Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
Aktív témák
-
MarioAna
senior tag
Üdv!
Gondolkozom egy kerékpár vásárlásán, csak nekem a pénz eléggé nagy úr .
Felhasználás: szinte csak városi közlekedés, normális körülmények között. Viszont a kinézet számomra fontos (normális mtb-s állás ilyen Mali Viper-Mamba, Kona Scrap például ), illetve hogy az első teló nagyon puha legyen (havernak volt régen egy Caprine Highlander, abban volt asszem RST Capa T4 teló, és iszonyat jól nyelte el az úthibákat, tehát ilyen téren nem vagyok olyan válogatós ezek szerint, mert ahogy olvasgattam ezt több ember szidja mint szereti ).
Szerintetek hogy járnék jól?
-Ha vennék egy használt komplett bicót (így 40k lenne rá max a keret, tudom ennyiért nem kapni sok mindent, de ennyit tudok rá szánni egyben)
-vagy ha alkatrészenként összeállítanék egy értelmesebb járművet...mert a sok "kis" kiadás nem visel meg annyira mint egy egyszeri nagyobb. Addig meg járok valami használt párezres keróval.Váz igényem igazából annyi, hogy ne ilyen országúti stílusú vékonyságú legyen.
Teló: ha alkatrészenként vennék, akkor szerintetek egy RST Capa T7 megfelelne nekem? Mert lenne most egy használtan ~7k-ért.
Hajtásnál én truativ vagy bike+ agyakra gondoltam, esetleg valami olcsóbb shimano monoblokkra.
Váltó: szerintem egy Altus rendszer nekem elég lenne, vagy árban ahogy nézem Scram X.4 hátulra?
Mindenképpen fékváltókaros megoldást akarok. V-fékkel, nem kell tárcsás.
Lényegében úgy ennyi lenne, várom a tanácsokat-véleményeket .
sry, most nézem, hogy jó hosszú lett[ Szerkesztve ]
-
MarioAna
senior tag
Koliszobában hogy tudnám megoldani a kerékpár tárolását?
Láttam, hogy vannak ilyen fali tartók, de nem szeretnék 10k-t kiadni egy fém-rúdszerkezetért.
Ahogy én elképzeltem, úgy lenne a legjobb, ha a fal síkjával párhuzamosan tudnám felrakni, mondjuk az ágyam fölé.
Ez ugyanúgy működik mint a többi kis sima kampó, hogy a kereket beleakasztom? De mondjuk így meg a falra merőlegesen lenne a bicikli .
Ötletek? A lehető legolcsóbban . -
-
MarioAna
senior tag
Csak egy gyors kérdés, ha esetleg nem tetszene a telóm majd a bicajnál :
Telóból RST CAPA vagy Suntour XC-t vennétek 10k alatt használtan? Vagy valami más alternatíva, ilyen ár körül? ~65kiló alatt kellene szépen mozognia, vagyis könnyen inkább. Felhasználás szinte csak városban A-ból B-be eljutni, esetleg nagyon enyhe terep, de inkább város. Haverom Capa T4-e anno szépen mozgott (számomra legalábbis), szóval nincs olyan nagy igényem ilyen téren. -
MarioAna
senior tag
Egy gyors kérdés: Manitou Axel Elite használtan (jó állapotú) jó vétel 15k-ért?
Ez lenne a kiinduló alap (váz), ebbe menne bele. Majd kormány+stucni csere is lesz idővel, csak majd alkatrészenként vásárolom össze innen-onnan, szóval még nem most.[ Szerkesztve ]
-
MarioAna
senior tag
Erről a telóról lenne szó.
ffd? tpc? lock/nem lock? rugó/levegő?
ebből a levegő-rugó kettőst tudom értelmezni, ennyire nem értek a telókhoz . A ~65kilóm alatt mozogjon...szinte csak városi felhasználásra kellene (tudom, most jön majd a válasz hogy városba fölösleges teló )
LEFTHORSE1: ott van a V-fék helye én úgy látom .[ Szerkesztve ]
-
MarioAna
senior tag
-
MarioAna
senior tag
Megvárom majd hogy az a gyári (focus?) teló mennyire lesz szar... Aztán majd elválik. Ha cserélek akkor félek, hogy stucni+kormány, ha kormány akkor karok, ha karok akkor váltó+fék...aztán hopp már 2szer költöttem el a kerékpár árát .
-
MarioAna
senior tag
Üdv!
Az alábbi kombó mennyire működőképes?
Shimano Sora 8s hátsó váltó (ez adott, tehát ez tuti biztos pont)
ezek jönnének még mellé:
Sram 3.0 első váltó '10
Sram PG-820 fogaskeréksor '10
Shimano (ST-EF51) fékváltó karEhhez még jönne egy lánc ugye meg egy hajtómű.
Lánc tekintetében SRAM vagy Shimano legyen? Gondolom mivel a hátsó fogaskeréksor SRAM lenne, így olyan láncot lenne érdemes rá rakni.
Illetve az a Shimano fékváltókar kompatibilis-e az sram 3.0-ás első váltóval?
Előre köszönöm a választ! -
MarioAna
senior tag
válasz Tothgera30 #47617 üzenetére
Szép bringa, a váz színe nagyon tetszik . (tavalyi NFL Super Bowl győztes New Orleans Saints meze is hasonló színű ).
Azok a gumik milyen szélesek amugy, nekem virsliguminak tűnik innen (vagy csak a kerék nagyobb egy mtb-hez képest? nem sértésnek mondom, csak számomra furának néz ki, mondjuk városba ideális az ilyen -
MarioAna
senior tag
válasz Ariadne #47624 üzenetére
Én már kitaláltam, hogy ha egyszer vázat festetek majd (egyszer, sokára, ha muszáj lesz és lesz pénzem rá, és megéri....szóval egyszer ), akkor majd Bengals-tigriscsíkos lesz .
Elvileg holnap jön postán a bicaj .
Meg egyezkedek egy taggal, RST Capa T5 teló, 3hónapja áll, nem volt használva, mivel nem volt neki jó a Kona Scrap vázba...vagy valami ilyesmit beszélt ...7k
Tudom, nem éri meg lecserélni egy ilyenre a gyári telót, főleg nem városba, meg RST telóért pénzt adni...
De olyan csúnyán néz ki a gyári benne . -
MarioAna
senior tag
Megjött ma a bringa, persze hogy helyettes portás volt, aki mindenféle papírért nyavalygott, tisztár be volt pánikolva...de utána beszéltem a koli igazgatóval aki "támogatja a kerékpáros közlekedést" így kaptam rá behozatali engedélyt (btw: egy bicó itt áll a folyosón, egy szinttel feljebb meg a gyereknek a falra van rakva a szobában, so...nem értem a portás nyavalygását, de mostmár mind1.
Szóval ez a bicó maga: Focus Dirt Decision 2.9.
Ugyanezek vannak rajta, csak hátul Schwalbe Racing Ralph 26 x 2,25-ös gumi van, meg Alivio váltó...
Ahogy nézem a hátsó kerékben van egy szép nyolcas ...első V-fék az kuka mert kitört belőle a pofa+az első váltó marokváltójáról le van törve egy kis gumi-műanyagdarab (csak burkolat, ettől működik)+az ülés kiszakadva kicsit (de ez is Velo)...de csak a nyolcasról nem tudtam, a többiről tájékoztatott akitől vettem.
Összességében szerintem még így is jó vétel volt (25k+posta)...inkább egy ilyenre költök mint egy tescos-metros biciklire.[ Szerkesztve ]
-
MarioAna
senior tag
Nos, mint említettem nyolcas van a kerékben, amit majd el kellene onnan távolítani .
Szerintetek:
-új felni+új agy+új küllők
vagy
-ezt kicentíroztatni (Rodi Freeway felni)+újraküllőztetni+új agy (mivel úgyis 8s-re akarom majd a váltórendszert cserélni, már adott egy Shimano Sora 8s hátsó váltó.
Itt elsősorban Meme tapasztalatára vagyok kíváncsi, hogy mennyibe fáj nekem egy centíroztatás+újraküllőztetés ? .Nézegettem ebike-on komplett kereket, de ami normális árban van az vagy
1.menetes racsnis ami nekem nem jó,
2.tárcsafékes, ami nekem megint nem jó .Vagy esetleg nézzek aprókban valami komplett kereket, esetleg kerékszettet? Újonnan Vuelta Crosser szett ami tetszik, de azt meg itthon nem nagyon kapni, pedig 18k körül volt a régi ára ha jól látom...annyit még kiadnék egy kerékszettért.
Ha meg tudnám emberi árban csináltatni ezt a mostani felnit, akkor maradna ez, de úgyis mint említettem agy+racsnicsere tuti lesz...ha viszont cserélni kell akkor fekete vagy fehér színű legyen a felni.[ Szerkesztve ]
-
MarioAna
senior tag
Jó lehet az az iparis agy, de elég drága (mondjuk tudom, hogy megéri, csak a pénz nagy úr).
Holnap elmegyek megkérdezem itt debrecenben mennyiért centíroznak-fűznek, de hogy láttam itt is 1500-2k között. Akkora nagy nyolcas nincsen benne, lehet hajtani meg menni vele, csak szemmel látható ha belenézek a felni síkjába. Kereket úgyis cserélek majd idővel, de most nem akarok belekezdeni, mert akkor most jönne az, amit nyárra tervezek (felni-agy-küllők-külső-belső+kormány-stucni-teló+fékváltókar-első váltó-hajtókar-monoblokk). Alsó hangon 50k körül számolok .
Most csak annyira kéne, hogy tudjak vele nyugodtan menni . Ehhez egy v-fék, nyereg, és zár (na meg egy sörnyitós nyereg gyorszár ) amiket megrendeltem már+megcsináltatni a kereket ha nem kerül sokba (centírozás+a rossz küllők cseréje, gondolom ilyen 3k körül kell lennie árban)...ha meg sokban van akkor így marad, nyárig kibírom valahogy.
Köszönöm a infókat egyébként!
szerk: Vuelta Airlane 1-ről esetleg valamilyen személyes vélemény? Nem nagyon találok olcsó, fehér felnit, ha majd nyáron cserélem .[ Szerkesztve ]
-
MarioAna
senior tag
Elvittem a kereket centíroztatni a sarki boltba'. Két küllőt mondtam, hogy cseréljenek, amin látszott hogy görbülve van. Ráadásul még a tengely is nehezen forog, remélem egy csapágycsere elég lesz...ha meg belül szétb***ta az agyat, akkor lesz egy szép kiadásom...de reméljük nem .
-
MarioAna
senior tag
válasz MarioAna #47667 üzenetére
Remek...a felniben van egy ütés, elvileg a küllők is hosszúak bele azt mondták, a lánc egyszer beesett a fogaskerék és a küllők közé, szóval ott is el van hajolva vagy 5-6 küllő.
Mind1, megzsírozták az agyat, kicseréltek pár küllőt, meg kicsit húzogattak rajta, így használható, de így tuti az egész komplett hátsó kerék csere, a felni sem marad meg.
De azt majd csak nyáron -
MarioAna
senior tag
[link]
Szerintetek egy ilyen megér 3k-t? Elvileg ilyet tudnék szerezni holnap ennyiért, csak kíváncsi vagyok a véleményetekre....nekem a hossza zavar egyedül, hogy csak 50mm...egyébként ezt honnan mérik? A "csavar" közepétől a befogás közepéig?
szerk:
Meme: novatec iparis, nem tárcsás hátsó agyat nem tudsz szerezni olcsóért?[ Szerkesztve ]
-
MarioAna
senior tag
válasz Manitou #47732 üzenetére
EBBE lenne, később egy BikePositive Rising Bold (50-es emeléssel) lenne benne. Most még nem lesz beépítve, csak a nyári "nagygenerálhoz" vásárolgatom össze a cuccokat, amiket jó áron megkapok.
Stílus? Ráülök oszt' megyek. Amugy főleg városi használatra, A-ból B-be eljutni, illetve crusieolni, menni mindenfele....tehát nem jumpolni, DH meg ilyen durvulások, esetleg kis finom terep, de inkább főleg aszfalt.
venember83: a kerék ügyön is rajta vagyok, csak apránként megy ez ... most még csak mint írtam, alkatrészeket vásárolok össze, és használom a biciklit jelenlegi állapotában amíg tudom (a hibás kerékkel, kopott külsőkkel, kicsit kotyogó első villával...btw, gondolom ez egy A-Head csapágy cserével megoldható lesz majd .), nyáron úgyis villa-kormány-hajtás és kerékcsere.[ Szerkesztve ]
-
MarioAna
senior tag
válasz wxppro #47758 üzenetére
Stucni 3k, kormány 5k.
Súlyát nem tudom, nem találtam róla neten adatot, de masszívnak érződik. 680mm hosszú, 40mm-es emelés.
Bementem a boltba, mert ismerős mondta hogy akciós ez a stucni amit am is kinéztem, így elmentem, mondtam hogy esetleg BikePositive Rising Bold 50-es kormány van-e, megnézték és nem volt, de mondta hogy van ez 5k-ért, mikor megláttam hogy fehér, onnantól már tudtam hogy megveszem . Szóval kormány-stucni páros letudva . -
MarioAna
senior tag
válasz wxppro #47762 üzenetére
Ez lesz az első értelmes bringám, szóval ez ügyben nem tudok használható információval szolgálni, de valszeg meghagyom teljes szélességében .
Azt viszont nem tudom hány kg a bicó, de elég nehéznek érzem (mondjuk a váz is elég masszív)...jaj a biciklirögzítésről mindjárt lövök pár képet . -
MarioAna
senior tag
Na az ígért képek:
A teherhordó szerkezet
A rögzítés
A végeredmény szemből
A végeredmény oldalról
+1
a jelenlegi és a leendő
szerk: képek minőségéért sry, a telóm már így is halálán van, örülök hogy még fényképezni lehet vele .
szerk2: a súlyával meg majd megbirkózok, szerény 175cm/65kg méretemmel[ Szerkesztve ]
-
MarioAna
senior tag
Egyébként ezek az ipari csapágyas agyak megérik azt a többletpénzt? Normál használat mellett nekem elég lehet a golyóscsapágyas is, nem?
-
MarioAna
senior tag
Értem, köszönöm.
Ahogy olvastam, BTS termékekről elég pozitív vélemények vannak.
BTS HC Comp agyakról valakinek valami tapasztalat? -
MarioAna
senior tag
válasz LEFTHORSE1 #47784 üzenetére
+1 a sima pirosra.
Bár éppen a pöttyös se rossz, csak szerintem az rikítóbb pirossal jobban látszott volna, így valahogy elvész (bár lehet élőben más, a kamera miatt). -
MarioAna
senior tag
Novatec FO62SB használtan lenne egy most nekem, csak 9es fogaskeréksor van rajta, a kérdés hogy ez engem mennyire akadályoz meg abban, hogy 8as váltóval használjam? Vagy erre nyugodtan lehet tenni 8as fogaskeréksort is?
-
MarioAna
senior tag
válasz rétisün #47822 üzenetére
Nem új, csak fogaskoszorú nélkül nem adják el .
8as váltókart tervezek hozzá jajam, egy Shimano SORA lenne majd rajta.
Esetleg ha úgy van a fogaskoszorút eladom, ha nincs más...
Így lenne egyébként 6k+posta körül, tehát 7000Ft körül,1hónapot használt.
Csak a kérdés, hogy kell-e nekem ilyen agy (drága) ...mondjuk hátulra inkább egy ilyen komolyabbat vennék. -
MarioAna
senior tag
válasz whiskey #47824 üzenetére
Még nincs új kerék, csak hátulra ezt tervezem...váltókar majd ilyet akarok párban. Nekem is azt mondták, hogy valamelyik sort kihagyom, és akkor 8asként használhatom.
Akkor igazából már csak egy olyan láncot kell majd találnom amely a 8-as SORA váltó, 9es Acera (HG30-8i) fogaskerékkel és a fentebb linkelt váltókarokkal legyen kompatibilis.
7k-ért szerintem jól járok vele, főleg ha úgy nézzük hogy a fogaskeréksor is szinte új.
rétisün:
A SORA váltó már megvan, az adott...most adjam el ?[ Szerkesztve ]
-
MarioAna
senior tag
válasz rétisün #47827 üzenetére
Aham, tehát valamelyik komponenst tuti cserélni kell, így akkor a fogaskeréksort.
De mivel mondod, hogy az outi váltó beleér a nagyobb fogaskeréksorba, akkor gondolom egy 8as fogaskeréksorba (nem outi) is ugyanúgy beleérne .
Azért vettem meg a SORA-t, mert eléggé dícsérik mindenütt, meg hogy mindenre jó (XC, outi, FR, stb)...arra nem gondoltam, hogy esetleg nem kompatibilis a fogaskeréksorral. Így egy 8as fogaskeréksorral is valszeg ugyanez a problémám lenne .
whiskey: a váltókart végülis csak azért néztem ki, mert olcsó is meg jónak tűnik. -
MarioAna
senior tag
-
MarioAna
senior tag
válasz MarioAna #47835 üzenetére
sry, kifutottam a mod időből mire észrevettem
lóf*szt 28 sort, az már kicsit durva lenne . 28fogat természetesen .
szerk: úgy látom, hogy 27 fogig van írva a SORA kapacitása, de gondolom az a +1fog már nem oszt nem szoroz, főleg hogy 1-esben nagyon keveset lesz használva.[ Szerkesztve ]
-
MarioAna
senior tag
Nem tudom hogy SS vagy GS-em van SORA-ból, nincs ráírva csak hogy RD-3400 (ez alapján meg 9speedes nem?), de képek alapján biztosan nem GS kanalas, szóval akkor SS lesz. előre 3 lánckereket tervezek, de még nincs kinézve semmilyen, szóval akár 1lánckerék is lehet elől részemről, csak nem tudom, hogy az városi használatnál mennyire megterhelő, de amúgy sem szoktam nagyon válogatni, szóval kibírnám szerintem ha elől csak 1 lánckerék lenne...
-
MarioAna
senior tag
Tehát akkor a szokásos 22/32/42 hajtóművel nem működhet a dolog? Vagy gondolom működhet, csak 2 fogaskeréksort használok majd a 3 helyett (mert sokkal olcsóbb egy 3as mint egy 1 vagy 2soros hajtómű). Tehát a 22-es alsó fogaskeréksort nem használom, akkor az úgy jó lesz nem?
Jah és köszönöm az eddigi segítséget ! -
MarioAna
senior tag
Íjaj már így is sokat költöttem, többet mint akartam , mostmár spórolnom kell (tudom, hogy nem a hajtóművön kellene, de így alakult . Tehát a lényeg: egy 3 tányérossal is működhet, csak akkor az alsó fogaskereket elől nem használom (a 22-est), csak a 32/42-est...hátul meg majd megnézem hanyas a sor, de ahogy számoltam képen 30-as a legnagyobb fogszám, tehát 11-30as.
Értem hogy működik a lánc, gondoltam hogy ez lehet a probléma forrása, hogy a kanál nem tud annyit engedni, mint kellene.
De akkor kompromisszummal megoldható gondolom ahogy fentebb leírtam? .
btw: általában amúgy nagyon keveset váltogatok, szóval még egy singlespeed is lehet megfelelne nekem .[ Szerkesztve ]
-
MarioAna
senior tag
Megjött a Novatec agyam, 8as fogassor van rajta tényleg...mellesleg, hogy ez mennyire könnyen gördül . Csak nemtudom, hogy sikerült úgy feladni hogy 2520forint volt a postaköltség ...mindegy, így is 8.5k-ért van egy iparis agyam+egy használható fogaskeréksor (abszurd nem kopott).
Aktív témák
Hirdetés
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- OLED TV topic
- PlayStation 4
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Tőzsde és gazdaság
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest