Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• soldier2

őstag

válasz jveres #39262 üzenetére

Végre gépközelben. Nagyon érdekes volt, és mondhatni tanulságos. A különbség nem volt eget verő (ezt mondjuk gondoltam, hiszen kis kúposról váltva volt némi elképzelésem). Kicsit olyan ez mint a sportkocsiknál, ahol mindig az utolsó kilóktól a legdrágább megszabadulni. Bár abszolút nyertesnek a HG-1 jött ki, de sehol nem volt nagy az előnye. Ami feltűnt (ha Jveres nem hívja fel a figyelmem, vsz magamtól nem jövök rá, de miután keresni kezdtem, már mindig megvolt) hogy elsősorban utóízben volt a Catlerben egy kis keserűség, amolyan "kávéíz". Nem bántó, de ahhoz éppen elég, hogy hogy felismerjem (-jük) a vakteszten is, hogy melyik kávé, melyik darálóval készült. Nem volt zavaró, sőt, az egyik kávénál nekem épp ez jött be. Röviden összefoglalva ha a HG-1-el készült kávé 5-ös osztályzatot kapott, akkor a kis Catler legyen ötös alá. Nekem a Varioval markánsabbnak tűnt a különbség. Röviden sommázva a mai próbát (tesztről nem beszélhetünk, hiszen a koffein hatás már úgy is kezdett markáns lenni a végére, hogy csak cupping kanállal kóstoltuk az egyes főzeteket) a Catler alaposan helyt állt, és ha figyelembe vesszük az árát, a HG-1 semmiképp sem éri meg az árkülömbözetet. De ez az egész nem a racionális döntésekről szól, így egyelőre marad nálam a polcon, annál is inkább, hogy a beszerelt Able 2 alátéttel így is használható (SO, közepes pörkölésű kávéval): [link] (csak azért van megbicsaklás, mert ha szemben állok a darálóval, kitakarom az egészet, és nem látszik a lényeg)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés