Hirdetés
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BluEyes
őstag
válasz
lemmy71 #1499 üzenetére
No, az első közérdekű tapasztalat meg is volt, szerencsére csak próbaüzemet csináltunk, étel nem készült.
Grillprofi brikett [link]
Na ezt messzire kerülje el aki jót akar! Szürkés szín, málik szét mint a szombati piskóta. Úgy 15 darabot tettem a Kamadoba. Alig akart begyulladni. Aztán alig akart beizzani. 200 fok volt kábé a max amit ki tudtam hozni a Kamadoból, ezt jó 2-2,5 óra nyöszögés után sikerült elérni. Rengeteg sárgás színű hamu maradt utána. A maradék megy a vegyestüzelésűbe, soha többet belőle. Utólag elolvasva a termék adatokat, meg a vásárlói véleményeket, persze kiderül, hogy ez barnaszén brikett, és a német vevők is ugyanezt tapasztalták, sok a totál negatív vélemény.És akkor pozitív élmények:
Lidl faszénbrikett, 2,5 kg, 799 Ft. Te is ajánlottad. Na ez viszont rendben van szerintem is, olcsó, gyullad, beizzik, fűt rendesen. 250 fok fölé nem akartam engedni egyelőre, úgyhogy meg kellett vonni tőle a zoxigént. Ebből fogok még venni pár zsákkal.
Lidl hőlégfúvó, 4444 Ft. 2000w, 550 C a nagyobbik fokozaton. Kb két perc beindítani vele a grillt. Nem tudom, meddig fogja bírni. Reménykedek hogy jó darabig nem lesz baja. -
lemmy71
Topikgazda
válasz
BluEyes #1495 üzenetére
Szívesen
Amit te linkeltél maghőmérőt, az pl. az alin pár száz forintal olcsóbb, szállítással wámmal áfával, sajnos ez van a július elseji rendelet óta. De azért még így is sok termék jóval olcsóbb mint egy hazai web ábc -ben.
Sok sikert az új szerkezethez, majd jöhet egy két fényképes beszámoló
Kesztyűnél én is a hegesztő kesztyűre szavazok, én is ezt használom vastag marhabőr hegesztő kesztyű
Brikett és faszén terén olvass vissza, beszéltük már hogy melyiket mire érdemes használni. Brikettnél én a weber -re esküszöm (ha már szeretsz rendelni akkor most itt a legolcsóbb) de minap írtam itt hogy véletlen vettünk egy zsák lild - brikettet és aránylag jól teljesített, első próbának szerintem tökéletes lesz neked is.#1498 stickermajom
Ha van kárpitos ismerősöd akkor menj el egy kárpitos kellék boltba és keress kültéri vízlepergető anyagot. Én a hintaágyra 6 éve csináltattam a kárpitosommal új huzatokat, azt hiszem "oxford" volt az anyag neve. Tökéletesen bírja az üllő rész és a tetőrésze is amit állandóan süt a nap. Szerintem cirka landmann árban kijön és olyan lesz fazonra amilyet szeretnél, na meg tartós -
stickermajom
addikt
Ha már eszközök: grillhuzatra van valami tuti tippetek? A terasz adottságai miatt nyári szezonban tűzné a nap, télen kerülne csak be az árnyékba. A Landmann Premium vonala jó lehet? Korábban egy sima Aldis PVC másfél év alatt elporladt.
-
BluEyes
őstag
Landmann mini Kamado az eMag-ról, szerintem az utolsót vettük meg, már nincs készleten. [link]
Ez az, hegesztő kellék! Néztem a sima melós kesztyűket, de ez a hegesztés nem jutott eszembe. Köszönet.
Weber jól hangzik, szerintem az első zsák az lesz, aztán úgyis amit épp kapok. -
BluEyes
őstag
Madoc és lemmy71
Köszönöm a válaszokat. Az Inkbird szimpatikus, ha neked bevált, biztos nekem is meg fog felelni. Nézem az Alin ezt a típust, de nem nagyon találok az itthoni akciósnál jobb árat, főleg ha a vám_áfa_kez.ktg. szentháromságot is melléteszem. Megrendelem én ezt a linkről, oszt jó lesz az.Más! Normális áron tűzálló kesztyű is kellene, az olaszspednél volt is kétféle, de kifogyott persze, máshol elmebeteg áron akarják eladni ugyanazt. Ötlet, hogy honnan rendeljek itthoni üzletből?
Szó volt nemrég a brikettről. Van-e előnye-hátránya a faszénhez képest? Én előnyének gondolom az ipari előállítást, egyforma méretet, így nem szalad bele az ember valami nagyon aprózott, nagyon poros csomagba. Meg az állandó méret miatt idővel akár darabra be tudja lőni az adott sütés fűtőanyag-igényét. De mi lehet a hátránya a szénnel szemben?
Begyújtáshoz én a cekászos technikát néztem ki, párezer forint, egyszerű mint a faék, praktikus. Erkélyen nem szeretnék a begyújtó kéménnyel vacakolni. Ellenvetés van -e?
Jah, nyilván kiderült az eddigiekből, hogy friss hús vagyok, persze kerti bulikon láttam meg csináltam hússütést faszénen, de most rendszerbe állítok egy készüléket itthon az erkélyen, és gyakran szándékozom is használni.
A kiválasztott egy mini Kamado lett, ma hozta meg a futár. Tudom hogy aprócska, de ketten vagyunk a párommal, szerintem el leszünk ekkora mérettel. Meg maga a technológia is megtetszett, ki akarom próbálni. Aztán a derekunk se fiatalodik, a nagyobbaknak van súlya rendesen.
Ő az [link] -
BluEyes
őstag
Üdv topic!
Tanácsot kérek. Vennék egy vezeték nélküli, 2 szondás hőmérőt. Olaszsped-en van 4 is, akciósak is, szerintem meg is felelne bármelyik.
[1.] [2.] [3.] [4.]
Van köztük B-, C-, és D-type. Mik ezek? Kell vele foglalkoznom, vagy vegyem amelyik szimpátikus? Van-e esetleg ajánlott típus, ajánlott bolt? -
lemmy71
Topikgazda
Igen grillezek
de néha a bográcsozás nekem is elvesz az életemből 6 - 8 órát mindennel együtt és ebben a melegben kell a folyamatos védőital bevitel 🍺
Sajna az offsettem még csak 80 -os készenléti módban van, mindig közbe jön valami más és a vas ára is az egekbe szökött
De én nem is tervezek maratoni sütéseket, nálunk az oldalas és a borda a sláger, na meg a vaslapos tortilla meg a hambi, azokat meg sör nélkül szentségtörés elkészíteni
De szerintem egy normális offset vagy reverse aminek a falvastagsága minimum 6 mm és dupla falú tűztere van azzal nincs sok gond. Ha ki tapasztalja az ember akkor óránként egyszer kétszer ránézel és kész. Gondolom te sem szobrozol 10 órát az uds -ed mellett mint egy koronaőr -
Essejó
Topikgazda
-
lemmy71
Topikgazda
Ha nagyüzemben étterem szinten "süt" akkor nagyon hálás az a pellet smoker, én is sok helyről hallottam hogy nagyon stabil benne a hőmérséklet. Igaz ahhoz már minőségi smoker is kell, nem ezek az obis konzerves dobozok.
Amúgy én is azt élvezem a sütésben hogy ott topogok mellette kezemben egy sörrel és figyelem a húst szenet hőfokot stb. és közben a haverokkal dumálunkDe mondjuk itt van ellen példának, Franklin master ő aztán nagyüzemben nyomja fával
-
-
lemmy71
Topikgazda
A múltkori lidl -s bevásárlás közben a faszén zsákok mellé odakeveredett egy zsák brikett, ma vettem észre és gyorsan ki is próbáltam két szelet húson
Aránylag nem rossz, nincs kellemetlen szaga és szép egyenletesen izzik, könnyű begyújtani. Én apró fát gyújtottam alatta és egy leharcolt hajszárítóval megturbóztam a légáromlatott
Nem tudom mit akar jelenteni a zsákon a long lasting heat de másfél max két órát kilehet vele húzni.
-
lemmy71
Topikgazda
Neked nagyon nem is kell füstölő doboz, simán ráteszed a faszénre a fahasábot és szépen beizzik az is. Úgy is folyamatosan szabályzod a levegőt így szépen elkojtól a fa. A füstölő doboz, igazából zárt grillekhez való, van egy ismerősöm az pl. különféle fűszereket szór az izzó faszénre
-
gu007
aktív tag
válasz
lemmy71 #1461 üzenetére
Nekem a szekrény smokerben rossz tapasztalatom van az ilyen füstölő dobozzal. Kevés az izzó faszén és alig füstöl, hiába van az izzó faszén tetején. Pedig bíztam benne, hihy jó lesz... Faszén benyújtásra én a kéményt és alá a kemping gázégőt használom. Múltkor volt a Lidben a gázégő, jó áron volt hozzá palack is. Be is vásároltam
-
Precorus
tag
válasz
kicsi kecske #1471 üzenetére
Ha olyan mint a képen, akkor van alul egy tálca, amit kihúzol. Arra rákapargatod a lyukakon keresztül, és elviszed valahová. Ha nagyobb darabok maradnak, akkor hamulapát vagy szénlapat. Bármelyik gazdasági /kertes boltban kapható kb.
Kefével levakarod nagyjából a rácsot, oszt' jónapot.
-
kicsi kecske
tag
oksa köszi a tanácsot! Akkor eddig nem csináltam rosszat
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
stickermajom #1472 üzenetére
Úgy ahogy mondod
Spaklival lekaparom a rácsot és utána ledrótkefézem, ennyi a következő sütés sterilizáljaMax egyből sütés előtt egy kis forró ultrás vízzel lemosom és mehet is az izzó faszén fölé.
-
stickermajom
addikt
válasz
kicsi kecske #1471 üzenetére
Semmi zsíroldó és slag az öntöttvasra, mert azonnal rozsdásodni fog. Jó az úgy olajosan és zsírosan elrakva, a következő sütés hője úgyis fertőtleníti.
-
kicsi kecske
tag
Sziasztok!
Múlt héten megérkezett a Cattara Royal grillem. 1 óra alatt össze is dobtam, 2 sütésen már túl vagyok. Első benyomásra egész jó, tetszik az öntöttvas rács az emelhető tűztér és a hamutálca.
2 dologban lenne szükségem tanácsra.
A tűztér nem kivehető, viszont ilyen kisebb lyukak vannak rajta, hogy a hamu le tudjon esni a tálcára. A nem elégett faszenet ilyenkor ti hogy veszitek ki? Egyáltalán kikotorgáljátok belőle?
Valahol azt olvastam, hogy nem célszerű a nem leégett faszenet használni, mert ronthatják az étel ízét és talán nem is egészséges.
A másik kérdés, hogy a rácsot mivel és hogy takarítjátok? Vettem ilyen rácstisztító kefét amivel le tudom kapargatni az odaégett húst, de azért jócskán olajos és zsíros marad.
Mehet rá hideg zsíroldó és erős slagos mosás?
Extra kérdés: Hússütés előtt olajozzátok a rácsot vagy az főbenjáró bűn?
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
soldi3r #1463 üzenetére
Igen lehet azzal is, de én amikor begyújtok és sütök akkor nem hajt a tatár. Szeretek minden szépen komótosan csinálni, hogy közben nyugodtan tudjam kortyolgatni a sörömet
#1465 Essejó
Tudom jól milyen mert vagy 25 éve azzal gyújtok be a csempekályhába telente, magyarán büdös. Van nekem is begyújtókéményem, de nem használom, szeretek el szaszerolni a begyújtással és közben beszélgetünk a családdal vagy a barátokkal. Én eleve a grillben gyúltok be, egy kis papír és vékony keményfa szeletek, szóval én a grill közelébe sem viszek szintetikus vagy olajszármazékú begyújtótEsetleg azt a gáz dolgot amiről a múltkorában beszéltem, beépítem a következő grillbe
-
Essejó
Topikgazda
válasz
lemmy71 #1461 üzenetére
Ha nem használnék több mint 6 éve ilyen fehér kockát a begyujtó kémény alatt akkor lehet bólintanék rá amit írsz. Ha kézbe fogod a fehéret akkor petroleum szagú lesz a kezed. Ha a préselt fűrészporost akkor meg parafi szagú. Mindkettő kőolaj származék, de a begyujtó kémény alatt elégve nem érintkeznek a szénnel. Az ízzó szenet meg ha megszagolod, kiég a szőr az orrodból.
-
JanikaS
újonc
Sziasztok,
Pellet grillt esetleg próbált már valaki, vagy látott közelről?
Nyílván nem a minőség a fő kérdés, az vagy-vagy..
Első sorban a füst aroma érdekelne, mert az tetszik, hogy könnyen szabályozható.
Nem nagyon lehet kapni felénk ilyesmit(sem), de webshopokban láttam jó ajánlatokat,
nyílván a hátrányait nem sorolják fel.Köszi
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
szuszinho #1459 üzenetére
Persze ha már felfűtöd akkor a végén tegyél rá valami husit. Én is itthon elteszem a metszésnél a nagyobb ágakat és abból vágok olyan konzerves doboz nagyságúakat, ami jó füstölésre
De később beruházhatsz egy smoker boxra és te is könnyedén eltudod készíteni hozzá a fakeveréket.
#1458 Ittnemaz
Igen az fehér PePo és társai csak kályhába való, az ember keze is jól átveszi annak a szagát jól gyújt de az nem grillhez való. Igen az a barna jó annak nincs szaga, persze ha nem kinai -
-
Ittnemaz
aktív tag
Kockával is óvatosan. Van egy gázolaj szagú azt ne, fehér volt legutóbb amit vettem, el is tettem télre a kazanhoz. Viszont van egy barnás fa mintás az nagyon jó.
-
-
lemmy71
Topikgazda
Én csak a csempekályhába használom a begyújtó kockát, nem igazán szeretem a szagát
Figyeltem egy pár grill és smoker építési videóban, hogy egy két amcsi a faszén tálca alá egy gáz égőfejet építve és azzal gyújtják be a brikettet és a szenet is. A következő tartályos grillembe teszek én egyet próbának -
-
Essejó
Topikgazda
válasz
szuszinho #1450 üzenetére
A begyújtó folyadék mellőzésével egyet értek, de a kocka az jó dolog. 1 db kell a gyújtó kémény alá, semmi szaga nem lesz a parázsnak tőle. Első használat előtt én kiégetném egy kéménnyi parázzsal, el tudom képzelni hogy van rajta némi konzerváló bevonat.
Közben akár játszhatsz a levegővel, hogy milyen állásban mennyi a hőfok. Próbáld ki, hogy mennyi a max amire fel tudod fűteni, közben akár leég róla a konzerváló bevonat.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest