Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csƵ
addikt
-
Steady74
Topikgazda
válasz sityupityu #24892 üzenetére
Egyetértek veled. Amúgy vannak fb csoportok is, ahol vannak direkt hirdetési csoportok, de vannak tematikus csoportok is, ahol lehet eladni.
Ládáról annyit, hogy a top-class szerintem még mindig a RIVE, bár sok gyártó felnőtt már mellé. Az csatos oldalra kivehető lábak nekem nagyon tetszenek, ha nagy leszek veszek egyszer egyet . Tényleg jó, hogy minden kéznél van, de szerintem ha tényleg a kényelem szempontjából nézzük, egyedül már csak rakósbotos horgászatnál van kizárólagos létjogosultsága. Feeder és matchbotozás simán mehet fotelból, spiccbotozás is, sima fenekezés meg szintén, Korum, Preston székek mellé tudsz tenni tálcákat, rá tudsz tenni csomó adaptert, azt is jól körül tudod pakolni
-
tween
őstag
Van itt valaki, aki ismeri a Nomura botokat? Azon belül is az Aichit? Nézegetek egy olasz pergető srácot, 3-18grammossal fogdozza a méter feletti harcsákat. [link]
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Nagyon hasonlít rá. Alin is láttam detto ui. orsót. Szerintem csak cimkézés.
Nem bírtam a napokban halat fogni. Most megyek egy kis patak pergetésre, aztán fényváltáskor csukázni, süllőzni. Holnap megyek vendégségbe, valamit kéne vinnem.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
tween
őstag
Megjelent Bokor Károly pergető orsója. Tisztára mint ha a Mitchell gyártaná. [link]
-
gban
veterán
Tegnap sikerült megfogni életem első kezelhető méretű sügerét, bő 20 centis volt.
Érdekes, az apróból jött bőven, 8 centisek kb., de annál nagyobb ez az egy jött, csontira.
Kellene ott lenni több nagyobbnak is, vagy lehet hogy az máshol "lakik" és csak véletlenül jött a kicsik közé?
Meg is sütötte az asszony, nagyon ízlett neki, kösz a korábbi infókat, miszrint igen finom.
Csak a pucolása nehézkes, de azt is megoldottuk.Postázást nem vállalok.
-
tepenzed
őstag
válasz sityupityu #24893 üzenetére
állandóan, egyik sem tetszik, kérvényeztem sajátot, csak elbírálásra vár
-
veterán
-
veterán
válasz tepenzed #24891 üzenetére
Peca.hu, haltartó közösségi portál, horgászklub.eu. Ezeken az oldalakon vannak apróhirdetések. Miért lenne veszélyes? Keress olyan hirdetést amit személyesen is meg tudsz nézni és átvenni. Én baromi sok dolgot adtam és vettem már, de mind személyesen lett intézve. Soha nem vennék semmit úgy, hogy nem láttam élőben, és a félreértések elkerülése érdekében eladni is csak úgy szoktam, hogy nem postázok, csak személyes átvétellel. Tehát a lényeg, hogy a lakhelyemtől számítva max 50 km távolságra adok vagy veszek.
Na jó, csónakmotorért pl már mentem az ország másik felébe de az megint más téma.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
tepenzed
őstag
válasz sityupityu #24890 üzenetére
ezt már akartam kérdezni, hogy ti milyen aprót használtok? van valami jó kis fb csoport vagy marad az arctalan, veszélyes jófogás ?
-
veterán
-
tepenzed
őstag
Ti használtok versenyládát? tetszik, hogy minden egyben van, mellettem van minden szükséges dolog. Ami elszomorító, hogy 100 ezer forint körül vannak, nem lehet ezt 50-ből megúszni úgy, hogy van hozzá tálca meg egyéb alapvető tartók?
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz Gabesz26 #24883 üzenetére
nincs joguk hozzá
ha halőr ellenőrzi a tavat és a rajta horgászókat, akkor nálad kell lennieMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
veterán
-
vendingo
veterán
Apropó engedély...
Májusban váltottam ki a területi jegyet az egyesületnél. Azóta voltam 100-120 alkalommal horgászni.
Tegnap volt az első alkalom, hogy találékoztam ellenőrrel, aki 4 nyugger rendőrrel jelent meg, akiket csak az egyenruha tartott egyben.Finoman szólva is jeleztem, hogy nem évente 1-2 alkalommal kell razziázni, hanem heti többször, mert ami a tavakon folyik az botrányos. Lopják a halat, méreten aluli/felüli halakat visznek el beírás nélkül. Úgy rugdossák vissza a vízbe a számukra nem tetsző halakat.
Ami fura volt, hogy ellenőrzés előtt pár perccel egy idős nő végigjárta az összes pecást és megkérdezte, hogy van-e eladó halunk. Gondolom valamelyik ellenőr hozzátartozója volt, és próbáltak szabálytalanságot generálni.
-
Gabesz26
senior tag
válasz sityupityu #24882 üzenetére
Szinte minden magántavon, ahol idáig jártam a fogási kivételével ott kellett hagyni... (csak, h egy népszerűbbet is említsek pl. a Préri is ilyen)
-
veterán
-
VIBO
őstag
Hali.
Budapest körül milyen olyan horgásztavat ajánlanátok ahol nem kell horgász engedély? Tudom, hogy elvileg mindenhol kell.iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
veterán
válasz vendingo #24874 üzenetére
Persze, ha eddig bevált akkor nyugodtan maradhatsz az 1,2-es guminál. Én is úgy írtam, hogy max 1,4-es.
A zsinórvezető görgő csapágya ahogy már előttem is írták megegyezik a dobban lévővel. De inkább vegyél csapágyboltban, ott amúgy is jobb minőségűt tudsz venni mint amit a szervizben adnak.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
vendingo
veterán
Nincs valakinek elfekvőben Zauber zsinórvezető csapágya?
Nagyon kéne egy, mert a mostani teljesen rossz.(#24841) sityupityu: A mostani botomban 1.2-es gumi van, eddig bevált a nagy ponytoknál. Jelenleg 18-as zsinórral űzöm a pontyokat. Ha lesz catana vétel, akkor 1.2 vagy 1.4 lesz. Erősebb eddig se nagyon indokolt. Gondolom csak az utolsó 2 tagot érdemes gumizni.
[ Szerkesztve ]
-
Gézengúz
addikt
válasz Zoli bácsi #24870 üzenetére
Reggel vagy 10 pontyot is fogtam, de csak egy volt 2kiló körüli, még ennyi kispontyot mint amit hozzánk hoztak...
Viszont ilyen még nem volt, dévér orsóra húzott...
-
Zoli bácsi
őstag
válasz vendingo #24869 üzenetére
Szerintem változtass helyet, nem veled van baj..
Lehet beetettek olyan cuccal, ami a fenéken rohad, azért nincs halad. Esetleg hód tanyázott le. Komolyan, nálunk a tavon letelepedett egy hód, ott azóta nem fognak semmit
Menj máshova, ahol csontira és kukoricára nincs kapás, ott nem üldögélnék. -
vendingo
veterán
válasz Zoli bácsi #24866 üzenetére
Most Méz-Szilva ízesítésűt vettem, legutóbb a "pörkölt"-el fürödtem be ugyan így.
Lehet velem, vagy a technikámmal van a baj.
20 éve horgászok és ilyet, hogy etetőanyag ilyen reakciót váltson ki a halakból még nem láttam.
Anno 99 forintos fehér zacsis maros mix-el kezdtem a horgászatot, abból az összes fogós volt, de ezek az újak mind csalódások. Régen a "pörkölt" ízűvel rengeteg halat fogtam, az ánizsos maros mix örök favorit volt, de sajna utóbbit már nem lehet kapni.Furán állok a dolog előtt, mert nem bojliztam, nem hatalmas pelletekkel horgásztam, hanem pár szem csontival, meg kukoricával. Normál esetben 20-50db vegyes halat fogtam ilyen összeállítással régebben, de idén még nem jött össze a mutatvány etetőanyaggal. Ha csak kukoricával horgászok, akkor 4-5 szép keszeg mindig beugrik, na meg a pontyok....
Tegnap direkt vettem haltartót, hogy ma délben paprikás lisztes keszeg lesz. Most mehetek menüzni az étterembe.
Megfogadtam, hogy akkor váltok komolyabb spiccbotra, ha a mostanival 5 pontyon túl vagyok. Lehet csak jövőre jön össze a bot vétel.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz vendingo #24865 üzenetére
Etetőanyagot nem tudom, de Tímár-mixes kukoricám van vagy 6 féle üveggel, azonban halat még nem fogtam vele.
Ez persze lehet az én hibám is.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
tepenzed
őstag
válasz Zoli bácsi #24866 üzenetére
hát a Haldorádó szponzorálja, a kaját ingyen kapja, az összes cikke tulajdonképpen a reklámmal van teli
Bár ki tudja, ha ennyi mindennel megszánna a bolt, ki ne írna havonta egy ilyet cikket ? Máskor tuti nem ezeket használja, csak mikor megy a stáb Legalábbis abban biztos vagyok, hogy a haldorádó etetőanyagokat a hétköznapokban még ők sem használják
[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
Szerintem ebből is valami sztárhorgász lesz, vagy boltos... esetleg teszthorgász, és ingyen kapja a cuccot.
Feltételezem ha Dovit, vagy Carp-Zoom termékekkel horgászna, nem jelenne meg írása a Haldorádón.Szerk: vendingo: Nekem bejöttek a Tímáros kaják, azt a piros pontyozót szoktam venni. Mondjuk önmagában sosem használom, mindig turbózom, áztatott kenyér, fokhagymakrém, büdös kukorica, csemegekukorica, fahéj, indító táp...mikor mi van.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz Szeszkazán #24863 üzenetére
Időben kimentem, hogy elfoglalhassam a sokak által oly népszerű rakós/spicces helyet.
Beetettem a tegnap vásárolt etetőanyaggal, adtam hozzá egy kevés aromát, bedobtam a csoda ananászos kukoricás cuccot és vártam...
Nem jött semmi, gondoltam teszek fel csontit, hogy legalább a teknősnek fogjak pár sügeret.
Se csontira, se kukoricára még egy kapás se jött. Az etetőanyag amit beszórtam konkrétan elijesztette egy olyan helyről a halakat, ahonnét üres horoggal is kapkodom ki a tenyeres dévéreket. Még sügeret/naphalat se fogtam, pedig ha a csontit felteszem akkor lesüllyedni sincs ideje a horognak.
Kínomban zsebpecáztam a stég alatt, ahonnét nem győztem kirángatni a naphalakat.Asszem ez volt az utolsó alkalom, hogy ilyen szarságokat veszek. Délután kimegyek csemegekukival és kíváncsi leszek, hogy hány halat fogok majd ugyan azon a helyen. Remélem addigra felszívódik a reggeli etetés. Ez már a 3. alkalom, hogy etetőanyag használatával még kapás sincs. Lehet csak a tímár termékek ilyen szarok, vagy bennem van a hiba?
-
csƵ
addikt
Legújabb írás pontosan beállított képe. Minden cuccon pontosan látszik a felirat.
-
csabamigo
aktív tag
Én 5 éve kezdtem horgászni,most 41 éves vagyok,gyerekkorban voltak gyenge próbálkozások de abbamaradt!
Kézilabdáztam ,a hétvégék erről szóltak!6 éve született a fiam,azután lobbant fel bennem megint a horgászat utáni "vágy"!Majd együtt járunk lógatni,családi kikapcs stb...
Elkezdtem kutatni,hogy manapság hogyan megy!Hát elcsodálkoztamojli,Feeder,Picker,fenekezés,Match,Pergetés,Legyezés,Rakózás ...!Bojli,pellet,gumikuki,műcuccok..
Mindegy én először maradtam az úszózásnál aztán megfogott a feeder!
Egyedül járok pecázni,a család nem bírja a koránkelést!
Szóval 5év után:
Feeder , olcsóbb kaja időnként tunnigolva(kuki,angolmorzsa,aprópellet,ízesítő),lebegő csali,időnként method!
Nálam a világos színű csalik több halat adtak!
Na és a fluo!
Tényleg többször előfordult hogy kihúzták a botot a kezemből!
Most beszippantott a nagyponty horgászat!Szeretnék amurt,tokhalat is fogni!
Mindig mosolyt csal az arcomra amikor fárasztok ,volt hogy 25percig tartott egy 6kg ponty!
Most egy bányatóra járok az egyik bottal partközelbe(5-10m méter),másikkal kb.80-100 méter!
Mindkét helyről szedtem ki szép pontyot!
9kg volt a legnagyobb!
De a lényeg tényleg a vízpart,kikapcsolódás!
Bocs a hosszú szövegért!
Üdv Csaba[ Szerkesztve ]
Az Élet a Legjobb Méreg!
-
tween
őstag
válasz Steady74 #24857 üzenetére
Ezért is írtam, hogy javarészt porosodni fog a cucc. Kb. 4 évre abbahagytam a horgászatot és annó eladtam a cuccom javát, kivéve pár jobb darabot. Van egy MH Byron Integra feederem, kiváló darab, öröm vele a peca. Pótolnom kell a felszerelést. Most egy SpeedMasterem pickert kergetek, de nem igen találok neten.
-
Steady74
Topikgazda
Ha jó az etetőanyag és a halakat odavonzza, method esetében majdnem felesleges a csali. Kipróbáltam, műxik.
Tween: 8+ ponty nem akadály (akadómentes terepen) egy mai modern MH feedernek. Ráadásul az élmény egészen más. Persze felőlem mindenki azt csinál amit akar, úgy és azzal horgászik ahogy akar, csak legyünk kint a vízparton
[ Szerkesztve ]
-
tween
őstag
Nekem az XH feeder + Ultegra kombó; mint ahogy mondottam ; kizárólag nagy pontyok és amúrok kergetésére kell, mivel semmi nagyhalas cuccom nem volt a feladatra... Lehet egy évben csak ötször vetem majd be, de legalább van a célra megfelelő eszköz. Szeretem a finom feedert, ezért is tervezek egy pickert is, szóval nem nagyhalas távdobós vak fanatizmus van. Annál azért öregebb és tapasztaltabb vagyok...
-
golyós
addikt
Hát nézzétek az én tapasztalatom a következő: nem egyszeri eset tehát töbszöri megfigyelés.
Ugyan az a tó egymástól 10 méterre én fedder a mellettem lévő hagyományos fenekezős-csipeszes.
A 6.hal után megkérdezi, hogy mivel horgászom, elmondom, rögzítí, visszamegy.
A 8.-nál kér belőle, oké, adok de szerintem nem fog menni.
- miért?
-mert más a technika- távolság, ő 2es horog, 30as zsinor, dióverő bot.Nem dob akkora távolságot, más a csalifelkinálás stb.
Próbálkozik de nem jön a hal.Megmutatom a cuccot, nem érti miért nincs kapásjelző, mi ez a játékhorog stb.
A 10. halnál hazamegy.
Tehát szerintem igenis számit a kaja!Ha nem is teljesen de 50%-ban biztos, a többi a horogméret és a horogcsali, tó ismerete, időjárás. Meleg vízben eresztett-büdös-fűszeres kaják, hidegben gyümölcsös-édes.
Halas kaja és ananász majdnem mindig beválik.
Tény, hogy a hagyományos kukorica még mindig hatásos de én már csak gumikukoricával nyomom, kikőnyíti-lebegteti a horgot.
Ezek természetesen nem élővízre vonatkoznak hanem telepítet vízekre.Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
Steady74
Topikgazda
válasz sityupityu #24851 üzenetére
Oda linkeltem a Gravesen videot. Imink pont olyan mint Thomas volt a galaktikusok között. Sztárnak képzeli magát de a többiek le se szrják a fejét.
Ilyen és ehhez hasonló postokat nyomat az fb-n is, én komkrétan szénné röhögöm magam, hogy ez az ember mire nem képes.
Grillo: OK, ide általában úgy is írok mikor megyek.
-
veterán
válasz Steady74 #24850 üzenetére
Igen, azon a rohadt szúnyogon rengeteg múlik.
Na bakker. Pont az előbb mondtam, hogy ritkán járok a HD-ra, de most csak felnéztem.
Ennek a kis "kedvencednek" (holler) tényleg nem semmi, hogy milyen hosszú nyelve van. Ráadásul azt nézem, hogy idei a regje. Hiába, szép a szerelem.szerk: Kb majdnem elhánytam magam amit versenytitkok 13-ik részében is írt. Hihetetlen. El tudom képzelni, hogy a FB-on is hogy mehet az oboa.
[ Szerkesztve ]
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
Steady74
Topikgazda
válasz sityupityu #24848 üzenetére
Néha hiányzik... de aztán belegondolok mekkora macerával jár... valamikor ki akarokmajd az új Concept feederekkel egy jó lis keszegezést próbálni itt a Dunakeszi tavon, talán szeptember közepén lesz rá időm.
Versenyekről még annyit, hogy Szilvási Sziszitől tanultam sokat, hihetetlen segítőkész, nyílt és a szó legjobb értelmében egyszerű srác. De a tköm kivolt párszor, hogy a mezőny 80%ának a hozott szúnyog olyan volt, hogy alig mozgott, másoknak meg mint a szöcske, szinte úgy pattogott... nem kérdés ki nyert
Csz: igen. Kár értük, kiváló ügynököl voltak
[ Szerkesztve ]
-
csƵ
addikt
Ha már HD, az utolsó 20 írás között nincs is úszós vagy könnyű peca, csak a nagyhalas.
-
veterán
-
musli26
tag
Mai napi peca.
Nagyon fújt a szél nem igazán horgászidő volt.
Elég szerény pár kis ponty max. 15cm.
Kipróbáltam minden de csak a foki kuki jött be nekik.
Zárás előtt sikerült megfognom életem ELSŐ Compóját(22cm).
Nagyon szép hal,jó izmos volt.
Jól küzd a horgon.
Természetesen C&R.Dell SE2416H Asrock B75M-GL Core i3 3220 Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz Samsung SSD 850 EVO 250GB Chieftec CTG-450-80PB Samsung J5 2016 gold
-
Steady74
Topikgazda
válasz sityupityu #24845 üzenetére
Első gondolatoddal egyet tudok érteni. Viszont engem már nem vonz a 4-5kg etetőanyag keverése meg a szúnyoggal való vesződés. 3-4 kg kukorica egész napra elég, már kényelmes vagyok.
Ez a krva nagyot dobok mert csak ott a hal meg nagy fszság... erre példa Tereske, ahol mindenki a patakmederbe dobál, én meg a parttól.kb 2 méterre fogom a 8as pontyot. Meg még egy csomó víz, de ez sem szól másról mint az üzletről.
-
veterán
válasz Steady74 #24844 üzenetére
Talán a versenyek emlékéből adódóan a rakózás számomra még mindig a keszegezést, és max az átlagpontyozást testesíti meg amire eredetileg hivatott is volt. Igazánból nem tudom elmondani.
És valószínűleg ezért is annyira unszimpatikus számomra ez a mostani nagyhalas-távdobós feeder trend, mert ezt sem arra találták ki annak idején. Amit most művelnek az már a bojlizással vetekszik.szerk: Én már nagyon fel sem megyek a DG oldalra. Újat mondani nem tudnak csak szórják a sok népbutító baromságot. Számomra egy kabaré ami ott van.
[ Szerkesztve ]
-
Steady74
Topikgazda
válasz sityupityu #24843 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Steady74
Topikgazda
válasz sityupityu #24841 üzenetére
Nekem volt szerencsém átélni lila hydróval milyan az amikor koppanásig nyúlok a gumi és a 24-es előke szakad
-
veterán
válasz vendingo #24837 üzenetére
Hát így is, hogy nagyobb halakra mész szerintem bőven elég az 1,4 tömör gumi. Láttam már, hogy sokan képesek belerakni spiccbotba 1,6-1,8-as gumikat is de az már nem dolgozik rendesen benne. Ráadásul ez mégsem rakósbot, egy erős gumival még a botot is veszélyeztetnéd.
A guminál egyébként tudsz majd a feszességgel is variálni
Egyébként a horgásztársadalom amúgy is két táborra szakad ezzel a dologgal kapcsolatban. Az egyik tábor helyesnek tartja a spiccbot begumizását ha nagyobb halra megy a másik meg ellenzi.A rakósbotos szerelékeimből kiindulva én átlagpontyokra 16/16-os szerelékeket csinálok, tavasszal 16/14. Ha nagyobb halakra megyek rakóval (ritka) akkor 18 vagy max 20-as főzsinór. Ha gondolod spiccbotnál felmehetsz 18-as főzsinórig is. Ez emberenként változó és horgászatstílus függő, hogy kinek mi jön be. Úgyis érdemes több szereléket készítened majd, az a legjobb ha kitapasztalod magadnak.
[ Szerkesztve ]
-
Steady74
Topikgazda
válasz dragonfx #24839 üzenetére
És most már lesz kék is. Világoskék. Hihetetlen, hogy mennyire tudatosan hülyítik a népet. Kiemegy egy ember csak-a-kéktől pecázni, a legtutibb helyen a legtutibb csalival at addig már tönnször bizonyított etetőanyagokkal nem fog semmit. Erre kipostázzák neki a parta a csodaetetőanyagot ami csak neki van és láss, jönnek a halak mint légy a kutyaszatra. Van aki ezt beveszi? Na jó, Holler Imrén kívül
-
dragonfx
veterán
válasz vendingo #24831 üzenetére
amugy totál igazad van így látom.
mindenféle buzi színű alakú ízű pellettel vakítják a népet már annyi féle fajta van kis e igazodsz közbe és brutál drágán adják.
szerintme a kukorica a legjobb univerzális csali."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
csabamigo
aktív tag
válasz vendingo #24837 üzenetére
Manapság már minden ízesítés kapható(talán rántotthúsról még nem hallottam)...de topmixben talán van sülthús vagy ilyesmi
Nálam az etetőanyag dovit:csontis,pirostűzőszúnyogos,darabospontyos,mézeskalácsos szokott lenni(360ft/1kg)
A csalik már más kérdés.
Édes,büdös ,fűszeres,csípős!Nálam az ananászos csali mindig hozott halat,meg a fokhagymás!
Fontos szerintem még a színe is!
Probálgatom melyikre van több kapás!vettem még 500ft dovit fluo sprayt(több ízben is van ez is)amit ráfújok a kosárra és olyan felhőt csinál,hogy már néha le sem tudom tenni a feedert úgy odavonza a halat!
A kukorica nálam is alap de néha semmi nem jön rá![ Szerkesztve ]
Az Élet a Legjobb Méreg!
-
vendingo
veterán
válasz csabamigo #24836 üzenetére
Én tényleg csak kikapcsolódni járok ki a tóra. Ha fogok halat az bónusz, ha nem, akkor se bánkódok.
Fenekezéshez szinte alap az etető, de én csak úszózok, ott meg pár óra alatt be lehet szórni pár kilót.
Remélem holnap pozitívan csalódok az etetőanyag, aroma, ízes kukorica kombinációban, mert akkor heti 1-2 alkalommal lehet benevezek rá, de eddig csak csalódtam ezekben a dolgokban.Tudom, vizenként eltérő, de mik manapság a sláger ízesítések?
sityupityu:: TE5 catanához milyen gumit ajánlanál 1-5 kg halakhoz, illetve hányas főzsinórt, és előkét?
[ Szerkesztve ]
-
csabamigo
aktív tag
válasz vendingo #24835 üzenetére
"Én kikapcsolódni járok a tóra, nem halat fogni, azért nem is nagyon érdekeltek ezek a dolgok!"
Én is kikapcsolódni járok de ha már ott vagyok és fizettem is érte akkor már fogni is szeretnék!
Én egyébként Dovitos etetőanyagokat veszek általában,(madarasteszkó)1kg-360ft,átlag 12óra horgászat alatt 2kg dobálok be a kosárral!Ennyi szerintem nem sok,bár már kiprobáltam drágább anyagot is!Az Élet a Legjobb Méreg!
-
vendingo
veterán
Most kivételesen teszek egy próbát a csodacuccokkal.
Már nagyon érdekel, hogy megéri-e a több ezer ráköltést horgászatonként.Én kikapcsolódni járok a tóra, nem halat fogni, azért nem is nagyon érdekeltek ezek a dolgok.
Csalogatásra én csak konzerv kukoricát használok. Sokat járok horgászni, nekem sehogy se éri meg az alkalmankénti 1000-2000 forintot ez a sok vacak. (és ennyi pénzért csak a legalja cuccokat kapni)
-
csabamigo
aktív tag
Hát az ilyen terepre ahogy hallotam valamilyen horgászműsorban nem javasolják a fonott zsinórt halvédelmi okok miatt!
Szerintem is inkább a kagylós,köves terepre való a fonott!
Én, mondom csak dobóelőkének ,meg horogelőkének használok fonott zsinórt!Az Élet a Legjobb Méreg!
-
-
vendingo
veterán
Holnap sznob horgászat lesz
Kivételesen vettem etetőanyagot (méz-szilva), aromát(méz) és ízesített (ananászos) kukoricát.
Ezek az ízek hatásosak, vagy csak marketing? Lemaradtam az epres és mézes kukoricánál, de azokkal soha nem fogtam semmit.Már most látom előre, hogy semmivel se leszek eredményesebb sok ezer forint elköltése után, mintha csak 169 forintos tescos kukoricát alkalmaznék, de majd holnap kiderül.
Nettó lehúzásnak érzem ezt az egész horgászipart.
Nézem a videókat, hogy fúróval meg mindenféle csodapraktikákkal keverik be a méregdrága etetőanyagokat, aztán megvágják a videót, hogy jajj de jön a hal egy agyontelepített lavórban
A vicc az, hogy annyi cuccot cipelnek ki egy ilyen horgászatra, hogy 2 utánfutóra se fér fel.
Ha nekem 1 fordulóval nem fér el az összes cucc a 2kezembe, , akkor inkább lemondok a horgászatról.Még valami: nyár elején engedtem a csábításnak és vettem egy 3 kilós "pörkölt" etetőanyagot. Még van belőle 1 kiló. Tapasztalatok: 0 azaz nulla kapás volt vele, csak a csontit csipkedték a sügerek. Utolsó dobott gombóc után 2 órával kezdtek megjelenni a halak, mert muszáj volt csemegét is szórnom rá, hogy történjen valami. Ez mind a 2 alkalommal előfordult amikor használtam ezt a moslékot.
-
Zola007
veterán
válasz rf.kristof #24827 üzenetére
általánosságban elmondható, hogy a merítő teljes (fejjl együtt) hossza a használt bot hosszának ~70-80%-a ideálisan, ha egyedül horgászol.
Tehát egy 3,9 m bothoz egy 2,8-as merítő már jól hasz álható.
A 8-10 kilós ponty pedig az összes bojlisnak titulált merítőbe belefér.[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
golyós
addikt
Pont most volt az egyik újságban Jankovics Krisztián, horgászot a RSD-n és a kagylós terep miatt 22-es fonottat használt.
Ha a terep indokolja akkor mehet, bár ekkora fonottal már ki lehet vontatni bármekkora halat.Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
csabamigo
aktív tag
válasz rf.kristof #24827 üzenetére
Szia
Szerintem a legegyszerűbb az lenne ha benéznél egy horgászboltba!
Általában segítőkészek és nem mindig a legdrágábbat akarják rádsózni!
És még kézbe is foghatod!
A nyél hossz függ a botod hosszától,a parttól ahol horgászol!
Én pl.2500ft-ért vettem egy 2m nyelet(noname)
,most nemrég pedig 3000ft egy 80x80x80 bojlis fejet(carp academy)! Ebbe belefért a 9kg ponyt!A 2m nyél néha lehetne hosszabb,de eddig megoldottam minden szákolásom vele egyedül!
Üdv[ Szerkesztve ]
Az Élet a Legjobb Méreg!
-
rf.kristof
csendes tag
Sziasztok
Merítőt vásárolnék és ebben kérem a tanácsaitokat. Van olyan fej+nyél vagy hagyományos merítő ami 6000 körül van és bele fér egy nagyobb 8-10 kilós ponty is?
Nem használnám nagyon sokat, olyan havi egyszer max.
Köszönöm -
csabamigo
aktív tag
válasz sityupityu #24825 üzenetére
Lehet neked van igazad!Én is korábban 15s fonott dobóelőkét használtam,aztán mikor beszakadtam egy akadóba és pótolni akartam nem volt a boltban csak 19s! Azóta ekkorát veszek ,nemtom mért megmaradt.A 20s,22s mono főzsinór elé ezt kötöm!
Meghát nemtom mit takar a "brutál" terep?Sosem próbáltam fonott főzsinórt! A multkor mikor már bent volt az orsón a dobóelőke eleje a hal (kb.4-5kg forma ponty)addig küzdött míg csak kipattant a szakál nélküli a szájából valószínűleg lazítanom kellett volna még a féken!
Talán a dobásnál "kényelmesebb" az ujjamnak a 19s!Az Élet a Legjobb Méreg!
-
veterán
-
csabamigo
aktív tag
Szia
Bár nem engem kérdeztél én csak dobóelőkének használok fonottat.power pro 0.19 a 20as főzsinór mellé!
Főzsinórnak szerintem a 0.23asnál nem kell vastagabb feederen!
Viszont ha a főzsinór fonott akkor jobban kell ügyködni a féken mert annak ugye nincs nyúlása,rugalmassága!
ÜdvAz Élet a Legjobb Méreg!
-
tween
őstag
válasz sityupityu #24822 üzenetére
A pótdobra csévélnék fonottat brutál terepre. Abból milyen vastag ajánlott?
-
veterán
-
tween
őstag
válasz Zoli bácsi #24820 üzenetére
Akkor a 30mm már beteg? Sajnálom, nem értek hozzá, nem pergetés.
-
tween
őstag
XH feederre milyen vastagságú monofil ajánlott? Vegyes terepre.
-
vendingo
veterán
válasz sityupityu #24817 üzenetére
Köszi. Jelenleg egyik se fér bele a keretbe, csak jó előre gondolkodni. Kaptam tippet catana beszerzésre, elég jó árban lenne, ezért is agyalok.
-
veterán
válasz vendingo #24815 üzenetére
Meg. A Catana is már egy jó bot, jól használható, de a Technium megint egy feljebb lévő szint. Kettővel a Catana felett van, mert köztük ott van még a Nexave is. Szerintem a lehető legjobbat vedd spiccbotból ami belefér a keretbe.
-
vendingo
veterán
A Technium spiccbot megér 15000ft felárat a Catanával szemben?
-
veterán
-
tepenzed
őstag
válasz sityupityu #24812 üzenetére
ja azt tudom, de methodozni elég jó. Egy csávó 58 pontyot fogott múlt hónapban egyik nap
-
veterán
-
tepenzed
őstag
válasz sityupityu #24810 üzenetére
Bottyán tó
Ha sokan vannak, akkor nagyon ésszel kell dobni ahogy elnézem, főleg ha szemben is ülnek
-
veterán
-
Zola007
veterán
válasz tepenzed #24808 üzenetére
tegyél fel ólomnélküli kosarat.
azzal nem fogsz túl nagyot dobni, ha akarsz semMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
veterán
-
Zola007
veterán
Nem kell értelmet keresned benne, ez fizika
Ugyanolyan alátámasztásnál össze lehet hasonlítani, hogy két bot mennyire terheli a csuklód.
Nem csak úgy neszesemmifogdmegjól "érzés" alapján. A vélemény szubjektív, nem összehasonlítható.Én a méréseknek jobban hiszek, mint a "szerintem"-nek
Hangfal témában vakteszten mindig elbuknak a legsznobabb audiphil fanatikusok is.
De ha leteszel egy referenciamikrofont, azzal meg tudod mondani melyik hangfal adja vissza hitelesebben a ráküldött jelet.[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
tepenzed
őstag
Van olyan 3 méteres picker bot amire mehet ugyanaz a szerelék mint a 360as botomra es nem torik el egy akar 10kgos haltol sem? 22es fozsinor, 40es orso. 30g kosar. Van itt egy jo to a kozelben de csak nagyon kicsiket lehet dobni es a kishal is sok,ugyhogy a farasztas elmenyet is erdemes lehet fokozni
-
Zola007
veterán
válasz Zola007 #24801 üzenetére
Forgatónyomatékot elszámoltam, 4, 3.9, 3.6, 2.5, de majd aki ért hozzá, kijavít
-
Zola007
veterán
válasz Steady74 #24800 üzenetére
kíváncsivá tettél, így megmértem a 320g-os 3,3 méter hosszú Nevis merítőnyelet (csak nyél), hogy mekkora erővel kell lefelé nyomni a bot legvégét, hogy egyensúlyban maradjon az adott támasztási ponton:
bot végétől mérve a támasztási pont:
20cm - 2020 gramm
30cm - 1310 gramm
40cm - 900 gramm
50cm - 530 grammTehát 20, 13, 9 és 5 NM forgatónyomaték ébred ha ezeken a pontok valamelyikén akarjuk megtartani tartósan a botot.
De peca közben úgyis támasztod a könyököddel és nem ennyire a végén fogod és házilag lehet tenni nehezéket a legvégére, hogy segítse az egyensúlyozást (szerintem)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest