Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zolnagy

őstag

válasz eeent #94925 üzenetére

Szia! Nekem egy full tuning GC van itthon. Ugyanazt a kávét, ugyanazt az örlőt használva nem sok különbséget érzek a kettő között. Ebben egy 3,5 dl réz bojler van, mint a Silviában, de ahhoz képet nincs eltolva a fej és a bojler, hanem a bojler a fej felett van. Ugyanez a felépítés (és bojler) van a faema family, quickmill silvano..stb gépekben is (ezekre mondják, hogy fejbojleres gépek). Ezeknél a gépeknél ajánlatos a 30 perc bemelegedés, míg a GC-nél a fent említett 20 perc ue. Én a Gaggiával nem tudok gőzölni (lehet az én bénaságom), ennek elég erős gőze van. Már ha ez szempont, nekem nem, mert nem gőzölök, csak nagyon ritkán mostanában. Persz, mivel ez is csak egy bojleres, kompromisszumot kíván (felfútés/visszahűtés).
    A végeredmény szempontjából elég közel vannak ezek a gépek, ha ki vannak maxolva.
    A Lelit Annát nem ismerem, csak leírásból, meg itteni pár véleményből. Ahhoz képest masszívabb gép, az biztos. Meg az Annában kisebb is a bojler, gyengébb a ház és 57 mm a szűrőméret. Attól még lehet, hogy jó kávét készít az is, nem tudom.
    Leginkább szerintem a külső, ami eldöntheti valakinél, hogy kell-e a gép, mert ennek retro kinézete van, ami valakinek vagy nagyon tetszik, vagy éppen meg se tudná szokni.
    A 12 éves lányom pl meglepetésemre azt mondta, hogy neki ez a BL tetszik az eddigi gépek közül legjobban :)
    Mindenesetre, ha érdekel a gép, mindenképp egy személyes kipróbálást javaslok. Keddig itt lesz nálam Győrben, aztán a gazdája visszaviszi BP-re, ott is meg lehet nézni a XXII. ker-ben.
    Én hirdetem neki, mert én újítottam/tuningoltam.

Új hozzászólás Aktív témák