- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
Aktív témák
-
LEFTHORSE1
őstag
Az van hogy az egyik dugattyúnak jobban megnőtt a súrlódása a féktestben mint a másiknak, általában a kosz okozza de olyan is van hogy a féktest belső fala oxidálódott az útról felverődő só miatt, mikor a fékkart kiengeded a fékcsőben fellépő vákum hatására, a bennünket körülvevő 1 atmoszféra nyomás nyomja vissza a helyükre, nos ha az egyik fékdugattyuban nagyobb lesz a súrlódás a tömitögyürünn akkor a másik fogja kimozogni az előbbinek a visszútját mivel nincs a fenekén olyan csavar amelyel limitálni lehetne a visszahúzódásuk maximális mértékét. Idegen olajat besprayezni nem ajánlott mert megdagadhatnak a tömitő garniturák, nemhiába a spéci fékolaj. Megoldást csak a komplekt szétszedés hozhat, vagy tuning, állitó csavarok a dugattyuk fenekébe de ezt még én sem próbáltam ki, de az Avid Juicy 5 nél ezt figyeltem meg
-
Muton
addikt
válasz
rétisün
üzenetére
Ha majd legalább mediterrán éghajlat lesz felénk, akkor ígérem, hogy nem hagyok ki ennyit
De addig 10 °C alatt ki nem megyek. Pl. Zsömle, az új bicaj is meg van 2 hete, de még csak ma sikerült rávennem magam a próbaútra, hiába volt a nagy kínszenvedés, visszatartott a hideg. De úgy néz ki, hogy holnap is szép, meleg időnk lesz, szóval megint megyek tekerni. max. beveszek valami fájdalomcsillapítót, és sűrűn megajándékozom magam süteménnyel, lángossal, ilyesmikkel. Remélem lesz vattacukorárus a Margiton
, vagy valami nyitott kajálda a Római parton 
mod: szerencséd, h nem outizom, mert veszélyben lenne a legkényelmesebb outis címed

de még lehet, h az lesz belőle... -
Bikeman
aktív tag
válasz
LEFTHORSE1
üzenetére
Lakk után is rá tudod ragasztani a pöttyöket, és ha már majd nem teszik, levakarod.

-
LEFTHORSE1
őstag
Hehe, könnyebb dolgom lesz, amúgy egy citromsárga Mali Python váz volt, 1999-ben vásároltam..
-
rétisün
veterán
-
Tamoo
nagyúr
válasz
LEFTHORSE1
üzenetére
Szerintem is jobb a pöttymentes

-
venember83
nagyúr
Pöttymentes. Plusz persze a Lefty, de ahhoz homlokcső csere is kell.
-
Fáraó
őstag
válasz
LEFTHORSE1
üzenetére
+1 a pöttymentesre.
-
Muton
addikt
Segítséget kérnék tárcsafék-ügyben. Szóval adott egy Exilire 5 (hátsó), ami a tekerés elején szuperált, de vagy 20 km után hozzáér a tárcsához annyira, h ha megemelve megpörgetem a kereket, akkor amint nem pörgetem, szinte egyből megáll. Lehet vele valamit kezdeni a kerék kiszedése és 'odébbkónuszozása' nélkül?
Ja, és két hónap kihagyás után ne 2,5 órás tekeréssel kezdjetek. Szerintem aludni is állva fogok

Illetve figyelmesen tekerjetek, ma is éppen egy busz alól szedtek ki valakit a Vágány utcában
LEFTHORSE1: szerintem szigorúan pötty nélkül

-
dqdb
nagyúr
válasz
LEFTHORSE1
üzenetére
Szerintem pöttyök nélkül jobb, amúgy nagyon királyul néz ki a bringa.
Az ötleted látatlanban nekem is bejött volna, de a képeket látva rájöttem a hibájára: nagyobb fekete pöttyökkel nézne ki jobban, de ehhez nincsen a bringán elég felület.
Ilyen feliratú vázba egy Lefty kell, hogy kerüljön

-
MarioAna
senior tag
válasz
LEFTHORSE1
üzenetére
+1 a sima pirosra.
Bár éppen a pöttyös se rossz, csak szerintem az rikítóbb pirossal jobban látszott volna, így valahogy elvész (bár lehet élőben más, a kamera miatt).
-
LEFTHORSE1
őstag
Nos, átfestettem egy régi vázamot, az eredeti elképzelés az volt hogy katica bogaras témája lesz a váznak, tehát piros alapon fekete pöttyök, most megvan apiros alap és fekete öntapadosokból a pöttyök, menet közben elbizonytalanodtam, nem vagyok benne biztos hogy jól fog kinézni pöttyökkel, most tartok az utolsó fázisnál, rá kellene fújjam az átlátszó akril lakkot de nem tudom eldönteni hogy rajta hagyjam-e a pöttyöket vagy nem
KÉPEK itt a pöttyös és a sima piros, mit szóltok hogy lenne jobb? -
Meme
aktív tag
válasz
wxppro
üzenetére
bocs, nem tudtam, hogy paraszt vagyok, mert megkértelek valamire...
ha kicsit visszaolvastál volna, láthatnád, hogy mindenki igy válaszol ebben a topicban mindenkinek. minek 3 hsz, ha 1 ben meg lehet oldani...
de ezek után lehet neked kellene szakemberhez fordulni, mert kicsit túlreagálsz mindent...
de elnézést, én vagyok a paraszt, gerinctelen, kiskakas, kiskirály, mindentudó okostojás....légyszives folytasd a sort, mert én nyilván nem tudok magamról...
-
wxppro
aktív tag
Elnézést csak igyekeztem mindenkit megtisztelni azzal, hogy külön válaszolok a hozzászólására.
Amúgy meg ne kérj meg engem semmire, felnőtt ember vagyok, teljesen rendben vannak a gondolataim.
Ha ennyire irritál a jelenlétem, akkor sajnálom, nem tudtam, hogy Te vagy itt a kiskirály.
Vagy, ha szimplán nem vagyok Neked szimpatikus, nem kell virágnyelven közölni, vágd ide az arcomba, nem bírom a gerinctelen embereket.
Mondjuk mi mást is vártam volna attól, aki már az első hozzászólásomba beleköt, nem igaz? Na jó, a harmadikba, lényegtelen. Kisebbségi komplexusaidra tudok ajánlani szakembereket.
Ha meg az a bajod, hogy rajtad kívűl más is konyít itt valamit a kerékpározáshoz, azt dolgozd fel magadban, én nem vagyok kíváncsi rá.
De hogy lásd, én nem vagyok olyan, mint Te, ígérem, ezek után nem zavarom a köreidet, és nem kell olvasnod engem, légy boldog a szemétdombodon, kiskakas, minden jót...
-
MarioAna
senior tag
Értem, köszönöm.
Ahogy olvastam, BTS termékekről elég pozitív vélemények vannak.
BTS HC Comp agyakról valakinek valami tapasztalat? -
Meme
aktív tag
válasz
wxppro
üzenetére
1, azaz 1db saras verseny és kész van egy vacok iparis agy is, nembeszélve egy vacok konuszosról.
tavalyelött szilvásvárad, tavaly 24h csillebérc csak hogy emlitsek is versenyt...egyébként kérlek szedd össze a gondolataidat 1 hozzászolásban, ne 3 legyen egymás után töled. 2 napja csak téged olvaslak szinte...
-
wxppro
aktív tag
válasz
MarioAna
üzenetére
Én pl. sosem éreztem szükségét ipari csapágynak. Pedig aztán bele volt téve a vasba évi 20ezer km.
Jófajta kónuszosat kell használni, karbantartást nem elhanyagolni, aztán ennyi.
Amit gery03 írt, az úgy van. Ráadásul az egyik spanom American Classic, 3 csapágyas hátsó kerékagya 3ezer km után megadta magát (!), aztán inkább ráfűzték egy másik agyra a felnit, mert többe került volna bele csapágyat rendelni. Meg azért 3ezer kilométer, egy gagyi kónuszos is kibír annyit... -
gery03
senior tag
válasz
MarioAna
üzenetére
Nem ilyen egyszerű a válasz. Vegyünk példának a shimano-t. A felső kategóriás agyai is kónuszosak. (XTR, Dura Ace). Tömítésüket okosan megcsinálták és nagyon tartósak. Szóval ezzel a példával élve nincs rá szükség egyáltalán. De más cégeknél, akik kevésbé igényes golyókat és golyópályákat használnak lehet jobb, ha inkább iparissal oldják meg, mert azt legalább könnyen ki lehet cserélni. (bár utóbbira is van ellenpélda.. American Classic agyak és másolatai, amihez régebben nem volt pótcsapágy (rendelni kellett jóóó drágán), az újabbak már szabványosabbak azokhoz találni csapágyboltban is)
-
MarioAna
senior tag
Egyébként ezek az ipari csapágyas agyak megérik azt a többletpénzt? Normál használat mellett nekem elég lehet a golyóscsapágyas is, nem?

-
wxppro
aktív tag
válasz
KaraDani
üzenetére
Szép vas, gratula. Nekem már nem lenne merszem a hegyre menni, illetve onnan jönni...mikor volt még, akkor nem voltak montik, csak ilyen otthon barkácsolt, ún. krosszbiciklikkel nyomultunk, Riga első teló, Riga dobfékes agyra fűzött kemping felni Romet kismotorgumival, szóval volt ott minden...

-
Manitou
veterán
válasz
KaraDani
üzenetére
~11,9kg körül, de még ebből is tudnék faragni pár száz grammot. De most befejeztem a pénzköltést rá, így is már több mint elég ez. Még az új carbon cuccokkal nem is csináltam képet a gépről, most a hóba meg inkább nem viszem ki, majd ha száraz idő lesz csinálok képeket.

rétisün : Na igen, meg ha egyből mindenből a legkönnyebbet vennéd , már nem tudnál hova faragni rajta
Jó ez így.MarioAna
Van konyhai digitális mérleged? A kormány szerintem 300g körül lesz vagy több. -
MarioAna
senior tag
Na az ígért képek:
A teherhordó szerkezet
A rögzítés
A végeredmény szemből
A végeredmény oldalról
+1
a jelenlegi és a leendő![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szerk: képek minőségéért sry, a telóm már így is halálán van, örülök hogy még fényképezni lehet vele
.
szerk2: a súlyával meg majd megbirkózok, szerény 175cm/65kg méretemmel![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
KaraDani
addikt
válasz
Manitou
üzenetére
Ja a tied ha jól emlékszem már elég könnyű.
wxppro: Vagyunk így itt páran a fehér alkatrészekkel, bringákkal. A montimon is van pár fehér rész
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
MarioAna
senior tag
válasz
wxppro
üzenetére
Ez lesz az első értelmes bringám, szóval ez ügyben nem tudok használható információval szolgálni, de valszeg meghagyom teljes szélességében
.
Azt viszont nem tudom hány kg a bicó, de elég nehéznek érzem (mondjuk a váz is elég masszív)...jaj a biciklirögzítésről mindjárt lövök pár képet
. -
MarioAna
senior tag
válasz
wxppro
üzenetére
Stucni 3k, kormány 5k.
Súlyát nem tudom, nem találtam róla neten adatot, de masszívnak érződik. 680mm hosszú, 40mm-es emelés.
Bementem a boltba, mert ismerős mondta hogy akciós ez a stucni amit am is kinéztem, így elmentem, mondtam hogy esetleg BikePositive Rising Bold 50-es kormány van-e, megnézték és nem volt, de mondta hogy van ez 5k-ért, mikor megláttam hogy fehér, onnantól már tudtam hogy megveszem
. Szóval kormány-stucni páros letudva
. -
wxppro
aktív tag
válasz
wxppro
üzenetére
Azt meg még elfelejtettem, hogy sűrű közlekedésben 'darabosan' hajtok. Ez abból adódik, hogy ugye kontrafékkel fékezni hatásosan csak akkor lehet, ha a hajtóműkarok vízszintesen állnak, különben nem tudsz kellő erőt kifejteni, minél kisebb szöget zár be a hajtókar és a lábszárad, annál gyatrább a fékhatás. Szóval a darabos hajtás úgy néz ki, hogy tekerek kettőt-hármat, aztán egy-két pillanatra megállítom a hajtóművet az említett vízszintes helyzetben, felkészülve egy esetleges fékezésre, aztán tekerés tovább, megint állj, stb. Elég fárasztó, de azért bevált. Mint mindennek, ennek is megvan a hátránya az előnyeivel együtt...
-
wxppro
aktív tag
válasz
Manitou
üzenetére
Igen, ez a normális és helyes fékhasználat, szó se róla. Fentebb leírtam, én hogyan oldom meg egy kontrával. Persze, mindez fabatkát sem ér, ha elszakad a lánc, vagy leesik, akkor marad a look dokkoló úttestre taposása, és az imádkozás, hogy előbb megálljak, minthogy tövig kopjon...

-
wxppro
aktív tag
válasz
whiskey
üzenetére
Egy kontrás teljesen mást stílust követel, mint egy szabályos, első-hátsó fékes keró, az biztos. Régebben, mikor montiztam, én is ésszerűen használtam a fékeket, ahogy Te, és a többiek. A kontrást meg kellett szokni, eleinte én is szorongattam ám az első fékkar helyét a kormányon, mikor meleg volt a helyzet...

A fékhatás persze messze elmarad a hagyományostól, kontrával nem lehet métereken belül megállni. Én a következő praktikákkal próbálom ezt kiegyenlíteni: nagyon előre figyelem a forgalmat, hogy még időben tudjak cselekedni, nem rongyolok be beláthatatlan kereszteződésekbe, még ha zöld a lámpa, akkor sem. Soha nem megyek át a piroson, mint régen, még akkor sem, ha tudom, félévente egyszer jön arra autó. Soha nem bringázok a járdán, a gyalogos a legkiszámíthatatlanabb közlekedő. Ha mégis gáz van, a hosszú kezeimnek hála, egy jó 15-20 centit hátra tuduk csúszni, le az ülésről a hátsó kerék fölé, így némileg javul a tapadás hátul, és az esetek nagy részében sikerül a manőver...
-
KrAt
veterán
[link] - Erről mi a véleményetek? Azt olvasom róla, hogy karban kell rendesen tartani, illetve hogy nehéz XC-seknek ajánlják (130+ kiló elég nehéz?
) azon kívül milyen? Ki lehet lockolni, azaz akkor ha felső állásban lockolom, akkor merev villaként működik, nem?Ennyit megér, nem fog megnyekleni alattam? A villanyak az valami szabvány, ugye?
-
Manitou
veterán
válasz
wxppro
üzenetére
Az lehet
Bár ha a kettőt egyszerre húzod és az elsővel óvatosan adagolva, akkor lehet meg lehetne úszni esés nélkül. Nekem 100-as stucnim van( vagy 110
már nem vagyok benne biztos) , csak az egy fullyban van, én gyakrabban használom magában az első féket mint külön a hátsót( igaz az üléspozícióm is teljesen más mint neked), sőt hátsót magában nagyon ritkán, akkor már a kettőt egyszerre, ha nagyon meg kell állni, és a súlypontot olyankor nem árt kicsit hátrahelyezni. -
whiskey
tag
válasz
wxppro
üzenetére
Hááát nem tom...
Ha ennyire előre helyezed az összes súlyt, akkor mekkora a hatékonysága a hátsó féknek...
Én szinte mindig egyszerre használom a két féket, csak más-más erővel, nekem ez így jó, így szoktam meg. Biztos furi lenne, ha csak hátsóval tudnék fékezni. Egyszer még a "V" fékes bicón elcsesztem a hátsó kereket, és a nyolcas miatt ki kellet oldanom a hátsó féken a bowdent, már az is nagyon furcsa volt, hogy a hátsó hiányzik. Egész úton húzogattam a hátsó fékkart is...
-
Muton
addikt
Na, remélem ma jó idő lesz, és el lehet menni gurulni egyet. Csak már attól fáj a hátsóm, ha a bicajra nézek

Ha veszek zárat a bicajra, akkor mennyinek kell lennie a minimum hosszának, ha nem szeretnék csumbizni vele? 80+ cm?
-
wxppro
aktív tag
válasz
MarioAna
üzenetére
Ha nem akarsz hasalni, akkor olyat ne vegyél, mint az enyémben van... mondjuk én hasalok, és még a 120-as az előreálló levágott kormánnyal is rövid néha, mert a nyereg meg koppanásig elöl van, hogy minél jobban a hajtómű felett üljek, utálok 'hátulról, seggből' tekerni. Még a nyeregcsövemnek sincs hátranyúlása. Viszont 1.90 magas vagyok, majomkarokkal...

-
wxppro
aktív tag
válasz
venember83
üzenetére
Azért kell új tányér, félek, ha utánhúzok a keréknek, hogy feszes legyen a lánc, elszakad. Amúgy jó durung parasztlánc, de téptem már el belőle párat. Fékre ne legyen gondod, nekem elég a kontra általában. Ha meg nem, akkor már az első sem segít, de ez ritka...
-
Manitou
veterán
válasz
MarioAna
üzenetére
Akkor ahogy érzed. Kényelmesnek biztosan kényelmesebb egy ilyen rövid stucni, mert nem kell annyira előrehajolnod. Az egyik kerómban pont ilyesmi stucni van, az sem egy DH gép, viszont sokkal kényelmesebb az üléspozíció vele, mintha lenne benne egy 110-120-as stucni.
-
MarioAna
senior tag
válasz
Manitou
üzenetére
EBBE lenne, később egy BikePositive Rising Bold (50-es emeléssel) lenne benne. Most még nem lesz beépítve, csak a nyári "nagygenerálhoz" vásárolgatom össze a cuccokat, amiket jó áron megkapok.
Stílus?
Ráülök oszt' megyek. Amugy főleg városi használatra, A-ból B-be eljutni, illetve crusieolni, menni mindenfele....tehát nem jumpolni, DH meg ilyen durvulások, esetleg kis finom terep, de inkább főleg aszfalt.
venember83: a kerék ügyön is rajta vagyok, csak apránként megy ez
... most még csak mint írtam, alkatrészeket vásárolok össze, és használom a biciklit jelenlegi állapotában amíg tudom (a hibás kerékkel, kopott külsőkkel, kicsit kotyogó első villával...btw, gondolom ez egy A-Head csapágy cserével megoldható lesz majd
.), nyáron úgyis villa-kormány-hajtás és kerékcsere. 
-
venember83
nagyúr
válasz
wxppro
üzenetére
Csókolom bácsi, kicsit lóg a lánc meg nekem mondjuk a fékek is hiányoznak róla, de utóbbi biztos csak egyéni preferencia.

MarioAna: Biztos jó a villádhoz és a kormányodhoz ez a kormányszár? Amúgy nem lenne jobb ötlet azt a háromezret félretenni egy leendő normális kerékre? Mit gondolsz?
-
MarioAna
senior tag
[link]
Szerintetek egy ilyen megér 3k-t? Elvileg ilyet tudnék szerezni holnap ennyiért, csak kíváncsi vagyok a véleményetekre....nekem a hossza zavar egyedül, hogy csak 50mm...egyébként ezt honnan mérik? A "csavar" közepétől a befogás közepéig?
szerk:
Meme: novatec iparis, nem tárcsás hátsó agyat nem tudsz szerezni olcsóért?
-
wxppro
aktív tag
válasz
wxppro
üzenetére
Mivel nemrég tévedtem ide, gondolom illő bemutatkozni, vagy valami. Szóval három évig futár voltam itt Bp-en, csak a feleségem "nyomására" abbahagytam, szerinte túl veszélyes.
Ezzel a géppel toltam, ma is ezt használom, mert azért ahova csak lehet (nem kell puccparádé), oda bringával megyek. Ja, erre keresek új tányért, kicsit elkopott már...Ez egy öreg KTM acél túraváz, hátul cseh Granat (Raleigh belsővel) kontrás agyra fűzött Aero4-es felni, elöl Mavic CXP30 24 küllős, Look pedál, Exage-hajtómű, 42:16 áttétel, többi látszik...
-
wxppro
aktív tag
A tapasztalat szerint, ha olyan meredek az emelkedő, hogy sanszos az első kerék elemelkedése, akkor én inkább leszállok, és feltolom. Az ilyen emelkedőhöz való áttétellel sem tudsz gyorsabban feltekerni rajta, mintha gyalog feltolod a bringát, meg szerintem el sem fárad az ember annyira...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
wxppro
üzenetére
Mentem már párszor olyan emelkedőn hogy kiállva elkapart ülve meg felemelte az elejét. Szóval kb csak úgy tudtam felmenni, h ültem de az állam kb a kormányt verdeste... (persze akinek jobb fizikuma van biztos megoldja jobban lendületből) Szóval el tudnám képzelni hogy segítene felfelé a kétkerék hajtás. Autóhoz hiába hasonlítod, ott nem tudod változtatni a súlypontot. Persze ezzel nem azt mondom h van létjogosultsága, mert persze h nincs, az idő is bebizonyította, de elméletileg jó is lehetne...csak ugye egy bringánál képtelenség ezt értelmesen megoldani.
-
wxppro
aktív tag
válasz
KaraDani
üzenetére
Értem mire gondolsz, csak éppen emelkedőn felfelé az első kerék alig tapad, hiszen minél meredekebb az emelkedő, annál inkább a hátsó kerék felé tolódik a súlypont, hiába állsz ki, annyira nem tudod előrevinni a súlypontot, ergo az első, hajtott kerék kipörögne. A hajtást meg továbbra is kapná a hátsó is, vagyis simán kiemelné az elejét, és már lehet is hanyattesni...
Mint a fronthajtású kocsiknál, néha nagyon meredek emelkedőn azokkal is csak tolatva lehet felmenni, mert orral kipörög az első kerék. -
KaraDani
addikt
válasz
wxppro
üzenetére
Na azért annyira nem nehéz elképzelni. Csak kell egy olyan emelkedő, ami elég meredek ahhoz, hogy szinte lehetetlen legyen lent tartani az orrát, spékeld meg laza talajjal és mindjárt jól jönne a két kerék hajtás. Szépen kiállhatnál súlypont előre, hátraesés effektus eltűnne, és a két keréken elosztva a tapadás is jobb lenne. Persze lényeges erőveszteség nélkül eléggé lehetetlennek tűnik a megoldás.
-
wxppro
aktív tag
válasz
whiskey
üzenetére
Akkor az edzőkerékpárnak jó csak. Lesz olyan combod, meg vádlid, mint az állat...

Akik kitalálták ezeket az összkerekes montikat, szerintem nem gondolták komolyan, legalábbis remélem, hogy nem.
Nem nagyon tudok elképzelni olyan életszerű helyzetet kerékpárhasználat közben, amikor indokolt, vagy szükséges lenne az első kerék meghajtása. Ha csak a hátsóval nem megy a dolog, ott az elsővel sem fog...
-
whiskey
tag
válasz
wxppro
üzenetére
Egy ilyen bringát egyszer volt szerencsém kipróbálni, itt Pécsett egy nagyon rövid ideig működő bringa boltban volt ebből a példányból. Valami eszméletlenül nehéz volt hajtani, szerintem a láncos megoldásnak nagyságrendekkel kisebb a súrlódása mint ennek a flexibilis tengelyesnek. Ahol a nyakcsőnél lekanyarodik az első villára több mint 90°-ot hajlik a tengely. Aki dolgozott már ilyen fexi tengelyes köszörűvel tudja hogy már 45°-nál is le akar fulladni a gép... Egy apró előnye az volt, hogy a hátsó keréknél ki lehetett kapcsolni a hajtást. De milyen újítás az aminek az legnagyobb előny, hogy kikapcsolható???

-
fpeter07
veterán
Ma sikerült megvenni a velo.hut. Kicsit már hiányzott, kevés ez a néhány oldalnyi olvasnivaló 2 hónapra... Majd tavasztól a havi megjelenésre áll vissza.
Bikefun katalógust el fogom egy ideig böngészni. Hát az elején nem igazán szerepel megfizethető, de nézni lehet ugyebár.

-
wxppro
aktív tag
válasz
Manitou
üzenetére
Szemétrevaló mindegyik.

Én azt nem értem, hogy a magyar annyira okos meg ügyes nép. Pl. mindenki ért ugye az autókhoz, mint az állat...
A bicikliknél miért hagyja cserben őket a "tudásuk"?Ja, de azt megfigyelted, hogy a 600-ason is ugyanúgy ott fityeg a hátsó keréknél a dinamó?

-
Manitou
veterán
Ebből az STX-RC családból volt anno nekem a canti féke meg az első+hátsó agy illetve első váltó. Tényleg jó cuccok voltak. Sőt az agyak mai napig futnak az egyik bringámban, illetve az elsőváltó is hibátlaul teszi a dolgát
Ez anno egy nagyon jó alkatrészcsalád volt szemben a sima STX-el, ami inkább rossz híréről volt ismert. -
wxppro
aktív tag
válasz
Jofi81
üzenetére
Nekem az volt a durva, hogy a kiscsaj, aki elsőnek bekérdezett, hogy miért ilyen olcsó, annak megnéztem a termékeit, és van köztük egy 12ezres Ritchey-stucni.

Na most, ha ilyen profi cumót árul, akkor hogy a tökömbe lehet megvezetni Őt is egy ilyen gagyi szutyokkal?
Vagy ha nem az Ő stucnija, csak feltette valaki kedvéért, az a valaki miért nem oltja le, hogy hülyeségeket beszél? Na mindegy...ez már rejtély marad nekem örökre...hacsak nem veszem meg a stucnit a csajtól...hehe...
Az a baj, hogy árulják ezt a sok szemetet (szétnéztem, olyan szénacél vázas, 3tonnás szörnyeket hirdetnek aluvázasnak, hogy csak na), és semmi lelkiismeret furdalásuk nincsen. Aztán mikor valaki visszamegy, és jól legépeli az eladót, mert az olyan kafa bringájával a kisfia úgy összetörte magát DH közben, hogy két napig legózták össze a dokik, meg van sértődve.
Sajnos nagyon hülyék az emberek, és a gyökér multik megtévesztő kínálata miatt egyszerűen nem tudnak különbséget tenni a gagyi és a minőség között.
Mikor a fiam kitalálta, hogy Ő majd ugrál a Városligeti dombokon, és vesz a haverjától egy frankó biciklit erre a célra, akkor leállítottam, és kezembe vettem az ügyet, szerencsére. Olyan bringát akart rásózni a haverja apja(!), hogy az első kisebb repülésnél a száján be, a tarkóján meg kiment volna a kormányszár... Úgy el is magyaráztam az ürgének, hogy ha mégegyszer a fiam közelében látom, én magam fogom végigkergetni a vértesi mtb pályán, és ezzel a bringával kell mennie... -
wxppro
aktív tag
válasz
wxppro
üzenetére
Ez a bringamárka úgy látszik sláger a Vaterán. Találtam még egyet. Na,ezért se adnék még egy alu kulacstartót se....
-
wxppro
aktív tag
Kérdés, hol vennéd hasznát. Meg hogy ad-e annyi plusz tapadást, amennyit elvesz a hajtásból a sok áttétel miatt. Gondolom, érdekességként megállta a helyét, gyakorlatilag meg nem használták. Mindenesetre durva. Úgy kellett volna megcsinálni, hogy a hátsó kereket hagyományosan, a lábaddal hajtod, aztán emelkedőnek meg besegítesz az elsővel, amit meg a kezeddel hajtasz...

Anno az egyik BNV-kiállításon is mutogattak összkerékhajtású montikat, ott úgy volt megoldva, hogy az első kerék egy bazi vastag bowdenen keresztül kapta a hajtást a hátsótól, mint egy túlméretezett km-óra spirál a motorokon. Elég röhejes, és gyenge szerkezetnek látszott, azóta sem láttam olyat. -
wxppro
aktív tag
válasz
rétisün
üzenetére
Tudom, egy ideig 5karosak voltak a monti hajtóművek is. Sőt, emlékszem, a spanomnak még külföldről is rendeltünk annó tányérokat az 5 karos XTR-hajtóművére, mert már mindenhol csak 4-est lehetett kapni, és sajnált volna 'platformot' váltani. Mondjuk meg is értem, a régi cuccok sokkal jobbak voltak...
-
wxppro
aktív tag
Bakker, az a Manitou, az első, az nagyon kemény...
Meg a többi Manitou bringa is...
A fél vesémet adnám egy olyan XTR-szettes bringáért. Akkoriban azok a canti-fékek nagyon ott voltak a szeren, szerintem jobbak is voltak, mint a mai V-k. Én legalábbis az utolsó percig olyanokat használtam, amíg montim volt, sose váltottam V-re. És ez nagy szó, mert mikor abbahagytam a montizást, már mindenki tárcsával tolta...
-
Meme
aktív tag
válasz
wxppro
üzenetére
a 10-12 év nem annyira hosszú idő.
egyébként még a 2002-es 952 szériaszámú xtr szettben is van 5 karos hajtómű, 2003-tól tünt el.
valószinű azért voltak 5 karosak a korai mtb hajtóművek, mert minden a régi outikból ered, ahol meg ezt használták. ráraktak kissebb áttételt, mert az kellett a hegyre.Mindenki:amugy rákerestem egy stx-rc szettre, ami kifejezetten kivánatos volt akkoriban, találtam egy 95-ös teljes stx-rc családképet, de milyen forumban, lessétek meg, van pár érdekes és eszement dolog: [link]
Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5080 / B650 Strix / 32GB 6000MHz / 1000w Gold! BeszámítOK
- Xiaomi Redmi Note 13 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 1000GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- Lenovo Thinkpad P15 Gen 2 - 82 akkuciklus - 27% ÁFA- Garancia - 0373BE
- 27% - ÚJ - GIGABYTE RTX 5080 AORUS MASTER 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De addig 10 °C alatt ki nem megyek. Pl. Zsömle, az új bicaj is meg van 2 hete, de még csak ma sikerült rávennem magam a próbaútra, hiába volt a nagy kínszenvedés, visszatartott a hideg. De úgy néz ki, hogy holnap is szép, meleg időnk lesz, szóval megint megyek tekerni. max. beveszek valami fájdalomcsillapítót, és sűrűn megajándékozom magam süteménnyel, lángossal, ilyesmikkel. Remélem lesz vattacukorárus a Margiton
, vagy valami nyitott kajálda a Római parton 

.
Jó ez így.

már nem vagyok benne biztos) , csak az egy fullyban van, én gyakrabban használom magában az első féket mint külön a hátsót( igaz az üléspozícióm is teljesen más mint neked), sőt hátsót magában nagyon ritkán, akkor már a kettőt egyszerre, ha nagyon meg kell állni, és a súlypontot olyankor nem árt kicsit hátrahelyezni.