Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• GAgyiXyXy

aktív tag

válasz Nertpaelg #61529 üzenetére

Azt tudd, hogy az alap Silvia egy olasz főző, a sötétebb pörikre belőve (szerintem). Alap esetben a világos kávékból ihatót(nem finomat) kihozni eléggé gyötrelmes vele. De ha kibírod, hogy a közepesnél világosabb kávét nem teszel bele, akkor kevesebb kudarc fog érni. Fog így is, de kevesebb. Legyen jó az örlőd és a TAMPERED is!! És válassz keverékeket, lehet enyhén robusztás is, ha kicsit sötétebb sem baj, úgy is ilyeneket ittál eddig (gondolom). Természetesen legyen friss a kávé. Ha már ráéreztél, van kedvenced is a sok blend közül, rájöttél kell ez neked mert szeretnéd kedvencedet kimaxolni, akkor vágj bele a tuningba. A PID legfőbb előnye, hogy próbálja tartani a beállított hőfok értéket (stabilzál). Ha nem fogsz/akarsz majd kísérleteztni, akkor nem is kell, kedvenc kávédhoz minek is, hiszen így is finom. PID-el meg mégfinomabb, de ha nem is, sokkal egyenletesebb lesz a minőség amit csapolsz. Kinek megéri, kinek nem. Ráérsz eldönteni.
    Nekem silviám van, mostanában kapott full tuningot és a kedvenc kávém még jobb lett, egy hangyányival alacsonyabb hőfokon. Szóval jó az a PID, de hogy nem létszükséglet, az is biztos.

Amennyiben már az újhullámos kávézókat járod és bejönnek világos, sőt extrém világos pörkölések, akkor tekintsd írásom tárgytallanak, mert akkor nagyon kell a pid....de nem biztos, hogy a silviával...főleg ha a pénz (és hely) nem számít...de ha a hely számít, akkor egy fullos Silvia a toppon van.

Én részemről ki nem állhatom az igazi világos pöriket. Járom a divatos kávézókat, erőszakolom magam, de nem őszinte a mosolyom. Egyszerűen full savanyú egytől egyig mind. NEKEM (szerintem vannak itt a fórumon még jópáran, csak hát itt ciki leírni, mert az nem trendi). Valószínűleg az ízlelő receptoraimmal is baj van, de ez van. Így én kerülöm a világosakat otthon.

Új hozzászólás Aktív témák