Hirdetés
Aktív témák
-
Muton
addikt
hello!
segítséget kérnék bicaj tervezéshez, építéshez.
ruhával, táskával lehet számolni rám egy 100 kilót, plusz bicikli. ehhez milyen fék kell, h hamar megálljak 50-ről elég hamar utcán és adott esetben terepen? egy V-fék elég vagy tárcsában kell gondolkodni? vagy kombinálva?
a régi bicajomra vettem egy viszonylag sima, városi külsőt és kb a megadott értékre fújtam fel. iszonyat módon durva. viszont nem szeretnék össztelós vázat. rúgós nyeregcső lehet megoldás? nincsen velük gond?
előre is köszi
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Muton
addikt
köszi a válaszokat!
valszeg egy v lesz belőle. egy XT
következő problémám:
felnit mi alapján válasszak? lyukszám és profil mennyire számít?
-
Muton
addikt
válasz Ariadne #17067 üzenetére
próbálok rá szánni a koncepció az, h legyen egy elég komoly műszaki tartalom mellett egy nekem megfelelő külső (ami okozhat költségnövekedést), illetve ez az összerakósdi/utánaolvasás/utánajárkálás időtöltésként is funkcionál
szóval van különbség a 32 és a 36 között?
-
Muton
addikt
válasz venember83 #17069 üzenetére
köszi. jó lesz nekem akkor nekem a 32. külsőre nagyon szép a fehér spinergy xyclone disc, de az nagyon sokba kerül
amúgy a gepida vázak milyenek? van tapasztalata valakinek? mert kinéztem az idei asgard-ot, nagyon szép a festése. tökéletes lenne egy szintén fehér richey kormánynyal és az említett xyclone-nal,
[ Szerkesztve ]
-
Muton
addikt
hello!
van valami különbség az alsó és a felső bilincses első váltó között?
szerintetek az mennyire normális, h beadtam az első kereket centírozni és azt mondták h nem lehet normálisan megcsinálni, maradt benne egy 2 mm-es 8-as? vigyem máshová vagy vegyek új felnit?Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Muton
addikt
dunc, CyB0RG, Meme, Hasaggymeg, köszönöm a válaszokat. megpróbálom máshová vinni
-
Muton
addikt
kinéztem hátsó váltónak a shimano saint-et, a RD-M810-SS-et. az szerintetek nem baj, h rövid a láncvetője? azt írják rá, h top normal. az most mit jelent? a rúgó akkor a nagyobb fogaskerék felé húzza a váltót, vagy a nagyobb áttétel felé (a legkisebb fogaskerékhez)?
-
Muton
addikt
válasz CyB0RG #17416 üzenetére
full shimano 100 gs van a biciklimen (lol mi? nem kicsit uniq cucc már ), azaz egy 7-es koszorú, a típusát nem tudom. nemrég vettem elő a gépet 14 év után és már az első percben eldőlt, h építeni kell egy újat, mert hiába szolgát ki anno, most már eljárt felette az idő rendesen
egy olyan újban gondolkodom, ami szép is, ki is bírja a 60 helyett a 100 kilómat és nem esik szét ha megtekerem. eddig egy full XT van kiszemelve rapidfire váltókarokkal, hid. tárcsával, csak a hátsó váltón gondolkodom, h saint legyen, de csak mert az jobban tetszik
mondjuk az még függ a váz fényezésétől is csak aggaszt egy kicsit a saint rövid láncvezetője. ha nem lenne vele valami, biztos minden váltó rövid lenneMuton#2316 - $z@r a drop >_<
-
-
Muton
addikt
köszönöm a válaszokat
amik függvényében sajnos letettem a saint váltóról, marad az xtamúgy az xt csapágyai mennyire bírják a vizet? itt nem az eső/sárra gondolok, azt megpróbálom jól elkerülni, hanem h ha port, kisebb piszkot szednék le a bicikliről gőzborotvával, akkor az kimosná a kenőanyagot? mert jelenleg nincs igazán infrastruktúrám a szereléshez
illetve kezdtem merev vázat keresni. mire figyeljek? ahogy nézem az enyémnek elég kicsi a nyeregvázcső-szöge? nincs erről valami leírás, h adott célra/magassághoz milyen ajánlott? ez az S alak a hátsó háromszögekben mennyire fontos?
-
Muton
addikt
a tárcsaféket használóktól hadd kérdezzem már meg, h mennyire okoz problémát egy biciklitárolóba berakni a biciklit? nem ütközik neki?
-
Muton
addikt
a 6-7-8-9-ik kerületben tudtok egy megbízható szervizt?
-
Muton
addikt
hello!
markolatot hogy lehet mozgatni?Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Muton
addikt
hello! egy 3 centis kormány megemelés normális következménye, h olyan szinten változik a bicikli irányítási karaktere, h km-ként vagy 5x majdnem elfirkálok?
(szép mondat )
-
Muton
addikt
-
Muton
addikt
válasz venember83 #18215 üzenetére
nem kicsit besárgultam
gyönyörű tájon tekertetekMuton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Muton
addikt
válasz Hasaggymeg #18292 üzenetére
vágtam én, h Erdély. gyönyörű! anno busszal kirándultunk arra, de érik egy kerékpáros út is.
ja, és trianon monnyon le
-
Muton
addikt
válasz picur220 #18291 üzenetére
nekem is van egy gagyi computerem, 18 funkciós. a dobozon 17 funció volt feltüntetve. a 18. az, h gyakran leesik a tartójáról. na de nem akkor, amikor bukkanó van, vagy macskakövön rázom szét a biciklit és magamat, nem. amikor megállok és állok már vagy 5 mp-e, na akkor jön el a leesés ideje és ez a piros lámpánál gyakran előfordul. és szeret előregurulni a forgalomba. mondjuk eddig még mindig mákja volt és nem lapították ki.
-
Muton
addikt
csapágyból tud olyan hang/remegés jönni, mintha a külső hozzáérne valamihez?
-
Muton
addikt
válasz Taknyoshal #18621 üzenetére
ezt érdemes elolvasni. mondjuk lehet, h csak marketing az egész
-
Muton
addikt
akinek van normál szemüvege az hogy nyomja? vesz kontaktlencsét és sportszemüveget? vagy vannak különböző dioptriások is?
-
Muton
addikt
válasz venember83 #18643 üzenetére
most én is a sima szemüvegemmel biciklizem, anélkül élet- és közveszélyes lennék, de érik valami új megoldás, mert párszor majdnem leesett rólam, és a szemem is hamar kiszárad, mert nem fed kellő képen
[ Szerkesztve ]
-
Muton
addikt
húú, gyereke, akkorát csumbiztam, t azt tanítani lehetne
mondom kitekerek Hűvösvölgybe, mert ott van az a hosszabb emelkedő, illetve rengeteg ~150 m-es iszonyat meredek utca, tök jó lesz edzésnek. erre az eltervezettek 2/3-ánál már majdnem leestem a bicikliről a fáradtságtól, majdnem szétszakadtam, mondom feladom, megyek haza, végre gurulni kell csak lefelé, tök jó lesz. erre lefelé is alig ment a bring. akkor vettem észre, h az első fék annyira kilazult, az egyik oldalon kijött a rugó abból a villán lévő 3 pici lyuk valamelyikéből és így végig fogott a fék, csak a súrlódását nem hallottam a forgalomtól. persze kulcs sem volt nálam
mondjuk edzésnek jó volt
-
Muton
addikt
válasz Hasaggymeg #18809 üzenetére
még serdülőkoromban Ózdon magyarázott traffipaxos rendőr rendőr utoljára, h mit képzelek magamról. mondjuk akkor még nem is tudtam, h biciklisekre is vonatkozik a sebességkorlátozó tábla. jelenleg ez még nem fenyeget (szar bicikli, túlsúly). de majd idővel
Siera: a tekerés elején még biztos fitt voltam, azért nem tűnt fel, utána meg azt hittem, h az emelkedő miatt nehéz tekerni. viszont amikor már lefelé sem gurult a bicikli gyanús lett nem kicsit ki is osztottam magamnak mára egy láma díjat
-
Muton
addikt
válasz Ariadne #18954 üzenetére
sajnos az ilyen tragédiák döntő többsége emberi mulasztásra/felelőtlenségre vezethetőek vissza. és a rendőrségnek meg igen is büntetnie kellene a bicikliseket is. de nagyívben tesznek mindenre.
amúgy első lámpának ezt néztem ki a kisöccsével szerzett tapasztalatok alapján. nagy fényerő, minimális méret és súly. estem majd linkelek egy cateye HL-500 vs fenix pid fénycsóva képet
-
-
Muton
addikt
válasz Ariadne #18958 üzenetére
pár nap csúszással, de vagyok
szóval nem tudok megfelelő képet készíteni, mert kevés hozzá a casiom (vagy én) így lerajzolom.
szóval kb ilyen a különbség kb ilyen a cateyehoz viszonyítva. a 25-30-as városi tempómhoz tökéletes. kellően világítja meg a közvetlen bicikli előtti területet, azaz látni minden követ, padkát, de szerencsére nem annyira, h az ember szeme arra 'álljon rá' (mert ha van egy közeli erősen megvilágított terület, akkor nem látni a távolba, ahová egy gyengébb közeli megvilágítás esetén simán ellátna az ember) és távolra is jut a belső fénynyaláb miatt egy kellően világos és nagy terület.
terepen holnap este tervezem kipróbálni Mária-hegy (vagy hol. Hidegkút és Óbuda között) felé. ott van földút és nagy köves meredek út. utcai gumival tök jó lesz
mod: közben találtam ezt, a fű kb 10 m-ről van megvilágítva
[ Szerkesztve ]
-
Muton
addikt
válasz Dirtyz #19219 üzenetére
www.fenix-store.com -ról, US-ból rendeltem ezt, free shippinggel, paypal-lal is lehet fizetni, CR123-as elem megy bele, teszkós verzió 360 HUF és 2 óráig bírja, majd behal. tehát a fényerő nem folyamatosan csökken, hanem állandó és hirtelen szakad meg. elemmel 43g, valszeg fejlámpa lesz belőle.
a nagytesója meg úton van, erősebb (ez 2 elemmel működik), tovább bírja és a kapcsolója is a végén van, nyomógombos, így a használata is egyszerűbb. erre van ipx-8 is. de van ceruzaelemes verzió is.
rögzítőt is árulnak, mondjuk az kapott negatív kritikát, de majd élőben kiderül.
ha rendelni akarsz, akkor tudok küldeni discount kódot, így lejön az árából még 5%
-
Muton
addikt
sikerült tekerni kettőt este tök sötétben ) egy hobbi bicajos tempójához tökéletes
szóval annyi van, h kell egy fejlámpa is a kanyarok miatt.más:
milyen hidratációs hátizsákot ajánlotok, ami pántja/háta kellően jól szellőzik és van rajta egy csomó fényvisszaverő felület?Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Muton
addikt
egy ilyet egyszer tuti, h veszek majd. aztán Hozé majd jön a receptért
-
Muton
addikt
annak idején volt egy olyan kialakítású váltókar, ahol a le- illetve felfelé váltást egymás fölött elhelyezkedő karokkal lehetett elérni, de sehol sem találok róla képet, ha jól emlékszem vmeik Exage szetben volt.
ha kőkorszaki cuccokról kell kép, csak szólj nyugodtanMuton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Muton
addikt
válasz spartan1 #19327 üzenetére
ez '92 vagy '91-es cucc. ha jól tévedek akkor még nem is volt lx, csak 100-as, 200-as és 500-as széria.
arra jó, h nem lopják el, pedig a zárhoz kulcs sem kell, elég egy picit erősen nézni
sőt, ha jön a biciklitolvaj ahelyett, h elvinné, még rak a biciklire vagy 3 plusz zárat isAriadne: jövőre már megy a széfbe. eddig 8 múzeum keresett meg, köztük a Lourve, Ermitázs
[ Szerkesztve ]
-
Muton
addikt
ha holnap jó napom lesz, akkor megrendelek egy ilyet
-
Muton
addikt
válasz ludsimon #19492 üzenetére
ha rendelem, akkor tuti, h magyar webshopból (pl. bikeexpress) a könnyebb garancia miatt, mert sajnos erre is írták reviewkban a szokásos freehub betegséget, mint eddig minden kerékre, amit néztem
de még nem biztos h rendelem, mert eddig nem jó a napom. pont most maradtam le a mcreggeliről
de ha este 5 megfelelő számot látok, akkor mindjárt jó lesz és megy a rendelésMuton#2316 - $z@r a drop >_<
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bestbuy játékok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Autós topik
- Spórolós topik
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic ezüst 47mm bluetooth okosóra
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Hibátlan állapotú Apple TV 4K 32GB 4K/HDR média lejátszó eladó!
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest