnál megvágod az ujjad
.Inkább a parti gyötrés,a mólón lévő viszaengedés esetleg nagyobb kárt okozott benne.
Biztos vagyok benne,hogy azóta semmi baja ,ezek már öreg rafkós szívós jószágok,van amelyiket évente drótozzák,mégis köszöni szépen és éli világát. -
tigipuf
senior tag
válasz
becsitibi
üzenetére
Látszott is a a képen,hogy nem mélyen ült.
Nem is azért írtam ,egyértelmű az,hogy valaki húshorgász,vagy tényleg sporthorgász.
Kommentjeidből,képeidből látszik,hogy becsülöd a halakat mindenképp pozitív.
Sajnos én nem vagyok ennyire sportszerű,bár a fene tudja,halat csak mindig saját célra (szereti a család) vittem el,bár szerintem az se gond,hogy hazait eszik a sportárs,ugye?
Mindenképpen előnyben részesítem a folyóvizi halakat,gasztronómiailag nem is lehet elmondani,meg kell kóstolni,hogy mekkora a különbség az ízviláguk mentén. -
tigipuf
senior tag
válasz
becsitibi
üzenetére
Süllőt általában tök fölösleges visszaengedni,főleg hagyományos élőhalas(snecis)-halszeletes fogásnál 80%-k kb elpusztul főleg ha kicsit gyötörve volt fárasztáskor,esetleg még mélyre is nyelte a horgot.
De mondjuk ha nem vette torokra mivel pergettél és nem mélyen akadt,akkor egyértelmű vissza kell dobni ha nem óhajtod elfogyasztani.
-
tigipuf
senior tag
válasz
L_YKing
üzenetére
Hát nagyon sajnálom a fene egye meg,de ilyenkor egyből az jön át,hogy tényleg a víz az úr

" A kályhából mindent kormot kimosott."-ez azért jó jel
,majd jönnek a halak is.
Tényleg szörnyű lehet minden sporttársnak akinek üdülője,telke van a duna mentén a mostani árvíz után. -
tigipuf
senior tag
Nagyon sajnálom a holt tiszai halpusztulást,de nem kellene levegőztető berendezést biztosítani a vízgazdágnak?
-
tigipuf
senior tag
Elnézést kérnék az imént említett,és sajnos kifogott öreg harcsa nevében,hogy idáig keszeget,kárászt.sőt talán pontyokat is fogyaszott.
sajnos őt elfelejtették értesíteni,hogy mekkora biznisz manapság a a ponythorgászat,mert akkor biztos átment volna vegába.
Azért annyit hozzáfűznék a sztorihoz így látatlanban,hogy ez az öreg jószág több tiszteletet érdemelne!
szerintem nem ártana,ha az annyira imádott pontyfélék nemzetközi fogadtatásáról is írnátok néha.
De legyen itt egy személyes és igaz történet:rokonaim az USA-ban élnek ott szoktak pontyozni,és jócskán fognak is nem pellettel,meg bizbasszal,hanem sima gilisztával.
Az amerikaiak nem értik mire horgásznak ,ugyanis az európai horgászokon kívűl más nem horgászik pontyra olyan szemét halnak tekintik mint itt kb a törpeharcsát.
Ja és a pláne a gilisztát sajnálták azon vitáztak,hogy merte felszúrni a horogra.
Amúgy meg ausztráliában pontyírtó versenyeket rendezek ha íjjal lövöd még több pont...
Ilyen ez gyerekek,olyan mint az afrikai harcsa,hol van ő az öreg 100 kilós harcsához????
Tudjuk,hogy mészáros,de ő van itthon,a régi halász sztorik az egészben eltünt,leszívott libák,kacsák.
Aki meri megkérdőjelezni a csúcsragadozó posztját egy-két tógazdasági potyka miatt,,az nem is horgász. -
tigipuf
senior tag
-
tigipuf
senior tag
válasz
zenwalk
üzenetére
Hát komolyan mondom ilyen helyre akkor se mennék el ha fizetnék,ez a kategóriákra bontott fogás+plusz ár + meg talán áfa is?.
sajnálom,sőt talán meg is értem akinek nincs más lehetősége,de én inkább lemegyek egy holtágra és fogok 4-5 30 dkg-s kárászt a "vadasból".
NEM tudnák,és nem is fogok fizetni olyan halakért amiket gyerekkoromban biciklikosár számra hordtam haza.
Persze ezek a vizek kihalóban vannak,és az élő vizek állapota is gyalázatos.(köszönhetően a mérhetetlen kapzsi halászoknak ,rapsicoknak .
Csókoltatlak benneteket,de valaki álljon már mellém az irányú tapasztalatomban,hogy míg minket sújt(jogosan ) a pontyok ívási tilalama addig a halászok miért szedik ívási idő alatt is a pontyokat ?????????????????
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- Eladó 1db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
,persze sokfelé lehet tájékozódni ,ez is ilyen ez a fórum ezért volna.Hátha valaki okos ír 
)

.