- Fórumok
- Egyéb
- Kerékpárosok, bringások ide! - Archívum IV.
- (téma lezárva)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2026
- weiss: Filmzene hasonlóság
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
-
12100 - 12001
50024 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
Jancsi
aktív tag
Úgy néz ki hülyébb vagyok mint a sokéves átlag, mivel nem közvetlen volt a link, kerestem az oldalon és egy normál gatyát találtam, de most meglett az amire te gondoltál
Ez már szimpatikus, csak az ára húzós egy cseppet.amargo
Nem rossz, de az 55 font-os ár...Igazából jó lenne nekem egy sima nylon cucc is, nem kell lélegzőnek, 10 perc alatt laza tempóba nem párlok be annyira, csak ne úgy érkezzek meg mint a disznó.
becuszabi
Nyitvatartom a szemem Debrecenben. -
Manitou
veterán
-
tr00p3r
addikt
-
amargo
addikt
Szia,
Én ezt használom:
The North Face M Venture Pant egy hátránya van, hogy nem végig cipzáros, de ezért egy zsebben is simán elfér. -
norbee2244
senior tag
-
becuszabi
aktív tag
Hajdú-Bihar megyeiek help!
ELLOPTÁK unokaöcsém bringáját (ami egykor az enyém volt).
2004-es Kona Caldera, 19", bordó színű, mint ez:
Vázszám: F402K0748
-
Jancsi
aktív tag
-
tr00p3r
addikt
Hát sajnos úgy néz ki megszűnt az RP bolt BP-en, de az én RP MiniPack gatyám nagyon bevált. Iga eddig csak egyszer használtam. Csak ajánlani tudom....
-
Jancsi
aktív tag
Ti hogy tudtok városban tekerni ilyen esős latyakos időben? A multhéten egyszer tömegközlekedéssel mentem az egyetemre, 3-szor annyi idő volt mint biciklivel plusz úgy is eláztam.
Létezik valami esőgyatya amit rá tudnék húzni a nadrágomra hogy ne csapjanak fel oldalro?Monya78
Nem volt rájuk írva, hogy fogaszthatók a csomagolástól számított 3 napig?
-
becuszabi
aktív tag
-
Monya78
veterán
-
aesir
veterán
-
Monya78
veterán
Köszi!
Remélem nekem is sokáig bírja...bár néha érdekes reccsenést hallok az első váltó környékéről (nem mindig, kb. minden huszadik váltásnál)
Mivel nekem ez még új alkatrész ezért megkérdezem: az első teleszkópot hogy kell karbantartani? Milyen gyakran? Mivel? stb...
-
Ariadne
őstag
-
pweisz
senior tag
Figyelem. Aki szántás közelebén szeretne bicajozni vegye figyelembe hogy trágyázási időszak van, és nem okoznak kellemes élményt a szemből elsuhanó trágya hordó Liazokról lehuló aprólélok
Melesleg ki hogy védekezik a téli hideg ellen?
Ariadne: egyébbként egy Gepida 700CRS -em lett végülis. Valahogy jobban lehet vele tekerni mint a régi( 15 fölötti valahány éves) montimmal. -
Ariadne
őstag
-
norbee2244
senior tag
hát akkor meg respect neked..
ennyibe nagyon nagyon megérte még nyáron balcsiról jöttem haza egy quartz-os gyerköccel..4 éve megvolt neki annyi baja volt hogy a kormánycsapi volt meglazulva..ez szerintem 4 év után nevetséges és ahogy elnéztem eléggé hajtotta a srác és még szervízt nem látott(ő meg nem értett hozzá
)remélem neked is minimum ennyi évig fogja bírni ilyen használat mellett

-
Monya78
veterán
Bringapontos bolt nekem sem helyben volt. hanem egy 50km-re lévő városban.
Boltos még két hete mondta, nincs előre rendelés, lefoglalás meg ilyesmi, annak jár az akció aki belép 25-én személyesen a boltba és rámutat egy kelly's vagy Ktm kerékpárra
Amúgy esetemben a tulaj is jól járt hisz fogy a készlete, hisz Ő már a 2009-es modelleken gondolkozik, Én is jól jártam hisz egy "akciómentes" boltban, olcsóbban vettem meg a bicajt, plusz megmaradt egy szabim és a haza szállítást is könnyebben meg tudtam oldani mintha 25-én kellett volna mennem.
-
szatocs
őstag
-
Monya78
veterán
Norbee, Szatocs
Úgy történt, hogy vásárlás előtt egy héttel érdeklődtem az árak után, plusz a 25-én 25%-os akció után. Egyik leendő áldozatnak tűnt számomra a Kelly's Quartz eredeti ára 93eFt ha ezért elmegyek 25-én akkor kellemes ára lett volna, csakhogy pár napja újra bementem és kiderült hogy a kelly's árait azóta megemelték (pl. Quartz 109eFt, gondolom az 25-i akció miatt). Plusz kiderült hogy az a bolt nem is fog résztvenni az akcióba.
Ekkor kezdtem el alkudozni, aminek a vége az volt hogy mondjak Én egy árat a biciklire, hát mondtam és odaadta. Utánna a gumi árának darabjából is sikerült egy-egy ezrest lealkudnom. -
szatocs
őstag
-
Bici
félisten
-
Jancsi
aktív tag
Nem, csak hüvelyk ujjas, mind a két kis kart felfelé kell tolnod a hüvelyk ujjaddal hogy váltson. Rázós terepen szerintem sokkal kényelmesebb és biztosabb váltás közben a kormány fogása, arról nem is beszélve hogy váltás közben is fékezhetsz.
A Rapid Fire Plus-t még nem próbáltam, így képek alapján nem tűnik rossznak, de az X-9-esemet maximum XTR-re cserélném le.
-
Bici
félisten
-
becuszabi
aktív tag
Ooopsz...én siklottam át a "nem"-en
, de mindegy, mert úgy értettem, hogy ennek 2-3 szorosát is lazán kibírják (normális használattal, tehát nem földhöz, sziklához csapkodva). A trekkingemen egy régi STX RC váltó van és túl a 30k km-en. Az enyhe kotyogáson kívül semmi baja, eddig csak váltógörgőket kellett cserélni és megy. A montin lévő XT váltót sem azért cseréltem le mert baja volt és az kapott elég szutykot, rázós utat, de kitűnően szuperál most is egy másik bringán.A váltókarok működtetése ne foglalkoztasson, hamar át lehet szokni (az újabb Shimano váltókaroknál a kisebbik kart is lehet már hüvelykujjal működtetni...igaz nem esik annyira kézre, mint a Sramé, de használható).
mod: ennyit a lassú pötyögésről

-
Jancsi
aktív tag
Az első váltók kompatibilisek egymással, mehet Sram kar mellé Shimano váltó. Nagyon hosszútávú tapasztalatot nem tudok neked mondani, júliusban volt 3 éves az X-9-es szettem, semmi baj nincs vele. Egy minimális kotyogása van a hátsóváltónak, de 15k km után ez nem meglepő (kb negyedét elég sárban futotta), szerencsére a váltást nem befolyásolja.
Szerintem a Sram Trigger váltókarai kényelmesebbek mint a Shimano Rapid fire megoldása, előbbinél csak a hüvelyk ujjad kell a váltáshoz, utóbbinál a kisebb lánckerékre váltás a mutató ujjaddal történik.
A hajtómű nem befolyásolja a dolgot, feltéve ha 9 sebességes rendszerhez való.A retro cuccok engem is vonzanak, csak mindig elgondolkozok rajta, hogy mennyire avultak el műszakilag, pl anno négyszöges XTR hajtómű, most az Octalink-es Alivio valószínűleg merevebb nála.
-
Bici
félisten
Pont azt írtam, hogy nem csak 2-3 évig szeretném használni, hanem ennél tovább, csak kicsit hülyén fogalmaztam.

Ha Te is így értetted, akkor jó.
Ha van egy 2000-es XTR hajtóművem (új szerzemény
), és egy 2004-es XT (FD-M760) első váltóm, akkor már nem is érdemes SRAM cuccokban gondolkodnom? Úgy tudom, hogy a sram karok jók az shimano első váltóhoz is. 
-
becuszabi
aktív tag
-
Bici
félisten
Sziasztok!
Eldöntöttem, hogy megszabadulok a 3x8-as rendszeremtől, és 3x9-re bővítek. Most télen megéri.
Viszont váltó/váltókar téren eléggé bizonytalan vagyok. A sram lenne a szívem csücske, de nem tudom, hogy megbízhatóság és élettartam terén milyen. Vegyes véleményeket olvastam. Nekem nem csak az számít, hogy 2-3 évig jó legyen, hanem ennél hosszabb távra szeretnék bevásárolni.
Szerintetek? -
norbee2244
senior tag
-
Monya78
veterán
-
Ariadne
őstag
-
Xantomas
őstag
-
Monya78
veterán
Sziasztok!
Nem tudom emlékeztek e még rám, két hete piszkáltalak titeket hogy milyen MTB-t vegyek
pénteken megvettem a bicót, egy Kelly's Quartz lett az eredmény, 75eFt-ra sikerült lealkudni az árát
Plusz a gyári gumikat cseréltem le egy Continental 2,4 (Mountain kings-re) ez összesen 6eFt volt.
váz Allutec alloy
vázméret 21.5''
villa RST Gila TnL (Turn&Lock), 100mm, oil / coil+MCU / Lockout
kormánycsapágy RITCHEY Logic Zero integrated
monoblokk Shimano Octalink cartridge
hajtómû Shimano M341 Octalink
e. váltó Shimano Alivio
h. váltó Shimano Deore (08) M531
váltókarok Shimano Alivio ST-M410 Rapidfire plus
fokozatok száma 24
fogaskoszorú Shimano CS-HG30-8 (11-32T)
lánc KMC Z-72
fékek APSE
fékkarok Shimano Alivio ST-M410 Rapidfire plus
fékhuzal Driving Force SCS (SlickCableSystem)
kerékagyak alloy / Shimano RM30
küllõ steel U.C.P.
felnik Kellys Draft
kormányszár KALLOY
kormány acél
markolat Kellys PRO-Comp
nyeregcsõ KALLOY
nyereg KBIX DriveLine PRO-Comp
pedálok VP alloy / steel
kiegészitõk Cat Eye reflector set
súly kg 14,38 (19.5'') -
Bici
félisten
-
becuszabi
aktív tag
-
koxx
MODERÁTOR
-
Bici
félisten
Valaki tud esetleg olyan helyet, ahol olcsón lehet minőségi új, vagy újszerű lánctányérokat venni?
(a bikemag apróhírdetési részén kívül)
Köcc! -
koxx
MODERÁTOR
-
norbee2244
senior tag
-
Jancsi
aktív tag
-
bmx powa
tag
-
norbee2244
senior tag
-
Jancsi
aktív tag
Koxx
Ha jólrémlik 850Ft-ot fizettem két darabért, a Novatec hátsóagyamba. Csapágyere előtt nézzétek át azért, hogy biztos az kotyog-e, nem tudom a Mavic milyen csapágyat használ, de nekem 10k km aránylag kemény használat után nem lett volna indukolt a csere.
-
norbee2244
senior tag
hardy 08-as vázat nem tudtok valahol? egyik ismim kérdezte..külföldi bolt is jó ha nincs annyira messze

-
raczger
őstag
-
koxx
MODERÁTOR
-
koxx
MODERÁTOR
-
Jancsi
aktív tag
-
koxx
MODERÁTOR
-
Jancsi
aktív tag
-
koxx
MODERÁTOR
Tudja valaki, hogy a mavic ksyrium elite kerékben milyen csapágyazása van az agyaknak?
-
becuszabi
aktív tag
-
rii
nagyúr
-
becuszabi
aktív tag
Pedig nincs kizárva, simán kienged az ék, főleg ha már a helye sem tökéletes...a tekeréstől kilazulhat. Nekem az első négyszögtengelyes (acél) hajtóművem csinálta ezt. Rendszeresen lelazult, úgyhogy egy idő után csőkulccsal jártam bicózni
...sajnos az acélnál ez előfordul, mert szerintem túl nagy a felületi keménysége és nem tudod úgy meghúzni a csavarokat, hogy az érintkező felületek rugalmasan felvegyék egymás alakját (legalábbis ezt az elméletet gyártottam hozzá akkor
). Menetrögzítővel esetleg próbálkozhatsz.Cipő téliesítése: a dupla zoknit, illetve a két zokni közzé behúzott PE zacskót is kipróbáltam, de egyik sem volt nyerő. Egyszerűen a cipő hűlt le a menetszéltől annyira, hogy fehérre "fagyott" a lábam úgyhogy a hőszigetelést kell javítani...szóval vagy téli cipő, vagy neoprenes kamásli lesz az idei próbálkozás.
Nekem holnap kimarad a bringázás...darabokban a csataló
-
norbee2244
senior tag
-
rii
nagyúr
hello
ha lötyögött a pedál (régi jaguar keró) és meg lett ékelve, és pár nap után megint lötyög, akkor mi lehet a baja?
ki van zárva, hogy az ékelés ennyi idő alatt elengedett volna, nem?
-
Dirtyz
őstag
Nem tudom, necces... Ha eltört akkor be kellene vinned a törött darabokat, nem?
Most arról a fém bizbaszról beszélünk, ami a cipő talpában van, és arra csavarozod a stoplit?
-
norbee2244
senior tag
-
Dirtyz
őstag
-
Ariadne
őstag
Igen, de semmi gond, ezen a fórumon azért kevesen vagyunk lányok, és az avataromon sem látszik.

-
Dirtyz
őstag
Aha, de ne pironkodj, nem tudhattad. Meg ahogy Őt ismerem, nem fog megsértődni (remélem
) -
norbee2244
senior tag
-
Dirtyz
őstag
"fiuk nem pesti vagyok ám", Ariadne lány...

-
norbee2244
senior tag
szerinted ha vissza viszem hervisbe fél év után hogy nincs benne a 4es bigyóka elküldenek másik éghajlatra?

amúgy az a baj hogy csak néha néha jutok be decathlonba..ez is 1 "ünnepi pillanat" lesz kábé szinten várom már nagyon
viszont akkor gondolom van 2.0ás is az meg csak melegebb..meg majd még gél-es rövid kantáros nacit szeretnék vadászni magamnak jövőre állítólag ilyen is van(hosszúban láttam) megér 1 kört biztos kényelmes lehet
fiuk nem pesti vagyok ám
amúgy nem lent jön be a szél hanem szemből fúj át(eléggé szellős cipőke,de megérte az árát ha jól tudom) -
Dirtyz
őstag
Rakj a talpbetét és a cipőtalp közé valami szélfogó anyagot, pölö két nylonréteg között újságpapír, vagy extra talpbetétet egy másik cipőből.
Decathlonban nem rémlik, hogy lenne normális, de ha pesti vagy, akkor a ridebike üzletekben érdemes megnézni, azok nyitvavannak holnap is, de ha ráér hétfőn, akkor nagyobb a választék boltokból.
A BBB Heavy Duty nekem is bejött, ilyet használok én is! -
Ariadne
őstag
Van, szokott lenni legalábbis, de nem tudom, milyen. Megnézni azért érdemes szerintem.
Hú, akkor neked egy extra talpbetét mindenképp elkelne...
mod: Most mondja párom, hogy neki van Decathlonos kamáslija is, valami 1.0 a neve, de az sokkal vékonyabb, mint a Heavy Duty.
-
norbee2244
senior tag
nálam nem az a fő probléma hogy az spd cipellőmhöz nem kaptam meg azt a 4 lyukas fém részt..ergo csak 2 lyukas van bent ami beengedi lentről hideget szóval a lábujjaimat 15 fokban már nem érzem(semennyire sem és le sem tudok szálni fél óra tekerés után már ez van) akkor majd lehet beruházok 1 bbb-re köszöntem Adriane
decathlonban esetleg nincs valami kamásli?

ui.: külön jól esett hogy tudtad hogy országutizom

-
Ariadne
őstag
BBB Heavy Duty bejött, Northwave gyönyörűű csíkos dizájnos sokkal kevésbé. Viszont szép.
Mivel outin közlekedsz, feltételezem nem kell tolnod, így nem fenyeget a kamásli átka, a tolástól való szétmenetel. A legtutibb azért mégiscsak a téli cipő, bár sajnos egy vagyonba kerül.
mod: Az spd fémje is baromi hideg tud lenni, valami extra talpbetét hátha segít, ezt még nem tudtam megoldani. Tavaly télen szinte minden túrán érzéketlenné fagytak a lábujjaim...

-
Ariadne
őstag
Holnap tervezek menni mindenképp én is, persze aszfaltos géppel (Kelly's cross bringák rulez
) a dzsuva miatt. Nálam aláöltöző az, ami rengeteget segített fázásilag, mert a normál pólóval ellentétben ez nem szívja be az izzadtságot, hanem kivezeti, elvezeti a bőrről, ezért sokkal szárazabb, tisztább érzés.
Aláöltőzőre rövidujjú mez, ami szintén nem szívja be, erre egy polár, ami viszont igen, erre meg egy normál vékony dzseki (de Rogellit tervezek venni kerósból).
Aláöltöző, polár mind van Decathlonban is pl. olcsón (a polár valami 1990 Ft volt, ha jól rémlik
), ha csak egyelőre kipróbálni vennéd. Szerintem mindkét cucc használható bringázáson kívül is, ha úgy egyébként hideg van.
Ja lábra meg dupla zokni és kamásli, de tapasztaltak ajánlottak olyat is, hogy nyári cipő + metro újság + kamásli, ezt még nem próbáltam.
-
norbee2244
senior tag
ha már egyszer így téli idő..
kamáslik mennyire melegek?lefagynak a lábujjaim spdben(bár még bicóm sincs meg,de már álmomban is tekerek
) -
becuszabi
aktív tag
Nem csodálom, hogy kőmerev
...én 100 körül vagyok és a ~450 g körüli felni sem szakadt még szét...a közel 60 deka már sok lenne, de igazából a szélessége túl sok (a mostani 22 mm körüli).dunc: ha ítéletidőben nem is, de száraz hidegben szoktam és rendes téli bringás cuccban. Egyedül a láb- és kézujjaim szoktak fázni, mivel azok nem mozognak, de amúgy inkább az ellenkező előjelű problémáim szoktak lenni....próbálok is nem sokat ácsorogni, hogy ne fázzak meg.
Bici. azok a kis lemezek segítenek felemelni a láncot a külső lánctányérra a váltásnál. Van, hogy préseléssel hozzák létre ezeket a segítő rámpákat. Az új XT-t nem ismerem, de gyanítom, hogy ott is van valami trükk erre.
-
Bici
félisten
Én szoktam.
Ma is tettem egy Budakeszi - Jánoshegy - Normafa - Budakeszi kanyart. Nem nagy táv, de pár helyen meredek, és egy 2 hetes betegség után nekem elég.mod: Én egy régi de nagyon meleg sűrűszövésű pulcsi alá vezsek még egyet, vagy kettőt. A nadrág meg egy régi tréningnaci bokánál szűkítve. Vidékre jó ez, úgysincs senki az erdőben - szerencsére.

Más (mindenkinek):
Ez a jelenlegi hajtóművem. (Bocsesz, elég dzsuvás.
)
A középső tányéron van négy olyan kis trapéz alakú pöcök, amit a mai XT hajtóműveken nem láttam. Ez mi lehet? Valami láncterelő? A maiakon miért nincs?köszi!
-
sanyixXx
senior tag
-
dunc
nagyúr
Sziasztok ti szoktatok ebben aitélet időbe menni tekerni,és most gondolkodok rajt,de nem tudom mit huzzak,mert multkor 3 pulcsiba is fáztam,de azért összekészülök és elmegyek egy picit csavarogni.
-
becuszabi
aktív tag
Nem mondod

...na jó, egy esetet tudok elképzelni: megvan a bringa, össze van szerelve és nincs otthon lánc...kiszámolod és lemész a sarki biciklilánc szaküzletbe, ahol:- Szevasz Józsi!
- Szevasz András, mit szeretnél?
- Kellene nekem 115 szemnyi lánc, abból a múltkori XTR-ből.
- Hmmm...van itt egy 117-es, itt hagyta egy vevő. Maradhat, elviszed így?
- Ááá, nem, ki van számolva, csapd le róla, légyszi.
De, hogy ON legyek. Ariadne a múltkor említette, hogy gondjai vannak a Mavic XM 117-es felnijével...akárcsak nekem.
450-500 g közötti felnik közül mit érdemes venni? Feltétel: duplafalú, csak tárcsás, fekete, 32 lyuk, kicsit keményebb XC felhasználásra, szegecselt (elég egyszeresen). Eddig a Syncros AM DP25 Disc 32L és a Mavic XM 317 Disc között "gyötrődöm"...bár a súlyuk pont a tartomány határain kívül van. -
Xantomas
őstag
-
becuszabi
aktív tag
-
slayer006
addikt
ha valaki tudja használni írhatna róla pár szót
-
becuszabi
aktív tag
-
raczger
őstag
-
knifemaster
aktív tag
Az a helyzet,hogy shimanohoz sram láncot azért nem jó hasonlítani,mert valamiért (pl. anyaghasználat vagy hőkezelés) a shimano nyúlik,az sram ridegebb ezért szakad.Én is letekertem 1 évet egy pc 48 lánccal ,amikor még nagyon laikus voltam e téren,aztán ment a sorral együtt a levesbe
.Gyári cucc volt.Sramnál meg eddig bejött a 71-es széria. -
Xantomas
őstag
-
becuszabi
aktív tag
Akkor valaki félreértett valamit

Ha a lánc elől a legnagyobb lánctányéron van, hátul pedig a legkisebben, akkor ugye az a legnagyobb áttétel, így ha ennek megfelelően rövidíted a láncot, akkor a váltót el is lehet dobni, mert egyrészt be sem lehet fűzni a láncot, másrészt meg tök felesleges, mert azzal az életben nem lehet feljebb (nagyobb fogaskerekekre) váltani.Én erre gondoltam:

-
Xantomas
őstag
De akkor is röhely... voltam már 110 kiló is, most 91, és akkor is állva raktam, és soha semmi baja nem lett, igaz akkor Shimano hg50-es (erre nem merek megesküdni, de sztem az, mert akkoriban az volt a legolcsóbb), 1000Ft-ért, és simán bírt kb 30E km-t, és nem szakadt el, ahogy a pc10 se, a montin.
Sőt, álandóan állva raktam vele a Bécsi út - Kiscelli tempom távolságot, amikor azért jutott rá elég erő.Tuti valami gyenge példányt kaptam ki. Már kezdek félni, mert a fixire is Sramot raktam, nikkelezett PC-1-et, de lehet inkáb veszek 2 db drabális BMX-es láncot, és azt fűzöm össze.
(#12010) becuszabi Pedig nekem is ezt mondta anno a szervízes ismerős, hogy így kell beállítani a lánc hosszát. Azt nem írta, hogy össze is kell patentolni.

Ennek a beállításnak egyetlen hátránya van, mégpedig az, hogy a váltó rugói sokkal hamarabb mennek tönkre, viszont feszesebb lesz a lánc, és nem veri össze annyira a láncvillát, nem sérülhet a lánc. Verseny körülmények közé így kell, de városba, felesleges, mert nem egy olcsó mulatság a váltó cseréje. -
becuszabi
aktív tag
Picit pontosítsunk: elől is és hátul is a (méretileg) legnagyobbra teszik a láncot és úgy hagynak még 1-2 láncszemet. A te leírásod a 'single speed'-esítésről szól

A lánc hosszát pedig úgy szokták beállítani, hogy elől ráteszik a legnagyobb tányérra, hátul pedig a legkisebbre, úgy hogy nem fűzik bele a váltóba a láncot, összeérintik, és hagynak még olyan 2 láncszemet.
-
knifemaster
aktív tag
-
Manitou
veterán
Azért viccesnek tartom hogy egy PC48 ennyit bírna

-
knifemaster
aktív tag
Azt a tipusú megterhelést nem bírta,nagyobbat tapostál mint 9000nm

Eltekerni a boltba vagy a szomszéd faluba 25-el tökéletes,de többet senki ne várjon kb 3 rongyért.Kategóriájában nem éppen a felső részen foglal helyet.Még párszor elszakad,ha tovább használod.
Erőteljesen tekerek,nem pörgetek,kilences rendszerhez 971 -es láncot használok.
Én is kiállok néha,és nincs kedvem rizikózni. -
raczger
őstag
-
Xantomas
őstag
Az mennyire természetes dolog, hogy 398KM, és 2 hét használat után elszakad egy Sram pc48-as lánc? A fogaskoszorú kb egy hónapos, a hajtókar tányérja már jó 4 éves, de nincs hegyesre kopva.
Vigyem vissza reklamálni anyagfáradásra hivatkozva, vagy könyveljem el, hogy csak az az egy szem volt ami hibás volt?
Ki lett szedve egy szem, hogy tovább tudjak tekerni.
Mindezt út közben, teljes erőből rakva a kereszteződésen át, sárgánál. Meg is nyaltam a kormányt, meg a klipszből is kicsúszott a lábam. -
Manitou
veterán
-
Bici
félisten
-
raczger
őstag
-
tr00p3r
addikt
12.000. hsz

2. Én úgy tudom, hogy a Shimano rendszer 2:1 bovden húzással dolgoznak, míg a SRAM 1:1. Ezért nem kompatibilisek egymással. Ellenben a SRAM -nak vannak 2:1-es váltókarjai amik mennek a Shimano hátsóváltókkal . Nekem is volt pl. Attack váltókarom XT hátsóváltóval.
Aktív témák
-
12100 - 12001
50024 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- iPhone 13 512GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Lian Li Vector V100R Corsair 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- SZÁLCSISZOLT FÉM HATÁSÚ Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év gar, LTE OPCIÓ
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ez már szimpatikus, csak az ára húzós egy cseppet.

Én is, ha nagyon esik az eső, ezt húzom az utcai gatyámra. Kifejezetten túrázáshoz illetve bringázáshoz vettem, esővédőnek...
1 várost szerintem azért írj be! hátha így könnyebb lesz bár én messze lakok,de nyitva tartom a szemem hátha valahol meglátom
)

, de mindegy, mert úgy értettem, hogy ennek 2-3 szorosát is lazán kibírják (normális használattal, tehát nem földhöz, sziklához csapkodva). A trekkingemen egy régi STX RC váltó van és túl a 30k km-en. Az enyhe kotyogáson kívül semmi baja, eddig csak váltógörgőket kellett cserélni és megy. A montin lévő XT váltót sem azért cseréltem le mert baja volt és az kapott elég szutykot, rázós utat, de kitűnően szuperál most is egy másik bringán.
Egészséggel használd!