Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tavasszal, vagy a horgász szezon kezdetén ki milyen főzsinórt és esetleg horog előke zsinórt használ fenekező horgászathoz?
-
vendingo
veterán
Én is a Beastmasterrel szemezgetek, de megnézem majd a preston botokat is. Mind a kettőről csak jókat halottam eddig.
Én is szinte csak pergetek, de tilalmi idő alatt csak harcsára lehet pergetni, az pedig nem nagyon van felénk.
joe979 Köszi a tippet, akkor 330 vagy 360-as pálca lesz.
Nyáron vettem method kosarakat 25-35 grammosakat. Ezek használhatóak light/mediom bottal, vagy egyáltalán mekkora kosarak kellenének?
Nagy távolságot nem szeretnék meghorgászni, max 40-50 méter, ennél nagyobb távra nincs szükségem. -
zsola32
őstag
köszönöm a válaszokat
a Dorado wobblereket már nézegettem, elég jó áron nyomják őket.
jellemzően eddig "csukás" csalijaim voltak, ideje bővíteni a fogandó halak listáját.azt jól gomdolom hogy az éves engedélyeket majd a hónap második felétől lehet megvenni?
(2016-ban napijeggyel horgásztam, és bazira várom "hogy érezzem a bérlet adta szabadság ízét". lakhelytől 15-20 percre van az egyik kiszemelt tavam, télen még akár 2-3 órára is megéri majd kimenni pergetni) -
joe979
senior tag
(#27682) vendingo
Ahogyan sityu mondta, light / medium pálcák. A dobósúly 40 - 70 gr-ig is terjedhet. Ez márka, bot függvénye. Egy 330-as bottal elég jó távokat megtudsz dobni . Ha lesz időd és lehetőséged azért párat nézz majd meg boltban is.
(#27683) sityupityu
Ez igaz teljes mértékben, innen indult a dolog. A heavy az nálunk örök klasszikus pálca és peca .
Ormótlan és randa
Viszont az utóbbi évek slágere akkor is a light vonal, az elmúlt 3 évben nagyon felpörgött a dolog. Mindenki gyártja már őket. A facos csoportokban rengetegen érdeklődnek utána, és elég nagy százaléka veszi is ilyen botot. Az más kérdés bejön/e nekik. A másik része , rengeteg sok vizünk van, rengeteg horgászati lehetőséggel. Manapság nem igazán teheti meg egy tó, hogy NE szerezzen be nagytestű , tenyészetből leselejtezett példányokat. -
-
Eagl3
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
Shimano Beastmasterem van, 360-as azt hiszem medium, de mai szemmel siman light
. Mar egy ideje nem ferdereztem mert rakaptam a pergetesre, de mindig nagy elvezettel veszem kezbe ezt a palcat. Igazi angolos feederbot szerintem.Elvileg ez a BX szeria de eleg nay katyvasz van a neten ahogy rakerestem, baromi szep voroses barna blankja van, ahogy rasut a nap latszanak benne a bio tokomtudja milyen szalak.
Egy pici Baitrunnerrel hasznalom. Nyugodt szivvel tudom ajanlani ezt a parost.
-
zsola32
őstag
B.u.é.k mindenkinek

tudnátok ajánlani jól bevált domolykós wobblert? -
-
vendingo
veterán
válasz
joe979
üzenetére
Mit értesz trendi peca alatt? A finom szerelékes horgászatot, vagy a feederezést?
Én imádok light, medium cuccokkal operálni.A feederezést próbáltam kerülni amennyire tudtam, mindig inkább a match felé húztam az évek során.
Nád szélét továbbra is a match-el fogom meghorgászni, de nagy távolságokra nem szeretek vele dobálni, mert nekem macera ugyanoda dobni, eresztékkel szórakozni, zsinórt jelölgetni, pontosan etetni.
10-20 méterre ez mind nem probléma, de fölötte már kényelmesebbnek éreznék egy feeder botot miközben a finom szerelék ugyanúgy megmarad. Eddig ha távolabbra akartam horgászni, akkor elővettem a bojlis botot, de az minden volt csak nem élvezetes, amikor a 2 kilós halat csörlőztem ki vele.
Ezeknek a preston botoknak utánanézek, mindig is érdekelt, hogy milyenek.
Amit tudok, hogy dömét nem veszek.Ami továbbra is homály, az az, hogy mekkora dobósúllyal, mekkora hosszal kéne keresgélnem.
-
joe979
senior tag
válasz
vendingo
üzenetére
A Prestonokat, Middyket ezért szeretik ...
Nekem nincsen jó tapasztalatom a light / medium vonalon , nem vagyok híve ennek a nagyon trendi pecának ami jelenleg zajlik .... viszont jön az új Preston széria, ezt a beszélgetés nélkül is akartam írni, mert az első család ami tényleg szépre sikerült, nekem olyan semmilyenek voltak kinézetre ... Ha enyhe lesz az idő , akkor két felsőkategóriás jó bot ajánló lesz itt, tween és csZ jóvoltából ....
-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Akkor várnom kell egy jó akcióra, de tavaszig ráérek. Lehet tudom tolni a keretet, ha jó rá a blue arc, csak meg kéne végre csináltatnom.
Esetleg ha mégis nyeletős mellett döntenék, akkor mit mondanátok, milyet nézzek rá?
Leragadtam a match botoknál, fingom nincs a feederről, régen pickereztem (13+ éve), aztán ennyi.
Dobósúlyba milyeneket nézzek? Light/medium botokat nézegessek?forras2: Láttam már törni szar botot. Nekem van már tapasztalatom light bottal nagy hal fogásban, de szeretek felkészülni a felkészülhetetlenre is, de azért nem akarok átesni a ló túloldalára se. Sokan azért vesznek erősebb botot a kelleténél, mert mi van ha megakad a 90 kilós harcsa... Én ezt szeretném elkerülni egy angolos jó anyagokból építkező bottal.
-
joe979
senior tag
Ezek a mai napi ajánlatok valahogy nem mennek

-
-
forras2
őstag
idei legnagyobb part melletti halam az egy 10,41-es ponty volt! Úgy hogy nem jelenteném ki, hogy csak 2-3 kilós lenne!
Vendingo
"de ha beugrik egy 8-as ponty, ne törjön ketté."
Az csak és kizárólag Tőled függ, hogy az adott bot eltörik, avagy sem! Ha tudod a féket használni, akkor egy lágy picker bottal is simán kiveszel 10-20+ halakat is! -
tween
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Azt ajánlhatod, mert 60 alatt nem kapja meg...
-
-
vendingo
veterán
Tavaszra én is tervezek egy feeder vásárlást ~30-40k körül. Valami kell, amíg ragadozótilalom van.
Elképzelés: meghorgászandó táv max. 20-40m, célhalak súlya átlag 1-4 kiló között, de ha beugrik egy 8-as ponty, ne törjön ketté. Angolos pálcát szeretnék, amivel élvezet kiszedni a kisebb kilós halakat, de nem gond a nagyobbacska se.
Méretet, dobósúlyt nem tudok mondani, nem értek hozzá.Kéne hozzá valami orsó is, de soha nem volt feederem, ezért ajánljatok rá valamit. Blue arc 40 jó rá, vagy nyeletőfékes dukálna hozzá?
Árban 20-30k között, Okuma kizárva!Mekkora zsinór kellene hozzá? 18-20-as T vagy S Force?
Beastmaster, vagy egyéb ajánlás?
Nem vagyok márka hű, jöhet bármi. -
joe979
senior tag
BUÉK

azért az év utolsó rendelését leadtam horogra
-
thlaca
csendes tag
Sikerekben gazdag Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek

-
csƵ
addikt
BÚÉK!
-
forras2
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
De határozottan igen! Azt is bele vehetjük a kalapba!

-
-
forras2
őstag
Szevasztok!
Év elején tervezek vásárolni valami nagyon finom kis feeder botot part menti horgászathoz!
Rövid botot keresek, és a cél a minél lágyabb bot.
A kritériumokat figyelembe véve Ti mit választanátok?BUÉK
-
B.U.É.K
-
mano660
tag
Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok!

-
Steady74
Topikgazda
BUÉK
-
Grillo
őstag
Volt kint valaki menyhalazni?
-
Ibituba
aktív tag
Egy kis olvasnivaló. Ingyenes. Januári szám, de ott a régebbiek is.
[link] -
-
gban
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Azzal nem is lenne baj mert érdekes tud lenni az is.
De amikor egy horgász adón elmeséli hogy az itt élt királykisasszonynak 23 évesen 6 napig nem sikerült pisilnie, és a bal fölső hatosát milyen módszerrel tömték be, mindezt hosszú perceken át, majd érintőlegesen megemlíti hogy voltak pecázni is, de leakadt egy valamilyen hal, találd ki mi volt, mire jött, mindezt vegyítve a teljes tudálékosságot a túlzásba vitt költőiességgel, attól agyhugykövet kapok. -
-
gban
veterán
Mostanában sűrűbben néztem a F&H műsorát, és mindig ez a Pupa ment különféle műsorokban.
Csak engem idegesít ez az ember borzasztóan?
Mindenről beszél, de semmit se mond, kivéve ami nem horgászat, mert mindenről tud órákig bölcselkedni, csak a lényeget hagyja ki mindig. -
vendingo
veterán
Idő kérdése és bubi by döme is lesz, persze kék buborékokkal.
-
Grillo
őstag
válasz
zsola32
üzenetére
Duna is nagyon alacsony, most jelez kis emelkedést, az pont jó lesz. Az a baj, hogy itt a Dunakeszi-Göd-Sződliget vonalon nagyon lassan mélyül a szélén, aztán hirtelen törik le. És ha alacsony a víz, akkor egyszerűen csak magas csizmában tudsz elmenni a vízben olyan helyre, ahol értelmes mélységben tudsz pergetni. Maradnak a ruganyok, de abból meg van a kb. 10 km-en talán 3.
-
zsola32
őstag
válasz
FireFox1996
üzenetére
én tegnap voltam a Dráván, kb. ugyanez volt a helyzet.
pedig mindent megpróbáltam, fél kettőig csalihallal nyomtam, utána pergettem.
ami azért optimizmusra ad okot, láttam egy halat a vízben, egy szomszédos bedőlt fa tövében ugrott egyet.
szerencsére rendesen apad a folyó, így legalább látni hogy merre vannak az akadók. -
vendingo
veterán
válasz
FireFox1996
üzenetére
Nálunk reggel havazott, hideg volt, szél volt. Ki se mozdultam a gép elöl. Talán majd holnap.
-
Steady74
Topikgazda
Harcsahorgász Bécsi Tibi olvassa még a fórumot? Nagyrédei horgásztóról keresek infókat, most néztem Walter lékről milyen szép keszegeket fogott. Mivel közel van hozzám remek lenne kimenni feederrel v match-csel keszegezni nyáron egyszer-egyszer. Ha másnak is van infója a vízről, vagy más keszegben gazdag vízről észak Pest, vagy Nógrád megyében, az szóljon

-
miska17
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Szia, anno egy 5 méteres zöld-fekete Cormorant használtam,sokszor a Tarna folyócskán úsztatni , és tavi pecára is.Egy-két visszaforgónál egy hatos bot talán jobb lett volna. A hosszt Neked kell bekalibrálni;orsóméret megfelelő;
-
Zoli bácsi
őstag
Hali! Remélem egy sporttárs sem kapott bejglimérgezést...

Na, ebben a szeles időben a neten nézegelődtem, bolognai botokat. Van egy 4m-es Silstar Grizzly Bolo-m, a 2500ft-ból még kaptam is vissza, mikor vettem..De szeretnék egy használhatóbbat, jobbat.
Kisebb folyócskákon, csatornán (Kis-Rába, Rábca, Hansági főcsatorna) használnám. Nézegettem, azt láttam minél könnyebb annál drágább egy Bolo bot.
Találtam egyet, ami súlyra ott van mint az elit, de árban kevesebb, jóval kevesebb. Az ET Nase Bolo-ról lenne szó, ebből néztem ki az 5m-est. [link]
Képről, adatokból jónak tűnik, esetleg ebben az árban tudtok jobbat?
Az igazi kérdés viszont az lenne, hogy mekkorát vegyek. Láttam a vízparton embereket 6-7m-es bolognai bottal, nekem elég volt a 4m-es, de igazából soha nem használtam 4m-nél nagyobb botot. Azért 5m-esre gondoltam. Jó lenne olyan sporttársnak a véleménye, aki űzi ezt a módszert, hogy mekkora az ideális kis folyócskákra?
Másik kérdés, hogy a régi Bolon lévő hátsófékes 2500-as Shimano Hyperloop orsó nagy lenne rá?
Köszi!
-
vendingo
veterán
válasz
zsola32
üzenetére
10-kor indultam, már itthon is vagyok. 40 perc dobálás még sok is volt ebben a szélviharban. Az egy dolog, hogy felöltöztem, de a szél lefagyasztotta a kezem, illetve dobni se lehetett rendesen

Mások is elég hamar feladták. 1 faszi maradt még, de nem volt őszinte a mosolya, le föl járt, hogy ne fagyjon oda. -
Grillo
őstag
válasz
vendingo
üzenetére
Na, lementem Sződligethez gyerekkel. Nagyon alacsony a víz, a ruganyról dobáltam. Semmi, mellettem is volt egy pergetős srác, neki is semmi, fiam átment hozzá beszélgetni, mondta, hogy mostanság nem fogott semmit. A rugany végén meg idősebb spori fenekezett kishallal, de ő sem kapkodott. Mondjuk sötétedéskor eljöttünk.
-
kertsa
senior tag
Van itt köztetek, aki Kiskőrösre jár a Roberto-horgásztóra?
-
vendingo
veterán
Tegnap óta kiolvadt a tó egy kis része, sokan pergettek. Holnap reggel megyek én is.

-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Nekünk frontváltozáskor alig esznek, hiába szórok be tápot, csontit.
-
-
miska17
tag
Élénkül a nyugati szél, töri a jeget; még egy peca lesz idén...
-
vendingo
veterán
Nekem horgászat előtt alap, hogy csekkolom a kerti tavat. Most a jég miatt, jobb időben meg figyelem mennyire esznek a halak. Ha nem esznek, akkor jó eséllyel a tavon se nagyon fognak.
Volt terepszemlén a kedvenc tavaimon, de sajna 3 centis jég van. Stég alatt kiolvadt, illetve láttam ismerős nyomait, mert megint lett vágva egy lék a stég elé.
-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Már nézegetem a kerti tavat, hogy áll rajta a jég, illetve 2 körül indulunk terepszemlére a kutyával. Az összes tavat, csatornát bejárjuk. Biztonságképp bedobok egy pergetőbotot a kocsiba

-
-
-
FireFox1996
addikt
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
/*az idei fogott pontyból utolsó halászlé adag is finoman elkészült
Lassan már készülhetek a következő szezonra */ -
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
-
thlaca
csendes tag
Áldott békés, boldog karácsonyt kívánok minden kedves horgásznak

Már rotyog a halászlé
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Robotporszívók
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3993, 100% Akkumulátor
- RTX 5090-es, 5080-as stb... GAMER laptopok + dokkolók + licencek
- ÚJÉVI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- darkFlash CF8 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Viszont az utóbbi évek slágere akkor is a light vonal, az elmúlt 3 évben nagyon felpörgött a dolog. Mindenki gyártja már őket. A facos csoportokban rengetegen érdeklődnek utána, és elég nagy százaléka veszi is ilyen botot. Az más kérdés bejön/e nekik. A másik része , rengeteg sok vizünk van, rengeteg horgászati lehetőséggel. Manapság nem igazán teheti meg egy tó, hogy NE szerezzen be nagytestű , tenyészetből leselejtezett példányokat.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)