Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-11-30 08:36:14

LOGOUT.hu

ide várjuk a Prohardver! lapcsaláddal kapcsolatos fejlesztési javaslatokat
a bugokat, hibákat ne itt, hanem a Bugok a PH! lapcsalád oldalain topikban jelezzétek!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20701) Intruder2k5 válasza DS39 (#20700) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ezzel az a gond, hogy az arcképesek nem PH alkalmazottak, hanem mind önkéntes segítők, akik szabadidejükben végzik ezt a tevékenységet. Onnantól viszont ha valakinek pénzért cserébe arcképet kínálna a PH, vagyis a szolgáltatás részévé válna, akkor azt meg kellene csinálni rövid, szabott határidőn belül (ÁSZF szerint) a fizetést követően, vagyis erre embert kellene felvenni, akinek ez a munkája, akinek előírhatja a főnöke, hogy ennek már pedig ma meg kell lennie. Jelen felállásban ez nem lehet egy fizetős szolgáltatás.

[ Szerkesztve ]

(#20702) FoxiestFox válasza DS39 (#20700) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Tőlem lehetne ranghoz kötni mondjuk.

De ahogy fejlődik a PH (pl már lett valamelyest reszponzív nézet, mást hirtelen nem tudok megnevezni, én nehezen fogadtam el, de már kedvelem :)) ), valszeg hosszabb távon cél a felzárkózás egyéb netes eszmecserélős platformokhoz, vsz ennek része lehetne, hogy kicsit bővítsük a testreszabhatóságot.

Sosem értettem amúgy ezt a kifejezett igényt, hogy a fórumfelületet annyira fapadon tartsuk, amennyire csak lehet.

Kezdjük ott, hogy nem szép. Sosem volt az.
Fukcionális, és ezért szeretjük. De ez nem egy többszörösen animált, hipserművészdesigneruxszakértő által tervezett felület aminek úgy kell kinéznie, mint egy fancy képeslap, és nem lehetnek rajta csak totál besimuló avatárok.

Simán lehetne egy próbaidőszakot tartani, hogy na, akkor mindenki azt tesz be, amit akar, annyi, hogy adott felbontás, átlátszó háttér.
Ranghoz kötni, majd jóváhagyáshoz, hogy az a kevés segítő aki ezeket jóváhagyja, ne kapjon sokkot a demó alatt.
Az évente csere maradhatna, ha beválik.

Csak egyáltalán nézzük meg, hogy hogyan lehet megnyitni ezt egy kicsit jobban, mert minden szoftvertermék és felület amit manapság használunk, lehetőséget ad a testreszabásra, profilkép, gyakran borítókép, dark mode, oled mode, stb beállítására (még pénzügyi szolgáltatások appjai is amik 10 éve még totál fapad voltak), nekem is ott figyel a róka a Revolutomban és a Smartbankomban. :D

Na ennyit feedbackeltem, köszi ha elolvastátok.

(#20703) Intruder2k5 válasza FoxiestFox (#20702) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

És ezzel vissza is érkeztünk az alap problémához, hogy a PH-nak azért jóval szűkebbek a lehetőségei mint a Facebook-nak, vagy a bankoknak, a fejlesztés ugyanis pénzbe kerül. Az meg a másik, bár ez nem probléma, hogy itt nem is cél a csiricsáré felület.

(#20704) FoxiestFox válasza Intruder2k5 (#20703) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Nyilván te jobban belelátsz a PH hogysmintjébe, nekem általánosságban a benyomásom hogy kicsit olyan "állami" a hangulat a "versenyszférás" helyett.
Szóval így a miért nem tudjuk megcsinálni kérdés merül fel először a hogyan tudnánk megcsinálni helyett.

Pedig se egy dark mode, se egy avatár jóváhagyató rendszer nem olyasmi amibe a legnagyobb magyar fórumnak bele szabadna rokkannia.
(Még a legnagyobb amúgy? Nem használok magyar fórumokat ezen kívül).

(#20705) DS39 válasza FoxiestFox (#20704) üzenetére


DS39
nagyúr

ezt azért érezheted, mert nincs igazán vetélytárs.
ha valaki csak olvas, akkor a hwsw nevezhető annak, de ott nincs fórum, a komment szekció pedig olyan mint a facebook legsötétebb bugyrai.

(#20706) DS39 válasza Intruder2k5 (#20701) üzenetére


DS39
nagyúr

ez mondjuk jogos.

akkor marad a nyereményjáték, mint javaslat a részemről.
az nem kerül semmibe a PH részéről, az arcképgyáros srácoknak, akik (gondolom) a tiedet is megcsinálták, +3 avatar talán belefér évente egyszer.

(#20707) Intruder2k5 válasza DS39 (#20706) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Igen, ez mondjuk volt régebben is, és akár lehetne ezen túl is, néhány arckép bizonyára beleférne, főleg ha van rá pár nap. Jövőre majd fel kell vetni időben, és akkor megkérdezzük a srácokat róla, most már nyilván felesleges. Persze azt is el kell mondjam, hogy a segítőknek (Topikgazdák, Korrektorok, Ármesterek) az elmúlt évekhez hasonlóan most is volt ilyen játék, szóval teljesen azért nem tűnt el, csak most nem volt teljesen nyilvános.

(#20708) Undoroid válasza DS39 (#20706) üzenetére


Undoroid
őstag

Üdvözöllek!

" ...az nem kerül semmibe a PH részéről, az arcképgyáros srácoknak... " Lehet, de azért érdemes ránézni arra is, hogy néha mennyire fel szokott torlódni a dolguk időnként! Rengeteg munka adódhat egy-egy avatar elkészítése alatt, ami idő...sok-sok idő (amit a saját szabadidejükből áldoznak erre a célra), de néha nem ez szokott a legtöbb időbe kerülni! A legtöbb időbe az szokott kerülni, amikor jön az igénylő és az összefoglaló elolvasása helyett betol egy olyan képet (nem linket ugye, ami alap lenne) ami teljesen ellene megy a készítők kéréseinek és elkezd az illetékes -elutasító- visszajelzésével szembe menni/vitatkozni hogy neki a sokadik azonos karakter KELL, mert az övé mégis más, mint a többi, ami nagynehezen, ugyan, de végül korábban átment a régi szabályok miatt a rostán! Minden kapacitás véges. Tudom, mert évekig voltam a másik oldalon és a személyes elfoglaltságaim miatt már nem tudtam ellátni a feladataimat...

https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-

(#20709) DS39 válasza Undoroid (#20708) üzenetére


DS39
nagyúr

tisztában vagyok ezzel, rendszeresen követem azt a topikot is.

természetesen időt áldoznak rá, ami becsülendő.
de itt most nem teljesen új képek elkészítéséről volt szó, hanem hogy egy sapka kerülne a meglévő egyedi avatar fejére, néhány szerencsés ügyfélnek, akik ettől végtelenül boldogok lennének.

ettől függetlenül tőlem a PH honorálhatná a munkájukat pl. ajándék prémium tagsággal. (ehhez nem kell hivatalosan alkalmazni őket, sem szerződni velük)

(#20710) Kalandor válasza FoxiestFox (#20699) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

100 fontosabb dolgot sem tudunk megcsinálni, az a gond. Egy programozó van. Viszont a rendszer az bonyolult, picike változtatásoknál is megy a matek több fő részvételével, hogy mi legyen.

(#20711) FoxiestFox válasza Kalandor (#20710) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Kösz a választ.

(#20712) Kalandor válasza FoxiestFox (#20711) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Sajnos ez van, ez itt nem a Facebook :(

(#20713) kuimester


kuimester
csendes tag

#1 A videokártyás hirdetések közül véleményem szerint már végleg ki lehetne szűrni az AGP foglalatos kártyákat és a retro hardverek közé tenni mindet. Gyűjtőknek is kényelmesebb lenne egy helyen megtalálni. Már nincs nagy piacuk és az újabb kártyák között szerintem a legtöbb érdeklődő leginkább, mint "szemét" tekint rájuk (gyűjtő vagyok).
#2 Engem kifejezetten bosszant, amikor a hirdetéseket olcsósági sorrend szerint rendezem és megjelenik egy 100 Ft-os hirdetés, ami alatt egy 100ezer Ft-os kártya van hirdetve. Ez gyakorlatilag egy ingyen kiemeléssel egyenlő, ha az érdeklődő ugyanilyen rendezés szerint keres valamit.

3dfx lives forever!

(#20714) Kalandor válasza kuimester (#20713) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Mindkét felvetésre ugyanaz a válasz, ezek emberi hibák.
Az AGP-nek van csoportja, csak páran ezt nem érik fel ésszel. Az árral előresorolás is ősi piréz szokás, de ezt is ahogyan az előzőt, folyamatosan takarítjuk el.

(#20715) KubanitoS


KubanitoS
veterán

Sziasztok!

Hogy lehet aktívvá tenni egy véletlenül archivált hirdetést? Megtaláltam az aktiválás gombot, eltűnt az athúzás, de a hirdetés inaktív maradt.

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#20716) Kalandor válasza KubanitoS (#20715) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

(#20717) 0xmilan válasza KubanitoS (#20715) üzenetére


0xmilan
addikt

Nekem volt ilyen nemreg, hogy eltuntek a hirdetesek ertekeles elott. Irtam az elodanak, hogy legyszi hozza vissza. Mondta, hogy visszaallitotta, aztan meg egy oraval kesobb se lattam. Szoval gondolom, van egy kis atfutasi ideje.

(#20718) KubanitoS válasza Kalandor (#20716) üzenetére


KubanitoS
veterán

Köszi szépen!

Oxmilan: nekem egyből aktiválódott.

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#20719) Kalandor válasza 0xmilan (#20717) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Instant megy.

(#20720) 0xmilan válasza Kalandor (#20719) üzenetére


0xmilan
addikt

Akkor en lettem atverve. :Y

(#20721) Bjørgersson válasza 0xmilan (#20720) üzenetére


Bjørgersson
félisten

Ha megvan a linkje, akkor archiváltan is tudod értékelni a hirdetést. :)

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#20722) 0xmilan válasza Bjørgersson (#20721) üzenetére


0xmilan
addikt

TIL, koszi! Nem volt meg a link, mert 4 termeket vettem ugyanattol az eladotol es ertelemszeruen csak az egyiknel hasznaltam az "Uzenet a hirdetonek" gombot.

(#20723) FoxiestFox válasza 0xmilan (#20722) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Böngésző historyban megvan az. ;]

(#20724) 0xmilan válasza FoxiestFox (#20723) üzenetére


0xmilan
addikt

Ez se jott be, mert nem mentek bongeszo history-t. :D

(#20725) somogyib


somogyib
őstag

A logout mikor lesz reszponzív?

[ Szerkesztve ]

(#20726) xtremist


xtremist
senior tag

Helló! Következő lenne a feltevés: valahogyan fel kéne hívni a hirdetők és az olvasók figyelmét arra, hogy sok terméket "gyári garanciával" hirdetnek, ez szinte minden esetben külföldön, vagy cégnévre áfa nélkül vásárolt terméket (első sorban videókártyát) jelent. Ezzel az a nagy probléma, hogy teljesen félrevezetik a vevőket, mert a gyári garanciát a legtöbb esetben csak a vásárlás országában, és a bejelentő nevére szóló, sorozatszámot tartalmazó számlával fogadják el. Email-ben érdeklődtem az asus-nál és a következőket írták: csak az értékesítés országában lehet a garanciaigényt érvényesíteni, a számlán szereplő személynek. Ha cégnév vagy más személy van a számlá, akkor rögtön bukta az egész. A másik, hogy egyre több norvégiában vásárolt terméket hirdetnek. Norvégia nem uniós tagország, amelyik gyártónál regionális érvényesség garancia van, ott másik régióba esnek. És így árulnak itt fél millió forint fölötti értékű termékeket, gyakorlatban érvényesíthetetlen garanciával. Egy két hirdetőnél rákérdeztem, és azt sem tudják hogy ki az akinek a nevére szól a számla. Valami linket vagy lenyíló szöveget kellene szerintem elérhetővé tenni az oldalon ami legalább arra figyelmeztet hogy tájékozódjanak ezzel kapcsolatban vásárlás előtt, vagy olyan figyelmeztetést mint ami fent volt videókártyáknál hogy "nincs licit az oldalon", mert újabban ez nagyon gyakori jelenséggé vált, hogy már nem külföldi garis, hanem gyári garis a termék, ami pedig a fent vázolt esetekben semmit sem ér ha szükség lenne rá.

(#20727) Viktor0610 válasza xtremist (#20726) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Annyi minden van, amit így be lehetne írni, kezdve a keres-kínál helyes megválasztásától, a hibás/hibátlan állapot feltüntetésén át, a garancia kérdéséig (csak néhányat emeltem ki), hogy semmi értelme nem lenne végül.
A "normális" eladó/vásárolni kívánó user ezeket magától beleírja a hirdetésbe, akit meg nem érdekel / nem figyel oda / el akarja hallgatni, az meg ezek ellenére sem fogja megtenni.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#20728) xtremist válasza Viktor0610 (#20727) üzenetére


xtremist
senior tag

Azta! Most már van kirendelt moderátorom? /s/ Köszönöm a gyors választ, és további szép napot! :R

(#20729) Viktor0610 válasza xtremist (#20728) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Lehet. ;]
De az is lehet, arról van szó, hogy a topikot elmentettem a kedvencek közé, és ha úgy van, válaszolok az érkezett hozzászólásra. :))

Samsung Galaxy A54

(#20730) Bjørgersson válasza Viktor0610 (#20729) üzenetére


Bjørgersson
félisten

Tuti nem! :DDD

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#20731) quailstorm


quailstorm
nagyúr

Felmerült a Nőügyek topicban, hogy szükség lenne egy Titokszobára hasonlító megoldásra. Mert így többen vannak read onlyban, akik nem mernek a problémájukról írni, segítséget kérni, mert a nickjük túl könnyen köthető a valós személyükhöz.

Az én javaslatom az lenne, hogy csak ehhez és pl. a Jövedelem, Állás topicokhoz legyen egy anonim poszting checkbox az "új üzenet írása" szerkesztőben, mint az "off topic" box. A poszter neve legyen egy számsorra van cserélve (amit lehetőleg nem lehet kihekkelni és kötni a valós névhez), avatar pedig alapértelmezettre.
Valószínűleg nem okozna nagy randalírozást sem ennek a bevezetése. Legfeljebb a nőügyes topicban egy kicsit.

(#20740) regener


regener
veterán

Jó lett a lejárt hirdetéses ablak. :) :R

(#20741) Xhard78


Xhard78
újonc

Üdv! Moderátort keresnék , aki tudna nekem segíteni. Kérem írjon rám.

[ Szerkesztve ]

(#20742) Intruder2k5 válasza Xhard78 (#20741) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Üdv!

Moderátort keresek a fórumhoz!

Ezen kívül a fórumon minden hozzászólást, a Hardveraprón pedig minden hirdetést tudsz jelenteni, függően attól, hogy mi a probléma.

(#20743) Xhard78 válasza Intruder2k5 (#20742) üzenetére


Xhard78
újonc

Üdv! Az a gond , hogy kitiltották a srácot és már nem tudom jelenteni - bár lehet hogy nem kellene jelenteni mert csak egy félreértés..ezt szeretném kideríteni.

(#20744) Intruder2k5 válasza Xhard78 (#20743) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

A kitiltott hirdetés alatt is használható a jelentés gomb, de ha nem megy akkor írj a modkerbe, amit fentebb linkeltem.

szerk.:
Látom közben sikerült a jelentés.

[ Szerkesztve ]

(#20745) regener


regener
veterán

Tudom, hogy egy hibás/hibátlan rádiógombra nem a válasz, lévén sokan a keres-kínált is fordítva jelölik stb.

Viszont mi lenne ha lenne egy "Hibás / hiányos" kategória az
Apróhirdetések / Hardver / Videokártya
kategórián belül?

Nagyon elszaporodtak most az ilyen hirdetések, csak az adott kategórát ( Videókártya ) nézve ~100 körüli a találat.

(#20746) sisi22


sisi22
tag

Kereses funkciora lenne most szuksegem, tudom, hogy adott nick korabban irt egy erdekes dolgot, de nem emlekszem, hogy mikor es melyik forumba, jo lenne megkeresni a nick-je alapjan. :R

[ Szerkesztve ]

Ma kell megtenni a tegnap eltervezetteket.

(#20747) Golden9 válasza sisi22 (#20746) üzenetére


Golden9
addikt

Privátban nem tudod tőle megkérdezni, hogy hol követte el? :F

[ Szeretkezve ]

(#20748) sisi22 válasza Golden9 (#20747) üzenetére


sisi22
tag

Hogy akkor neki kelljen vegignyalaznia a forumokat, hogy mikor is irt valami olyasmit, mert o se latja a sajat hozzaszolasait? :U

Ma kell megtenni a tegnap eltervezetteket.

(#20749) Viktor0610 válasza sisi22 (#20748) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Tag neve + mobilarena.hu a Google keresőbe?
Eseteleg, ha tudod, hogy melyik topikba írta, és/vagy egy két szóra emlékszel a hozzászólásból, az még jobb.

Samsung Galaxy A54

(#20750) sisi22 válasza Viktor0610 (#20749) üzenetére


sisi22
tag

Szoval nem tervezitek, ok, koszonom.

Ma kell megtenni a tegnap eltervezetteket.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.