Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kicsi kecske

    tag

    Sziasztok!

    Múlt héten megérkezett a Cattara Royal grillem. 1 óra alatt össze is dobtam, 2 sütésen már túl vagyok. Első benyomásra egész jó, tetszik az öntöttvas rács az emelhető tűztér és a hamutálca.
    2 dologban lenne szükségem tanácsra.
    A tűztér nem kivehető, viszont ilyen kisebb lyukak vannak rajta, hogy a hamu le tudjon esni a tálcára. A nem elégett faszenet ilyenkor ti hogy veszitek ki? Egyáltalán kikotorgáljátok belőle?
    Valahol azt olvastam, hogy nem célszerű a nem leégett faszenet használni, mert ronthatják az étel ízét és talán nem is egészséges.
    A másik kérdés, hogy a rácsot mivel és hogy takarítjátok? Vettem ilyen rácstisztító kefét amivel le tudom kapargatni az odaégett húst, de azért jócskán olajos és zsíros marad.
    Mehet rá hideg zsíroldó és erős slagos mosás?

    Extra kérdés :D : Hússütés előtt olajozzátok a rácsot vagy az főbenjáró bűn? :D

Új hozzászólás Aktív témák