- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- sziku69: Szólánc.
- Pajac: Mi volt a legrosszabb, amire mezítláb léptél?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
daikyu
csendes tag
válasz
Jhonny06
üzenetére
Mi itt külföldön váltunk igazán családdá. Mert itt tényleg csak egymásra számíthatunk (ami persze nem igaz, mert vannak barátok is).
Én mivel már többször is voltam huzamosabb időt külföldön, ezért megéltem nagynak gondolt barátságok lemorzsolódását. Az emberi kapcsolatok a legfontosabbak az életünkben. De hogy itt ki milyen arányt szab meg: párja, gyermeke, saját szülei, egyéb rokonok vagy barátai között az már teljesen egyéni preferencia.
Azért nem érzem előnytelennek ezt a helyzetet, mert lehet, hogy nincsen napi szinten segítségünk, de viszont így sokkal többet tudunk együtt lenni mint egy család. A rugalmas munkaidő, a heti több nap home office meg csak tovább segít ezekben.
Arról nem is beszélve, hogy nekem Mo-n autóval 1 óra volt minimum bejutni a munkahelyemre. Itt villamossal beérek 20 perc alatt (háztól íróasztalig). Hiába volt Mo-n heti 3-4 nap HO-m, nekem jobb az hogy itt van fixen 2 (ha kell akkor kérhetek egy 3. napot) és ha bármi van azonnal otthon tudok lenni. Amikor Mo-n túl sokat voltam virtuális csapatokban és állandóan HO-ban eléggé elidegendtem a magyar csapattól és a helyi leánytól. Itt viszont rendszeresen megünnepelnek mindent az osztrákok (mielőtt átköltözünk egy új irodába, miután átköltöztünk az új irodába
), vannak családi napok, a Betreibsrat szervez programokat (városnézés vezetéssel, kiállítások, stb.) és igényesen van kialakítva a munkakörnyezet (nemcsak mindenkinek az asztala magasságállítós hanem pl. a meeting asztal is - tökéletes standupokhoz). Szóval ha jó a hangulat, van ergonómia akkor szerintem szívesen megy be az ember az irodába. És heti 1-2 nap HO amúgy is kell, hogy nyugiban feldolgozz anyagokat, megírj szerződéseket (kinek mi az admin jellegű melója). Ha pedig ez is meg van akkor nincsen miért panaszkodni.Mo-n is meg lehet mindent teremteni, itt nem is erről van szó. Amúgy szerintem mi magyarok egy bőségi társadalomban élő népcsoport vagyunk tökéletes hiánytudattal. Viszont a kollektív tudatot nem tudod lecserélni. Sokszor Budapesten belémáll a gyomorideg, mert mindenki rohan, átgázol rajtad és letol az úton (csak tudnám miért megy még mindig ez?). Itt meg nyugosan elmennek 50-60-al a városban, megállnak a lámpánál jó előre, ha tömegközlekedésen utazol akkor a sokak által szidott törökök vagy más "bevándorlók" megfogják neked az ajtót. Hányszor volt olyan, hogy valaki látott rohanni buszhoz vagy villamoshoz és ő nem is akart volna felszállni rá, de mivel közelebb volt a járműhöz odament és basszus addig fogta az ajtót amíg oda nem értem! Ezek szerintem alap emberi dolgok lennének. De Mo-n a fővárosban és vonzáskörzetében ezek már teljesen rendszeridegen dolgok sajnos...
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Arc Raiders
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Hobby rádiós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Döbbenetesen sok energia kell az érkező Nova Lake működéséhez?
- Hobby elektronika
- Witcher topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Új és újszerű 17-18 Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- iKing.hu Apple iPhone Air 256GB Light Gold használt karcmentes 100% akku 2026.10.28-ig garanciás
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,24 hónap garanciával
- Több darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkkel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
), vannak családi napok, a Betreibsrat szervez programokat (városnézés vezetéssel, kiállítások, stb.) és igényesen van kialakítva a munkakörnyezet (nemcsak mindenkinek az asztala magasságállítós hanem pl. a meeting asztal is - tökéletes standupokhoz). Szóval ha jó a hangulat, van ergonómia akkor szerintem szívesen megy be az ember az irodába. És heti 1-2 nap HO amúgy is kell, hogy nyugiban feldolgozz anyagokat, megírj szerződéseket (kinek mi az admin jellegű melója). Ha pedig ez is meg van akkor nincsen miért panaszkodni.