- Fórumok
- Egyéb
- Kerékpárosok, bringások ide! - Archívum IV.
- (téma lezárva)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
Míg ti a kempingszékben ülve végigsörözitek az egész versenyt
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
Az a Halász utcánál egy nagyon veszélyes kereszteződés. Ha északról dél felé mész, és az autó is ugyanebből az irányból érkezve szeretne a felső rakpartra kanyarodni, akkor a vezetőnek esélye sincsen, hogy az utolsó pillanatnál hamarabb észrevegyen. A többi kombináció nem ennyire problémás, de ott érdemes mindig lassítani.
Jobbulást, remélhetőleg kék-lila-zöld-sárga foltokkal megúsztad.
-
dqdb
nagyúr
Hogy is, hátsó kereket előre rakod?
Hát hooooogyne
De jó is lenne egy ilyen előre, nem ciceregne annyit a nyomorult.
Ez a tárcsa miért nem ciceregne? Azért kérdezem, mert én is gyűlölöm azt a hangot nagyon, és ennyit megérne nekem a jövőbeni csend. -
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
Zsebben ez szerintem is tökéletes eredmény, ennél jobbat céleszköz sem gyártott volna.
Bizonyítékként íme a vasárnapi kör, a Garmin GPS végig a kormányon volt, és Vácon több helyen is látható némi pontatlanság (Xantomas, KaraDani: a nyers gpx fájlt bedobtam a képek mellé).
-
dqdb
nagyúr
180 alatt vagyok 1-2centivel. Amúgy más típust tehát nem Life Crosst szerintem nem lesz téma kipróbálni, szval a vázméretet betudom lőni.
Látatlanban 17-18"-as méret kell neked (legalábbis MTB-ből ennyi lenne az ideális). A megnézek mást és belövöm a vázméretet témáról pedig ezt az összegzést tudom ajánlani, amelyben a méretezésben legfontosabb paramétert, a felsőcső vízszintes hosszát néztem:Cube AMS 20": 580 mm
Merida TFS 19": 585 mm
Kona Kula Supreme 17": 584 mm
Kona Cinder Cone 18": 602 mmTalán még a 2010-es Kelly's Exquisite jöhetne szóba a várhatóan könnyebb beszerezhetősége miatt, most akciósan olcsóbb ennél, de gyengébb is.
Vagy szintén 2010-es Merida Crossway 500-V akciósan, ez kicsit jobbnak tűnik a KTM-nél azonos áron.
-
dqdb
nagyúr
Simán elképzelhető, hogy adott modell nincsen, de pontosan ugyanazzal a váztípussal szerelt alacsonyabb/magasabb felszereltségű igen, és így ki tudod próbálni, hogy megfelelő-e neked adott vázméret. A KTM szinte összes Life modelljénél megegyezik a váz (Action, Cross, Motion, Road, Sprint).
Aztán ha ők meg tudják rendelni, akkor megveszed náluk, ha nem, akkor marad az Ebike.
Amúgy milyen magas vagy? A 20"-as vázmérethez 18x cm kell.
-
dqdb
nagyúr
A jad fájl csak egy leíró a jar köré, ami metainfókat tartalmaz a hozzárendelt jar fájlról. Elvileg mindkettő telepítésével ugyanazt az eredményt kapod, bár egyes telefonok csak jad alapján hajlandóak telepíteni.
feka007: szerintem ez kopóalkatrésznek minősül, és ezért nem garanciális. De Meme majd meg tudja mondani a tutit.
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
A folyamatos és erős szembeszél nélkül azért szebbek lennének ezek a számok, bár még így is feltartottam volna a virsligumis topiktársakat. A nyereggel (magasság és dőlésszög) még játszanom kell, mert nem az igazi.
ludsimon: pedig Xantomasszal együtt adtak az egészségre
-
dqdb
nagyúr
Ja, én a TT mindössze 52 kilométere alatt (66 km volt háztól-házig) úgy szétütöttem magam, hogy a visszafelé úton Szobtól muszáj volt hazavonatozni. Néhol 12-13 km/h környéki sík szakaszok, hegynek felfelé 2-3%-os emelkedőn 10 km/h-s tempó, 5%-oson 5 km/h-s tempó, még pocsék kondi ellenére is szánalmas számok.

rétisün: KaraDani + Xantomas + én, valamint Meme kivételével találkoztunk a váci bringabolttal is
-
dqdb
nagyúr
Mikor találkozzunk a Bosnyákon? 8:20?
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
Jelentem, idén lemondtam a vitrinbringa csillogás címéről.
Nyugi, nem vitrinbringázzuk le a Scottot, hiszen nem vitrinben, hanem a komód tetején tartod![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vasárnap nem akarod megjáratni a közös TT keretében?
#49334: 84 km.
KrenAtesz: a kormányod brutálisan néz ki ezekkel a szarvakkal

Meme: más bringákon hogyhogy nem így rögzítik a hátsó váltót? Elvileg kevésbé lóg le, és nem annyira sérülékeny (vagy mégis az
)venember83: igen
Egy kényelmes szentendrei kör is 50 km környékén van, ennél kevesebbért pedig nem érdemes vonatra szállni. -
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
A Hai Impactnak keveselli a rugóútját

-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
Régről úgy rémlik, hogy a profi versenyzők szoktak évi 30000 km körül menni, szóval tényleg 4000 ezer == 4 ezer = 4000 típusú elírás lehet.
-
dqdb
nagyúr
Mi az, felcsillant a szemed a szín hallatán?
Van piros is, de ez egy könnyített modell. A biztonsági szintje 7-es, a normál Bordóé 8-as, a Granit X-Plus pedig 15. Cserébe majdnem 1 kilóval könnyebb, mint az utóbbi.
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
Igen ez a barna bőr nem mindennapi, élőben sokkal jobban néz ki mint erről a képről.
Bad Boyt láttam élőben barna bőr nyereggel és markolattal. Azóta tudom, ha majd a távoli jövőben lesz kimondottan városi bringám, akkor a szigorúan matt fekete vázra ilyen kiegészítők kerülnek majd
A Selle Montegrappának van egy nagyon szép XC stílusú, de barna bőr borítású nyerge XC 1400 Liberty néven. -
dqdb
nagyúr
Látod, tudsz te ha akarsz ...
... elkölteni 195 dollárt
A formája az én szememben annyira nem emelkedik ki a másikhoz képest, de a barna bőrborítása igen. Félnék vele terepre kimenni, hátha megsérül (közben, ha jól sejtem, a szimpla fekete is ugyanannyira/ugyanannyira nem sérülékeny).
#48997: na de úgy már 20 grammal nehezebb
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
Én is meggyógyultam már ( jelenleg tünetmentes vagyok, de tartok tőle, hogy még lappang bennem a betegség )
Milyen nyereg? mutimeg, lécci......bár rémlik, hogy már linkelted.
Lappang az, és amint látszik, ilyen formában is fertőző
venember83: szép lesz a bringa, a fekete Manitou tökéletesen passzol hozzá
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
ezt nevezem árukapcsolásnak
Nem, az igazi árukapcsolás ez (utolsó vicc)
Tamoo: pedig tegnapelőtt tettem már rá egy homályos utalást, és venember83 kontrázott is rá
Az egészben az a legjobb, hogy nem akartam én bringát venni, csak úgy alakult, a körülmények "áldozata" vagyok 
#48869: ööö ...
ezt nem értemmár értem -
dqdb
nagyúr
Az élet nagy kérdése: az új bringán nagyon keskenynek tűnik az 580 mm-es kormány, fogásra legalább 2-3 centivel szélesebb kellene mindkét oldalon (tekerés közben hiába figyeltem rá, önkéntelenül lecsúszott róla a kezem, és részben már a levegőt "fogtam"). A régi bringán tökéletes szélességű volt az 580 mm-es kormány (csak a markolatot cseréltem ergonomikusra). És ezt így hogy
Tudom, más geometria, de a 4-6 cm különbség soknak tűnik. A fékkar vége ugyanolyan távolságra van a kormány szélétől mindkét bringán. -
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
A Crank Brothers Egg Beater 4Ti is hasonlóan olcsón keresi gazdáját

Az Opera topikban válaszoltam.
Az első villogó szerintem is jó (bár én nem élek vele, mert látni is szeretek), feltéve, hogy nem extra erős fényű a LED és nem túl gyorsan villog, mert akkor nagyon be tud zavarni a látásba. De inkább villogjon szembe, mint ne lássam, mert nincsen kivilágítva (ők vajon denevérgénekkel rendelkeznek, hogy közvilágítás nélkül is mernek tekerni
). -
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
Még két dolgot tennék hozzá:
1. a hálós rész a tenyér élén nagyon alattomosan tud porosodni. Ránézel, és nem látod koszosnak, aztán egy hosszabb bringázás után alig bírod lemosni a szó szerint a bőrödbe bedörzsölt port. Szóval rendszeresen kell mosni, még akkor is, ha egyáltalán nem tűnik koszosnak
2. a rövid ujjú kesztyűhöz képest előny, hogy rendszeres használat mellett az ujjaid nem lesznek barnábbak, mint a tenyered ... cserébe az egész kézfejed lesz fehérebb
Használatból eredő amortizációt nem látok rajta, minden gumipárna megvan még (kifordítva mosom). 10 fok alatt nem ajánlom, a tavaszi-őszi időszakot egy normál thermokesztyűvel húzom ki, télire pedig szintén egy BBB-t használok.
Mindenképpen személyesen menjél el felpróbálni, anélkül ne rendeljél.
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
Ma este rendelek a bike-components.de-ről. Ha valaki meg szeretné spórolni a szállítási költséget, akkor szóljon.
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
Én már elvből sem megyek kerékpárosok részére tiltott úton, egyrészt elég sokat autózom, tudom milyen zavaró tud lenni egy váratlan kerékpáros, másrészt párszor már vittek be hasonló esett miatt, nem nagy élmény...
Csak én érzek némi ellentmondást a két tagmondat között?
Általában a bringásokat okkal tiltják ki főutak jelentős részéről. Mondjuk én tiltás nélkül sem szívesen haladnék olyan nagy forgalomban, azon belül nagy kamionforgalomban, amilyen például a 8-as, 81-es úton tud lenni. Ahogyan városban van általában közel párhuzamos utca, úgy ez országúton is működni szokott. Akkor van szívás, ha mégsem ...
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
Lakott területen kívül a 7-esen és a 8-ason is tiltott a bringázás
Az utóbbi ráadásul szinte végig autóút egy ideje az érintett szakaszon.Olyan megoldás lehet, hogy Budaörs-Biatorbágy-Etyek-Alcsútdoboz-Lovasberény-Székesfehérvár-Sárszentmihály-Nádasdladány-Berhida-Sóly-Hajmáskér-Gyulafirátót-Veszprém útvonalon haladsz. Ez lényegesen hosszabb, és a Vértes érintése miatt combosabb is, de (majdnem) végig szabályos (az elejében nem vagyok biztos Biatorbágyig, és a legvégére Gyulafirátóttól).
-
dqdb
nagyúr
Ez igaz. De a garázsban tartott helyett van szobában tartott. A következő hirdetés vidéki orvosos lesz vajon?

-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
Emlékeim szerint a topikban hárman vagyunk dual control tulajdonosok (részemről Deore LX). Én már a külön visszaváltásra szolgáló fület is leszereltem róla, csak a kart használom. Az esetek jelentős részében simán lehet egyszerre fékezni és váltani, tekintve, hogy általában elsővel fékezek (bal kar), ezalatt a hátsó váltón tudok váltani (jobb kar). Hegynek felfelé jól tud jönni, hogy a szarvba kapaszkodva annak elengedése nélkül is simán lehet váltani egy ujj kinyújtásával.
-
dqdb
nagyúr
aztán meg egy tárcsafékes karbon trekking/cyclocross villa (27"-os), ha lenne (1 1/8-os, a-heades) valami nem horror áron.
Mi lesz itt kérem szépen a munkába járós bringával?
A Kelly's már túl jó, ezért nekiálltál a másikat is felfejleszteni?Misály: Meme valószínűleg azért rendel külföldről, mert bizonyos cikkeknél elege lett a magyar nagykerek "most nincsen, de talán nem is lesz" vagy "bocsi mégsem jött, majd következő hónapban sem" hozzáállásából. Lehet, hogy így kicsit drágábban tud értékesíteni (vagy alacsonyabb haszonnal), de lesz legalább mit. Ne csak azt nézd, hogy árrés, a hajadra kenheted, ha hónapokat vársz arra, hogy beérkezzen az áru.
venember83: aha, szóval a fully témát hanyagolod, és mostanában SS 29er montikat nézegetsz?

-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
Már mindenki végzett a falazással

-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
Sőt, sokkal szebben és környezetkímélőbben is meg lehet ezt csinálni. Bónuszként a külsők sem kopnak annyira a farolgatás mellőzésével. Egy jól mozgó első telós merev géppel simán végrehajtható a feladat.
Muton: kihívás alatt azt érted, hogy kihívja valaki a mentőket, miután összetört alattad a bringa?
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
Szerintem full fekete, és a csillogás miatt enyhén sötétszürkének tűnik.
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
Akkor jó, a Wellgo oldala használhatatlanul rossz, a neten talált képeken a tüskék is fehérre voltak festve. Több helyen a tüskékre a molded in leírás szerepelt. A Wellgo amúgy többféle kiszerelésben gyárt bizonyos pedálokat, az enyém például létezik alumínium- és magnéziumtesttel, cserélhető és nem cserélhető tüskékkel is.
Szóval a lényeg MarioAnának: ha nem cserélhetőek a tüskék, akkor ne számítsál örök életű pedálra. Ha igen, akkor csak a csapágyazáson múlik a várható élettartama.
-
dqdb
nagyúr
Meg arra, ha a másik bringáról nem bírod leszerelni az M520-at
MarioAna: a neten talált képek és specifikációs adatok alapján el kell, hogy keserítselek az örök élettel kapcsolatban. Ezek alapján a tüskék nem cserélhetőek, alumíniumból vannak, és az alumínium gyorsan kopik. Egyébként tényleg jól néz ki. Ja, a prizmákat rövid időn belül el fogod hagyni (tapasztalat egy másik Wellgo platformpedállal). Azt már meg sem merem említeni, hogy nekem Meme határozottan nem javasolta nekem a festett pedálokat.
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
700 (vagy 622) = 28/29"-es kerék (városi, outi, trekking, ...)
18c-25c = 18-25 mm széles külsőbe jó ez a belső28"-as méret esetén általában centiméterben/milliméterben adják meg az adatokat (a 622 a belső, a 700 a külső kerület), míg MTB esetén inch a mértékegység (26×2,1-ös a Gepida külsője, azaz 26"-os kerékre 2,1" széles gumi kerül). Belső esetén intervallumot szokás megadni, hogy mekkora külsőhöz lehet használni.
Szóval neked pont nem jó a példának felhozott belső. Magadnak a Gepidára innen nézegess belsőt, a Hauserre pedig innen, aztán vedd meg ott, ahol tudod. A szelepet is érdemes nézni, javaslom az autószelepes változatot, benzinkúton kényelmesen fel lehet fújni, és nem kell külön pumpát venni hozzá.
Ha várhatóan aszfalton mész csak, akkor a gyári külső elkopása után érdemesebb lesz egy keskenyebb 1,75" környéki slick/semi slick külsőt felrakni, rengeteg energiát megspórolsz vele.
És egy figyelmeztetés: ha régen ültél bringán, akkor az első kipróbálás után számolj komoly ülési nehézségekkel

-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
Szerintem pöttyök nélkül jobb, amúgy nagyon királyul néz ki a bringa.
Az ötleted látatlanban nekem is bejött volna, de a képeket látva rájöttem a hibájára: nagyobb fekete pöttyökkel nézne ki jobban, de ehhez nincsen a bringán elég felület.
Ilyen feliratú vázba egy Lefty kell, hogy kerüljön

-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
Ááá, mit nem adnék egy Steelers színű bicóért.
Scott Spark RC? Occccsóért adják
venember83: azok a fránya realitások csak hátráltatnak minket

-
dqdb
nagyúr
Azért lakok száz kilométerre valamire való hegyektől.
Arra gondoltam, hogy legalább nem kell külföldre menned, hogy igazi hegyet lássál. Erre megnéztem Wikipedián, és kiderült, hogy ez a gondolatom sem volt teljesen helyes, mert bár Anglia legmagasabb pontja csak 978 méteres, az egész szigeté 1344 méter.XC vs AM: igazából nem értettem, hogy miért nem AM felé gyúrsz. Tudom, az igazi hegyek messze vannak
A linkelt túráidon/maratonokon egy AM bringa nem lenne hatékonyabb, vagy annyira mégsem durva terepen szoktál tekerni?KrenAtesz: a szokásos budapesti utakon jól tud jönni egy teleszkóp, azonban a kényelmet rugózásban fizeted meg. Ahol véletlenül jó minőségű, felújított szakasszal találkozom, lockolni szoktam, mert érezni a bringa elejének bólogatását.
-
dqdb
nagyúr
Miért nem lakok Angliában
Ööö, mert szereted a hegyeket?
Amúgy nem értem, miért probléma ez a kis távolság. Repülővel kiugrasz érte, megveszed, és hazatekersz
-
dqdb
nagyúr
A szám a felhasznált alumíniumötvözet azonosítója, amely megmondja, hogy az alumíniumon kívül milyen ötvözőanyagokat tartalmaz az alapanyag.
7000-es azonosítójú nincsen, a 7005-ös és 7075-ös számmal találkoztam eddig bringáknál (a 7xxx számtartomány azt jelenti, hogy a cink a fő ötvözőanyag. Még rémlik a 606x használata is valamilyen alkatrészeknél, ott a szilícium és a magnézium a két fő ötvözőanyag.
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
Meme arra gondolt, hogy ezt a bringát nem arra találták ki, amire használod. Az egykerekezésből rendszeresen ejted vissza a bringát, amikor a fejcsőre és a villára nem tervezett nagyságú és irányú erők hatnak. A dirt bringákon nem véletlenül van megerősítve a fejcső és kormánycsapány környéke, hogy bírják az ilyen típusú terhelést is.
Ha egy egykerekezés után ott törik valami, akkor te is "nagyon fogsz törni".
update: lassan írtam.
meme: ugye jól tudom, hogy merevségben a tisztán acélváz a leggyengébb, a sorrend pedig acél < Cr-Mo < alumínium, árban és súlyban pedig pont fordítva vannak?
-
dqdb
nagyúr
így ma csak egy kis optikai tuningra futotta
Az optikai tuning az volt, hogy felvetted a bringás felszerelést, és az érzés kedvéért abban járkáltál egy keveset a lakásban?
KrenAtesz: nekem Tamoohoz hasonlóan Shockblade van. Arra ügyeljél, hogy a villanyaknál jól legyen a rögzítés, különben egy kisebb döccenőnél adapterrel együtt le tud esni az egész (tapasztalat, korábbi bringa, bringaboltos szerelte fel, és én hülye, elkevertem a tartozékait, így szívtam). Ha sikerül, akkor bármit kibír (szintén tapasztalat, mostani bringa, másik példány, meme királyul felszerelte), ebbe a bármibe a terep is beletartozik. Ha nincsen rá szükség, akkor 1-2 másodperc alatt el lehet távolítani.
Érdemes még az alsócsőre is venni egy sárvédőt, ami térdtől lefelé védi hatékonyan a lábadat. Ha hátulra még nem vásároltál, és a támvillák merevítőhídján van csavarhely, akkor így télen érdemes hagyományosabb sárvédőt használni, amit nyáron egy könnyen felpattintható nyeregszáras megoldással lehet kombinálni.
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
Emlékszem az Underworld kupára tavalyról. Vajon ez az a verseny átnevezve korábbi időpontban, vagy két földalatt verseny lesz idén?
-
dqdb
nagyúr
A 30 kilométer az gyalogtúra esetén számít hosszabbnak, bringával csak rövidtáv
A Belvárosból ennyi oda-vissza az út az első hegyig, és ekkor még Budapestet el sem hagytad.A vállfájás lehetséges okai:
* túl kicsi/nagy váz
* túl rövid/hosszú stucni, vagy a dőlésszöge nem jó
* túlságosan hátranyúló nyereg/nyeregszár (ezzel a három komponenssel lehet játszani, hogy megfelelő méretűre hozd a bringádat)
* túl keskeny/széles kormány
* ergonomikus markolat kellene
* egyenes kormány, de hajlított kellene vagy hajlított kormány, de egyenes kellene
* rossz szögben beállított fékkarokNekem a tenyerem zsibbadt el az új bringával 40-50 percnyi tekerést követően, egy ergonomikus markolat enyhítette csak, végül egy megfelelően párnázott bringás kesztyű oldotta meg.
-
dqdb
nagyúr
Wow, nem gondoltam volna, hogy a Deuter ilyen népszerű a topikban
Igazából tegnap este a hozzászólás írása közben a bike24.com-on álltam neki nézelődni, és ott láttam ezt a márkát, valamint az Ergonokat a speciális csuklós rögzítésükkel.Köszi mindenkinek a visszajelzéseket

-
dqdb
nagyúr
De, nyáron nagyon kevés tud lenni. Ezért érdemes a turistautak.hu térképén az útba eső kutakat felmérni előre. 0,5 (kulacsban) + 1 (hátizsákban másik kulacs vagy PET palack) liternél sokkal többet nem érdemes magaddal vinni, ha van vízvételezési lehetőség, mert normál hátizsákban zavaróan lötykölődik a vizes palack tartalma, és hamar felmelegszik.
Camelbakről majd a nyáron tudok csak nyilatkozni, a nagy melegben gödényüzemmódra váltok, ezért muszáj lesz beszerezni megfelelő hátizsákot.
Az Ergon és Deuter hátizsákok milyen minőségűek lehetnek?
-
dqdb
nagyúr
Van ebben aztán tényleg minden: Acera, Alivio, Deore, XT és XTR, egyedül az SLX hiányzik a sorból. A 2010-es Kelly's modellek felszereltségén már ment korábban az értetlenkedés, de ehhez a káoszhoz képest nekik még tanulniuk kell :]
Ilyen névvel, hogy crash én meg nem vennék egy bringát
Ha egy bringa neve S- szótaggal kezdődik, akkor inkább S-Works legyen a folytatás 
Ariadne: Alivio lesz az a Deore ...
-
dqdb
nagyúr
Igazából a kérdésem mögött az a gonosz gondolat bújt meg, hogy a gyorskötöző lesz a megoldás erre is, mint sok bringás rögzítési problémára, és talált

Az első krosszsárvédő szerintem eleget véd az alsócsőre szerelttel párban, de hátul a nyeregcsőre szerelt nagyon takony időben (eső + latyak + sár + gyors olvadás) elbukott.
Oracle: tudom ronda de jól működött De még mennyire ronda

-
dqdb
nagyúr
Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Egyéb
- Kerékpárosok, bringások ide! - Archívum IV.
- (téma lezárva)
- Még 2026-ban megérkezik a karcsúsított Commodore 64 Ultimate
- Diablo IV
- Filmvilág
- Autós topik
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- A Vivo X300 FE is megérkezett
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox tulajok OFF topicja
- A Capcom szerint a Pragmata még csak a kezdet lehet
- További aktív témák...
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- PowerColor Radeon RX 7900 XTX RED DEVIL OC 24GB - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G5 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E780 - i7-640M I 8GB I 160GB I Nvidia I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i7-640LM I 4GB I 160GB I DVDRW I 12,1" WXGA I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A57 5G - Gray - 8/256GB - BONTATLAN - TELJESEN ÚJ - Jótállás:2028.04.23-ig
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4493
- M1 iMac 2021 24" - 16GB RAM, 2TB, 1TB, 512GB SSD 27% ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lett, akkor e öröm e bódottá?

)
Egy kényelmes szentendrei kör is 50 km környékén van, ennél kevesebbért pedig nem érdemes vonatra szállni.
A
Apropó: itt jól látszik az IS-PM adapterezés.