Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
KillerKollar
őstag
Üdv,egy 3770K 4.2-ghz-n alap CPU hűtővel terhelés közben 95-6 fokig is van hogy felmegy(1-2 mag),ez normális?Nem árt neki?Egyenlőre nem tudtam föltenni a régi Noctua hűtőmet de azt szeretném visszatenni,de csak AMD-s mounting kit-em volt hozzá,tegnap hozták meg inteles NM-I3-as kitet hozzá,de valamiért nem akart illeszkedni rendesen a hűtőhöz,nem értem hogy hol van ebben a hiba,elvileg a kitnek MINDEN noctua hűtőhöz kompatibilisnek kéne lennie mégis bárhogy fordítom/állítom,bármelyik csavart bárhova teszem egyszerűen nem akar összeállni a dolog,fogalmam sincs hol a hiba...
-
KillerKollar
őstag
Alap hűtő van rajta és 4.2ig van húzva...de azért az alap intel hűtő az nemigazán hatásos...amúgy windowsban olyan 35 fokosak a magok átlagosan olyan 25-40 között mozognak mert van amelyiknél csak 25öt írt de van ami felment 40ig is pár másodpercre.Van program amivel manuálisan feltudom tekerni a hűtőt?Azsem zavar ha hangos.
-
KillerKollar
őstag
Üdv!Nem vagyok nagy tuning bajnok de az én procimat elég egyszerű biosban tuningolni,egyszerűen beállítom a szorzót 45-re és 100 megahercenként ugrik és fennt is van a 4.5 Ghz-n a többit meg maga állítja(feszültség),azt néztem windowsban CPU-Zvel hogy a felszültség 0.968V és 1.272 V között ugrált,a hőmérséklet terhelés alatt,játék közben játéktól,időtartamtól függően 60-70 fok között szokott lenni.Ahogy írtam 4.5 Ghz-n megy a proci.Ezek normális értékek?Nem károsodik tőle a proci?Nem csökken az élettartama?
[ Szerkesztve ]
-
KillerKollar
őstag
válasz KillerKollar #2207 üzenetére
[link]
Ezek vannak beállítva.Ez így oké? -
KillerKollar
őstag
Jelenleg így állok:
CPU Offset Voltage: +0.015V
IGPU Offset Voltage: +0.120V(Ehez nem nyúltam)
DRAM Voltage: 1.650V - Auto
VTT Voltage: 1.169V
PCH Voltage: 1.059V
CPU PLL Voltage: 1.832V
VCCSA Voltage: 0.925V
Prime 95 alatt full loadnál 1.248-1.256V-ot eszik és max 72 fokig ment föl az épp legmelegebb mag,játékoknál azért nem lenne ennyi.Akkor ez így oké?Vagy valamit még állítsak? -
KillerKollar
őstag
válasz chrisnagy13 #2214 üzenetére
Sok helyen meg szoktam kérdezni hogy ki mit mondd,ha van valami Remélem nem veszed sértésnek,de mint látod a te tanácsaid alapján állítok mindent Inkább vedd úgy hogy itt is terjesztem a tanácsaidat és késöbb más Ivy tulajok is profitálnak belőle ha sikerül belőni az enyémet
[ Szerkesztve ]
-
-
KillerKollar
őstag
Physix az Nvidia,hasznos viszont lehet...ugyanis marha keveset fogyaszt így elvileg ha nincs komoly terhelés csak netezgetsz vagy ilyenek akkor lekapcsolja a 690-et és átveszi a helyét a HD 4000-es.Viszont elvileg ez a Virtu dolog egy processzorszálat folyamatosan terhel és az a 3 szál nem biztos hogy jó lesz a 690-nek.
-
KillerKollar
őstag
Üdv!BIOS frissítés miatt visszaálltak az alap beállítások,tavaly segítettek nekem nekem fölhúzni a 3770K-mat 4.4-4.5 Ghz környékére húztam,illetve ha jól emlékszem a memóriával is volt valami,hogy nem volt egészséges neki az a fesz,vagy órajel amit alapba beállított neki a BIOS,de már nem tudom hogy hogy volt.Tudnátok ezekben segíteni?VTT,PCH,CPU PLL,VCCSA,ram feszültség,egyebek,és a normális fogyasztás is szempont mert az új kártyák elég sokat esznek és nem akarom túllépni a táp határait,pl az IGP-t is ki lehetett kapcsolni ha jól emlékszem,illetve ehez az órajelhez még nem kellett túl sokat emelni a feszültségen,kb ~1 évig ezen ment a CPU úgyhogy bírnia kéne.A ramjaim M4096 - 4G/2000 KHX2000C9AD3T1K2/4GX DDR 100004, 100005 4x2 GB DDR3 Kingston.Tudom ez nem a CPU-hoz tartozik csak nem akartam két külön topicba megkérdezni de a proci illetve a ramot is állítani kéne megint.
-
KillerKollar
őstag
Üdv!Ha az alaplapi BIOS-nál XMP profilt állítok be,de a DRAM feszt meg a feszültségeknél másra teszem akkor az felülírja az XMP feszültség értékeit?Azért kérdezem mert 2 XMP profil van 1866MHz,2000 MHz,de mind a 2 1.65V-on,ha jól tudom az Ivy 1.575-ig bírja max,szóval ha berakom az 1866-os XMP-t de lennt a feszültségértékeknél a DRAM feszt 1.575-ig fixálom akkor az lesz az érvényes?Más:Elég amatőr vagyok tuningban de néztem például ebben a videóban hogy tuningnál miket szoktak állítanigye all corenál beállítani a szorzót,százasával ugrál,szóval ha pl 45-öt adok meg az 4.5 Ghz,akkor be kell rakni offset mode-ra és ott kell a feszültséget adni neki vagy lejjebb venni és az LLC-t mondták még,hogy mennyit ingadozzon a fesz,az az én lapomnál(Z77 Extreme 4),level 5 az alap,ami elvileg a legkisebb,szóval az még a legegészségesebb,akkor azt arra kéne rakni nem?Na de mivan a többivel?PLL,VTT,PCH,VCCSA,stb...?Ezeket hagyni kell auto-n?Azt tudom hogy elvileg a VCCSA és a DRAM között nem kéne többnek lenni 0.5V-nál,alapban 0.925 nálam,de ugye "auto",akkor azt magától följebb tolja?Vagy azt fixáljam?Ha 1.575-öt dobok a ramnak ahogy mondtam akkor 1.075 kellene neki?Bocsi a sok kérdést de elég amatőr vagyok ebben és nem akarom elszúrni.
-
KillerKollar
őstag
válasz bombibmw #21606 üzenetére
A 4.5-ön volt eddig,csak BIOS-t frissítettem,aztán elvesztek azok a beállítások,meg kicsit más is lett a BIOS az új verzióban.Akkor az XMP profil/DRAM fesz az hogy van?beteszem az XMP-t lejjebb meg fixálom a DRAM-ot alacsonyabbra és az felülírja?Amúgy meddig kellene húznom hogy ne legyen komolyabb CPU limitem?Mert néztem 3770Knál nem nagyon van most se jobb gamer CPU,a 4770K Dgpu mellett azonos órajelen alig gyorsabb,az ilyen X79-es procik pedig játékra nagyon kevés esetben jobbak mivel 4 magnál többet aligha használnak a játékok,ott inkább azért jó több kártyánál az a platform mert ugye tudja a 16x/16x-es CF/SLI-t de állítólag PCI 3.0-nál a 8x/8x-nél sincs különbség,még 290Xnél se,ami ugye a PCI-on keresztül kommunikál és nincs már Crossfire híd.Itt van három különböző videó amiben Titan SLI-t(ami hasonlóan erős mint a 290X Crossfire) néznek 4.5 3770K vs 3.3-as 3570T ami még alapban is gyengébb CPU,1080p-ben full max,én is így játszok(csak nálam 1920x1200 mert 16:10-es a monitor) és ebből kiindulva nincs nagy különbség,a 3770K meg ugye alapon is erősebb mint a 3570T,meg 3.9-ig is fölmegy az órajele a "turbo boost"-al ha jól tudom,jelentősen gyorsabb lenne egy kis tuningtól a rendszer,vagy elhanyagolható?Szóval 1920x1200-ban,mindent full maxon játszok természetesen ilyen kártyákkal,nem érdekel hogy hány pontom van ilyen olyan benchmarkban,csak a játékok alatti fps érdekel és tudtommal maxra húzva GPU limit az érvényes inkább.
[ Szerkesztve ]
-
KillerKollar
őstag
válasz bombibmw #21610 üzenetére
BIOS frissítés elött annyin volt és nem láttam különösebben gyorsabbnak akkor a gépet játékok alatt,3D markban több pontom volt de úgy hogy performance mode-ban,ami 720P,stb,oda meg azért jobban kell a CPU,viszont akkor Metro alatt volt kékhalálom 1x,akkor aggódtam hogy a kártya lehet a gond,de azóta az nem fordult többet elő,lehet hogy a BIOS frissítéstől,de van egy olyan érzésem hogy ugye tuning alatt jobban melegedett a CPU is,most meg a 2 kártya fűti szépen az alaplapot,lehet hogy már nem bírta,esetleg a táp(850 Wattos,a kártyák meg 1ütt 600at is megehetnek),nem tudom de amióta alapon van minden stabil.RAM most 1.5V-on megy,viszont csak 1333-on átmenetileg.Ugye fejlebb lehet simán rakni,de az időzítéssel mi a helyzet?XMP profil azt beállítja nekem ahogy kell,de ha nem azt használom hanem simán csak beállítom a feszt és az órajelet akkor az időzítés rendben lesz?
-
KillerKollar
őstag
válasz bombibmw #21612 üzenetére
De kifelé,de attól még 2x 95 fokos GPU van az alaplapon,úgyhogy biztos hogy nem lehet megfázni a gépház belsejében és akkor ugye még ott a proci.Amúgy nincs kupaktalanítva,tudom hogy az számít elég sokat a hőmérsékletnél,de ennyire nem értek hozzá hogy azt piszkáljam,viszont van rajta egy elég jó Noctua hűtés+a CoolerMaster HAF 932-es házam is elég szellős,meg mondom eddig is 4.5-ön ment már több mint egy éve(akkor vettem a procit amikor megjelentek 2012 tavasz vége nyár eleje kb),szóval eddig ezzel nem volt soha gond.Hát a gyári az ami az XMP-ben van nem?Azt félő hogy nem bírja el 1.5-ön.Amúgy pl mennyit számít hogy milyen órajelen megy a RAM?1333 és 1866 között van valami teljesítménykülönbség?Illetve összefügg a procituning-al?Régebben húztam még egy Core 2-es procit és a Proci bírta az órajelet de kiderült hogy azon úgy volt hogy ha a BIOS-ban szorzót emelek az a ram órajelét is emelte,az pedig nem bírta,ez még mindig így van?Vagy ha húzom a CPU-t és hagyom a RAMot az rendben van?Mert ha nem számít nagyon a RAM órajele akkor azt nem piszkálom,így stabil és 1.5V-ot kap ami az Ivy IMC-jének is teljesen egészséges.
Az a kékhalál amit mondtam biztos nem emiatt volt,mert eddig ilyen nem volt,hanem az új VGAk idején volt,de csak egyszer.Viszont az új BIOS megoldotta,vagyis lehet hogy az,lehet hogy az hogy a CPU nincs húzva,részben a hőmérséklet és persze a fogyasztás miatt is,ugye bírnia kéne a tápomnak,de azért határeset,ha húznám a kártyákat már sok lenne neki,nem mintha lenne értelme húzni őket ezzel a csodálat referencia hűtéssel,úgyis visszavenné az órajelet,100%-os fordulatszámon még bírja az alapot,cserébe károsítja a hallást[ Szerkesztve ]
-
KillerKollar
őstag
Üdv mindenkinek,nemrég már írtam ide tuning tanáccsal kapcsolatban,nos rászántam magam egy próbára de nem sikerült túl jól.A lényeg az hogy az Ivy megjelenésekor vettem még a 3770K-mat,akkor egy nálamnál hozzáértőbb illető beállította nekem a dolgokat,4.5 Ghz-n ment stabilan a CPU,a ramjaim 2000 Mhz-n 1.65V-on,pedig az állítólag nem jó az Ivy-nak de nem voltak problémák,aztán nemrég BIOS-t frissítettem és minden beállítás elveszett.Nos a memória jelenleg 1333-on van 1.5V-on mert jobb a békesség de nyilván nem akarnám örökre így hagyni.Ami procit illeti biztosra akartam menni,jelzem nagyon amatőr vagyok,úgyhogy leírom hogy miket csináltam:ugye CPU ratio-nál ALL core,40-re beállítottam,100 Mhz-s szorzónál(igen első körben 4 GHz-t akartam csak).CPU Voltageffset mode,azthiszem -0.025V-on van a fesz,ez azért még nem olyan alacsony 4 Ghz-hez.(Az Intel Speedstep bekapcsolva).A többi értéket(PLL,VTT,VCCSA,PCH) mind alapon hagytam,de átállítottam fixre auto-ról,csak megadtam a mellette alapba kiírt értékeket.Az LLC-t Level 5-re raktam,gondoltam ilyen beállítások mellett ez elég,így nem ugrál annyira a feszültség.Nos elindult a gép,tudom ilyen Prime 95-el meg ilyenekkel szoktak tesztelni,de elsőre meg akartam nézni olyan dolgokat amik közelebb állnak ahoz amit én szoktam csinálni és terheli a procit(játékok,real world benchmark),szóval lefutott egy 3D Mark 11,rendben volt,utána Heaven 3.0 benchmarknál a 21/26-odik rész körül megfagyott a gép,nem volt kékhalál,vagy csak nem írta ki,de megfagyott...Utána reset,vissza az alap profilt de ha jól láttam az órajelnél még ott volt a 4000 Mhz,gondoltam biztos majd átírja,elindítanám a gépet,a windows betöltésekor kaptam egy ilyen szép kékhalált:BSOD.Aztán indítottam megint,akkor már észrevette magát,vissza minden alapon és azóta maradt minden alapbeállításon,kivéve a ram fesz,az 1.5V és ugye 1333.Mi lehetett a gond?Én elsőre az LLC-re tippelek,lehet hogy level 4 kéne,vagy a feszt kéne növelni?Illetve a RAM-al kapcsolatban is gondolkoztam hogy lenne a legjobb,de az off lenne ebben a topicban,de ha valaki ért hozzá az azzal kapcsolatos kérdéstaz oda tartozó topicban tettem föl.Esetleg még az lehet a gond hogy simán túlmelegedett a lap pl?Ugye most 2 R9 290X kártyám van CF-be kötve,azelött egy GTX 690-em volt,az azért kevesebb hőt generált,lehet hogy így már nem bírja a hőt,vagy esetleg a táp nem bírja a plusz fogyasztást?
[ Szerkesztve ]
-
KillerKollar
őstag
Köszönöm szépen a válaszod!
Prime 95 alatt az általad ajánlott HWinfo64-el megnéztem a VID-et:1.1809V volt Prime 95 alatt,3700 MHz-n ment az összes mag(minden alapon van,gondolom a bekapcsolt turbo miatt nem 3500).A többi dolgot(PHC,VTT,VCCSA,PLL,stb...) hagyjam auto-n,állítsam be fix-en amit megad a lap,vagy kellene ott is valamit állítgatni?Mert ahogy olvasgattam tuning-al kapcsolatban mindenki azt mondta hogy a szorzót,az a feszt offset mode-ban és az LLC-t kell beállítani a többi dologról nem esett nagyon szó,de ha nem muszáj őket piszkálni és auto-n nem mehet tönkre semmi attól hogy ezeknél túl nagy feszt ad meg akkor inkább nem piszkálom őket ha nem muszáj,kevesebb dolgot tudok elrontani .[ Szerkesztve ]
-
KillerKollar
őstag
Akkor mondjuk 4.0 GHz-hez hagyom alapon a feszt(+0.000 az offset voltage-nál),az LLC-t pedig level 5-ről átteszem level 3-ra,a többi pedig marad akkor alapon fix-en. Ez így megfelelő?Illetve mondták még hogy BSOD esetén van egy PLL overvoltage nevű funkció amit érdemes lehet bekapcsolni,nekem ha jól tudom ki van kapcsolva,azt akkor érdemes Enabled-re tenni?
-
KillerKollar
őstag
Ha stabil így akkor miért vonjak le?Kevesebb fesz esetén kevesebbet fogyaszt azt tudom.Kevésbé is melegszik?Ha ugye így megadom offsetnél a +0.000át akkor elvileg az az a feszültség amilyenen alapban megy a CPU ha semmihez nem nyúlok a BIOS-ban,a gyári érték.Ha gyári értéken most hasamra ütök terhelés alatt 70 fokig megy föl,most pedig felhúzom 4.0-áig,stabil és ugyan azon a gyári értéken megy amint alapban akkor ugyanúgy 70 fok lesz,vagy azért a magasabb órajel miatt jobban melegszik,de nem annyira mintha növeltem volna a feszt?
-
KillerKollar
őstag
Na rendben,megpróbálom amint összegyűjtöttem a lelki erőt hozzá,az az igazság hogy amint bekapok egy kékhalált szívrohamot kapok és imádkozok hogy ne füstöljön el a proci Igazából csak azért csinálom ezt mert 2 R9 290X-es kártyám van és ezekhez kell a kakaó.1920x1200-ban játszok nyilván mindent maxra szoktam tolni,mielőtt megpróbálkoztam a proci húzásával ahogy írtam,már jártam itt és akkor is kérdeztem,és egy kedves fórumozótárs mondta hogy 4.5GHz már elég lenne a két ilyen kártya mellé,de most így elgondolkozva,tényleg ennyit számít?Most ugye néztem a HWinfo64-el hogy jelenleg 3700-ig megy föl a proci órajele.Ha így CPU limitem van akkor ugyanezzel a procival 4000,4200,4500 Mhz-en már nem lenne?Ahogy néztem a 3770Knál nem igazán van jobb CPU játékra,az ilyen 3960X és társai elvileg magonként nézve nem erősebbek,4 magnál többet pedig kevés játék használ,tudom hogy van már 4770K is de ott pedig elvileg az integrált GPU lett főleg erősebb ahogy néztem játékok alatt aligha gyorsabb mint a 3770K hogyha DGPU mellett lett tesztelve,így nyilván ezért nem éri meg 3770K-ról 4770K-ra váltani főleg mert ugye ahoz új lap is kellene.Elnézést ha kezd offba átmenni csak mielött megint belevágok és szívrohamot kapok egy kék képernyő láttán amatőr létemre előbb meg akarok bizonyosodni róla hogy megéri-e nos nemis az hogy nagy munka beállítani,hanem hogy sok idegeskedéssel jár hogy minden rendben legyen és ne halálozzon el semmi.
[ Szerkesztve ]
-
KillerKollar
őstag
Rendben van,köszönöm szépen a segítséget,ma szerintem már énse nagyon állítgatom,kedden lesz rá időm úgyhogy szerintem akkor próbálkozok vele és majd írok ide hogy hogy áll a dolog 4.5 GHz-ig lehet hogy nem megyek el,jobb a békesség de majd meglátom Illetve majd a memóriát is be kellene állítanom,ugye a dilemma hogy elvileg eddig 1.65V-on mentek és nem volt gond,de azért mégis jobb a békesség,csak nem tudom hogy most nézzem meg 1.5-ön meddig bírja,csak akkor ugye az időzítéseket is be kellene állítani...Na mind1 először a CPU,aztán a RAM és utána remélhetőleg minden minden stabilan fog menni és nem kell piszkálnom egy jó darabig semmit sem Köszönöm akkor mégegyszer,kedden jelentkezem ha minden jól megy
-
KillerKollar
őstag
válasz KillerKollar #21741 üzenetére
Na nekiláttam a dolognak... Szóval amit egyenlőre tettem: 4.0-áról felvittem 4.2-ig az órajelet,LLC-t level 5-ről level 3-ra,PLL-nél nem találtam arra módot hogy konkrétan beállítsam manuálisan hogy mennyit engedek neki úgyhogy Disabled-ről áttettem "auto"-ra(nem enabled-re).Az offset voltage: -0.005V(a lehető legkevesebb amit lehet alulfeszelni),a többi dolog PLL,VTT,VCCSA,stb... mind maradtak a BIOS által megadott alap értéken,de fixálva a feszültségüket.Rögtön kezdtem egy Heaven benchmarkkal,múltkor ez alatt fagyott meg a gép,most végigfutott,aztán jött a 3D Mark 11,Hitman Absolution végül egy Tomb Raider 2013(Mind2nél a beépített benchmark),ezek végigfutottak,tudom a CPU-t nem így szokták tesztelni hanem Prime 95 pl,de mivel múltkor heaven alatt halt be most meg akartam nézni mi a nagy helyzet.Ami a feszültséget illeti(VID)rime 95 alatt coretemp-el nézve:1.2460V,a hőmérséklet magonként 1-2 perc után 55 köré ment föl,később talán még kúszott volna de arra emlékeztem hogy régen pl amikor teszteltem prime95 alatt az alap hűtéssel tényleg 1-2 perc alatt fölment 95-100 fokig is,most azért jobb hűtő van rajta,meg a gépház is szellős Ezzel a 4.2-vel én elégedett lennék,de persze mondom rendesen még nem kell tesztelni,prime 95-nél simán elindítom azt a "Blend" tesztet és hagyom futni...meddig kb?1-2 óra?és ha nincs fagyás/kékhalál akkor stabil?Ha ez rendben van akkor még a rammal akarom kitalálni hogy mi legyen ugye mint mondtam 1866-os meg 2000-es XMP van de 1.65V-on,jelenleg meg 1.5V-on van 1333-on ami elég sovány Közben tesztelek tovább vagy nézem játék alatt fagyok-e,aztán írom ha volt azóta valami.
[ Szerkesztve ]
-
KillerKollar
őstag
Internal PLL Overvoltage,azt tettem auto-ra.HWinfo64-ben is csak VID-et látok,de ingadozik.Mármint itt is ugyanannyit írt Prime 95 alatt mint a Coretemp,de amint leállítottam a prime stress test-et leisment ilyen 0.8-0.9 környékére ha jól emlékszem.Megnéztem linX-el ígyse nagyon megy 60 fok fölé,viszont a VID ugrál coretemp alatt itt is 1.2260 és 1.2410 között ahogy láttam.Prime-nál fixen fölmegy 1.2460-ra.
-
KillerKollar
őstag
válasz bombibmw #21765 üzenetére
Ennyit számít az a 300 MHz egy ilyen CPU-nál? Már úgyértem régen amikor a 600 MHz-s CPU-t felhúztad 800ig persze hogy az rendesen megdobta a teljesítményt és durva tuning volt,nade arányosan nézve itt kevésnek tűnik,szóval ha a 4.2 CPU limit akkor a 4.5 is nagy eséllyel,vagy tévedek?
[ Szerkesztve ]
-
KillerKollar
őstag
Csak azt is beleszámolom hogy a LinX biztos jobban terheli a CPU-t mint egy játék,de LinX közben van egy kártya ami lekapcsolt és van egy ami idle mondban van,játék közben viszont 2x 95 fok van a CPU-tól nem messze a gépházban,így egy huzamosabb idejű játék után el tudom képzelni hogy jobban melegszik a kártyáknak hála,mint LinX alatt.Memóriával kapcsolatban tudnál valamit tanácsolni?Ugye mint mondtam az 1.65V ami zavar engem,elvileg nem egészséges az Ivy-nek,de ha jól tudom azon volt vagy 1 évig vagy tovább,ha az idő alatt nem halt akkor elvileg rendben lenne,de mégse szeretném ha gyenge lenne a szívem 40 éves koromra Néztem hogy a DRAM confignál rengeteg dolgot lehet még állítani az időzítésen kívül,ha simán beállítom az XMP profilban megadott időzítést és órajelet,mondjuk a kisebbet(1866),és állítok egy fix 1.575-öt(elvileg az még az a legnagyobb érték amit bírnia kell az Ivy-nak) akkor jó eséllyel rendben lesz és nem kell mást állítani?Vagy vehetem lejjebb is az órajelet 1333 és 1866 között ugye van még több lehetőség,csak ahoz nem tudom milyen időzítést állítsak,hiszen csak 2000-hez és 1866-hoz van XMP profil.
-
KillerKollar
őstag
Igen,írtam már oda csak még nem kaptam választ.Köszönöm akkor a segítséget,a procit órajelét akkor majd megpróbálom még feljebb tornászni később,ha esetleg van valami gond,vagy becsúszik egy kékhalál/fagyás akkor írok ide Esetleg annyit memóriával kapcsolatban hogy ha XMP profilban pl nincs 1600 megadva attól még az nem probléma ha én annyit adok meg neki?Úgy is beállítja magának az időzítést?Ilyen memóriáim vannak ha esetleg ez segít,2 darab 2x2 Gb-os kit.
-
KillerKollar
őstag
válasz bombibmw #21774 üzenetére
Hát de erre írtam hogy az a 300 MHz az ennyit számít?Amúgy még alapon is néztem Tomb Raider alatt pl maxos volt végig a GPU kihasználtság.BF 4 alatt nem,de az a BF4 hibája,néztem külföldi fórumoknál túlhúzott 4960X-el ugyanez volt a problémája 290X CF mellett az illetőnek,meg volt egy másik annak meg 3930K-ja volt azt hiszem 4.6-on.De majd jön a Mantle patch és az megoldja úgyis
(#21775) Repsol600 e a ramjaid támogatják az 1866-ot?Vagy csak "túlhúztad"?Csak azért kérdezem mert ugye mondom nekem 1866 meg 2000 XMP profil van,így nem tudom hogy egyáltalán elindul-e 1600-on meg hogy milyen időzítést állítsak neki,vagy tud-e magának időzítést állítani ahoz?[ Szerkesztve ]
-
KillerKollar
őstag
Nem csak,régebben már volt ilyen,nem vágtam miért nem indult el 1.65V-on,aztán kiderült hogy 1.165V-ot adtam véletlen és csak sípolt ,újraindult de a biosba be lehetett lépni ha jól emlékszem.Ezt CMOS reset-et merre találom? Ez valami kis switch a lapon ha jól sejtem?És miután elindítom és sípol a gép vagy nem indul el akkor kellene benyomni és visszaállítja magát?
[ Szerkesztve ]
-
KillerKollar
őstag
Megvan,köszi Holnapig kitalálom hogy hogy próbáljam,legyen 1.65,megemelt VTT,úgy biztos hogy stabil,csak tudnám árt-e a proci memóvezérlőjének,esetleg xmp és alacsonyabb fesz-el megnézem hogy bírja-e,csak akkor meg ugye lehet el sem indul...
Amúgy fölvettelek battlelogon,látom te is nyomod a BF-et[ Szerkesztve ]
-
KillerKollar
őstag
Közben megválaszolták a memóriás topicban,ha a VTT-t feltolom 1.15V-ig akkor elvileg nem lehet tőle baja,csak nem szabad nagyobb különbségnek lennie 0.5Vnál a VTT és a DRAM között,erről eddig is tudtam,csak azt nem hogy ezért nem szeretik az 1.65-ös ramokot az Ivy-k,de ha jól emlékszem ez is be volt állítva mielött elvesztek a BIOS beállításaim,gondolom azért sem volt eddig se gond,remélem hogy ezután se lesz
-
-
KillerKollar
őstag
Tudom,nekem is annyin ment több mint egy évig a 3770K mellett,csak szeretem túlaggódni a dolgokat... Amúgy onnan indult hogy volt valami beszélgetés a hivatalos Intel support-al és ott mondták az illetőnek hogy nem javasolják 1.5V-nál nagyobb ram használatát,de mégis vannak olyan ramok kifejezetten Z77-es lapokhoz amik 1.65-ön mennek.
[ Szerkesztve ]
-
KillerKollar
őstag
Én megjelenés után vettem a 3770K-mat,azóta 1.65-ön mentek a ramjaim,egyszer be lett állítva minden,azóta nem volt gond.Csak ugye nemrég volt BIOS frissítés,elugrott minden,profilok is,aztán már nem emlékeztem hogy hogy voltak a dolgok,utánaolvastam de annyi félét írtak külföldi fórumokon is,meg nagy a kavarás a VTT/VCCSA kérdés kerül is,van aki azt íjra hogy a VTT-t kell emelni,VCCSA-t nem piszkálni,van aki azt írja hogy mind a kettőt,van aki azt írja hogy a VCCSA-t és a VTT-ről szó sem esik.Olyan ember sok van aki 1.65V-os RAMokat használ hiszen vannak ilyen 2800 MHz-s ramok is amik 1.65V-osak,olyannal még én sem találkoztam aki írta volna hogy ez tette taccsra a prociját,na persze azt is nehéz eldönteni hogy ha meghal egy proci hogy mitől lehetett...vagyis szerintem,aztán ki tudja,de azért nem gyakori hogy elhaláloznak a procik,de én is azért érdeklődök ilyen aktívan ezután mert elég félős vagyok ilyen szempontból,nem szeretném tönkrevágni a procimat.
-
KillerKollar
őstag
válasz bombibmw #21807 üzenetére
Én vagy másfél évig használtam 1.65-ön mellette,de most 1.5-ön van 1333-on megint,tegnap visszatettem az XMP profilt és a VTT-t megemeltem 1.15-ig de kaptam egy elég érdekes fagyást win alatt:kép megáll,nincs kékhalál,vagy legalábbis nem jött föl de a gépben rohadt hangosan beindult a hűtés kb mindenen,reseteltem és inkább visszadobtam,bár nem tudom hogy emiatt.Továbbra is azon filózok hogy ha van egy 1333-as jedec 1.5-ön egy 1866-os és egy 2000 XMP 1.65-ön akkor ha belövök neki mondjuk 1600-at 1.5V-on és hagyom neki hogy beállítsa magának az időzítéseket az úgy vajon rendben lesz,vagy nem tud vele mit kezdeni mert ilyen órajelet ugye nem támogat csak ezt a 3-at.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs