- sziku69: Szólánc.
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sol4r: DDR2-es processzorok összehasonlítása "azonos" órajelen
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Aktív témák
-
Muton
addikt
válasz
Bitang1975 #49701 üzenetére
Persze, ez bicajfüggő. Én az enyémre értettem, amin eddig cserélni szerettem volna, de most már nem. De dupla fehér csíkos Schwalben még én is gondolkodom, mert az még talán beleférhet, bár lehet, h már attól is langyosodna
-
Muton
addikt
Akkor ebben a környezetben már el sem merem mondani (még lábujjhegyen sem), h minap jöttem rá, h ha a fekete bovdenházat lecserélném fehérre, akkor már tök buzis lenne a bicajom
-
Muton
addikt
válasz
ludsimon #49529 üzenetére
Persze! Eddig egyszer kaptam defektet kint a pcsában, ahol nem volt lehetőség kezet mosni. Na az tök para volt, mert a külsőtől olyan retkes lett a kezem, mire kicseréltem, mint egy fűtőnek vagy kéményseprőnek pl. Meg a lánchoz is hozzáértem (hátsó defekt), szóval még az olaj is befigyelt
Azóta hurcolok 2 db-ot (van vagy 5 g
), csak kifogytam és már már a bicajos tartalékhoz nyúltam nemrég, de most pótoltam.
rétisün: Szereléshez/karbantartáshoz érdemes kétféle kesztyűt beszerezni. Egy ellenállót, a többször használatos nagy sárgát, ami akkor jó ha pl csak takarítod, és szereléshez az egyszer használatos (vizsgálókesztyűt), mert abban lehet apró alkatrészeket is fogni (pl: lánccsap, pici csavar), a sárgával ellentétben, mert annak van egy csomó fölösleges anyaga az ujjbegynél, az nem simul a kézre. Szóval sok időt spórolhat meg magának az ember, ha kesztyűt ránt, meg nem kell napokig szagolni a le nem jött olajszagot. De ha sokat kell mosogatnom vagy takarítanom kell (vegyszerekkel), akkor is kesztyűben tolom
-
Muton
addikt
Jó, hogy említetted, mert ránéztem a honlapjukra --> ma már be is szereztem egy 100 db-os vizsgálókesztyűt tök olcsón, mert bicajszereléshez is azt használok, defektnél meg különösen jól jön, ha van az embernél egy pár gumikesztyű
Az anyaga nitril (nem latex vagy vinyl), ami a házimunka során a legmegfelelőbb. Illetve az elsősegély csomagokba is jó lesz. -
Muton
addikt
válasz
Hasaggymeg #49494 üzenetére
Pedig elég sokan ragadták meg a 4 napos ünnepet, mint lehetőséget egy idei utolsó síelésre/sb-ozásra. Szerintem igazuk is volt, tekerni szinte egész évben lehet (
). Ha lenne még hozzá térdem, én sem itt küzdenék a széllel, hanem két lesiklás között tolnám a csapolt Zipfert egy hüttében
-
Muton
addikt
válasz
feka007 #49436 üzenetére
Pl itt le van írva, h h állíts be a csavarokat és a bovden feszességét.
Azt hiszem magyarul is megvan valamelyik másik váltónál.Nem egy nagy ördöngősség, biztos sikerülni fog, ha ésszel fogsz hozzá
Nekem úgy is sikerült beállítani az első váltót anno, h nyúlt volt a bovden és biospace tányérok voltak. -
Muton
addikt
válasz
venember83 #49412 üzenetére
Én nem vagyok profi bringás, szóval nálam az aktív tavasz-ősz utáni jól megérdemelt punnyadás megy télen
-
Muton
addikt
válasz
Ariadne #49399 üzenetére
Köszönöm, ha lesz holnap időm, kipróbálom
Árnyas út (meredek, de rövid) - ahol véget ér, buszmegállónál kicsit tolás a padkán
Ez a buszmegálló az ami a Dénes utcánál van a Budakeszi úton?Síkon tudok menni 100 km felett is (persze nem a szezon legelején), azzal nincs gond, viszont a mászás nem megy, arra kell fókuszálnom, hogy nyáron már el tudjak nézni egy maratonra.
-
Muton
addikt
A Normafára a fogast/autót leszámítva hogy lehet feljutni? Ma kipróbáltam a Diós árkot, de végén már tolni is alig bírtam, olyan durva volt
Van valami kevésbé meredek út fölfelé?Hazafelé beugrottam egy gyógyító McFreezre, mert a combom odaveszett (Chicken Delux lett belőle - régen ettem akkora szemetet
), jövök ki, erre két csaj áll Zsömle mellett és azt magyarázzák, h milyen szép
A hülye szél meg megint majdnem mindig szembe fújt...
-
Muton
addikt
Úgy érzem, hogy ma kellően jó lesz az idő egy tekeréshez
-
Muton
addikt
válasz
venember83 #49046 üzenetére
Most látom, hogy milyen szép bicajt vettél. Gratulálok hozzá!
-
Muton
addikt
Megérkezett a fehér Bordom. Masszívnak néz ki, remélem elrettent majd minden tolvajt
Bár 90 centis, nem 75, elég rövidke, de talán elég lesz. -
Muton
addikt
válasz
Jofi81 #48727 üzenetére
Ha jól fogom, akkor azért kell egy lábbal tekerni, mert csak akkor tudod megtanulni a teljes körű erőleadást, mert egyébként a másik lábad által leadott nyomaték miatt nem lesz 360°.
Így magyarázta ki Árpirétisün: én csak egyik lábbal oldok ki, mert szerencsére én még másik irányba nem dőltem... eddig
-
Muton
addikt
válasz
Jofi81 #48715 üzenetére
Nekem is fél évet kellett várni az első esésre, de ne aggódj, ami késik, nem múlik!
Városban pirosnál, kereszteződésnél, amikor lehet, h meg kell állni, készülj fel a kioldásra előre. Nekem az spd korszakom elején sikerült az utolért autók miatt lelassítani és majdnem eldőltem, amit csak egy erős tekeréssel tudtam elkerülni, pont a mellettünk lévő sávba. Disznó nagy mákom volt, h nem jött semmi éppen, mert akkor szerintem nem irkálnék most. Szerencsére nem volt sok a tanulópénz, de megtanultam a leckét, egyből oldok az egyik lábammal, ha esély látok egy megállásra. Sokszor jött már jól ez az oldás. Szóval ésszel!
Ja, meg keress egy olyan helyet ahol nem röhögnek ki, ha meg akarsz normálisan tanulni körben tekerni, mert több spd tutorial szerint is a módja, az egy lábbal való tekerés gyakorlása. Én emiatt nem tanultam meg még teljesen
-
Muton
addikt
lámparajongók >> ide <<
Lehet, h primeri (túrázós) lámpa helyett valami ilyesmit kellene Zsömlére venni...
a VIS 180 mekkorát aláz má' -
Muton
addikt
válasz
Misály #48368 üzenetére
Nem értek veled egyet. Ha valaki képes egy helyben megállni, szerintem az magas fokú egyensúlyozási képességről tesz tanúbizonyságot, ami szerintem a jó bicajkezelés alapja.
Ha valaki félreért/elnéz valamit, még ki lehet javítani értelmes stílusban is, nem csak ilyen lekezelően. Szerintem.
-
Muton
addikt
Pedig nem árt egy kis erőt bevetni az első pár alkalom során. Idővel majd könnyebben fog már menni. Nem fog megsérülni, feltéve, ha a fehér műanyagot fogod, és nem a kék ballont.
Tisztítókefe meg szerintem fontos. Csak vízzel használom, de valahogy mégis szokott néha a csőben valami lerakódás képződni, amit forróvizes öblítéssel nem lehet eltávolítani.
Más: szerintetek megéri rádobni egy ~8 k-t egy Abus bordóra, h gránit legyen belőle?
gondolom a sima 6000-et is csak flexszel vágnák szétleroyclub: nálunk a lépcsőházban egy ilyen megadta magát télen, beragadt a zárja, úgy kellett csavarlazítózni. Szóval a nedvességet nem kultiválja az tuti. van a ngaytestvére, azon van zárvédő sapka, gondolom használ is valamit
-
Muton
addikt
Az egyik kezeddel fogd meg azt a fehér műanyagot, a másikkal meg a tömlő és húzd. Én mindig így szedem le és semmi baja sincs.
Ha tisztítókefét is be akarsz szerezni, akkor célszerű a decás Bitwin ballontisztító csomag mellé megvenni a Deutert is, mert a bitwines keféje rövidebb vagy 5 centivel a kelleténél, viszont van egy jó szárító cucc a csomagban.
A technikai sport lényege, h optimális esetben durván van mire költeni -
Muton
addikt
válasz
fpeter07 #47817 üzenetére
Én is toltam ma egy 42-est. Felért egy középkori kínzással. Nyeregbetörés
A Római partra lementem, pangás volt, csak a egy hely volt nyitva, az meg fullos, le sem lehetett ülni, viszont ritka nagy sár volt. Aszfalt gumival mekkora élvezet a helyenként a felni belső pereméig elsüllyedni...
De legalább otthon 2 adag túrógombócot megmentettem -
Muton
addikt
válasz
LEFTHORSE1 #47799 üzenetére
Gondoltam erre én is, de csavarhúzóval sem sikerült odébb tolni a beragadt(nak hitt) fékpofát. Szóval, ha beragadt, akkor 0 km-es létére legalább rendesen beragadt
De jó, hogy mondod, mert akkor ideje lesz még jobban elkerülni minden dzsuvát, mert semmi kedvem sincs az ilyen szedjük szét miszlikbe a féket projektekhez
rétisün:
Zsömlét nemrég épített Meme, de még épülőfélben van szegényke. Amint megkapja a végső stucnit, csinálok róla fotót, és bemutatom
amargo:
amint összeszokunk Zs-vel, (és fejlődik egy picit a állóképességem (vagy inkább a tekerőképességem)) lehet majd rám is számítani az ilyen túrákon
-
Muton
addikt
válasz
rétisün #47797 üzenetére
Ha majd legalább mediterrán éghajlat lesz felénk, akkor ígérem, hogy nem hagyok ki ennyit
De addig 10 °C alatt ki nem megyek. Pl. Zsömle, az új bicaj is meg van 2 hete, de még csak ma sikerült rávennem magam a próbaútra, hiába volt a nagy kínszenvedés, visszatartott a hideg. De úgy néz ki, hogy holnap is szép, meleg időnk lesz, szóval megint megyek tekerni. max. beveszek valami fájdalomcsillapítót, és sűrűn megajándékozom magam süteménnyel, lángossal, ilyesmikkel. Remélem lesz vattacukorárus a Margiton
, vagy valami nyitott kajálda a Római parton
mod: szerencséd, h nem outizom, mert veszélyben lenne a legkényelmesebb outis címed
de még lehet, h az lesz belőle... -
Muton
addikt
Segítséget kérnék tárcsafék-ügyben. Szóval adott egy Exilire 5 (hátsó), ami a tekerés elején szuperált, de vagy 20 km után hozzáér a tárcsához annyira, h ha megemelve megpörgetem a kereket, akkor amint nem pörgetem, szinte egyből megáll. Lehet vele valamit kezdeni a kerék kiszedése és 'odébbkónuszozása' nélkül?
Ja, és két hónap kihagyás után ne 2,5 órás tekeréssel kezdjetek. Szerintem aludni is állva fogok
Illetve figyelmesen tekerjetek, ma is éppen egy busz alól szedtek ki valakit a Vágány utcábanLEFTHORSE1: szerintem szigorúan pötty nélkül
-
Muton
addikt
Na, remélem ma jó idő lesz, és el lehet menni gurulni egyet. Csak már attól fáj a hátsóm, ha a bicajra nézek
Ha veszek zárat a bicajra, akkor mennyinek kell lennie a minimum hosszának, ha nem szeretnék csumbizni vele? 80+ cm?
-
Muton
addikt
nCore reggel rendelkezők figyelmébe ajánlom a Bicycling Magazine - 2010 full collection csomagot, az e-book kategóriában leledzik
-
Muton
addikt
válasz
rétisün #47501 üzenetére
Azt tudtam, h mtb-ken hogy van, de azt hittem, h out-i fronton meg egységes, pl 10-es sor van minden bicajon
Meme: #47494:
Köszi, jó hogy mondtad, mert elfelejtettem a pumpatesztet megnézni valamelyik tavalyi újságban. Az említettről, mint tesztgyőztesről meg eszembe jutott, hogy lapozgassak.
-
Muton
addikt
tényleg, nem is volt szó a különböző szélességről. csak annyi, h a külső és a belső szemek más kezelés kapnak. lehet, h a camagnolo csak azonos szélességű láncokat gyárt? úgy látszik, az outihoz aztán még annyi közöm sincs, mint a hegyi (vagy inkább hívjuk dombi-nak
) kerékpárokhoz. na de majd Sün reméljük (szép komótosan) kiokít
-
Muton
addikt
a dicoveryn most jön a how it's made-ben a biciklilánc készítés. ha valaki tv közelben van, kapcsoljon rá. biztos érdekes lesz.
-
Muton
addikt
köszönöm a hozzászólásokat!
Hervises nyomásmérős alu minipumpám nekem is van. Semmi baja, teszi a dolgát, ha kell, csak nem tetszik, azért szeretnék majd váltanni. meg mert Hervises
akkor a lincshangulat kialakulását elkerülendő, nem veszek újat... max a a zacco-t -
Muton
addikt
Szerintetek melyik minipumpa lenne jobb választás? Műhelypumpa mellé kell, egy esetleges defekt vagy talajváltozás miatti nyomásnöveléshez. A Topeakben van kihúzható rugalmas gégecső is, ami nyilván jobb, de vajon arra a pár használatra feltétlen kell-e egy ilyen feature közel dupla árért (és 27 g többletsúlyért
)?
Birzman, Zacoo mini 90 PSI 58 g 4500 Ft
Topeak, Race rocket 140 PSI 85 g 7800 Ft -
Muton
addikt
köszönöm mindkettőtöknek!
-
Muton
addikt
csengő ügyben kérnék segítséget.
melyek a jelentéssel bíró csengők? mert el szeretném azokat kerülni -
-
Muton
addikt
válasz
venember83 #47393 üzenetére
én még csak 4-szer voltam úszni, de észrevettem, h sokkal kiegyenesedve járok/ülök. szóval kiegészítő sportnak biztos az is jó. csak gondolom keveseknek adatott meg, h ezt otthon is elvégezzék
-
Muton
addikt
akkor ideje lenne arra használnod, amire kitalálták. rakj bele sört
KaraDani: nem szeretnék csicsás kiegészítőket, csak érdekelt, h ki gyártja, mert ilyet még nem láttam. meg ismerősnőt lehet, h meglepném vele, neki kék bicaja van, azon nézhet ki jól. meg olcsóbb, mint egy vacsora a Rádayn
Xantomas: narancssárga nekem is volt. azért vettem, mert hátha rikító narancs, amivel nappal meg lehetne spórolni a küllő-macskaszemet, de nem
-
Muton
addikt
válasz
venember83 #47356 üzenetére
ha jó emlékszem 19,5"
-
Muton
addikt
válasz
venember83 #47255 üzenetére
megerősítem, egy jó (nekem deuter race air exp van) hátizsák az nagyon jó cucc. bár hogy egy a hát görbületét követő hátizsákok hogyan lehet előre felvenni, azt nem tudom. nekem ott a hasam van
amúgy érdemes nagyobb térfogatú tartályt venni bele, mert nagyobb mennyiségnek nagyobb a hőmegmaradása. maga a táskában lévő cucc is tud melegedni, de a csőben lévő a gyilkos, szóval vegyetek rá ti is borítást. áthidaló megoldás az, ha visszafújod a levegőt a csőbe, így az ott lévő víz visszamegy a tartályba, így nem melegszik.
én úgy vagyok vele, h hiányzik, ha nincs rajtam. h ez csak megszokás, vagy az, h biztonságérzetet ad, azt nem tudom, de ritkán megyek nélküle
-
Muton
addikt
a telón (rs tora sl coil) van preload tekerentyű. azt lehet bátran tekerni, nem fog eltörni belül valami? mert kívül kemény műanyag, de belül ...?
amúgy mennyire egészséges, ha néha cuppogó hangot ad a teló?
a lock kézzel állítható, de adtak hozzá bovdenes távvezérlőt azt hová rakom? le kell szedni a kézi tekerőt és alatta lesz a bovden rögzítője? nem fog szétesni ha leszedem?
h0o2a7j6: köszi! mondjuk megpróbálok majd először saját megoldást legyártani, h legyen sikerélményem, de ha nem jutok előre, elfogadom őket
-
Muton
addikt
-
Muton
addikt
én tavaly egy ronccsal mentem 6700 mért km-t, ami volt egy 7500 is. (biztos, h sokaknak ez nagyon kevés) ha normális bicajom lett volna, akkor biztos, h sokkal kevesebb időmbe került volna, több idő maradt volna sörözésre
de félre téve a tréfát: 45 mm-es láncvillával nem lehet hegyet mászni. illetve ruhával 110 kilóval nem lehet lejönni Normafáról aszfalton sem, mert nem bírja a v-fék, (most már csak 82 az a 105, de még így is sok)szóval kell egy értelmesebb gép
meg azért kellene egy értelmesen kinéző bicaj, h laikus lányoknak azt tudjam mondani, h többe kerül, mint a kocsijuk
amúgy egy cube stereo hpc sl-el ezt elég könnyen össze lehetne hozni
-
Muton
addikt
válasz
Bikeman #47087 üzenetére
köszi az infót!
én ahhoz vagyok szokva, h ha megnyomom a kisebb pöcköt, akkor a kisebb fogaskerékre ugrik. asszem ez low normal. mondjuk szerintem nem magát a top normalt lesz nehéz megszokni, hanem h nem elől van mind a két gomb, hanem a kicsi kar az mutatóujj vezérlésű lesz. GS-100 powa
közben befutott Meme is privátban, megvárom, h mit mond
-
Muton
addikt
na, sikerült megálmodni a dolgokat
eddig:
váz: Kona, Caldera vagy Blast Delux (amelyik színe élőben jobban fog tetszeni) 22450
teló: egy tora fog valszeg befutni kb 30000
hajtómű: Shimano, FC-M532, 16900 láncvonallal mennyit kell foglalkozni?rapidfire plus váltót lehet kezelni sima rapidfire váltókarokkal? vagy fordítva?
-
Muton
addikt
köszönöm az infókat. az a helyzet, h amíg nem biztos, h terepre akarok menni, addig ~150-et költenék bicajra, szóval csak egy alap gép kellene.amíg kiderül, h erdő vagy aszfalt.
ha meg az erdő győz, akkor nyilván jobb cucc kell.a torát akkor már nem csavarja meg a fék? az már elég merev?
-
Muton
addikt
válasz
venember83 #47075 üzenetére
akkor nem tudom, h mi legyen
mi van amúgy ha lötyög? -
Muton
addikt
válasz
venember83 #47073 üzenetére
köszi! és meg lehet valahogy tudni, h lötyög-e vagy folyik-e bicaj nélkül? mit kell vele csinálni?
-
Muton
addikt
na igen. ezért a legjobb, ha kipróbálja az ember. csak akkor meg jön az, h nem lehet a nyereg magasságát állítani, csak akkor ha meg is veszem a bicajt, mert összekarcolódik a nyeregcső
amúgy jól látom, h a bikemarket 52-ért vesztegeti a Mavic Crossride Disc 2011-t, míg első keresésre 15£-os postával 30-ba van a chainreactioncycles-ról? azért az nem kicsi haszonkulcs
mert annyiért bőven megéri. csak írni kell nekik gondolom, h ésszel csomagolják, vagy ismerőssel hozatni
egy fehér fékkel jól nézne ki
előbb kimaradta a táblázat
-
Muton
addikt
-
Muton
addikt
Köszönöm mindenkinek az infókat!
Este úgyis arra megyünk sörözni, beugrom előtte cube-ot próbálni, ha jó a 18-as, akkor jó, ha meg nem, akkor építeni kell az xfactorból egy 2009-es kona claderát vagy blast-ot, mert azoknak tetszik a festésede remélem közben Meme ajánlata is befut
-
Muton
addikt
a csepeli x-factor-ból magánszemélyek is vásárolhatnak, vagy csak kiskerek?
-
Muton
addikt
válasz
venember83 #46970 üzenetére
köszi a tanácsot, megpróbálok intézni egy ingyenautót hétvégére, vagy keresni egy boltot Pesten, ahol ki lehetne próbálni.
na igen, a hajtómű elég vérszegény, de arra jó lenne, h eldöntsem, h maraton vagy aszfalt fekszik nekem. aztán ha a hegy győz, akkor rászabadítom a perselymalacot, ha meg az aszfalt, akkor nem bukok rajta sokat
bár még a színe sem győzött meg még teljesen...
KaraDani: szintén köszi!
-
Muton
addikt
válasz
venember83 #46968 üzenetére
sajnos a cube nem csinál csak páros számú vázméretet
amúgy szerinte, ha méretben jó, akkor megéri az árát ezzel a felszereltséggel? mondjuk lenne mit cserélni rajta -
Muton
addikt
válasz
venember83 #46960 üzenetére
venember83: kocka tapasztalatodból hadd részesüljek már egy kicsit
egy 18"-as attention vajon elég 182 cm-hez?
mert lenne Veszprémben egy megoldásnak tűnő bicaj (értsd: szép festése van), de ha kicsi, akkor le se megyek megnézni...
Többiek is: szerintetek megérné az árát ez ?
-
Muton
addikt
Üdv mindenkinek 2011-ben! Balesetmentes, jó tekerést kívánok mindenkinek ez évre!
-
Muton
addikt
válasz
Dirtyz #46123 üzenetére
520-as shimano és a hozzá való stopli. amúgy jó irányban van, (nincs semmi sértődés, tudom, h mindent ki kell zárni). régebben kellően könnyen járt, mostanában kezdett el nyekeregni és szorulni. sár sincs rajta. mondjuk esőt sokat kapott már
mod: most elültetted a bogarat a fülembe ezzel a csavarral. rá kell holnap néznem, mert szokták szabotálni a tárolóban az én bicajomat is, lehet, h megint játszik vki. bár a nyekergés (húzásnál) alapján gondolom most másról van szó
-
Muton
addikt
ha nehéz be- és kilépni és nyekereg az spd, akkor mit adjak neki (zsír, olaj, csavarlazító, egyéb) és hová?
-
Muton
addikt
válasz
venember83 #45930 üzenetére
miért nem a hajtás oldalon van keresztre fűzve? a fék miatt?
Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Opel topik
- Marathon (2025)
- Óra topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Ukrajnai háború
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Asztali Számitógép/Intel Core i7-11700/AMD RX 6600-XT/
- Campfire Audio Comet fülhallgató
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest