- Fórumok
- Egyéb
- Kerékpárosok, bringások ide! - Archívum IV.
- (téma lezárva)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
Vagy esetleg a körözésre...

-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
Mondjuk a versenygépeknek merevebbnek kell lenniük, hisz nem mindegy, hogy Cavendish sprintel rajta vagy egy vénember.
Így akár az az abszurd helyzet is előállhatna, hogy a versenybringák nehezebbek a "mindennapi" gépeknél.Én szívesen bringáznék outival, de ilyen utakon monti kell, nem is tudom, milyen gyakran kellene centríroztatni egy menő karbon felnit...

-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
Az alubak miatt merevebb. Ha nem elég merev a teló és gyorszáras az agy, akkor valószínűleg az ilyen is fog ciceregni, de szvsz korántsem annyit, mint a sima "lemez" tárcsa. Hátul egy alubakos tárcsám van, azzal nincs gond, csak picit súrol, és beállítani is lényegesen jobban lehet, meg eleve nem nyolcassal jött le a gyártósorról s azóta sincs benne nyolcas...

-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
Vérem árán ugyan, de felkerült a Pacestar változatú Racing Ralph hátra, talán nem ezt kellett volna venni, elég kicsik és alacsonyak a bütykök, remélem, hogy nem lesz Race King feelingem terepen...
-
venember83
nagyúr
Javaslom a csíksomlyói búcsút, akkor menj egészen Csíkszeredáig.

-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
A piros tényleg nagyon jó szín.

-
venember83
nagyúr
Ma ilyen ellentmondós napom van, úgy néz ki. Nekem az iparisak is max másfél évet bírnak, bár Meme szerint a legutóbb beszerzett Truvativ team jobb minőségű az átlagnál. Az elég biztos, hogy én több monoblokkot a FireX hajtóműre nem fogok venni, ha elkopik ez, megy át az egész a városi bringára, ott aztán recseghet és kaparhat.
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
Érdekes, hogy a Schwalbe pár éve robbant be a bringaiparba, aztán most már kirobbanthatatlan a terepbringások szívéből, hála a nagyszerű tapadású abroncsoknak köszönhetően.
-
venember83
nagyúr
Ebike-ot általában szeretjük, de a komplett bicikli azon dolgok egyike, amiket nem webshopon keresztül kell megvenni. Ilyen még a sisak, cipő, ruházati cikkek usw. A bringát meg kell nézni, ki kell próbálni a méretet, ilyesmi. Esetleg felutazás Budapestre s megkukkantani a gépet a Ridebikeban?
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
Ez nem is sár...

-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
Ja, kemény és állhatatos edzőpartnert is rendelt melléjük.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
Ne tessék beszólni, reggel óta folyamatosan tekerek, először bringás haverokkal, akik azért messze nem kocabringások, aztán ebéd után levezetésként is kimentem egy laza harmincas körre fogorvos haverral, szerencsére nem nyomta nagyon. Utána meg a pár sör is lement. Jó volt.
A Brain sajnos nem az igazi, de használom így, aztán majd kap egy szervizt, mert nem gyerekbetegségről van szó, csupán valószínűleg az O-gyűrűk úgy döntöttek, hogy most már bizony szabad utat engednek a nitrogénnek vagy olajnak vagy mittomén, hogy minek. Ez van. De kényelmesebb a bringám így hátul tíz centi rugóúttal még rossz minőségű és kátyús aszfalton is, mint az exem volt. Igaz, nem olyan szép... 
-
venember83
nagyúr
Ami ugyancsak elég rossz állapotban van, össze-vissza foltozzák, mert teljes aszfaltfelújításra nincs pénz.
Ennyit a terepgumiról, marad a bringán a városi CST hátul, mivel a Race King oldalát a városban kivágta valami. Pedig akartam ma terepezni, de akkor aszfalt lesz, de legalább nem egyedül.

-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
Attól függ, mire szánták a bringát. Legegyszerűbb megnézni, hogy az adott vázat a gyártó milyen telóval szereli, de az is járható út, hogy megnézed, a geometriában milyen fejcsőszög szerepel, és azt próbálod telóval elérni. Egyes vázakon szerepel a beépítési magasság is, akár ebből is következtethetsz arra, hogy milyen teló kell a vázba.
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
Tehát 1/16 hüvelykkel nagyobb a másfél hüvelyknél. Vajon mi indokolhatta ezt a jelentős és létfontosságú átmérőnövelést?
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
És kell hozzá egy másfél colos homlokcső.
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
Scalpel pl. épp ezért nem kellene, sajnos ezekre újonnan nincs pénz, 2-3 évesen meg már ki tudja, meddig lesz rugalmas az a szénszálas rész... Mivel fogyasztói társadalomban élünk, szerintem nem sokáig.
-
venember83
nagyúr
A terhelés óriási, mégis merevebb, mint a sima gyorszár. Ügyesek az amerikaiak, ha gondolkodnak és megvan az akarat.

-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
Az ötvenezres Alboin teleszkópja kb. kuka kategória, semmi értelme, a másik kettőé már azért viszonylag jobb. Más lényeges különbséget nem látok a bringák között. Tán a Meridát választanám, de necces, viszont az ötvenezrest tuti kizárnám. Crossok kínálatában között tájékozatlan vagyok, így tanáccsal nem szolgálhatok. A Magellánnak nincsenek cross gépei? Azok még jó ár-érték arányúak terepbringák területén.
Tamoo: Impact? Hmm, valóban. Csúf tévedésbe estem. Ezek szerint akkor ti is ismeritek a srácot. Mostanság sokat nem bringázik, másfajta kormányt markol.

-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
Ha valóban megvásárolható, akkor akciózhatták volna hamarabb egy héttel...

-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
Csak a szarvakat feledném róla.

Azonban én ma szinte folyamatosan mosolyogva jöttem melóba, már aszfalton és lightos földúton se rossz az Epic gödörelnyelési képessége, de ahogy számítottam rá, nem mozog ki minden falevelet. Nagyon kíváncsi vagyok, terepen mit mutat.
Össztelós gépet uniós pénzből minden terepbringásnak. 
-
venember83
nagyúr
Az utóbbi egy hétben elég sokszor szerepelt az álmaimban a bringa, valamilyen bringa, ezt nem tagadhatom. Ébrenlétem során pedig folyamatosan vázakon és lehetőségeken agyaltam. Addig jó, amíg az ember nem kezd el komoly vagy mindennapi dolgokat keringtetni az agyában. Legalábbis az én esetemben tuti.
Ariadne: Nem, nem kifejezetten a Speci hatása, ha most egy Giant Anthem vagy Rocky Mountain Slayer lenne itt az előszobában, akkor is valószínűleg ilyesmiken járna az agyam.
becuszabi: Nem az igazi. Hiányzik belőle pár kulcsszó, mint Brain, nitrogén, AFR, áramlásvezérlés, ilyesmi.

-
venember83
nagyúr
Ha kész is lesz, estére. Így menettapasztalat max. holnapután, de igazi terepes menettapasztalat maximum hétvégén. Ki kéne vegyek egy szabadnapot keddre, mert mire hazaérek, már szinte este van. Nightride-hoz meg se lámpa se társ.
Most fürdés közben azon agyaltam, hogy a fekete-szürke SLX vagy az ezüstös XT hajtókar illene rá inkább kinézet szempontjából? Szerencsére erre könnyebb megfelelő színű alkatrészeket találni, mint a volt kockámra. Szerintem nem fogok másik váltót venni, ha nem lesz okés így az egész, inkább félreteszem azt a tízezer forintot s elleszek két tányérral elől májusig...

-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
Sajnos nem. Holnap kell vegyek rá bovdenházakat végekkel, egy százhetven centis és egy ötven centis darabot, plusz bovdenek, plusz talán az első váltót is cserélni kell, vagy nem lesz kis tányérom, amíg nem veszek valami integrált hajtóművet, ha nem akarok egy harmadik váltót venni sokezer forintért. Ja, meg valami gumit se árt venni a hátsó kerékre, Race King már eljátszotta minden esélyét. Illetve sikeresen szétszedtem a váltókarom, szerencsére a helyi szervizes már biztosított róla, hogy össze tudja rakni, úgyhogy holnap ezzel is boldogítom. Ha meg járóképes lesz a bringa, akkor beviszem hozzá egy váltóállításra, aztán akkor majd kiderül, mi lesz az első váltóval...
Ui. Nagyon kicentizve talán elég hosszú a hátsó fékhidraulikacső, de erre sem fogadnék.

-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
Igen, ez volt az egyetlen opció. Fura, kézzel mozgatva meg se moccan oldalirányban, viszont a csapágy kottyanása érezhető behúzott első fékkel. Valószínűleg inkább lecserélem az illető csapágyat, minthogy így járjak vele, aztán fene tudja, mi történjen. Csak épp legközelebbi szervizes Debrecenben van. Törzsvendég leszek a Chiliben. Neked kellett már cserélni csapágyakat?
ludsimon: Görgőzéshez használt gumi, amúgy a városin volt, de anno nem volt pénzem teljesen slick gumira, így ez lett a görgős gumim. Azonban merevfarú híján már nem lesz görgőzés őszig, addig remélhetőleg összegyűl egy merev vázra való, vagy felkerül a városi SS az állványra.
tekeyagd: Na ezért hálás köszönetem. Komolyan. Nyugodtabban alszok.
Amúgy te cserélted vagy szerviz? Ha te csináltad, mennyire macerás meló? Esetleg valami útmutatóról tudsz? -
venember83
nagyúr
tekeyagd: Úgy néz ki, hogy a fék nem fog problémát jelenteni, el tudom vezetni jól a hidraulikacsövet. Remélhetőleg a hossza is elégséges lesz...
Ma estére ennyi elég is: [link]
Az egyetlen ok, amiért boldogságom nem felhőtlen, az egy picit kotyogó csapágy, és ez: [link]. Gondolom, hogy köze van egymáshoz a picit kopott csapágynak és a nem párhuzamos rugóstag felfekvésnek.
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
Vázként egyszerűbb, ha alacsony áron adod. Ha viszont vannak fölös alkatrészeid, akkor megéri azokkal együtt eladni komplett bringaként, bár elég kevés a pénzzel rendelkező vevő. Alkatrészeket venni rá nem éri meg, esetleg ha van egy ismerősödnek csomó alkatrésze, akkor járható út felépíteni a bringát, aztán megegyezett arányban osztozni az áron.
No, az asszony levetkőzött. Vicces vagy szomorú, nem is tudom, hogy a szeretett bringánk szétszedve két marék alkatrész a vázon, telón és kerekeken kívül, és annyival másabb képét mutatja. Szentimentális perceinket olvasták. Enyhe képzavar.
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
Magasabban lehet a kormány az új teló és váz miatt, és akkor hajlítás helyett reflexből jobban széthúzod a karjaid?

Tamoo: Ez a bringafejlesztés rendkívül addiktív, szerintem a cigi, a pia és a drogok simán elbújhatnak. Ha már megvan a neked tökéletesen megfelelő bringa, akkor is fennáll a lehetősége a további pénzköltésnek, mondjuk egy teljesen más megközelítés kipróbálása miatt, pl. 29-er, fully, más anyagú váz stb etc usw. Nem indult még biciklifejlesztési addiktológia szakirány valamelyik orvosi egyetemen?
És a legrosszabb, hogy az ember rohadtul élvezi. Valamit nagyon kitaláltak a vázgyártók meg az alkatrészgyártók. -
venember83
nagyúr
-
venember83
nagyúr
Ne tessék velem gúnyolódni. Megsérted az érzékeny lelkem. Amúgy meg már az egyetemi évek alatt megkaptam, hogy sznob vagyok már csak "származásom" miatt is, úgyhogy erre végül is foghatnám a bringaalkatrészekkel kapcsolatos preferenciáimat.
Meglátjuk, de ezt a rohadt, kis fogas, francia kulccsal megfogható, folyamatos kiugrós kulccsal történő szerencsétlenkedést már eléggé unom.
Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Egyéb
- Kerékpárosok, bringások ide! - Archívum IV.
- (téma lezárva)
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 - Alza élettartam garancia
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- PowerColor Radeon RX 7900 XTX RED DEVIL OC 24GB - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G5 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- AKCIÓ! Gigabyte Vision OC RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 17 256GB & 512GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- Retro PCI-E videókártyák
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Így akár az az abszurd helyzet is előállhatna, hogy a versenybringák nehezebbek a "mindennapi" gépeknél.
Én ezt a Juicyt kéne cseréljem valamire, ami nem nyivákol folyamatosan. Most viszont másra kell a pénz, úgy néz ki.

Kép pedig lesz ma délután, miután le lesznek metszve normális méretre a bovdenvégek, és be lesz állítva a cucc. Meg miután rögzítettem gyorskötegelővel a fékkábelt és a váltóbovdent, mert az este kiderült, hogy abból is kifogytam.