Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
A fenéken is sok a növény, sokszor nehezebben tudom behúzni, illetve sokszor több kilós adag jön ki, de nem ez a fő nehézség.
Néha a szél a zsinórt ráfújja a nádra, és akkor az amúgy vízbe eső műcsalit nem lehet egyenes úton kihúzni, mert a nádra fújt zsinór rávezeti a nádra. -
Ma egy nagyon szép sügér gondoskodott róla hogy ne legyen teljes betli.
Mi kell még hogy ismét jöjjenek a csukák?
Hajlamos vagyok azt hinni, elmentek a kishalakkal együtt.A szél viszont embertelen volt.
És ma is bebizonyosodott, jó választás volt a 30-as zsinór, kell ide ez, vékonyabb esetén megint megszabadultam volna 3-4 műcsalitól. -
tween
őstag
F&H-n Jankovich amuros filmje. Most fogott egy tehenet, 24 kilós.

(Kiskunsági öntöző főcsatorna)
-
tween
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Dehogy. Péntek reggel rendeltem.
-
-
tween
őstag
Apróságokból nekem sem ártana feltöltődni. De elég volt egyenlőre a bot.
-
jansky1
senior tag
-
lakisoft
veterán
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Grat.
Szép munka. -
miska17
tag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
A képek alapján jól ment a ponty a tegnapi esős-szeles időben, mire volt étvágyuk ?;
-
jansky1
senior tag
Akadós vizen sokkal kevesebb leakadásom, szakításom volt DS-el. Halat igaz én sem fogtam még így

-
válasz
sityupityu
üzenetére
Simán el tudom képzelni, hogy gyártanak 2 méretet, aztán amit rendeltél, arra cimkézik.
Mint a kínai piacon, milyen zoknit kérsz? nike? puma? adidas? cinájjuk rögtön.... -
-
A Zéé
addikt
válasz
zsola32
üzenetére
3-15-ös botra szerintem nagyon sok a 30-as zsinór. A kisebb botom nekem is olyan dobósúlyú, 18-as monofil van rajta, az is bőven elég. 30-as a 15-45-ös-ön van

Ekkora botra ugyancsak sok sztem. a 15-ös ólom is. 10-es van nekem, nem igazán tudok hosszabbat dobni vele, mint a kisebbel, viszont a botot sokkal jobban igénybe veszi. Valószínű pont emiatt nem dobok hosszabbat, nem merem annyira erősen meghúzni, mint a kisebb súllyal. -
-
zsola32
őstag
zsinór témára:
holnap megyek a horgászboltba, én is nézek az ecusima pótdobra valamilyen nem fonott zsinórt, a bolt oldalán sikerült 3 félét összekukáznom, egyeztetek a sráccal melyiket javasolja belőlük.
0.3-as méretben filózok én is, aztán tesztelek.ha annyira érdekelne a dolog, akkor vennék egy power pro dobozos spagót is, csak a tisztánlátás kedvéért.
a tekercses 0.10-es zsinór elég ratyi, a szakadásokon túl nagyon kifakult.
(3x8 órát horgásztam vele)ds:
3-15 gr-ot tud a botom, csak ki akarom próbálni 15 grammal is.
kíváncsi vagyok, milyen távolságokat tudok meghorgászni vele.
egyébként holnap lehet hogy be lesz vetve ez a technika.
van egy része a tónak, ahol kapja a felette lévő tóból a vizet.
mivel ma egész nap esett, szerintem nagy lesz holnap ott a kavarodás, bármilyen végeredmény kijöhet...ezért szép a horgászatés amit (majdnem) el is felejtettem, tudtam venni egy Flatt shad 54-et, sokat várok tőle, mert nagyon szinkronban van a merülése a tó mélységével.
beszereztem néhány nagyobb 3D gumihalat (10-13.5 cm) remélem holnap meghozzák a halat. -
BlackmMmDog
senior tag
Késő őszi pontyozás eredménye

-
A Zéé
addikt
válasz
zsola32
üzenetére
DS-nél szerintem annyira nem lényeg a súly, ha érzed a bottal, és el is tudod dobni, akkor 1 méret bőven elég. Pláne tavon. Halat még nem sikerült fognom amúgy nekem se, és szerintem csak bizonyos helyzetekben jó. Múltkor a balcsin egy srác a szedegette ki vele a süciket a hajók közül. Oda pl jó, vagy tartások hátoldalára. Ha mégis érdekes a több súly, a facebookos pergető horgászok csoportban van egy srác, gyárt-árul chebu és ds ólmokat is, érdemes rákeresni, sok méretet tud, és jó áron.
Zsinór témára: pont ma tekertem fel a Trabucco csukás zsinórt a multis botra (boltos tanácsára a 30-ast, mondván nem baj, ha kicsit vastagabb, amíg dobálni tanulok), és ez vékonyabb, mint a 28-asnak vett Spiderwire EZ Fluoro
ami amúgy egy határ fos, és az tényleg feltűnt, hogy tényleg kicsit macerás kötni. Elsőre szétcsúszott a dobra felkötött csomó, és a kapcsot is 2.-ra sikerült rendesen felkötnöm.És megzsíroztam az orsókat is. Az Okumát elsőre valamiért szarul sikerült összerakni, reszelt, mint az állat, szétszedtem, újra összeraktam (szerintem ugyanúgy, mint előtte), és jó lett, kicsit simábban jár, mint előtte. Ami sokat javult, az a Black Max... Gyárilag alig volt benne valami cucc.
-
zsola32
őstag
én most váltottam 0.10-ről 0.13-ra (tekercses power pro)
a 0.10-es nekem kevés volt, a letört ágakat, hínárost nem szerette a spagó, a nád meg.... (egy rakat halat vesztettem a szakadások miatt)
a drop shot technikával én is csak most ismerkedek, össze van állítva néhány szerelékem, 2 hete használtam is, nekem tetszik. (még nem fogtam vele halat) jelenleg 7 gr-os Cormoran ólmot használok hozzá, de tervben van nehezebb ólmok beszerzése is. (10 és 15 gr)
"falun (pécs)" ezt egy ólom márkát tudtam beszerezni, a többi cormoranos súly bőven 20gr felettiholnap megyek pergetni valamikor, ha hinni lehet az időjósoknak, pécs környékén sütni fog a nap.
-
válasz
Gézengúz
üzenetére
Erősebb az adatok alapján mint a Kastking.
sityupityu: itt is elég lenne a halak miatt a 0.06-os is. A nádra és egyébre akadás miatt kell a vastag. Van amikor 5-6 kilónyi növényzetet vontatok ki, van amikor a nádra fújja a szél, emiatt kell az erős.
De a lényeg, ugye hogy nem tűnik vékonyabbnak mint a 30-as mono?
Ti néztétek már a fonottat így mono mellett? -
-
Gézengúz
addikt
Ismerősnek rendeltem 0.14-est, ha megjön beszámolok.
-
-
-
Most olvastam el, mi is az a drop shot.
Alkalmazza valaki?
Milyen sikerrel?
Tényleg nem kell az ólmot felkötni?
Drótelőle nélkül nem veszélyes ez? -
-
csƵ
addikt
"2-3 kilós halakhoz Heavy botot vennék."
Haldorádó stand
-
tween
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
-
Zsombe
senior tag
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a segítséget damil ügyben! Egy Eurostar Sea Monster, egy Eurostar Sea Lion és a harmadik botom nem jut eszembe.
Orsók Silstarok vannak rajtuk. Ezekhez jók lesznek a korábban említett damilok? -
tween
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Óóó akkor tökéletes, mert 18 Trabuc. van a gtrd dobján.

-
-
tepenzed
őstag
-
tween
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Én 20-as monót tervezek a World Champre, tudnál ajánlani nagyon jó fajtát rá?

-
-
Gabesz26
senior tag
A Horgász-Zónás Bait-tech akció (1 termék vásárlása esetén - 10%, 2 esetén - 20%, 3-nál - 30%) nem csak a Pontyshow-s standjukon, hanem a boltjaikban is érvényes (ha esetleg valaki tervezi pl Special G Green vásárlását, akkor érdemes most - 30%-al már egész jó áron van)
-
válasz
Zsombe
üzenetére
Én elég rég Nevis Espiritet használok, én elégedett vagyok vele.
Igen jó a szakítószilárdsága, kötésnél sincs gond vele, és a sérülést is elég jól viseli.
Nálam tekeredni se szokott.Mindezt mondom úgy hogy nem nagyon volt drágább zsinórom.
Ami most van Trabucco T-Force spinning Pike, abban az nem tetszik hogy a kötést jóval nehezebb rögzíteni, nagyon oda kell figyelni hogy még az elején kijöjjön minden megcsúszás, utána viszont nem rossz zsinór. Igaz, ez is tekeredik, de pergetéskor melyik mono nem? -
B4l!nt
aktív tag
válasz
zsola32
üzenetére
Szia. Igen, ez van. 30-as (44g) haldorado method kosár, 50es nevis műanyag kosár vagy 35ös pelet feeder kosár nagyjából az optimális
20as zsinór, 18as fonott dobóelőkével, olyan 90 méterek menni szoktak de távdobás ügyében még ismerkedem a bottal
Ponty jött már 15-ig vele de a kisebb 2kg körüliek is meglelően szépen dolgoztatják. -
vendingo
veterán
válasz
Zsombe
üzenetére
Milyen technikához?
Spicchez vastagok, bojlishoz vékonyak, feederhez megfelelőek lehetnek ezek a vastagságok.Nevis zsinór nekem ingyen se kellene. Ha normálisat szeretnél akkor Trabucco S-force, T-force. Én monofilból trabuccon kívül mást nem használok, 10+ éve bizonyítanak.
-
Zsombe
senior tag
Sziasztok,
Eljött az ideje, hogy a botjaimon damilt cseréljek. Elsődlegesen pontyokra horgászom, még kezdőnek mondanám magam, de igyekszem minél nagyobb példányokat fogni (idén sikerült már 8kg-osat fogni
). Kérdésem, hogy az alábbi három zsinór megfelelő-e, esetleg túl vastagak/vékonyak?
- Nevis Espirit 300m 0.25-ös
- Haldorádó Strong Line 350m 0.22-es
- Spro Carp Maxx 350m 0.22-esKöszönöm!
-
Ibituba
aktív tag
Hírforrás: TOP MIX
A jövő évi feeder válogatott keret:
Ifj. Sipos Gábor
Erdei Attila
Végh Tamás
Tóth Henrik
Kocsis László
Papp József
Szabó Tamás
Siroki Dávid
Sivák Mátyás
Döme GáborMás:
Predator z bit dancer gumihalhoz milyen horgot ajánl az aki már használta ezt a csalit? Drop shot technikával használnám. Valami vékony, hosszab szárú, kis méretű, szemes horog lenne jó.
-
kertsa
senior tag
Trabucco Searider 6500-as orsóval van valakinek tapasztalata? Nekem elég masszívnak tűnik ebben az árkategóriában.
-
zsola32
őstag
a BY DÖME TEAM FEEDER POWER FIGHTER FEEDER 360XH 40-130gr botról mi a véleményetek?
egy Spro Kixx 390 40-100g mellé lenne, és tudjátok, én lenni új a horgászatban
komolyra fordítva a szót, egy elérhető árú, jó botot szeretnéka Spro DG master carp 360XH 40-130g feeder bot az árán kívül miben más szerintetek?
köszi a válaszokat
-
-
mano660
tag
válasz
tepenzed
üzenetére
A Serie Walter Nova Light Feeder 330 bot sajnos már hónapok óta nem kapható.
Figyelem, mert szerettem volna vásárolni egy ilyen botot. -
Szeszkazán
senior tag
Ez a Kastking fonott jó lenne feederezni is ?
-
tween
őstag
Nincs visszaút, Serie Walter World Champion megrendelve

-
Aki erre tudja a választ kérem ne tartsa magában

-
Gabesz26
senior tag
válasz
tepenzed
üzenetére
Sajnos egyedül voltam kint az utóbbi pár alkalommal, emiatt nem készültek képek,de a method csoportban találsz képeket a többiektől használat közben is.
A legnagyobb hal amit fogtam vele egy kicsivel több mint 7 kilós ponty volt, de fogtam már vele dévért is. A dévér alatt is dolgozott, lehet vékony előkével is használni. Egy 5,5 kilós ponty dolgoztatta meg idáig a legjobban, arról sajnálom is, h nem készült fotó. Ami tetszik benne, h megfelelően lágy, de azért gerinces is, ami dobásnál, fárasztásnál szerintem előny
A Nova light is szerintem inkább medium ezzel a dobósúllyal. A kettő között végül a kidolgozottság döntött a selektor mellett (+ kicsivel jobb az akciója is, a 360-as Novanak inkább felső része dolgozik, itt kicsit több)
Azt tanácsolom, h mindenképp fogd kézbe a kiszemelt botokat, és utána okosabb leszel (a pontyshown elvileg lesz minden SW, Shimano, Trabucco)
-
-
tepenzed
őstag
ez amúgy jó bot? 20% miatt megérheti
[link]
vagy maradjak inkább a drágább beastmaster lightnál
? -
zsola32
őstag
redeltem néhány "nagyobb" vobblert, kíváncsi vagyok hogy reagál rá a célközönség.
találtam pécsen az egyik boltban Savage Gear 3D Bleak Paddle Tail 13.2 gumihalat.
már fel is horgoztam, hétvégén lesz az első bevetése a csalinak. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Arc Raiders
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- PlayStation 5
- Áll néma csend, repülő szárnya kint
- Crimson Desert
- További aktív témák...
- 275 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- ASUS ROG Strix SCAR 16 / Ultra 9 275HX / RTX5090 / 32GB / 2TB NVMe! BeszámítOK
- Lian Li Strimer Plus V2 12VHPWR 320mm RGB tápkábel
- Lenovo ThinkPad T14 Gen2 Intel i5-1135G7 Refurbished - Garancia
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Orsók Silstarok vannak rajtuk. Ezekhez jók lesznek a korábban említett damilok?

?