Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Őskoczka
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SoundON
tag
nemazééémondom
viszont sem az ssp sem más gyártó nem csinál már ebben a 90mm-es méretben...
ki lehet küldeni koreába az SSP-nek és ha megfelelő az anyagminőség (márpedig az eredeti bizerba DITTING késnek az volt) akkor lézerrel újat varázsolnak belőle és ha kéri az ember bevonatolják isén megfutottam ezt a kört már kb 1éve
régi -
-
mgy
senior tag
Arra volt jó a reggeli próba (ha már nem bírtam tovább mégse), hogy lássam újra, mekkora szopás a szimpla kávékészítés a duplához képest.
Persze, hogy sz.r lett a dupla, nyilván köze sincs az őrleménynek ahhoz a szűrőhöz.
Csak a jegyzőkönyv kedvéért, semmi bajom az LM szimpla szűrő eredményével, az évek alatt azért beállt a menet is. Persze látni, tapasztalni újra, mennyivel egyszerűbb is lehetne, azért fáj picit.
Megyek állítok az őrlőn, nincs megállás! -
SoundON
tag
jól számolom hogy kb 150-200RPM lehet amit a videón látok?
-
CB
senior tag
Én az LM klón szimplaszűrővel olyan kávékat készítek, hogy sokszor jobb kávézókban nem iszok olyat. Bár most, hogy belegondolok, az otthoni mindig jobb.
Akkor szoktam 16 grammos szűrőre váltani, mikor a hűtőből kivett kávé már rosszabbik arcát mutatja. Akkor a 16 grammal még jó risztrettókat lehet kihozni belőle. Mondjuk pont most agyaltam, hogy a következő, rámeső homofiszra vennem kellene egy jobb 16 grammos szűrőt. -
-
Kulbi
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #98970 üzenetére
Nekem akkor volt ilyen, amikor ims felsőszűrőre váltottam, gondolom leállításkor nehezebben folyik visszafelé a víz és rajtamarad egy kicsi.
-
mgy
senior tag
Rossz volt asszem a kérdésem...
Van itthon egy "18 grammos" IMS, azzal bírok próbát tenni max, biztosan nem veszek emiatt másik szűrőt. Mivel kiporciózva tartom a kávékat, megvárom a következő bálabontást.
Fura ez, nem lenne könnyű elengedni a napi kétszeri kávézást (két szimpla ugye), de semmiképp nem akarok a mostanihoz képest duplaannyi koffeint bevinni. -
törölt tag
Sage 54mm-es kosárba 18g az optimális, szimplánál 9g, szinte mindig szimplát használok.
Bár még nem találtam meg az optimális csészeméretet capuccinohoz. Vagyis vagy három capuccinot készítek 18g-ból, vagy eldobom harmadát, vagy ha szimplából készül akkor az kevés két capuccinohoz de sok egyhez. Hacsak nem 2 dl tejből készül, ami azért elég nagy adag még latténak is. Teljesen szubjektív, saját ízlésemhez illeszkedő arányokról van szó.
-
CB
senior tag
válasz
Szimplánál nekem is az. Mindig. Ez ilyen. Nem számít. Nem rántja le kikapcsoláskor a vizet.
Duplanál nem vizes.
Erról jut eszembe: ha valaki eladná az eredeti LM szimplaszűrőjét, az írjon privátot. -
bbuffy
senior tag
válasz
RetepNyaraB #98973 üzenetére
Akkor lehet hogy csak az a szűrő nem szereti. Mondjuk nem értem hogy koszolódik el papir nelkül a fej. Nekem mindig patyolat tiszta. Mondjuk minden este fejöblités, minden kv után öblités plusz törlés van.
-
-
bbuffy
senior tag
Sztem ha lucskos a pogácsa akkor nem olyan a kv. Ha ezt adja a papirozás akkor az nem jó. Imho.
-
bl4ze
veterán
válasz
Ha jó, finom a kávé : igen. Szard.
-
-
bl4ze
veterán
válasz
RetepNyaraB #98968 üzenetére
Igen. Tisztább gép, és érzés
-
-
Szabász
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek van eladó,
Reneka 58mm 18g 58mm-es szűrőkosár
vagy
IMS E61 Superfine16/18g 58mm-es szűrőkosár? -
nekem is volt lm-41 kombó, lehet vele lenni, de amit nyerek vele, hogy 9,5 gramm kávé fogy (emlékeim szerint) és nem 16,5 gramm. na, egyrészt, gyerek mellett
hamar kevés lesz a 16,5 grammhoz tartozó koffein is, másrészt, az ízét imádom, tehát eleve előny, ha több.
mi nem kétfelé csapoljuk a duplát, hanem mindenki duplát iszik. 50 grammnyi ital sem sok, sőt.
-
bl4ze
veterán
ha a szimplák neked baszakodás az széééép
sosem volt az, az LM-41mm tamper duo tökéletese eredményt ad, és sosem voltam a dupla ristretto v. espresso híve.
egyedül kávézok itthon szóval még ez sem hajt, hogy a duplából két szimpla legyenfeleség nem kávézik 8000 éve, gyerek meg még túl pici kávézni
-
bluesfan
tag
Múlt héten bontottam Kapuczinerék kínálatából, egy csomag El Salvador Divisadero-t.
Teljesen megfelel a leírt jellemzőknek, rendkívül komplex gyümis ízjegyek csokoládés alapon. Nagy finom, (általam biztosan) kóstolásra erősen ajánlott tétel. -
bl4ze
veterán
Én a nagy bárkeverék rajongó nem gondoltam volna, hogy ez a Mrs. Rose 100% A kávé ennyire bejöb.
A doboz végénél járok és azon kapom magam, hogy van olyan reggel amikor két szimpla is lecsúszikKövetkező kávé is -meglepő módon Tőlem- egy 100% A kávé lesz, Firenzéből a Mokaflor-tól.
Remélem hasonlóan jó és friss lesz. -
kzoltann
aktív tag
Peak Water kancsot hasznal itt valaki?
En Londonban kiprobaltam, tok jo volt eslo nap 285ppm > 80-85ppm.
Egy het utan ongyilkos lett a szuro, most ujra 260ppm es meg halszagu is a viz.
Szoval igy londonra marad az r2d2 otthoni desztilalo es ujrasozas. (vagy tesco ashbeck, helyi norda) -
válasz
qvik27 #98949 üzenetére
És szerintem az sem mindegy , hogy a fejen a víztérben ép-e a krómozás?! Ha nem, akkor alubojler esetén hatványozott a probléma.
Rézbojler esetén viszont szerintem pont az kell, hogy mindenütt máshol is réz legyen.
Én amikor berakattam Fragolával a rézbojlert, előtte a fejről a víztérből eltávolítottam a krómozást, hogy mindenhol csak rézzel érintkezzen a víz... Illetve az o-gyűrűn belül maradt pár mm2-nyi.
[link]
Ezeken a pontokon fél év múlva a szétszedésnél zöldes korrózió jelentkezett. Ekkor gondosan ezekről a helyekről is lecsiszoltam a krómozást. Ettől számított egy év múlva megint szétszedtem, és nulla korrózió volt. [link] -
boygabi_
aktív tag
válasz
qvik27 #98950 üzenetére
Az eloxálás sem annyira jó megoldás sajnos. Régen volt vízhűtésű gépem eloxált alu tartállyal és réz blokkal. Az is elkezdett kráteresedni és kopni, rohadni.
Egyébként jó lett a gép. A háromjáratú szelep dugult el.
Kidobom ezt az oscar párnát és forralt vizzel próbálom a továbbiakban itatni.
Vera ásványvíz is javallott vagy csak a norda? -
Cathfaern
nagyúr
válasz
sz.zs. #98948 üzenetére
Helyi víz olyan kemény, hogy direktben csapról használt vízforralót legkésőbb hetente vízkőteleníteni kell, mert tiszta fehér az egész. Itt valamiért senki nem szereti a Brita-t, de én azt használok ~1.5 éve Brikkához, kb. ugyanannyi ideje Nespresso-s kapszulás géphez meg fél éve hattyúnyakú vízforralóhoz. Egyik se volt még soha vízkőtelenítve, de mindegyik teljesen vízkőmentes. Kísérleteztem Nestle Vera-val topic ajánlás alapján, de ízre se jött be annyira (cuppingal tesztelve, nálam nem, de feleségemnél vakteszttel
) , illetve vízforralóban három használat után megjelentek vízkőnyomok.
Szóval csak azt akarom mondani, hogy saját tapasztalat is az, hogy nem mindenféle vízzel lesz vízköves
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gitáros topic
- Fűnyíró topik
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Jön az új 80 Plus fokozat az adatközpontokhoz
- Autószerelők, autószerelés
- Analóg fényképezés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest