Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Esetleg daiwa ninja, mint alternatíva? Amúgy mind a kettőről csak jókat hallottam. Én ecusimat vennék

-
-
A Zéé
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
nekem ilyenem van, 25-ös. Zsinórképe szép, fékjét ugyan nagy hal még nem tépte meg, de jónak tűnik. Nem mellesleg könnyebb, mint mondjuk az Ecusima. Én azért választottam inkább ezt, azzal nagyon farnehéznek éreztem a könnyü pergető botokat.
Nálam a hajtókar lötyögős egy icipicit (de mondjuk nem vészesebben, mint fater 5+ éves Zaubere), majd télen szétszedem zsírozni, aztán akkor lehet, hogy kap egy kis körömlakkot, de amúgy szerintem patent kis orsó. Hosszútávú tapasztalatom nincs, május óta van meg. Egy baja van, pótdob nincs hozzá gyárilag, és nem is láttam sehol sem. -
-
tween
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Ha jól emlékszem joe979 pont ilyeneket használ a speedmaster wp-ken

-
-
zsola32
őstag
válasz
vendingo
üzenetére
igen, egy Carbotex DsC zsinórt
a boltokról még valamit, ezen kívül van a másik pécsi bolt, ahol az ecusima orsó volt jóárasítva. erről írtam 1x
a harmadikban meg semmi sincs.
no mindegy, jó hogy nem vettem ma zsinórt. mondtam a csákónak, először megkérdezem a fórumon, ki mit mond rá.
egyébként ha nem muszáj, nem akarok zsinórt váltani. (jelenleg egy Nevis Secure 0.12-es spagó van a boton, kezdésnek elmegy - szerintem) -
Srácok! Ezt az orsót használta már valamelyikőtök?
Unokaöcsémnek szeretnék venni egy ilyet, kezdésnek drágábbat nem akarok neki. Már megtekertem és nem tűnik rossznak, de a kérdés, hogy vajon mit bírna hosszútávon. Az Okuma orsókkal amúgy sincs semmi tapasztalatom. Ne fogjátok vissza magatokat. Köszi.
(#26288) Grillo Fonottnál a legtöbb esetben sajnos rosszabb a zsinórkép mint monofilnál.
-
-
Grillo
őstag
Tegnap felraktam a 0,08-as fonottat az Ecusimára, hát, kellett alá pár tekerésnyi monofil, mert nem bírtam olyan kötéssel felrakni a fonottat, hogy ne forogjon el a dobon.
Lehet csak nálam, de az orsónak nem igazán szép a zsinórképe, felső peremhez többet rak. Lehet kéne alátétezni, de nem szórakoztam most ilyennel. -
-
vendingo
veterán
válasz
zsola32
üzenetére
Hogy micsodát?
Zsinórcsere kell, hogy süllőt fogjál? Vicc. Keress másik horgászboltot, illetve az infót ne a boltosoktól, hanem a tapasztalt horgászoktól szerezd.
Nem kell semmit cserélni, max a csalikat, ha nincs kapás.Tudod mit vegyél süllőzni? Gunki gamera, flatt shad 54, sebile magic swimmer, dechatlonos ócska wobbler, gumik, twisterek, kisebb 8g körüli kanalak. Érdemes erősen verető csörgő, zörgő csalikkal próbálkozni, azt nagyon szeretik. Szín: fehér, arany, ezüst, sárga, zöld. Lehet kapni fluoreszkáló csalikat is, én majd azokat szeretném kipróbálni.
B4l!nt: Nekem jöttek szépen a drótra is, de persze jobb a fluoro, csak ha beugrik egy csuka, akkor lehet az 50-es is kevés. Én 70-es fluorot használok, de nagyon butítja a csalit.
-
zsola32
őstag
válasz
tepenzed
üzenetére
talán pécsi vagy?
csak azért kérdezem, mert én nagyréssz itt vásárlok.más:
hétvégén nem jött össze a süllős pergetés, és közben rájöttem, nem is jó a csukás szerelékem a süllőre.
(0.12-es zöld fonott zsinór van az orsón), ma voltam az említett horgászboltban, ott ajánlotta az eladó a zsinór cserét.
süllőre milyen fő zsinórt tegyek az orsóra, gondolom a monofil játszik... -
tepenzed
őstag
Tudtok pöpec light feeder botot 270-360 méretben 30 ezer forintig?
Lényeg, hogy 3 részes legyen és 30g kosarat bírja
Amiket ajánlottak, pl tubertini trinity azok mind két részesek, annak nem tudom sajna a szállítását megoldani 
-
Tegnap a múlt heti leakadások után új nem várt dolog jött közbe.
Múlt héten a villantóról már majdnem a partig fárasztva leakadt egy szép nagy csuka, tegnap meg már majdnem merítő távolságban met el egy még nagyobb - gyári hibás lehetett egy Nevis forgókapocs, a főzsinór végén ott fityegett a kapocs legvége
Tudjátok, a forgónál 2 oldalról megy a közepébe, a kis búzaszem-alakú vacakba egy-egy kis feltekert - megmunkált drót, na ott jött szét.
14 kilós volt a kapocs elvileg, és gyakorlatila0g új, zacskóból kivett darab, egy hete kötöttem fel, és alig dobtam vele. -
csƵ
addikt
Volt már valaki a Pontyshow-n? Ez inkább csak bojlis cuccokra összpontosít vagy van feeder esetleg finom szerelékes vonal is?
-
zsola32
őstag
válasz
vendingo
üzenetére
megtaláltam a botot, és közben elvostam a "drop shot" technikát is.
érdemes ezzel foglalkozni? a drop shot botok gondolom alkalmasak, a szokványos pergetési technikákra is.
ezeke néztem ki elsőre:
Nomura Haru Drop Shot 220 cm 3-16 g
Nomura Haru Drop Shot 200 cm 3-15 g
Nomura Kuro 210 cm 3-17 gjól gondolom hogy a Haru a jobb választás?
-
zsola32
őstag
sziasztok
Használ valaki Nevis Whisper spin botot? (2.13m 4-18g)
második botnak venném a Sakura 10-35 mellé, gumihalat, twistert, és kisebb wobblereket tennék rá, és nem lenne fontos az extra nagy dobótávolság. partközeli botnak szánnám. -
hcs57
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
Domolykóztam színesben, mindegy volt a szín, a part közelében mindig észrevett.. a mozdulatot veszi legfőképpen észre, s a szín csak másodlagos volt. Ilyen alapon a part szélén lévő pipacs közelében nincs domolykó, s érdekes, sok domit fogtam (Túr, Kraszna, Szamos) olyan partszélben is, ahol ott virágzott a pipacs
-
A Zéé
addikt
válasz
Grillo
üzenetére
én a torkolattól szoktam visszafelé sétálni, de legközelebb tervben van, hogy a falu felőli végét, vagy az M2 környékét is megnézem. Google mapson nézegettem, hogy feljebb már elég szűk, streetview alapján nem nagyon van szabad víztükör.
-
A Zéé
addikt
válasz
Grillo
üzenetére
Valahol azt olvastam, hogy Dunai Fővárosi kell hozzá, de amikor kerestem, külön vízkezelőjét nem találtam sehol, ha pedig nincs, akkor érvényes államival bárki horgászhat rajta.
Nekem bejön, eddig mindig adott halat igaz csak kisebbeket. Süllőt, sügért, jászt, domit fogtam itt. -
-
A Zéé
addikt
nekem baromi egyszerű a válaszom erre: ilyent találtam

Amúgy patakpecánál azért bőven van jelentősége a színeknek, ott baromira látnak a halak... Nem azt látja, hogy pontosan hol vagy, vagy hogy te pontosan mi vagy, csak azt, hogy jön oda valami rikító, ami nem volt eddig ott, és már iszkol is. Sződ-rákosi patakon "szórakoztam" ezzel a múltkor. Nem vagyok kicsi termet, borult volt az idő, nem volt rajtam rikító ruha, de teljesen le volt tisztulva a víz, a 10-15 méterre levő halakat is lehetett látni. Ha felállva mentem közel a parthoz iszkoltak a halak egyből. Nagyon jól látszottak a domik, a csukák, és a sügerek is. Ami vicces volt, az az, hogy a csukák menekültek mindig először ha kb. egy helyen voltak a többiekkel.
Ha guggolva lopakodtam (már amennyire az én mozgásomat lopakodásnak lehet nevezni
) akkor egyrészt sokkal később vettek észre, másrészt sokkal inkább a közelben maradtak. Namármost ha ugyanebben a helyzetben narancssárga pólóban megyek oda, az tuti megint sokkal gyanúsabb lett volna nekik. -
hcs57
addikt
Ezt sosem fogom megérteni... minek a terepszínű ruha? Meglát a halőr? Mert a hal nagy valószínűséggel nem fog... A levegő és a víz határvonalán megtörik a fény.
A halak gömb alakú szemlencséje csak az 1-2 méteren belüli tárgyakról vetít éles képet a retinára. Görbülete ugyan nem változtatható, de ha a sarlónyúlvány izmai hátrahúzzák, az éleslátás határa mintegy 10 méterre nő. A víz–levegő határfelület fénytörő képességéből adódik, hogy a víz alól torzításmentesen csupán a felszínre merőleges irányban lehet kilátni. Ettől eltérve – mint egy kör alakú ablakon át – kezdetben még láthatók a felszín feletti tárgyak, bár a fénytörés következtében nem egészen ott, ahol a valóságban vannak. Még jobban eltérve a függőleges iránytól, a vízfelület tükörként viselkedik, teljesen lehetetlenné téve a kilátást. Egy vízparton álló személy tehát csak a közelben lévő halak számára látható, a távolabbiak számára nem, az ülő ember megpillantásához pedig még közelebb kell jönniük a parthoz.
[link] -
A Zéé
addikt
5.000 Pénz volt. Az nem volt annyira nagy vásár, de ott voltak, nem kellett külön elmenni vadászni érte

-
-
zsola32
őstag
válasz
B4l!nt
üzenetére
természetesen
Orfű, Pécsi tó.
holnap lesz a pergetőverseny, ma is kint volt jónéhány csapat.
fél egyre értünk ki a párommal, az első másfél óra nem nagyon ment, ahogy néztem másoknak sem.
3 után kezdtek szépen jönni a halak, szinte mindenki fogott csukát. (volt aki négyet is)
aztán megjött az eső...pedig kint akartam maradni süllőzni, ez lett volna az első süllős estém. -
zsola32
őstag
gratula a "terméshez"
mekkora a gumihal, és hány grammos a jigfej? - köszinekem csak egy csuka jött össze, a süllő elmaradt mert bazira elkezdett esni az eső (pécs mellett) és hát - hazajöttünk a párommal.
a csuka már a hűtőben figyel, holnapra lesz elkészítve, édesanyám szülinapjára. -
-
-
Grillo
őstag
Pálinka, mint mindenből.
-
A Zéé
addikt
hát... Elmentem én is a Horgász Showra megtapogatni pár multis botot, meg beszélgetni az eladókkal, mit mondanak.
Ez lett belőle:

Nem lehetett ott hagyni. A botért+orsóért, a 2 tekercs zsinórért, és a 3 nagy wobblerért fizettem összesen 32k-t. Csak a kombó kerül többe normál esetben. Ha nem jön be, akkor is alig bukok az eladáson.
-
joe979
senior tag
Nem tudtak nekem szerezni
pedig érdeklődtem, a boat quivver iránt, ár megvolt adva, de a bot nem jött össze . De ide elég lenne , egy 3libárs pontyos bot is. Ezen tegnap már kattogtam.
Speed vagy Tribal 
Szar Nevis, 5 peca után hámlik le róla a 2mm parafa, alatta meg valami gagyi trutyi nyél ... broáf a cucc.
-
joe979
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Mostanában a Jászai helyett kísérletezgettem új helyekkel . Sikerült belefutnom pár sokkal rutinosabb pecásba, akik pergettek. Nagyon sok hasznos infót kaptam tőlük , és
nagyon jó fej arcok és nagyon közvetlenek. De amin be sokalltam, az volt, hogy 2 híddal arrébb, teljesen más a dunai peca. Hatalmas pofon volt, de nagyon kellett.Teljesen más dimenzió nyitottak meg előttem ! Messzebb kellett pecázni, 30-40 méter helyett 45-50 ... És ami durva, a Jászai Tér, vagyis Margit Híd, ott 20 méterre már viszi a cuccot a víz , legyen az 120 vagy 150 gr és alig van 2 méteres víz. Ezzel szemben az Erzsébet Híd teljesen más. Sokkal mélyebb . és szinte visszafelé folyik a víz, vagy szinte semmi görgetés nincsen a 100gr-os ólommal . A kapás meg szinte minimális.Nem fogtam jó halat, egy kis márna kiló körül, kettő meg csummantott part közelben ! Ezzel is elégedett voltam. Jobban örültem mint egy komolyabb márnának . Az arc aki mesélte a helyi rész sajátos jellemzőit, mondta, hogy a pár centis
kapásokra, azonnal vágjál be, 90%-ba meglesznek. Így is volt. Teljesen más a kapás egy sodrásban mint mondjuk egy nyugis részen. Tudom önmagában semmi új dolog nincsen ezekben, de ha ezek együtt vannak, akkor csak pislog az ember.
-
Most meg a Match Fishing megy. A Tiszán tolják rakóval és nehéz, földes-agyagos kajával.
Szabolcs kérdezi: ezek a gombócok biztos, hogy leérnek a fenékre? Mire Szilvási: te, ezek olyan gyorsan süllyednek, hogy a föld másik végén fognak kijönni.
-
Pont most nézem a F&H-ot, ez Walter még mindig ugyanolyan szimpatikus mint az első filmjeiben. Valami tavon feederezik, kb úgy beszél sokszor mintha a kamera ott sem lenne. A cuccai között (pl apró cikkek) kb minden márka fellelhető ami épp szimpatikus neki, nem az van, hogy csak ez meg az a jó. De a pálmát az vitte, amikor elővette (az ő szavait idézve) a NASA által kifejlesztett előketartóját. Egy kartonpapír volt.

-
-
-
-
-
Grillo
őstag
Srácok, fonott zsinórt ugyan úgy, vizesen tekerjem fel a dobra? Valamint vannak spec csomók, vagy mehet, amit monofilhoz megszoktam?
-
thlaca
csendes tag
Ma vegre kijutottam a tóparta kicsit feederezni. Nem is volt rossz nap, 3 db 3.5kg koruli ponty, 2 leakadt, es jopar keszeg.
Ma eloszor alkalmaztam a zsinorklipszet, hat az adta a tobb halat, viszont elegge elnyirta a zsinorom, ugy hogy fordithatom meg
pedig lekerekitett a klipsz es szinte ugyanakkorakat dobtam tehat nagy erohatas nem érte.
De osszessegeben jo nap volt
-
-
Ilyenkor az akciós árakból elvileg nem jön már le még kedvezmény, viszont minden mindig akciós néphülyítésileg.
Akkor hogy működik a dolog? a kiírt ár elől leveszik hogy akciós és mehet a kedvezmény, vagy visszatolják az árat az eredetire, és abból jön le az akció, vagy lényegében alig van valamire akció? -
tween
őstag
Mivel akció lesz a Walterban, erősen gondolodám azon tényen, hogy most kell vennem azt a bizonyos feeder botot, amit oly régen tervezek és mindig csak tologatok. De melyiket? Walter Nova Carp vagy Manta Evo-x?
-
Egy 24 órás pecánál ahol folyamatosan megy a hal, ott akkor nem sok az a 8-9 kiló kaja.
Régen mi is a 3-4 órás keszeges versenyeken elhasználtunk 3 kiló kaját adalékokkal együtt (föld, élőanyag stb). De valamikor még többet is. Folyamatosan kellett kis mennyiségben etetni mert ha abbahagytad, akkor hamar arrébb álltak. Persze csak akkor kell így etetni ha van is hal meghorgászandó területen, és persze nem a mennyiség hanem a folyamatosság a lényeg, hogy ott maradjanak. -
csƵ
addikt
Mennyi etetőanyagot használtam el ennyi halhoz 24 óra alatt? Nem több mint 8-9 kilogrammot adalékanyagokkal együtt!
Ja, hogy ez nem sok? Én egész évben elvoltam ennyivel, pedig szinte minden héten horgásztam.
-
válasz
zsola32
üzenetére
Amit nyugodt szívvel tudok ajánlani, ami alá én nem mennék le azok pl a Nevis-nek a "drágább" botjai. Az orsóikkal ellentétben ajánlom a figyelmedbe a Nevis Mantaray sorozatot, igen jó botok.
Van belőle Carp verzió is, és még ez sem a durunk kategória. Ennyi pénzért nagyon jó akciójú botok, szép ívük van a fárasztásnál. -
zsola32
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
köszi az őszinte válaszokat
állóvízben haszálnám, dobótávolság 20-50m
csúszó úszós szereléket használnék
dobósúly 10-20 g
a Walter botok mellett tudnál támpontot adni márkára? köszi -
válasz
zsola32
üzenetére
Az ilyen kategóriában nem nagyon fogod örömödet lelni szerintem.

Meg hát a matchbotoknál sem mindegy, hogy hogyan, milyen vízen és milyen messzire stb szeretnéd használni. Mit szeretnél leginkább, fix vagy csúszóúszót használni? Húsz körül egyébként már viszonylag elfogadható pálcákat lehet kapni. Tudom, hogy a pénz az nagy úr, de én egy ilyen botra semmiképp sem fogom azt mondani, hogy jó bot. -
Steady74
Topikgazda
Szombat horgaszshowra van egy folos jegyem erdekel valakit? Ar megbeszeles targya. Ha valaki izombol elkuldi domet a melegbe, ingyen megkapja

-
zsola32
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
van 390-es verzióban is a Spro, és ezt 12500 forint környékén lehetne megvenni.
enyyit szánnék rá első körben, max. pár ezer forinttal legyen drágább, ha nem a Spro -
-
zsola32
őstag
gondolkodom egy Match bot vásárlásán.
a kiszemeltem ez lenne, talán nem világot megrengető összeg: Spro Power Carp Match 360cm 10-30g
Mit szóltok hozzá, megvehetem szerintetek?Cralusso wagglerekkel használnám, 12-20g súlyban.
-
tween
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Egész nap verőfényes napsütés

-
Grillo
őstag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 128SSD + 500GB HDD!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman S3 Chieftec 700W
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- HIBÁTLAN iPhone XS 64GB Black-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4845
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, de ha keresel egy 360 light vagy medium feedert, azzal sokkal több lehetőséged adódik, és a szállítási problémát is megoldja, bár tudom ,mostanság nagyon menőek ezek a köztes botok

) akkor egyrészt sokkal később vettek észre, másrészt sokkal inkább a közelben maradtak. Namármost ha ugyanebben a helyzetben narancssárga pólóban megyek oda, az tuti megint sokkal gyanúsabb lett volna nekik.