Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Csápájev

őstag

válasz mismis #88836 üzenetére

Na,akkor összefoglalom,mert nekem volt graef és van mini :)
    A graef 702 egy belépő szint.
    Egy darabig teljesen jól kiszolgál, lehet vele eszpresszó finomságra őrölni.
    Hátránya,hogy fokozatos és bizony előfordul, hogy egy kávénak pont a két fokozat közötti állás lenne a tuti.
    Mivel műanyag nem egy atomstabil cucc,nekem picit mozgott a babtartály is.
    Az évek során én úgy éreztem a motor is gyengül, volt,hogy egyszerűen nem, vagy csak nehezen indult el.
    Ezen kívül rögösít és kell pofozgatni gazdagon,hogy kiadja az összes kávét.
    Ennek ellenére használható, a rögösítést mindenki kis kavargatással , wdt-vel küszöböli ki, a pangó őrleményt meg pár pofonnal kiszedi az ember.

A Mazzer mini egy masszív , graefhez képest dögnehéz cucc.
    Ha korábban nem szedték szét nagyon,nem állítódott el, akkor pontos, egyenletes az őrleménye.
    Itt maga a garat pár centis,onnan kis ecsettel ki kell seperni a kávét, plusz párszor rá kell indítani, szóval kis macera itt is van, ezeket nem otthoni felhasználásra tervezték :)
    Árában ennek megfelelően használtan 70-től indul.
    Ha át kell alakítani, a motor takaró lemez 4ezer forint körül van, a cukrász tölcsér 5 ezer kb és lehet vele küzdeni,ablakot vágni a tölcsérre stb.
    HA új kés kell bele,az 10 körül van.
    Természetesen pénz függvénye,ahogy itt írták a Mazzer Super Jolly mégjobb, de az már olyan százas .
    Igazából ebben neked kell dönteni, az árukat jól tartják,tehát ha kiszállsz belelő később,mert megunod,akkor szerintem minimális veszteséggel meg tudod tenni.
    Ha meg marad, akkor az unokádnak is jó lesz.

Új hozzászólás Aktív témák