Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gban
veterán
válasz sityupityu #26599 üzenetére
Ez a sokkterápia lényege, hogy megmarad és jobban vigyáz az ember.
De ha gondoljátok, átalakíttatom sima linkké.Postázást nem vállalok.
-
veterán
-
gban
veterán
Gyanítom, amikor bement, nem fájt közel sem annyira mint amikor kijött.
[ Módosította: radi8tor ]
Postázást nem vállalok.
-
veterán
válasz zsola32 #26595 üzenetére
Most nézem, hogy a linkelt csónakhoz is 30 lbs motort ajánlanak amit én is mondtam, pedig eddig nem néztem. A nyolcvanas akku is teljesen megfelelő.
Nem rossz ez, tóra két személynek elegendő lesz. Benzines motort viszont ne rakjatok rá, szerintem ennek már egy 5 lovas is megreccsentené a fartükrét hirtelen gázadásra.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
zsola32
senior tag
válasz sityupityu #26594 üzenetére
köszönöm az információkat.
a futó is számításba jöhet, de nekem macerásabb lenne.
a tó amin használnám kb 70 ha, és inkább hosszúkás, nincsenek olyan nagy távolságok szerencsére.
horgászni 2 személynél több biztosan nem használná.körbejárom azért alaposan a kérdést, de kell egy csónak, az biztos....
-
veterán
válasz zsola32 #26591 üzenetére
Na, akkor elmondom amit tudok.
Ha a tető csomagtartóra akarod tenni, akkor valóban nincs sok választásod, csak a műanyag illetve natúr műgyanta-üvegszál csónakok jöhetnek számításba. Nekem még nem volt ilyenem ezért típust sem tudok ajánlani, de ha akarod akkor utánanézek.
Ha a mobilitás mellett nem a csomagtartó hanem inkább egy futó mellett döntenél akkor jóval könnyebb dolgod lenne.Nekem egy 5,5-ös folyóvízi faladikom van kívül-belül üvegszálazva és műgyantázva. Tehát van súlya, viszont teljesen gondozásmentes. Az egész szezonban a vízen van, csak télre viszem haza futóval. A 70-80 kilós csónakok egyébként sem alkalmasak nagy Dunai célokra, a stabilitás miatt kell valamennyi tömeg.
A folyóvízi csónakok szinte mind lapos aljúak ami szintén a stabilitás miatt fontos, és persze ami még legalább ilyen fontos, hogy jóval könnyebben és hamarabb siklik ki mint az általad linkelt gömbölyű aljú dióhéj forma. A dióhéj formának csak egy előnye van, mégpedig hogy hullámállóbb. De ebben ki is merül minden.
Ami a szállított személyek számát illeti az ilyen kis 3,9-4 méteres csónakot egyáltalán nem ajánlom négy személy részére, az ilyen könnyűeket meg pláne nem. Még baj is lehet belőle ebben a hideg időben. Egy 4 méteres facsónak már biztosságosabb, de négy személyre még ez sem alkalmas a helyhiány miatt. Csak kínszenvedés lenne. Egy ilyen kis csónak max két embernek elegendő plusz a cuccoknak."a Tiéd motoros verzió?"
Persze, hogy használok motort, folyóvízen nehézkes lenne ez nélkül . Egy 10 lóerős 4 ütemű motort használok. Korábban egy 5 lóerős volt, de azzal nem tudott kisiklani a csónak. A siklás már csak azért is fontos, mert vannak olyan helyeink is amik akár 8-10 kilométerre is lehetnek a kikötőtől. Ha nem tudna kisiklani akkor csak a csónak testsebességével lehetne menni vele ami kb max 10-12 km/h, így meg kb 24-26 km/h-val tudok menni plusz-mínusz 2-3 km/h (súlytól is függ).
"egy 5 Le szerkezet vajon mennyire repíti a ladikot, és mennyit bír egy töltéssel"
Ha elektromos motorra gondolsz akkor azt nem lóerőben hanem lbs-ben mérik. Egy olyan kis és könnyű csónakra mint amit kinéztél egy 30-as bőven elegendő, én egy 55-öst használok ha csak rövidtávra megyek.
Hogy mennyit tudsz vele menni az baromi sok mindentől függ. Pl, hogy hány Ah-s az akku, milyen nehéz a csónak illetve ami benne van, hány lbs a motor, hogy tartósan hányas fokozaton használod a motort stb.
Én egyszer egy 30 lbs motorral, egy 80 Ah-s munkaakkuval és egy 4,5 méteres, kb 130-150 kilós faladikkal közel 2,5 órát mentem egyhuzamban, és utána sem lehetett észrevenni semmit a teljesítményen csak voltmérőn láttam, hogy már a vége fele jár (a munkaaksikat kb 10,5 voltig szabad csak meríteni, az alatt már károsodás léphet fel). Persze új volt az akku is, és egy ilyen mutatvány után közel 24-órát van a kifejezetten munkaakkukhoz való, csepptöltésre is alkalmas töltőn az akku mire teljesen feltöltődik.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
zsola32
senior tag
válasz sityupityu #26587 üzenetére
mobilnak kellene lennie, egy opel vivaro tetején hoznám-vinném
ezért a fa kilőve, maradna a műanyag.
4 személyeset szeretnék, és jó lenne ha fel lenne készítve (villany)motoros használatra.
a Tiéd motoros verzió?
egy 5 Le szerkezet vajon mennyire repíti a ladikot, és mennyit bír egy töltéssel?
a tartósságára is kíváncsi lennék, a ladikéra, meg a motorra is....
ezek jutottak eszembe íg elsőre -
musli26
tag
Mennyire éri meg az orsó az árát 400k-ről van leárazva.
Ennél nagyobb árengedmény nem igen lesz:[link][ Szerkesztve ]
Dell SE2416H Asrock B75M-GL Core i3 3220 Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz Samsung SSD 850 EVO 250GB Chieftec CTG-450-80PB Samsung J5 2016 gold
-
veterán
-
zsola32
senior tag
horgászik valaki csónakból?
a következő szezonra gondolkodóba estem egy 4 személyes horgászcsónak beszerzésén.
pl. egy ilyen szerintem megfeleő lenne. [link]
a pécsi tavon használnám leginkább
van valakinek személyes tapasztalata a témában? -
veterán
-
musli26
tag
Mennyire számít jó vételnek 10k ft-ig.
A EUROSTAR MASTER CLASS MATCH bot?
Nekem feederem van de nagyon-nagyon szerettem.Venni akarok egy match botot is de nem szeretnék 10k felett költeni rá.
Vélemény?Dell SE2416H Asrock B75M-GL Core i3 3220 Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz Samsung SSD 850 EVO 250GB Chieftec CTG-450-80PB Samsung J5 2016 gold
-
tepenzed
őstag
Mindegyik stéges csalim lejár decemberben, de szinte teli vannak Van valami hátránya a lejárt csalinak?
-
tween
őstag
válasz Zoli bácsi #26575 üzenetére
Nálunk is volt ilyen sztori. Egyik ellenőr bácsi büszkén mutatja mindenkinek, mekkora süllőt fogott békés hal horgászat közben. Csakhogy éppen tilalmi idő volt süllőre az országos rend szerint Fél évre bevonták az engedélyét Sokáig röhögtünk a dolgon
-
Zoli bácsi
őstag
Ma délután felénk (Kapuvár) nagyon jó idő lett, napsütés, csak gyenge szél. Időben letudtuk a kötelező piromániás családi programot....Eh bár már idén nem készültem, mondom kimegyek hohoho! Kimentem a tópertra, feeder be, mellette partközelben úszós keszegező szerelékkel próbálkoztam. Jön egy sporttárs pár perc múlva, rámnéz, mivel pecázok....Azt mondja nem láttad a táblát..??! Milyen táblát, kérdem. Hát telepítés volt, ki van írva hogy idén már nem lehet békés halazni. Hát, elnézést, nem láttam, mondom, és neki is álltam összepakolni a felszerelést. Úszós telematch botot összetoltam, nyúlnék a feederért, egy rántás rajta. Na mondom gyorsan kiveszem, mielőtt valamit fogok..Késő volt, határozottan görbült a spicc....Rajt volt a hal. Rövid fárasztás után egy kétkiló körüli ponty a szákban. Kíméletesen visszaengedtem (semmiképp nem vittem volna el halat), az apró horog nem nagy sebet ejtett...De égett a pofám, telepítés után pár nappal, tilalomban pontyot fogni.....
-
zsola32
senior tag
mivel elég gyengusra sikerült a hétvégi horgászatom, és kb. két előkezsinórt vesztettem, az alábbi szettben töröm a fejem:
Balzer Fluorocarbon Hardmono Spool (Átmérő:0,50mm Szakítószilárdság:11kg -10m)
találtam hozzá Balzer roppanócsövet, (0.6-08-1.0-1.4-1.6-2.0 mm) átmérővel.
szerintetek melyik passzol az említett zsinórhoz, és jó lehet hozzá a Savage Gear Finesse Crimping Plier fogó?
(mindhárom termék, hal pont hun található)köszi a válaszokat
[ Szerkesztve ]
-
kertsa
senior tag
válasz Zoli bácsi #26534 üzenetére
Az O'Reel márkát nem ismerem. Viszont jól hangzik amiket írnak róla, plusz a TE véleményed. Csak feederrel horgászom, még nagy halra is Ezért kell egy erősebb, 60-as orsó.
Most egy Carp Expert 40-es van, és olykor produkál fura dolgokat. Összetekeri a zsinórt, ha fel van töltve teljesen a dob, és olykor megcsúszik a fék.
(#26543) miska17 Okuma Baitfeeder II nem találok sehol. Egy linket tudnál esetleg adni?
Köszi!
-
lakisoft
veterán
válasz sityupityu #26567 üzenetére
ez biztos . Nekem is van sok olyan cuccom ami nem látott soha vizet és nem is fog, de megnyugtat hogy van :-).
- Árad -
-
veterán
-
veterán
Igen lehetséges, hogy Asaki karbon. Nincs ráírva. De vannak olyan más matchbotjaim is (korum, carbonactive) amik tuti, hogy azok de azokra sincs ráírva.
Jankovich Krisztián távdobós videójában is volt egy ilyen bot. Igaz, hogy 420-as (ha jól emlékszem), de hát az sem nevezhető egy dióverőnek. Én nagyon meglepődtem, hogy akkorát tudott dobni azzal a bottal.[ Szerkesztve ]
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
tween
őstag
válasz sityupityu #26563 üzenetére
Igen, rémlett valami, hogy neked van tőle valamid. Valószínűnek tartom, hogy jobban is járok vele még amatőr szinten is, mint egy Beastmasterrel.
Anyagáról tudni valamit? Lehet, hogy Asaki karbon?[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
tween
őstag
válasz Grillo #26561 üzenetére
Én hónapokkal ezelőtt vettem a Stradic FK-t, de vizet még nem látott
Más: Ismeri valaki a Walter World Champion Feedert? A 330-assal régóta szemezek, de az ára nem szemez velem A Shimano sikertelenségek után ( februárig biztos nem várok a botvétellel ) lehet ő lesz a befutó. Nagy a dilemma...
-
Grillo
őstag
válasz adrian360 #26559 üzenetére
Nem véletlenül írtam.
Én tavaly vettem Lakisofttól egy feedert, egyszer már kipróbáltam. Tavasszal kiváltottam az engedélyt, ha nem nézem a snecizéseket a gyerekekkel (neki is van engedélye), akkor kétszer voltam horgászni.
Azt kell mondjam, mint az elmúlt években mindig: Majd jövőre...
-
tween
őstag
Mi az a horgászat?
-
Grillo
őstag
Mindenki leírja, hogy mennyi pénzt költött fasza cuccokra, és majd, ha lesz ideje, lehet ki is próbálja majd. Egyszer. Biztos.
-
lakisoft
veterán
Te jó ég. Tavaly szeptemberben írtam ide utóljára. Vannak akik még horgásznak itt?
- Árad -
-
tween
őstag
válasz sityupityu #26551 üzenetére
Akarsz róla beszélni?
-
veterán
-
tween
őstag
válasz sityupityu #26544 üzenetére
Olasz cégnél vagyok szerelő, részlegvezető, helyettes igen, a két év, plusz utána nem hagytam abba
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
miska17
tag
válasz kertsa #26531 üzenetére
Szia !
Okumából a baitfeeder II , azaz kettes verziót vedd , amit linkeltél azt használtam ; szimpla 55-ös méretű orsó (55mm átmérő 27mm dobemelés) , tűgörgő nincs benne ,ez hátrány,zsinórklipp sem az igazi,
zsinórképe viszont korrekt; másik három versenyzőt nem ismerem.40-es méretet linkeltél,elnéztem.
[ Szerkesztve ]
-
tween
őstag
Aki Shimano botot szeretne venni és éppen kifogyott, annak februárig várnia kell. Normart barátunk akkor szállít először! Gondoltam megosztom az infót.
-
tween
őstag
-
veterán
-
Zoli bácsi
őstag
válasz kertsa #26531 üzenetére
Terra feederem van, Carp expertet nem ismerem, a maradék kettőt a boltba megnézegettem, tekergettem.
Tierra feedert többet használok, egyel volt gond, nyeletője nem váltott rendesen vissza, gariba javították. Igazából mégsem ajánlom, ennek az egy típusnak van egy olyan idegesítő tulajdonsága, hogy valamiért ráhurkolódik a zsinór a felkapókarra visszaváltáskor, aztán nézek, miért nehéz tekerni. Nincs tragédia, lecsúsztatom a hurkot a felkapókarról, csak annyiszer előfordul, hogy idegesítő.
Ha a felsoroltak közül kéne választani, én a Team Feedert venném, szebben fut, és masszívabbnak tűnik. Energofish orsókat felénk senki nem forgalmaz, azt mondják sok gond volt velük, ezért nem.
Viszont ajánlanék a figyelmedbe egy típust: [lOreel Next FS] Nekem két fémdobbal (sekély és mély) adták, és szépen teszi a dolgát!
Ja és feederre én kicsit nagyonlom a hatvanas orsót...te tudod, de néha még az 50-es is nagynak tűnik, nekem a 60-as már bojlis botra ment. -
kertsa
senior tag
Sziasztok!
Orsó vásárlása előtt vagyok. Az alábbi típusokat nézegetem.
CARP EXPERT FEEDER RUNNER 60 6+1CS
SILSTAR TIERRA FEEDER FS 660
OKUMA CARBONITE BAITFEEDER
TEAM FEEDER FIGHTER CARP LCS 6000Amennyiben valakinek van tapasztalata, szívesen fogadom a megosztását. Ha használtok hasonló árkategóriában más típusokat, és meg vagytok elégedve, ne hallgassátok el
Egy 360XH vagy 360XXH botra kerülne.
Köszönöm!
-
vendingo
veterán
válasz zsola32 #26525 üzenetére
M végre kijutottam én is dobálni. Új 77-es fluoreszkáló flatt shad-el második dobásnál vízbeérkezés után egyből rávert egy kis csuka
Múltkor én is majdnem elhagytam azt a cuccot, szerencsére nem esett bele a vízbe.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
zsola32
senior tag
most jöttünk meg a pergetésből, minden negatív rekordot megdöntöttünk.
tegnap fél négykor kezdtük a párommal, és ugye a napijegy miatt, ma fél négykor fejeztük be a horgászatot.
nem fogtunk halat, egy leakadt a horogról (de legalább láttam)
ellenben vesztettem két gumihalat, és két wobblert, (meg persze az előkék).
sajna ez van...jövő hétvégén azért még1x megpróbálom, hátha összejön valami.a segítségeteket szeretném kérni az alábbi ügyben:
Ryobi ecusima (3000) orsónak elhagytam valahol azt a menetes sapkáját, ami a tengelyt takarja.
(Handle cap assy -67) szerintetek be lehet egy ilyen alkatrészt szerezni? és ha igen, tudnátok adni némi támpontot, hogy merre érdeklődjek?köszi
-
-
tween
őstag
Bot rendelés ismét törölve... A Normark elmehet a.....
-
gban
veterán
válasz adrian360 #26492 üzenetére
Minden elismerésem, maximálisan bejött a tipped.
Horgok nélkül eszméletlenül jól mozog a két szögletes terelős, a másik fajtát még nem néztem.
Visszatettem a hátsót, meg se moccan, hátsó le, első fel, akkor már elég jól mozgott, de nem úgy mint horgok nélkül.
Plusz 99%-ban a hátsó akadt az eddigi wobbleres fogásaimnál, így az se megoldás hogy a hátsót leveszem.
Veszek majd kis hármashorgokat rájuk, nagyon meggyőző a mozgásuk.
Jó hír még, hogy a környéken gyakorlatilag se kishalra se pergetve nem fogott senki, nekem viszont jött egy szép csuka az egyik ebay-es wobblerre, vagyis egyre inkább használhatónak tűnnek.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
tween
őstag
Nagyon merev falu, max. 40cm széles szerelékes táskát keresek. Szóval vállra akasztás után ne buggyanjon össze, az a lényeg. Tudtok ilyent?
-
zsola32
senior tag
válasz vendingo #26511 üzenetére
én is sokat filózok a csalikon.
eddig összesen 4x voltam pergetni, 8 csuka az eredmény. 4 wobblerre jött, 4 gumihalra.
ami a gumihal mellet szól, hogy ott mind a négy kölönféle volt, míg a wobblernél , egy fogta mind a négyet.
(cormoran wide noise).
mint írtam, tegnap vettem 1 sebile wobblert, meg talán ma lesz még1, de a gumihalas részt szerintem jobban fogom szeretni.
a gumihal viszont elég sérülékeny, 2 Cormoranos halamat, már javítottam egy kis szilikonnal, mivel az egyik horog körül megrepedt, a másik meg egyszer elakadt.várom a carp zoomos gumihalaimat, sajna csak jövő hétvégére lesz velük horgászat
-
-
vendingo
veterán
válasz zsola32 #26503 üzenetére
Milyen színt vettél? Nekem is most jött a héten 4 db flatt shad, így már 10 db körül járok, de tervezek még venni belőle. Vettem spin shad-et is, baromi jó találmány, innentől a hagyományos körforgó villantók háttérbe szorulnak. Nagyon jól dobható, bárhol vezethető.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
BlackmMmDog
aktív tag
Remekül sikerült a horgászat.3 ponty és mellé kb. 15 kg keszeg-kárász. 8mm halibut pelletre ananászos ízben.Reggel kiérve közölték hogy le van már halászva és csak keszeg-kárász lehet fogni
-
zsola32
senior tag
vettem ma próba céljából 40m Power Pro fonott zsinórt, 0.10-es méretben.
holnapra tervezem a pergetést, remélem jó idő lesz.
találtam a boltban Sebile Flatt Shad Sinking 66-os wobblert is, annyira dícsértétek, hogy vettem egyet.
kíváncsi leszek, hogy fog muzsikálni... -
tween
őstag
joe979 horgász bajtárs legnagyobb bánatára ismét berendelve egy bot fejlemények később
-
tween
őstag
Holnapra meg mondja a viharos szelet....
Na majd egyszer, csak leérünk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest