Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• emiki6

veterán

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, de előbb kifejtem a dolgot. Tapasztalataim alapján 2 nagy kategóriára oszthatóak az elkészített kávék.
    Van az B kategória, melynek minőségbéli szórása nagy és az ára is nagy skálát fed le. Tejeskávé / kapucsínó esetén ez 180-500+-ig terjed forintban, ide tartozik a kocsmai, pékségi, cukrászdai, mindenféle kávé (perté, julius meinl, illy stb. Talán lavazzából ittam e kategória legjobbját, bár ár/érték arányban (ne ítéljetek el) a gyroszosnál a bravos kávé a legjobb 180 forintért, ittam már annál rosszabbat 500-ért is).
    És van az A kategória, amely az újhullámos kávézói minőség, kicsi szórással, azaz konzisztens minőséggel. Sajnos, nemsajnos az árán is látszik 500-700+ Ft általában, de cserébe az esetek többségében az ilyen kávé viszonylag magas élvezeti értékkel bír.

Mint csóró egyetemista kérdezném (tudom, tudom, akkor minek iszom kávét, ha csóró vagyok?), van e Budapesten, olcsó, A kategóriás kávé valahol? :D

Kicsit panaszkodnék, hogy a madalt szerettem régen, bár akkor sem volt olcsó, de azóta többször árat emelt és "minden ötödik kávé ingyen"-ből lett 8, majd 10 mostanra. A kedvenc kávézóm a Déli pályaudvarnál a Café Sam volt, mert nem volt drága annyira, de nagyon ízlett nekem a kávéjuk. Sajnos bezárt és azóta sem találtam jó alternatívát.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés