Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- sziku69: Szólánc.
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
Új hozzászólás Aktív témák
-
djgeg
őstag
"djgeg: rosszul tudod a limitet. 12 x 500e az éves keret, ha egész évet fizetted. Egyébként meg fizetett hó x 500e.
Persze éves szinten kell nézni, nem havi limit van. Ha egy hó alatt megvan 6M, akkor ha nem akarod túllépni, úgy abban az évben már nem állíthatsz ki több számlát és minden hónapot be kell fizetni."Abban igazad van, hogy van hónapx500e Ft os "keret", de ez az év közbeni maximum kisadózós keret számításánál kell használni. Pl én 6. hónapban kezdem a vállalkozást. Az évre megmaradó keretem így 6x500 e Ft ( vagyis 3 millió.) Akkor az évből maradt 6 hónapban 3 milliót számlázhatok, hogy ne csússzak bele a 40% kos adóteherbe.(és az áfás storyba) A 6. hónap alatt tegyük fel az első 3-ban elérem a 3 milliót (3x 1 milliós számla) és utána pedig szüneteltetem. Vagy ha elérem a limitet akkor fizetni kell egész évre... baszus már nem emlékszem, de így is úgy is. Nincs olyan kitétel, hogy 500 e Max egy hónapban. Olyan kitétel van, hogy éves kereted van és ha nem az egész évben vagy katás hanem x hónaptól akkor az évből megmaradt hónapok *500 e Ft az éves limited.
"Ha a kisadózó vállalkozásnak nem kell a naptári év minden hónapjára megfizetnie a tételes adót –
például, ha év közben, július 1-jétől választja a kata-alanyiságot –, akkor bevételének a tételes
adófizetési kötelezettséggel érintett hónapok és 500 000 forint szorzatát – a példabeli esetben 6 x
500 000, vagyis 3 millió forintot – meghaladó része után kell megfizetni a 40 százalékos mértékű
adót."
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS RTX 5080 16GB GDDR7 PRIME OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- HP Zbook 15 G8 Fury i7/32GB/500Gb M2 SSD/ Nvidia Quadro
- Samsung Galaxy Watch Ultra - Titanium Szürke - Eladó
- Ryzen 7 7800X3D +hűtött VRM-es B650M lap +32GB DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Eladó Samsung Galaxy S23 Ultra - 512/12GB Phantom Black
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció!!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Ultra 7 255U 5.2GHz 16GB 1000GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 M5 1TB Wifi tablet garanciával hibátlan működéssel
- szinteÚJ! Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB Alcantara 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest