Hirdetés
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
válasz
tepenzed
üzenetére
Nekem mindig akkor van kapás, amikor éppen telefonálok, ezért ki van adva egy ismerősnek, hogy néha hívjon fel amíg horgászok.

Pergetés közben meg mindig akkor van kapás, amikor elhatározom, hogy csalit cserélek, mert nem jön a hal arra amit éppen használok. Utolsó kitekeréskor többnyire leveri valami....

-
válasz
tepenzed
üzenetére
Hát én meg úgy látom, hogy pont nem fix. Oldalanként ott van 4-4 csavar. Szerintem a két oldal elemeit fel lehet cserélni egymással.
Csak feederezéshez szerintem felesleges egy láda.
Persze, hogy kényelmetlen. A finomszerelékes úszós versenyhorgászat soha sem a kényelemről volt híres.
-
tepenzed
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
190cm, 75 kg
amúgy úgy látom a bottartó elég fix, na most nekem pont a másik oldalra kéne, valahogy nem áll kézre ez a bal oldal, ami ráadásul full egyenesen fekteti be a botot
nem egyszerű ez a székvásár, a ládák szerintem kényelmetlenek, aminek rendes ülése van az 90 ezer forint.

-
-
musli26
tag
Filézőkést keresek.
Ki milyet használ?Megelégedve.
Ár max:5kKöszi
-
Steady74
Topikgazda
válasz
kaposznyak
üzenetére
Régi fórumtársunk becsitibi (keress itt ph-n rá) nagy harcsahorgász, a nagyrédei tavon fogja eredményesen a nagybajuszosokat! Szerintem tud segíteni

-
kaposznyak
aktív tag
Sziasztok.
Harcsáznék egy közeli tavon. Egyik jónak tűnő hely kb. 60 m-re van (bedőlt stég). Ami kérdéses:
Milyen orsót vegyek?
Jelenleg Ryobi Applause 4000-et használok pergetni, kis távolságra jó, de csak 150 m 0,16 fonott fér rá, ilyen távra kevésnek érzem. Van még egy Okuma Longbow 65-ös, ami esetleg szóba jöhet, bár annak is talán kicsi a dobja.
Egy 6000 vagy 8000-es applause megfelelő lenne Stupekhez, U-pose-hoz ilyen távra? Kínából lehet még rendelni. Kétbotos módszerrel be tudnám juttatni. Bár arra is csak fonottból kerülhetne megfelelő mennyiségű damil
Előnye,hogy a pótdobra tehetnék monofilt és használhatnám pontyozni.
Vagy inkább kifejezetten nagy dobbal rendelkező orsót vegyek, pl. MAD CAT Catfish Hunter 10000, amire monofilból is sok ráfér?
Persze vehetnék Penn Spinfisher SSV 9500-t is, ami biztos jó választás,de ennyit nem akarok beruházni.
-
-
tepenzed
őstag
Szerintetek milyen ez a bottartós szék? [link]
Vagy ilyen árban nem lehet normális széket venni? ebben az árban benne van a bottartó és a tálca is
-
A Zéé
addikt
válasz
joe979
üzenetére
tegnap láttam, és hát van benne sok igazság.
Szelektív lehalászás kellene a Balcsira, hogy a busák kopjanak valamennyire, de a sima halászatot nem hiányolnám. Személyes élmény, hogy Kesztelyen a Libás strand melletti kövezésen ültünk, alkonyatkor odafordult a halászhajó, és olyan 70-80 méterre a kőrakás előtt végighúzta a hálóját...
Amúgy sajnos nagy biznisz a rabsickodás, még ha minden második szerelékük el is kobozzák, jó ára van a süllőnek....
-
csabamigo
aktív tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
1.Jobb és biztonságosabb a halnak a matracon vergődni
A nyálkahártyának nem tesz jót ha nem vizezett matracra kerül
2. Én pont most akarok 1 ilyen carp expert double tip botot venni 3,6 méterest
Megnéztem nálunk a osanba ,nem úgy emlékszem hogy 1talpas gyűrűs lenne,viszont kiszedtem a tokból és kellemes csalódás volt
Szerintem igényesen csinálták meg,karcsú bottest...
Nekem megtetszett
Ma bemegyek és meg is veszem ha megvan még
Akartam egy újabb3,6 feedert de kiváncsi lettem a bojlis pecára is
Azt olvastam,hogy ez a bot teljesen rendben van
Üdv -
Zoli bácsi
őstag
Hát...röstellem bevallani, hogy eddig nem volt pontymatracom. Idén legalább 100db pontyot fogtam, 95%-ban mentek vissza. Legtöbbször fűre tettem őket szákolás után, volt hogy vergődtek, de talán egyszer láttam hogy egy pikkelyük leesett....Nem tapasztaltam sosem sérülést, inkább a tenyeres kárászok szoktak olyan csapkodást csinálni hogy (kisebb) seb legyen rajtuk.
Már van matracom, illetve ilyen pontyzsák és matrac egyben, amiben le is lehet mérni a halat, elég olcsó volt, (3500ft) lehet nem a legjobb minőség...
Más: Mennyire gáz, ha egy bojlis boton egytalpas gyűrűk vannak..? Konkrétan: Tavaly karácsonyra megleptem magam egy CXP Double Tip 3,9m-es bottal, amihez van feeder és bojlis utólsó tag is. Eddig nem is használtam, mert idén egy kisebb, nyílt tavon pecázok, max 50-60m-re dobálok, MH feederek tökéletesek voltak a feladathoz. Most akartam rá orsót tenni, és látom hogy az egyik gyűrű furcsán áll. Óvatosan visszahajtottam, és látom hogy a keverőgyűrű kivételével egytalpas gyűrűk vannak a boton. Ezt vásárlásnál nem is figyeltem, őszintén megmondva.
Van még egy bojlis botom, Nevis Trinity 3,5 lbs, 3,6m-es, azon végig kéttalpas gyűrűk vannak, el sem lehetne őket hajtani szándékosan se...
Viszont elég kemény bot, azért is vettem egy kicsit lágyabbat.
Szóval szerintetek fogjam be, vagy hallgassak az első gondolatomra, és próbáljam eladni, aztán venni egy sima 3lbs botot, ami nem öszvér? -
csabamigo
aktív tag
válasz
szuszinho
üzenetére
"Szintén zenész!"
Ahová én járok 500ft a nagy matrac bérlése,először nem béreltem de mikor fogtam 6,7,8kg os potykákat a saját kis matracomon nem éreztem biztonságban őket
Azóta inkább bérelek ,és minden halvédelmi szabályt is betartok
Sajnos nem ellenőriznek,pedig kéne
Egyáltalán nem zavarna ha átnéznék a szereléket! -
FireFox1996
addikt
IV. RSD Carp Cup eredményéből látszik, hogy mekkora különbség volt ott: 4 nap alatt volt olyan csapat, amelyik 1 halat se fogott ki
de volt olyan, amelyik 45 halatt fogott. De nagyon sok csapat volt, amelyik 5 alatt volt a kifogott halak száma 
-
Steady74
Topikgazda
-
szuszinho
őstag
válasz
tepenzed
üzenetére
Nem röhögtetlek, de hidd el, vannak tavak, ahol ellenőrzik (nem csak a matracot), és ha nem jó, általában 300 forintért bérelni kell.
És igen, pl. Bicskén csak a bölcsőt fogadják el, mert egyszer egy horgász egy kisebb fajta "matracot" használt, és a 14 kilós ponty leugrott róla a murvára... Azóta ott nem horgászhatsz, csak bölcsővel.Az meg, hogy valami valahol kötelező, de sokan nem tartják be, az a saját szegénységi bizonyítványuk.
-
joe979
senior tag
Ezt olvastátok ? Részlet :
– Rengetegen panaszkodnak, hogy a Balaton-parton nem lehet balatoni halat enni.
– Ez a halászat visszaállítását szorgalmazók egyik érve. Tény azonban, hogy korábban sem csak balatoni halat szolgáltak fel balatoniként, sőt! Példaképpen: 2013-ban összesen 2,5 tonna süllőt fogott a halászati cég, de ebből a tóparti vendéglátói körbe mindössze 1,5 tonna került vissza, azaz ekkora mennyiség volt tekinthető legálisan beszerzett balatoni süllőnek. Az egyik legkiválóbb balatoni vendéglátóhelyként jegyzett étterem abban az évben mindössze 15 kilogramm süllőt vásárolt a halászati társaságtól! Ugyanakkor tudjuk, hogy csak a szigligeti süllőfesztivál két napja alatt elfogy közel két tonna süllő, a tó környéki éves felhasználás pedig 40-60 tonnára becsülhető. Azt is tudjuk, hogy a vendéglősök, halsütők mindig előnyben részesítették az olcsóbban beszerezhető, más vízrendszerekből származó süllőket. Tehát az eddig felszolgált hal sem volt balatoni, vagy illegális beszerzésből származott. S szerencsésebb eset volt, amikor a balatoni süllőt rendelő vendég egyáltalán süllőt kapott, s nem valami lényegesen olcsóbb tengeri halfilét. -
-
Emu
őstag
Remélem nem a 2. verziót vezetik be...

-
tepenzed
őstag
válasz
szuszinho
üzenetére
ne röhögtess már, hol mennek oda még a pontymatracod is megnézni? (egyébként a kötelező helyen sem használ az emberek fele) azért ez már a szánalom csúcsa, jóhogynem már tényleg bölcsőt kell vinni kötelezően
egy ilyet bevizezel aztán mi baja lenne a pontynak?

Versenyen lehet megszólnak érte, de más szituban nem tudom elképzelni
-
joe979
senior tag
válasz
sitotomi
üzenetére
A bojlingos botokhoz nem értek, mostanában megfordult a fejemben, hogy veszek a Dunára egy komolyabb darabot, és a Prologic 2 szérián vagy a Fast Wateren egy botos pecára ... Csak kérdéses mennyire szeretik a 150gr körüli ólmokat 30 max 40 méteren .Bár tecsőn elég szépen meghúzzák, 200 valamint 350 gr cumóval ..
Szóval nem tudom. De a Prologic nekem is szimpi . -
tween
őstag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Most nem hazudtoltad meg a neved
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
sitotomi
tag
válasz
joe979
üzenetére
Uhh, a lényeges paraméterek valóban lemaradtak, 3.9-es 3.5lb-s botokról van szó. Én nem nagyon találtam őket ilyen árban. (nem a natura típus, tehát nem parafa borítású, hanem sima, elvileg "carp" az azonosító neve)
Igazából azt nem tudom, hogy ár/érték arányban feeder melletti pecákra megéri-e megvenni ennyiért, vagy találhatok jobb vételt is. Rosszat nem nagyon olvastam róluk egyébként, sőt talán kifejezetten ajánlottak voltak dobálós pecára.
-
thlaca
csendes tag
Hallihoo.
Nem tudtok valami trukkot hogy hogyan fuzzem at a fonott zsinoromat az etetokosar csoven?
Allandoan megakad egy ponton es nem tudom atfuzni
-
Telda
addikt
Hali!
Pontymatracot lehet valahogy házilag készíteni? Vagy nem éri meg vele kínlódni?
-
sitotomi
tag
Sziasztok!
Érdemes még venni Prologic C2 (carp) pálcát dobálós pecára? 1-2 alkalommal használt, 20k-ért adnák darabját. Évi max 10 alkalommal lenne használva feederezés mellett.
-
zsola32
őstag
használja valaki a: Cormoran Black Bull LRC spin 240cm 10-40g pergető botot?
-
Hétvégén megyek horgász versenyre.
Az egyik etető anyagom az a Milos Special Breme+Angol morzsa+kukoricapogácsa kombó lesz.
A másik pedig a HD FermentX nagy ponty.
Kíváncsi leszek melyik fog majd jobban. -
mano660
tag
válasz
miska17
üzenetére
Én a hengerest használom, melynek az élezés szempontjából hasznos hossza 75mm, és 6mm az átmérője.
Nyolcas horog volt eddig a legnagyobb, és tízes ( 2260 b ) a legkisebb horog amit rendszeresen élezek, de véleményem szerint a nagyobb, illetve a kisebb méretek sem okoznak problémát.
Szárazon használom, és a fenés végeztével betolom a védőhüvelyébe.A védőhüvely hossza 125mm, teljes hossza használatra kész állapotban 200mm.
Gondolkodtam a kúpos változat vásárlásán is, mivel azzal a horog öble felől lehetne élezni. Esetleg nagyobb horgoknál van jelentősége. -
musli26
tag
-
tepenzed
őstag
válasz
musli26
üzenetére
csalitüskén. Azt nem tudom mennyi idő alatt oldódik le, mert én általában elhasználok 3 vagy 4et egy nap során, mivel elég gyakran elfeledkezek róla mikor a horgot szabadítom ki a hal szájából, de néha a hal is elviszi. Lassan oldódik le róla amúgy nagyon, még több óra után is piszkosul beszínezi a vizet

köszi srácok, megnézem milyen ez a szemes takarmány ragasztó

-
Steady74
Topikgazda
Csapat Világbajnok lett az úszós horgász válogatott!
-
csabamigo
aktív tag
Urak
Használ valaki horog élező fenőkővet?
Múltkor több halam is leakadt régebbi előkén,aztán újatt kötöttem és megmaradtak
Elgondolkodtam,hogy nem kéne dobni hanem megfenni -
-
tepenzed
őstag
Srácok ha kukoricát akarok gombócokban becsúzlizni akkor milyen olcsó vagy ingyenes megoldás van, hogy egyben maradjon? Föld?
-
zsola32
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
ebben bízok én is, hogy nem így van.
egyébként beszéltem 3 emberkével a botvásár előtt, az egyik 30 éve horgászik azon a tavon, elég nagy gurunak számít, meg két környékbeli horgászbolt tulajával, mindhárman azt mondták, nincs esélyem a match bottal, mert beljebb vannak a halak, így lettek szoktatva, és csak kitartó több hetes etetés után számíthatok eredményre.
nem tudom mennyi ennek az igazságtartalma, de fenekezni nem nagyon szeretnék, csak ha máshogy nem megy...Más: szeretnék egy pergetős szettet is venni (2.4-2.7 hosszban), a Cormoran botjai jók lehetnek 15-20 ezer forint magasságában?
-
válasz
golyós
üzenetére
Bár ez a pörgős versenyhorgászatokra készített nyél, viszont azok között az egyik legerősebbnek (ha nem a legerősebb) számít, így viszonylag nagyobb méretű halak is megszákolhatóak vele. Persze azért 10+os halakhoz már nem igazán jó.

Nem, nem egy árkategória a Nevis-el, viszont bírja is a strapát.
-
golyós
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Igen ez nagyon jó merítő

Kollégámnak is van, nagyon dicséri, simán szedi ki a nyolcas pontyokat vele.
Feltételezem azért mert nem egy árkategoria a Nevissel.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
vendingo
üzenetére
Gondolom nem tiltva vannak a a különböző módszerek, csak amelyikhez az éves bérlete van azon jellemzően csak fenekeznek szoktak. Ő meg úgy gondolja, hogy akkor ott nincs is értelem úszózni mivel mindenki csak befele horgászik, ergo csak beljebb van hal.
Persze ez nem így van.
-
zsola32
őstag
megpróbálom Neked elmagyarázni
ahol szeretnék horgászni, mindenki fenekezik, ergo kilőve az úszós történet. (ide lesz bérletem)
ellenben, két tóval odébb (kb.10km9 működik az úszos halfogás, mivel ott jellemzően nem fenekezik senki.
a bérlet aranyáron van, csak a napijegy játszik.
nem akartam két botot venni.remélem tudtam segíteni...

-
zsola32
őstag
ma eldőlt a bot-orsó sorsa, match bot helyett feeder bot lett a befutó, mely az első szettem.
Spro kixx Heavy feeder 3.9m 40-100g a bot
és az orsó Shimano Canza 4000FA, 0.25-ös zsinórral.
úszós bot lesz belőle, sajna a hétvégén nem tudom kipróbálni... -
tween
őstag
Kollégám eltörte ennek a botnak a felső tagját a mai versenyen. Lehet hozzá kapni alkatrészt?
-
joe979
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tween
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére

-
csabamigo
aktív tag
válasz
sityupityu
üzenetére

-
Folytatom a száknyeles rovatot nehogy tween azt higgye, hogy hanyagolva van.

Tehát a lényeg, hogy nem feltétlen kell szegecselés egy nyélre, hogy a menetes rész a helyén maradjon. Meg tudják azt normálisan is ragasztani gyárilag ha kell.
Itt van két kép a Beast Master nyelemről. Próbálok visszaemlékezni, kb 2004-2005 környékén vehettem ezt a nyelet. Rengeteg mindent átélt már--köztük sok versenyt is--és ráadásul nem is igazán kíméltem. És mégis, az ég világon semmi baja sincs. A menetes részről még a fekete festék is csak ennyi idő után kezd lekopni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
- BESZÁMÍTÁS! Asus B150M i5 7600K 16GB DDR4 240GB SSD RX 580 8GB Kolink Aviator DeepCool 400W
- HP EliteBook 745 G6 14" Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 128GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Asus ProART Gaming PC! i9-13900K / RTX 4080 Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- Keresünk iPhone 12/ 12 Mini/ 12 Pro/12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

de volt olyan, amelyik 45 halatt fogott. De nagyon sok csapat volt, amelyik 5 alatt volt a kifogott halak száma

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)