Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-11-30 08:36:14

LOGOUT.hu

ide várjuk a Prohardver! lapcsaláddal kapcsolatos fejlesztési javaslatokat
a bugokat, hibákat ne itt, hanem a Bugok a PH! lapcsalád oldalain topikban jelezzétek!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19013) dqdb


dqdb
nagyúr

Keresés: legyen lehetőség (=egy checkbox a szűrőfeltételeknél) olyan hozzászólásokra szűrni, amelyek tartalmaznak képet (vagy esetleg olyan linket, amelynél a cím képkiterjesztésre végződik). Az adatbázis első indexelése pusztító hatású lenne, azonban utána már egyáltalán nem lenne erőforrásigényes az új hozzászólásoknál a flaget megfelelően kezelni/frissíteni.

Keresés: legyen lehetőség olyan hozzászólásokra keresni, amelyek linket tartalmaznak (=egy checkbox a szűrőfeltételeknél), és legyen lehetőség a link címében vagy a linkként használt szövegben részszövegre keresni (=egy textbox a checkboy mellé). A csak linkre keresés hasonló erőforrásigénnyel bír, mint a képeknél. Ha a link címében vagy szövegében is lehet keresni, az már tényleg drága lehet, és nem biztos, hogy megéri megvalósítani.

Prémium funkciók: a prémium felhasználók a privátokhoz hasonlóan csillaggal meg tudjanak jelölni saját maguk számára hozzászólásokat, ezekre vagy topikonként vonatkozna valamilyen limit, vagy egy összesített limit. A topikokban történő kereséseknél a csillagozás jelenjen meg szűrőfeltételként, így könnyen ki lehetne listázni az összes csillagozott hozzászólást adott helyen (a sima könyvjelzőzés erre ugyebár nem alkalmas). Ez a funkció topikgazdák számára a saját topikjukban elérhető lenne akkor is, ha amúgy nem prémium tagok.

Háttér: ha egy topikban 1500+ hozzászólása van az embernek, akkor sokszor elég sok időt vesz igénybe egy már korábban megválaszolt kérdésre a válasz megkeresése, mert csak annyi emlék van róla, hogy valaki válaszként linkelt egy képet, vagy emlékszem, hogy linkeltem ezt már korábban, csak éppen a mikor nem rémlik pontosan és a szűrőhöz a megfelelő szavak eltalálása sem jön össze. Ha szöveg, akkor könnyű újra megírni, de ha link vagy kép, akkor nehezebb, ha másik PH tag által készített kép, akkor főleg. A kétféle kereséssel és a csillagozással ezek sokkal egyszerűbbé válnának.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.