Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
Aktív témák
-
szatocs
őstag
Ja értem, akkor ez lényegében egy 20mm-es csak van hozzá ilyen átalakító. Akkor még 2 kérdés:
- Nem lesz-e kevésbé strapabíró azzal a persellyel, amit beleraksz, ha mondjuk 9mm-es gyorszárad van?- Látott-e már valaki olyat, hogy 9mm-es gyorszár eltört? Mennyire bírják ezek a cuccok?
=== Szatocs ===
-
amargo
addikt
Porszívózni fekvő nélkül is kell
Bár tény, hogy vannak iszonyat poros helyek.. régebben ahol laktam egy nap után tiszta por volt minden..
Én még a huzockodást szoktam ajánlani, meg a kettlebell-t, esetleg gumiszalagokat.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
rétisün
veterán
-
Muton
addikt
válasz fpeter07 #47395 üzenetére
ha már vettem 35-ért bérletet, akkor le kell úsznom.
a fekvőkkel meg az a baj, heti többszöri porszívózást igényel a dolog, ha nem akarja az ember a tüdejébe beszívni a szőnyegről a cuccot. én meg általában 1-0,5-ször szoktam csak. néha meg 0,33-szorMuton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Muton
addikt
válasz venember83 #47393 üzenetére
én még csak 4-szer voltam úszni, de észrevettem, h sokkal kiegyenesedve járok/ülök. szóval kiegészítő sportnak biztos az is jó. csak gondolom keveseknek adatott meg, h ezt otthon is elvégezzék
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
venember83
nagyúr
Hátha valakit érdekelnek törzserősítő gyakorlatok: [link]. Tessék figyelni, a következő részben tán nem csak előjáték lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Manitou
veterán
válasz venember83 #47375 üzenetére
Nekem a schwalbe-hoz sárgát adtak anno. ( ez a 160g-os változat volt, asszem) A belső azóta már lehet cserélődött, de a szelepspaka mindig vándorol át az újra
-
Meme
aktív tag
válasz szatocs #47371 üzenetére
tulajdonképpen egy 20mm agytestet vettek alapul, mihez 2 készlet van.
ha 20mm átütösként használod, akkor van két távtartó.
ha 9mm normál gyorsázasként, akkor meg egy ehhez hasonló átalakítot kell beletolni.Mindenki:
szelepsapkák:
Semperit - kék
Continental - citromsárga
Maxxis - narancssárga
Schwalbe - átlátszó
Syncros - piros
Slime(defektvédő folyadékos) - neonzöld
A többi gyátó tudtommal fekete.
Tuning szines müanyag/fém szelepsapkák pedig 200,-/db ártól vannak.
A világítós szelepsapkák nem annyira jók, mert nem a bicaj kerékfordulatához tervezték, hanem a motorok/autók sokkal nagyobb fordulatszámú kerekeihez (kissebb átmérő, nagyobb sebesség).Szevasztok bogyókák!
-
venember83
nagyúr
-
rétisün
veterán
válasz fpeter07 #47388 üzenetére
a képen mondjuk alapból fekete, de nekem 5600-L-es fékváltókarom van, azon viszont ezüst. volt. azt ne kérdezd, miért nem olyan képet tettem be, amin ezüst színű van, mert nem tudom
vagyis inkább itt van:
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
KrAt
veterán
-
rétisün
veterán
az nem optikai tunung......egy pár ilyent kapott a bicaj, a gyári ezüst színűek helyett:
(igen, tudom, a "má' nem tud micsináni jódógában" (vagy "nem tud mit kitaláni") tipikus esete )
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
dqdb
nagyúr
válasz rétisün #47384 üzenetére
így ma csak egy kis optikai tuningra futotta
Az optikai tuning az volt, hogy felvetted a bringás felszerelést, és az érzés kedvéért abban járkáltál egy keveset a lakásban?KrenAtesz: nekem Tamoohoz hasonlóan Shockblade van. Arra ügyeljél, hogy a villanyaknál jól legyen a rögzítés, különben egy kisebb döccenőnél adapterrel együtt le tud esni az egész (tapasztalat, korábbi bringa, bringaboltos szerelte fel, és én hülye, elkevertem a tartozékait, így szívtam). Ha sikerül, akkor bármit kibír (szintén tapasztalat, mostani bringa, másik példány, meme királyul felszerelte), ebbe a bármibe a terep is beletartozik. Ha nincsen rá szükség, akkor 1-2 másodperc alatt el lehet távolítani.
Érdemes még az alsócsőre is venni egy sárvédőt, ami térdtől lefelé védi hatékonyan a lábadat. Ha hátulra még nem vásároltál, és a támvillák merevítőhídján van csavarhely, akkor így télen érdemes hagyományosabb sárvédőt használni, amit nyáron egy könnyen felpattintható nyeregszáras megoldással lehet kombinálni.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
rétisün
veterán
válasz Ariadne #47382 üzenetére
vótmáááá....(ahogy írtad is )
én jelentkezem, a mai bicajozást úgyis elfújta a szél, így ma csak egy kis optikai tuningra futotta
tudom, hogy külön megyünk bicajozni, de lélekben veled (veletek) leszekwar...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Ariadne
őstag
Hű emlékszem, hogy volt már, de tényleg érdekes - ultra kikönnyített váz klikk...
mod: No holnap végül senki nem akar jönni valamerre?
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Ariadne
őstag
válasz MarioAna #47380 üzenetére
Ebben az árkategóriában szépen mozgó teló nem létezik, arra alkalmasak csak, hogy valamennyire csillapítsák a nagyobb döccenőket. Városba igazából nem is szükséges teló, meg lehet lenni nélküle, mivel akkor nem terheli a bicajt magát felesleges súllyal.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
MarioAna
senior tag
Csak egy gyors kérdés, ha esetleg nem tetszene a telóm majd a bicajnál :
Telóból RST CAPA vagy Suntour XC-t vennétek 10k alatt használtan? Vagy valami más alternatíva, ilyen ár körül? ~65kiló alatt kellene szépen mozognia, vagyis könnyen inkább. Felhasználás szinte csak városban A-ból B-be eljutni, esetleg nagyon enyhe terep, de inkább város. Haverom Capa T4-e anno szépen mozgott (számomra legalábbis), szóval nincs olyan nagy igényem ilyen téren. -
Ariadne
őstag
-
Muton
addikt
akkor ideje lenne arra használnod, amire kitalálták. rakj bele sört
KaraDani: nem szeretnék csicsás kiegészítőket, csak érdekelt, h ki gyártja, mert ilyet még nem láttam. meg ismerősnőt lehet, h meglepném vele, neki kék bicaja van, azon nézhet ki jól. meg olcsóbb, mint egy vacsora a Rádayn
Xantomas: narancssárga nekem is volt. azért vettem, mert hátha rikító narancs, amivel nappal meg lehetne spórolni a küllő-macskaszemet, de nem
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
-
Tamoo
MODERÁTOR
"szép nagy nyeregtáska. gondolom egy ,33-as sör is belefér" Nem próbáltam még szerszámok, meg pótbelső van benne.
Sárvédőket egy évben 3szor ha használom. Alapvetően nem szeretem összesarazni a gépet, mert lusta vagyok takarítgatni. Amúgy egyáltalán nem zavar a tekerésben, csak elcsúfítja a gépet.A kék szelepsapka a Hutchinson belsőkhöz volt. Azt hiszem talán Airlight-ot vettem. De passz, nem tudom hogy mindegyiké kék-e.
-
szatocs
őstag
Találtam a cuccok között ilyet. - Az lenne a kérdésem, hogy ez melyik Novatec első agy, és hogyan lehet átalakítani 20mm átütősre?
=== Szatocs ===
-
koshmar
addikt
Nekem a teleszkópos bringámon volt ilyen. (ez pont az a stílus).
Ez annyit tud, hogy térdmagasságig az összes port/vizet/sárt rád szórja, és persze a nadrágot is térdig ugyanígy.
Saját tapasztalat.De azért csak jó tán valamire!
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
koshmar
addikt
De fasza bringád van!!
Ha jól látom, akkor bowdenesek a tárcsafékek.
Nekem volt már bowdenes tárcsafékkel szerelt bringám, de az kurva gyenge egy fék volt.
Egy jól beállított V-Fékkel két ujjal fejreálltam.Bár lehet, hogy a 10000 forintos ár magyarázza az erejét.
-
Tamoo
MODERÁTOR
Most hirtelen azt hittem, hogy nekem is ilyen van, de nem. Shockblade
Amúgy meg ha megvetted már tökmind1 előtte kell kérdezni[ Szerkesztve ]
-
KrAt
veterán
SKS Shockboard első sárvédőről mi a véleményetek? Vettem egyet, még nem tettem fel, de ahogy néztem, elég király kinézete lesz, ha felteszem Meg gondolom jól is véd
[ Szerkesztve ]
-
Froclee
őstag
hello. jó minőségű fixi bringákat újonnan/használtan mennyiért lehet kapni? elgondolkoztam rajta.
köszi -
Meme
aktív tag
válasz venember83 #47356 üzenetére
helyben vitte el egy ismerős srác...
19,5" / 49cm es.
18"-as vázat kergetett, de megmutattam neki, aztán kezdödött a szokásos "minek jöttem én ide be?", "b*sszátok meg! de jó értelembe!"
megmértük a felsőcsőhosszt,hazament.
fél óra mulva csörgött a telefonom, hogy megveszi...iszonyat jo kis váz ez...~20" méretben 1,280gramm
és jól is van megcsinálva, nagyon igényes, profi megoldásokkal.[ Szerkesztve ]
Szevasztok bogyókák!
-
fpeter07
veterán
-
Muton
addikt
-
Meme
aktív tag
bocsánat
simplon karbon váz
forumosoknak 95.000,-
marzocchi marathon race
forumosoknak 50.000,-
komplett bicajként (x.o marokváltó,x.9 hátsó váltó, magura luise t.fék,stylo,dt240-dt-mavic317) 220.000,-Szevasztok bogyókák!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz fpeter07 #47349 üzenetére
Ezt már régebben láttam valahol azért én inkább igyekszem sorba rakni a betűket. Nem jó ez a sok rövidítés használata (sms, csevegők stb). Az ember egyszer csak azt veszi észre, hogy nem tud rendesen írni, már akkor sem amikor kellene.(a fiatalabbaknál, akikre nem figyelnek a szülők ez már nagyon visszaüt)
-
fpeter07
veterán
-
Kabum
csendes tag
Eladnám stilus váltás mi at szeretet BMX emet
BMX
elég komoj kis kero jo komojan verseny célrais + csak ugy PC melé hobinak -
whiskey
tag
válasz Frenky89 #47331 üzenetére
Szia!
Itt meg itt is találsz némi útmutatót, de több helyen is található a NET-en ehhez hasonló leírás.
Lance "7 hét a tökéletes formáért" című könyvében is van egy hosszabb leírás.
Mindegyikbe van némi eltérés, és nehezen értelmezhető dolog, érdemes többet átolvasni.
Végül úgy is olyan beállítást fogsz választani ami neked megfelel, kényelmes.. -
Fáraó
őstag
válasz venember83 #47336 üzenetére
A két verseny helyszínileg nem ugyanaz. Az Underworldöt a Merkapt a saját sporttelepén (Maglódi u.), a hozzá tartozó bányarésszel, rendezte. Ez a Bány utcában van. Más az alagút belseje is a képek alapján. Az Under majd májusban lesz.
[ Szerkesztve ]
VIGYORRRGAZMUS.....
-
dqdb
nagyúr
válasz venember83 #47332 üzenetére
Emlékszem az Underworld kupára tavalyról. Vajon ez az a verseny átnevezve korábbi időpontban, vagy két földalatt verseny lesz idén?
-
Xantomas
őstag
Gyerekek, el se hiszem, újra élek
Holnap lesz az utolsó vizsgám, majdnem hónap után pénteken megyek először melózni. Szombaton valaki egy lájtos tekerés? A folyamatos tespedés, magolás, agykaja (szénhidrát) bevitel meghozta a hatását, kb 9 kilót kellene olyan gyorsan leégetni, mint felszedtem.
kifejezetten úgy érzem magam a mezben, mint egy kötözött sonka"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
Frenky89
addikt
válasz amargo #47307 üzenetére
Ezekhez a beállításokhoz merre érdemes útmutatót keresni, ha egyáltalán létezik ilyen és nem tapasztalatból kell állítgatni?
Kíváncsi lennék, hogy most mennyire van jól beállítgatva a gép, mert az egyetlen ilyen "szabály", amit ismerek az a nyeregmagasság-térdbehajlás és gyanúsan kevésnek érzem.
-
dqdb
nagyúr
-
amargo
addikt
válasz Misály #47325 üzenetére
Amennyiben kihúzott háttal nem fáj, akkor bizony az egyes pont az érvényes, mert tartanod kell hozzá magad.
Mennyi xc-st láttál kihúzott háttal tekerni?
Azért megkérdem, ez alatt milyen ülési pocizót értesz? "kihuzott hattal tekerhetek akkor nem fajt"
szerk:
Kiszedtem az xc-s részt, de vissza raktam.[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Misály
addikt
válasz amargo #47307 üzenetére
Mondom hogy hosszu a stucni ( 10 centi ).
Fejlesztes egy rossz betegseg, tavalyelott vettem 140 rugoert egy tyax supert, egyszer kimentem janos hegyre, es tettem tonkre mindent sorban, mert nem birtak a terhelest-sebesseget.
Ugyhogy tavaly fekszett, kerek, hajtascsere puff egy szazas, bukocsere ( 661 evo+ szemuveg hozza, volt egy komolyabb borulasom 40 korul lejton, es az xc sisak megrepedt rendedsen. )
Iden emeltem a tetet, csak a vaz volt 150
Es meg mennyi minden kell... basszus, hegyiorult lettem. -
amargo
addikt
válasz venember83 #47314 üzenetére
Én szinte semmit nem fejlesztettem a bringámon. Csak kopóalkatrészek cseréje volt.
Pedig jó lenne egy slx tárcsa rá, de egy ideig még nem fog összejönniLégtelenítő szett? Kb 300ft-ból oldottam meg.
- mosó fecskendő
- szilikoncső“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
gery03
senior tag
válasz rétisün #47322 üzenetére
Hihetné az ember, de az az elkeserítő valóság, hogy ezzel a 1991-es dura ace szettel, ami elég nehéz a maiakhoz képest (plusz párszáz gramm), plusz ezzel a régi kerékszettel, ami kb 2kg, a 9kg-t verdesi. Legnagyobb veszteség a kerék. De egy komplett szettcsere nem kispénzű embereknek lett kitalálva. Márpedig ha valamit cserélni akarok, minden mást is kell az inkompatibilitás miatt.
Nomeg a váz se egy Cervelo csúcskategóriás váz, ami nincs 700g, de cserébe 8500euró. -
Tamoo
MODERÁTOR
válasz venember83 #47318 üzenetére
Ja, néha én is átfutom a teleszpókokat, vázakat hátha adnak valamit ingyen
-
venember83
nagyúr
Én is, bringán nem akarok semmit cserélni, max ami kopik. De kéne szerelőállvány, légtelenítő szett, 1-2 célszerszám, hogy csak a legfontosabbakat említsem. Persze azért valamiért hetente párszor megnézem a bikemag aprót, nem mintha lenne elég pénzem komoly cuccra, de hátha van valami kihagyhatatlan ajánlat...
-
rétisün
veterán
válasz gery03 #47313 üzenetére
igen, most már emlékszem.....nagyon jól néz ki ez a natúr karbon váz jól látom, hogy minden karbon? a stucni és a kormány is?
Tamoo: én is küzdök, de kényelmi szempontokat is figyelembe véve (ugyebár a legkényelmesebb outis volnék, vagy mifene ) mégis lesz egy kormánycsere, ebben az esetben leküzdve a
nem létezőgrammmániámat, túl nagy a "kanyar" a mostaniban (előrenyúlás: 85 mm, esés: 145 mm)war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
fpeter07
veterán
Aki egyszer elkezdni, nincs megállás.
-
Tamoo
MODERÁTOR
Én küzdök a kór ellen. Idejét se tudom mikor fejlesztettem utoljára
-
gery03
senior tag
válasz rétisün #47308 üzenetére
Én még itt vagyok mint országútis. Bár tegyük hozzá van fully is, úgyhogy mind2 típushoz tartozom. Pesten használom a montit meg mászkálásra egy városban használt országútit, debrecenben pedig a versenyországútit.
Voltam amúgy edzeni pár napja párat, mert szép idő volt.. Hát a formából tűnt el jelentős mennyiség. Mondjuk úgy, hogy nem is maradt.. Nyárra össze kell majd kaparnom magam, de ez a rossz idő ellehetetleníti a dolgomat.Egykerékhez: montival tudok, de nem kéz nélkül.. országútival még nem gyakoroltam, de azt is meg akarom tanulni egyszer.
[ Szerkesztve ]
-
fpeter07
veterán
Azért szépen le tudod írni az incidenseid. Csak ilyen lazán továbbra is.
Egykerék témához: Többször már próbáltam. Legutolsó alkalommal sikerült megfelelőre emelnem. Eddig minden okés volt. Aztán tovább dőlt hátrafele, én meg a biciklivel fenékre. Nem volt kellemes. Méterekről milyent lehetne seggre esni, ráadásul betonra. Akkor nem kelnék fel fél mp alatt.
Szeretném ha az eséseim a tartanák a tavalyi számot, ha sokat kérek, akkor ne is legyenek.
-
rétisün
veterán
válasz Misály #47289 üzenetére
kicsit megkésve, de grat a z új szerzeményhez
ahogy nézem, lassan mindenki fullysodik, én meg teljesen egyedül maradok outis itt a topikban sebaj, amennyi terep van itt mifelénk, ami fullyt igényelne, ez így is marad
Tibii91: nem rossz.....mondjuk én elég furán néznék ki outival, ha így tekerném le a bicajozásaimat
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz Misály #47291 üzenetére
Fájdalom?
Két lehetőség van:
- gyenge a vállad
- valami nagyon rosszul van beállítvaTibii91: Szép teljesítmény!
Csatlakozom rétisünhőz, igaz még bmx-el ment, ellenben montival nem is próbáltam..[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
koshmar
addikt
-
koshmar
addikt
Na végre van egy egészséges topik is erre.
Srácok, nektek mennyire megy az egykerekezés?
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest