Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Ha Isten létezik...
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Samus: Oldschool játékos konfig a memóriaválság idején
- Rap, Hip-hop 90'
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
benjonino
tag
Sziasztok!
Minőségi kávét szeretnék inni, ezért megpróbálok belevágni ebbe az óriási nagy fába.
Szóval szeretnék egy alapszettet vásárolni. Több hete olvasom a különböző fórumokat így már képben vagyok, hogy erre a hobbira áldozni kell.A.)
Első gondolatom az volt, hogy kotyogóssal is lehet jó kávét főzni, csak a macera miatt nem csinálják sokan. Igaz, hogy nem lesz crema, de annyi baj legyen. Ha az íze világbajnok, akkor ezzel el leszek! A sok macera engem nem zavart, úgyhogy nosza rajta, kiokosodtam, és vettem egy bialetti egyszemélyes kotyogós kávéfőzőt. Mindent a sok-sok utánaolvasott tanács szerint csináltam, de keserű csalódás lett a vége. Keserű helyett inkább savanyút mondanék.
Szóval bárhogy kísérleteztem, a savanyú íztől nem tudtam megszabadulni.B.)
Hát akkor nem marad más, eszpresszó gép kell! Haverom kölcsönadta a Saeco-poema ősöreg presszó-gépét. úgy gondolkodtam, ha bejön, akkor megveszem ezt a készüléket, amit most Gaggia Viva-nak hívnak, és boldogan kávézgatok majd vele. Megint csak kiművelődtem, mit-hogyan kell csinálni, de a savanyú íztől megint csak nem tudtam megszabadulni. Ha nagyon megtamperáltam, akkor nem tudott kifolyni, ha meg lazábbra igazítottam, akkor savanyú lett. Nem tudom, hogy ez azért történt-e mert egy ősöreg kiszuperált készülékkel próbálkoztam, vagy ez a típus ennyit bír-e. De a kedvemet rendesen elvette.
Még annyit hozzátennék, hogy nem magam daráltam a kávét, hanem 4-5 előre darált fajtát odakészítve próbálkoztam.Azt kell, hogy mondjam a savanyú íz lett a vesszőparipám. Semmi mást nem akartam, csak megszabadulni ettől.
C.)
Most ott tartok, hogy elkönyveltem, nem lesz olcsó hobbi. Rendes daráló kell, és egy jó gép. Hát ebben kellene a segítség.Daráló: Sokat olvastam ezen fórumon visszafelé, ezek alapján választásom Graef CM 702 vagy 800 lenne.
Kávéfőző: Hát itt kaptam mattot.
1. Gondoltam a Sage legolcsóbbikára a BES 810-re. De azon kívül, hogy német minőség, mást nem tudok róla. (Igazság szerint még ezt sem, csak sejtem mert Gastrobach néven is van forgalomban, és ugyanígy néz ki, az meg elég németes...) Szóval kinézetre ez tetszik.
2. Gaggia Classic - Erről meg mindenki a 2015 előttit ajánlgatja. Abból meg csak használtat lehet venni, amitől jelenleg több szempont miatt is tartózkodnék (óvakodnék). Az új annyira rosszabb lett, hogy vállalhatatlan?
3. Darálós Sage: BES870. Ez az ami jelenleg legjobban megdobogtatja szívem. Nagyon jól néz ki. DE! A darálója csak 18 fokozatban állítható, nem tudom ez elég lesz-e szemben a Graef 800 40 fokozatával.Hát szóval örülnék, ha tudnátok segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Steam topic
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Mikrotik routerek
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - ÚJ állapot - Care Refresh
- Rockrider Race 940 S
- DJI Air 3 Fly More Combo drón szett - 3 akkumulátorral, táskával
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett (FMC) +szűrők +gyorstöltő
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - drón szett - ÚJ állapot - Care Refresh
- 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian Li LANCOOL 216 ARGB 850W
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Thinkpad L14 Gen 1 notebook - i5 10210U 16GB DDR4 512GB SSD Intel UHD GraphicsW11
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Szóval bárhogy kísérleteztem, a savanyú íztől nem tudtam megszabadulni.