- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- erer1000: Milyen tesztekre lennétek kíváncsiak a lenti káosz gépet illetően?
- koxx: Légpárna az egérpadon: ATK A9 Air gamer egér
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronin s8
senior tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
@ "Amikor a 2-3 napos kávét uazzal az őrlőbeállítással akartam elkészíteni mint a tíz napost, 16 barig kellett tolni, hogy elinduljon egyáltalán a lefolyás. 16 bar. Különösebb porbléma nélkül......Innét világos, hogy totál egy ligában játszanak a kiskarosok (nyomás szempontjából) a pumpásokkal..."
Nem tudom, mire gondolsz...
Kétszer egymás után nem nagyon tudsz egy Pavonival ugyanakkora (maximális) nyomást (sem) produkálni, hiszen a más (magasabb) hőmérséklet miatt a második shot egészen más karakterisztikával megy (nyomás szempontjából is). Ha mégis, az véletlen.
Mint ahogy Te magad is írod, elszállhat a nyomás, kellőképpen dugulósra hangolt kávénál. Bár kétlem, hogy kézzel ilyen magasra menne vele a user, inkább szándékosan könnyebb áteresztésűre veszi az őrlést. A legjobb eredmények egy viszonylag gyors, kisebb ellenállású shot formájában szoktak megjelenni. (Ezt nem tudom, ki kéne mérni, hogy mekkora nyomáson, de ahhoz legalább egy Pavonit tudnod kellene használni.)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Tehát az, hogy "egy ligában" játszanának, semmiképp nem igaz. A pumpások mindig lehatárolják a nyomást, és onnantól egyenletesen küldik a lefolyást (már ami a nyomást illeti).
Azon kívül, hogy a karosok is kávét főznek, és náluk is van mérhető nyomás, ami a Föld sztratoszférájánál nagyobb, és a magma nyomásánál kisebb, én nem sok hasonlóságot látok...
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Videó stream letöltése
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Xbox Series X|S
- World of Tanks - MMO
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tőzsde és gazdaság
- Mesterséges intelligencia topik
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad L14 Gen 1 notebook - i5 10210U 16GB DDR4 512GB SSD Intel UHD GraphicsW11
- Acer LED monitor (B247Y)
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Kétszer egymás után nem nagyon tudsz egy Pavonival ugyanakkora (maximális) nyomást (sem) produkálni, hiszen a más (magasabb) hőmérséklet miatt a második shot egészen más karakterisztikával megy (nyomás szempontjából is). Ha mégis, az véletlen.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)