Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Drizzt

nagyúr

válasz GeeForGolf #17820 üzenetére

"- egyrészt még 3-4 körből sem derül ki az, ami 6-12 hónap alatt igen"
    Ez teljesen egyértelmű, de azért több derül ki, mint egy félórás beszélgetésből. Viszont akkor meg ebből nyilván az következne, hogy egy állásinterjúnak 6-12 hónapnak kellene lennie, hiszen annyi idő alatt már kiderül. Annyi időt már szívesen rászánnál? ;]
    "- másrészt képzeld bele magad a jelentkező helyébe, akinek mondjuk 5 hellyel kell letolnia 3-4 kört (tehát összesen 15-20 kört) mondjuk 3 hét alatt, szted ez mennyire fárasztja az embert?"
    Nyilván nagyon. De senki nem tart vissza, hogy megkérdezd az elején, hogy hány kör lesz és azt mondják 4, akkor eldöntsd, hogy:
    - Így is érdekel-e a munka, vagy nem.
    - Ráérsz-e éppen erre, vagy megmondod, hogy a következő két hétben nem lesz időd belekezdeni egy ilyen procedúrába, később lehetne-e kezdeni.
    Mert annak van aztán végképp a legkevesebb értelme, hogy elmenj több helyre, s mindegyiket elrontsd.

"én most épp az angoloknál próbálkozom": pont ez a lényegi különbség. Én nem próbálkozom sehol. Nálam próbálkoznak. Valahogy fel kellene kelteniük az érdeklődésem tehát, főleg ha interjú körökre akarnak vinni. Ez pedig nagyon nem szokott menni. Írnak egy levelet, leírják a pozíciót, tech stacket, meg mostanában a fizetési sávot. Ez nyilván csak akkor tudja felkelteni az érdeklődésedet, ha a fizetési sáv teteje jelentősen a jelenlegi fizetésed felett van. Még esetleg ha olyan cégről van szó, aminél valamiért nagy szó lenne dolgozni(ilyen nekem most nincs). Vagy olyan technológiát lehet használni, amit valamiért a jelen helyeden éppen nem lehet(mondjuk security+bankszektor). De ilyen korlát sincs nálam éppen. Persze ez szituáció függő. Van amikor a pénz a prioritás, van amikor a fejlődés, van amikor a respect, van amikor simán a stabilitás.

Új hozzászólás Aktív témák