Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mrots

tag

válasz Stylewars_kp #38144 üzenetére

Eletem elso munkahelyen (meg egyetemre jartam, csak kozben mar elkezdtem dolgozni, szoval kb kis senki voltam mar akkor is szakmailag) zajlott az interju. A kesobbi fonokom fonoke vezette, kerdezgetett szakmai kerdesekrol meg ilyen altalanos dolgokrol. Majd egyszer csak hatradolt, nagy levegot vett es angolul azt mondta: akkor most folytassuk angolul. En megvontam a vallam es angolul valaszoltam, rendben, folytassuk. Nagy csend. Varok az elso angol kerdesre. Meg mindig semmi. Aztan folytatja magyarul: oke akkor szerintem ennyi eleg is volt.

Amugy jo fej fonok volt, nem volt semmi gond vele, valamennyire tudott is angolul, nem tudom azota sem, mi volt ez a hatraarc.

Az elmult evekben mindenesetre en mar leszoktam arrol, hogy magyarul kuldjek barmit, a CV-m angol, az email amiben jelentkezem angolul van. Engem pusztan az motival, hogy nem fogok valamit ketszer megirni. Ha kell tudni angolul a melohoz, akkor legyen jo egy angol jelentkezes meg CV is. Nem volt ebbol meg problemam. A HR ha felhivott, akkor volt, hogy egesz vegig szoba sem kerult az angol tudas kerdese, illetve volt olyan interju, ahol a HR-es maga kerte, hogy valtsunk magyarra.

Fene se erti ezt. Szerintem kicsit ego, ha ennyire toljak, hogy de tudjal angolul mert kell a melohoz - akkor szeretnem, ha az engem interjuztatok is tudnanak annyira, amennyire szerintuk nekem kell. Amikor en felveteliztetek embert, akkor a szakmai kerdeseknel nem kerdezek olyat, amire en magam ne tudnam a valaszt, szerintem ez alap.

Új hozzászólás Aktív témák