- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- moongoose: Nagy méretű flac file-ok kiírása cd-re audio cd-ként.
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Brain turbó: Intel Xeon CPU asztali alaplapban
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Froclee
őstag
válasz
üzenetére
Na jó, rant on, először és utoljára.

Machine learning-re, matekos dolgokra, prototípizálásra, lightweight CLI-kre stb tökéletes.Webre szerintem max kis projektekre és alacsony load-ra jó. A Django, Flask meg többi web framework-kel csak az elején tűnik jó bulinak dolgozni, pár hónap után egy rémálommá válik. Még ha vannak is tesztjeid, nem tudhatod 100%ra hogy valamit nem csesztél-e el, sokszor az IDE jószívűségén múlik, hogy egy syntax/rossz import problémát jelez, vagy épp hogy az adott Python minor verzió támogatja-e, amit csináltál. CI pipeline-ban mocsok oda kell figyelni, hogy elkapja a (legegyszerűbb) problémákat és nem mindig sikerül. A package system egy rémálom, a Poetry próbál rajta javítani, de ott is mindig egy adott verzióra kellett pin-elni, mert totál instabil a cucc. A csúcsom, hogy ~30 percbe telt a lock file-t kigenerálnia egy nagyobb projekten
.
Típustalansággal (szépen megfogalmazva) dolgozni egy gigaprojekten nekem egy rémálom volt és remélem soha többé nem kell. A FastAPI valamennyit javít ezen, de még mindig nem az igazi. Normális dependency injection ott sincs, fabrikáltunk valamit mellé. Pythonban async is olyan, amilyen, túl sokat nem ér.A Python egyszálú. Az előző cégem szerintem hosszú távon millió dollárokat spórolt volna, ha a backend-ből nem irdatlan (100tól-800ig autoskálázva) számú container instance-t kell futtatni, hogy alig pár concurrent request-et kiszolgáljon (~40-120). (Sima CRUD app.) És Uvicorn-nal hostolva sem lett a skálázhatóság csimborasszója.
Go/.NET Core/Java ezeket pár instance-ből megoldja izzadságmentesen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali PC , R7 5700 , RTX 3070 Ti , 24GB DDR4 , 1TB NVME
- 2 kazános Jura Z5 V2 automata kávéfőző beépített profi cappuccino fejjel
- MSI RTX 3070 8GB GDDR6 GAMING X TRIO Eladó!
- GIGABYTE RTX 3070 8GB GDDR6 AORUS MASTER Eladó!
- PlayStation VR2 / PSVR2 + PC adapter újszerű, makulátlan állapotban, garanciával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4366
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4357, 100% Akkumulátor
- Kingston DDR3 ramok 4GB
- HP Elite x2 1012 G1,12",FHD+ ,m5-6Y54,8GB,256GB,WIN10, LTE
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.