Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28679) ronin s8 válasza Kávé Kálmán (#28678) üzenetére


ronin s8
senior tag

@ "Amikor a 2-3 napos kávét uazzal az őrlőbeállítással akartam elkészíteni mint a tíz napost, 16 barig kellett tolni, hogy elinduljon egyáltalán a lefolyás. 16 bar. Különösebb porbléma nélkül......Innét világos, hogy totál egy ligában játszanak a kiskarosok (nyomás szempontjából) a pumpásokkal..."

Nem tudom, mire gondolsz... :F Kétszer egymás után nem nagyon tudsz egy Pavonival ugyanakkora (maximális) nyomást (sem) produkálni, hiszen a más (magasabb) hőmérséklet miatt a második shot egészen más karakterisztikával megy (nyomás szempontjából is). Ha mégis, az véletlen.
Mint ahogy Te magad is írod, elszállhat a nyomás, kellőképpen dugulósra hangolt kávénál. Bár kétlem, hogy kézzel ilyen magasra menne vele a user, inkább szándékosan könnyebb áteresztésűre veszi az őrlést. A legjobb eredmények egy viszonylag gyors, kisebb ellenállású shot formájában szoktak megjelenni. (Ezt nem tudom, ki kéne mérni, hogy mekkora nyomáson, de ahhoz legalább egy Pavonit tudnod kellene használni.) ;]
Tehát az, hogy "egy ligában" játszanának, semmiképp nem igaz. A pumpások mindig lehatárolják a nyomást, és onnantól egyenletesen küldik a lefolyást (már ami a nyomást illeti).
Azon kívül, hogy a karosok is kávét főznek, és náluk is van mérhető nyomás, ami a Föld sztratoszférájánál nagyobb, és a magma nyomásánál kisebb, én nem sok hasonlóságot látok... ;)

[ Szerkesztve ]

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.