Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• H A M M E R

csendes tag

válasz Vision #11173 üzenetére

Az erre jön még az ÁFA-t az összehasonlíthatóság miatt írtam, hogyha azt mondta a cég hogy bruttó 900 K neki 1.089.000 Ft költség akkor ezt az összeget az egy millával kell összehasonlítani és nem az 1.000.000 + ÁFA tehát 1.270.000 Ft-tal. Én kaptam már ilyen ajánlatot (nem emlékszem már az összegre de az arányok ezek voltak) hogy azt mondták bruttó 1.000.000 bér nekik 1.210.000 Ft bérköltség ezért számlázva ezt a bruttót tudják megadni ami nettó 1.210.000/1,27= (kerekítve) 952 K + ÁFA, amire a könyvelőm azt mondta hogy átverés. Itt 1.210.000 + ÁFA kifizetésével jár a cég ugyanúgy.
    Jó ha tudod, hogy a cégnek hogy éri meg, mert akkor alkudhatsz még, igazából a megbízó cégnek még akkor is megéri ha többet fizet az alvállalkozónak, mert akkor nem kell hó elején kifizetnie a pénzt, mint a bérnél, és ez cash flow szempontból sokkal jobb, de általában minden szempontból jobban akarnak járni, kevesebbet és később szeretnének fizetni.

Egyébként ha jó könyvelőd van és kihasználod a kiskapukat, akkor válalkozóként több spórolási lehetőség van még Pl KATA-sként is igényelhetsz vissza ÁFÁ-t is ha pl olyan eszközt veszel, ami kell a munkádhoz, pl egy sok százezres gémer PC-t stb, bár egy évi 10.000.000 feletti nettó fizetésnél már lehet az az egy kétszázezer Ft nem számít.

Új hozzászólás Aktív témák