Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
Hauptmann
üzenetére
Itt a vége, sőt. Tisztán látszik, hogy nem skáláz jól a proci, én személy szerint 1.3V fölé nem mennék tartósan, már az is Sandyt (32nm) idéző érték. Anno a sajátom 1.25Von ment 4.5Gt és az sem számított hűde jónak..a deliddel nyert hőmérséklet ne csaljon meg, azért a degradáció ezen a szinten már szempont kell legyen.
-
-
Kupszi
aktív tag
válasz
Hauptmann
üzenetére
Ha szeretnéd hogy visszavegye a feszt amikor az órajelet is energiatakarékos módba kapcsolta akkor offset a javasolt, de.... itt érdemes tesztelgetni mennyi az annyi. először kezd plusz offsettel jó sokkal, majd windows betölt és megnézed mennyi linx alatt terhelve.(Lehet Prime95 is.) Ha nagyon sok akkor mehet lejebb. Nálam is offset van, és 1.364 voltot kap 4.7Ghzen, persze maximum ennyi a fesz.
De van a sima mód mikor te megadod hogy 1.350volt és persze megnézed mennyi a Load Line Calibration és ha Extreme akkor 1.35voltot tartani is fogja, vagy picivel többet. Minnél jobban csökkented a Load Line-t, annál kevesebbet feszültség lesz, mint amit megadsz.
-
A.C.E.
aktív tag
válasz
Hauptmann
üzenetére
Gondolkodok is egy deliden mert mèg gyári paszta van a kupak alatt ès hát már elèg idős a proc, talán nyerek vele 8-10 fokot igy feljebb lèphetnèk 4.6 ghz környèkère, viszont az is igaz ahol a 4.4 kevès oda a 4.6 is az lesz...csak hát ha benne van mèg az a +200 mhz akkor mièrt ne?

-
Pubszon
veterán
-
-
F e Z o
veterán
válasz
Hauptmann
üzenetére
102,5 BCLK +100MHz, a 105-ös +200Mhz, de ez sok lap nem is bírja. Meg ugye BCLK emeléssel instabil is lehet a deszka, s akkor megette a fene az egészet, az a 1-200MHz nem oszt nem szoroz.
(#30059) lemusz : "Z"-s deszkában nonK i5 és i7 ivy procira 4 magra +4 szorzó és +2 turbo tehető. Az 600MHz. S egy 3770nonK 4,1-en nem is gyengusz.
-
_Slark
csendes tag
válasz
Hauptmann
üzenetére
Nyugi én is csak az irónia kedvéért írtam. Az én i7-1070 es konfigom kijött annyiból amennyibe egy 200Hz-es monitor kerül. Sokan úgy írják ezeket a 130-170 FPS-eket hogy 60-75 Hz-es monitorjuk van, de ők bizony látják a különbséget. Persze van kivétel is. Én egy 120 Hz-es monitort használok, de csak azért mert kevésbé fárasztja a szemet. Elég érzékeny vagyok rá, főleg hogy a munkám során is 6-7 órát ülök gép előtt. És tökéletesen élvezem a játékokat 60 +Vsync kombinációval is. Van egy jópofa ismerősöm.. neki a látása olyan éles hogy azt mondja, hogy egy 15,6 os kijelzőn a WQHD már okádék ronda. Notiból is kizárólag 4K felbontásút vesz, de amint megjelenik a 8K ő azonnal vált. Hála égnek az én érzékszerveim olyan szarok, hogy megtehetem, hogy olcsón vásároljak.

-
F e Z o
veterán
válasz
Hauptmann
üzenetére
Mostanában gyengélkednek az nV driverek, sorra jönnek ki a hotfix-ek a különböző verziószámokhoz. Battlefield1-ben különböző anomáliák jelentkeznek az 3750-70 fölötti driverekkel. Én egyébként is úgy vagyok vele, hogy ami normálisan működi, azon nem változtatok. Az új nV drivereket pedig már rég nem a GTX9** szériához írják elsődlegesen.
-
_Slark
csendes tag
válasz
Hauptmann
üzenetére
Köszönöm.
Én is szemeztem azzal a hűtővel, de sajna a házam max 155 magas hűtőt fogad, így teljesen határeset.
Viszont kinéztem pár alacsonyabbat:
https://ipon.hu/webshop/product/antec_c40_high_performance_cpu_cooler/1535705https://ipon.hu/webshop/product/arctic_cooling_freezer_xtreme_rev._2/116098
https://ipon.hu/webshop/product/thermalright_macho_90/975314
Ezek közül vállalható valamelyik?
Vagy vannak jobbak hasonló összegért? -
törölt tag
válasz
Hauptmann
üzenetére
Szia!
Ha a CPU-nak túltolod a memóriavezérlő feszültségét, ugyan úgy csökken a Gflops konzisztenciája mint instabil tuningnál. Csinálj egy stabil OC-t 1,5V-os memóriával, majd kezd el emelni csak a memória feszültségét 1,5V...1,65V-ra kis lépésekben, és Linx-el kitapasztalhatod tól-ig hogy mi az amit a memóriavezérlő szeret/meghálál az általad beállított magfeszültség mellett. Azután ebben a feszültség tartományban keresni a memóriának egy kényelmes órajelet időzítést, hogy minél magasabb és konzisztensebb legyen a Gflops.
Vannak árulkodó jelei, ha nem érzi jól magát a memória vezérlő, pl.: sima Win 7 boot alatt érezhetően lassabban tölt be, tovább malmozik, láthatóan lassan frissíti az asztal tartalmát, vagy megvillannak az ikonok.
Ezekre érdemes odafigyelni.Aida64/alaplap/SPD-ben írja a modulhoz/órajelhez tartozó időzítéseket részletesen, nem egy leány-álom de azokat a bios-ba behelyettesítve életre kelthető XMP nélkül is.
Nálam pl.: ez így néz ki:
@ 800 MHz 9-9-9-24 (CL-RCD-RP-RAS) / 39-208-5-12-6-6-24 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP-FAW) -
Raggie
őstag
válasz
Hauptmann
üzenetére
Nézd. Én nem tudom milyen processzort kapott szegény fórumtárs. Én a saját tapasztalataimat írtam le, nekem évek óta műxik. Ennyi. De ha utánaolvasol a neten, akkor több helyen is írják, hogy ez egy "urban legend". Az előző generációra még igaz volt és onnan terjedt át a tévhit erre is.
Egyébként lehet a lap is hibás, vagy akár a processzort magas OC-val vagy extrémOC-val(folyékony nitrogén) is simán ki lehet hasonlóan nyírni.
@(#29673) kovsol: Jólvan na, nekem az 5 az kb 6
Reggel van még. 
-
-
kovsol
titán
válasz
Hauptmann
üzenetére
Nekem egy MSi Z77A-G45 -van ami nincs rajta a listán, de gondolom a kis tuning kategóriába kerülne, mégis 5,1Ghz volt a max amit ki bírtam benne hozni egy boot erejéig, és hónapokig ment 4800Mhz-en benne a procim. Alap órajelen percekben lehetne mérni amit futott nálam cpu.

-
73Kacsa
csendes tag
válasz
Hauptmann
üzenetére
Szia!
Itt ezt írják róla:
https://prohardver.hu/tema/milyen_alaplapot_ilyen_arban/hsz_1-200.html
A legelterjedtebb tuning chipset a puritántól teljesen a x8/x16/x8/x8 CF/SLI képes lapokig.
mini ITX:
ASRock Z77E-ITX
Asus P8Z77-I DELUXE/WD
Gigabyte GA-Z77N-WIFI (rev. 1.0)
EVGA Z77 StingermATX kisebb tuningra:
MSI Z77MA-G45
ASRock Z77 Extreme4-M
Asus P8Z77-M
Gigabyte GA-Z77MX-D3H TH (rev. 1.0)mATX komolyabb tuningra:
Asus P8Z77-M PRO
Gigabyte G1.Sniper M3 (rev. 1.0)
ASRock Fatal1ty Z77 Professional-M
Asus Maximus V GENE
ATX kisebb tuningra:
Biostar TZ77B Ver. 5.x
MSI Z77A-G43
ASRock Z77 Pro4
Gigabyte GA-Z77-D3H (rev. 1.1)
Asus Z77-AATX komolyabb tuningra, alacsonyabb ársávban:
ASRock Z77 Extreme4
MSI Z77A-GD55
Gigabyte GA-Z77X-UD3H (rev. 1.1)
Biostar Hi-Fi Z77X Ver. 5.x
Asus P8Z77-V LE PLUSATX komolyabb tuningra, magasabb ársávban:
MSI Z77A-GD65
Asus P8Z77-V
Gigabyte GA-Z77X-UD4H (rev. 1.0)
MSI Z77 MPOWER
Asus P8Z77-V PROATX csúcskategória tuningra:
Asus Sabertooth Z77 (5 év garancia)
MSI Z77A-GD80
ASRock Z77 OC Formula
ASRock Z77 WS
Asus P8Z77 WS
Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH (rev. 1.0)E-ATX csúcskategória tuningra:
Asus Maximus V Formula
Gigabyte G1.Sniper 3 (rev. 1.0)
Asus Maximus V Extreme
Gigabyte GA-Z77X-UP7 (rev. 1.0)
ASRock Z77 Extreme11
Új hozzászólás Aktív témák
- Logitech Webkamera MeetUp 120 -os látótér, mikrofon, 4K Ultra HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB ZALMAN Z1 Plus Cooler Master 750W
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Amennyiért használtan mennek a 7700-8700-ak hat na.De ha minden kötél szakad egyik se rossz proci.Ár/teljesítmény ami egy ideje nem az Intelek erénye.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)