Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lolka Bolka
aktív tag
-
Zsohi
őstag
válasz
daveoff
üzenetére
Szép! Nekem is ideje lenne már, csak errefelé sehol nem találok liquid ultra-t, e-bay-ről rendelve meg annyi lenne, mint egy single radis kompakt
(50$ a legolcsóbb mindent egybevéve...)A kupakmentes használatot illetően elég szkeptikus vagyok, nem tudom elképzelni, hogy jelentősen javítana a helyzeten. A réz nagyon jól vezeti a hőt és a liquid ultra olyan jó kapcsolatot teremt a kupak és a mag között, mintha csak forrasztva lenne pluszban a chip nagyon apró és ezáltal elég intenzíven fog melegíteni egy apró pontot, ahelyett, hogy a réz kupa szétoszlatná a hőt. Igazából, ha gyakorlati példát szeretnék említeni talán a légpárnás emelőhöz tudnám hasonlítani, nagyobb felület=kisebb energia befektetés.
-
-
Lolka Bolka
aktív tag
válasz
daveoff
üzenetére
Pont ezt próbáltam kérni, de nem jött össze ezek szerint,
Hogy mérd meg úgy is hogy direktben a magon van a hűtő és úgy, hogy a kupakot is visszateszed liquid ultrával, ahogy a legtöbben szokták, hogy lássuk, ahhoz képest mennyit lehet még nyerni a kupak elhagyásával! 
-
laychi
veterán
válasz
daveoff
üzenetére
Az szerintem nagyon egyéni,hogy meddig engedi a bclk-t,függ aprocitól is laptól is meg a ramtól is.nyilván fesz is kell hozzá,ha fixre van állítva.
Láttam olyat is képekkel alátámasztva,hogy 107-es bclk-t tudott állítani az emberke,nekem 105 volt a max.De sokan írják,hogy károsítja a sata és pci eszközöket,mindenki egyénileg döntse el,hogy ilyen dolgok mellett bele vág e.Én bevállaltam,de utána az lett a vége,hogy K-s procit vettem,és nem bántam meg azt a pár ezrest,amit pluszba kellett adni érte.
-
szijartg
őstag
válasz
daveoff
üzenetére
Koszi. Lehet, hogy akkor hamarosan megbontom.
De, elotte meg be kell vasarolnom a vizes cuccokbol is. Kicsit modositok azon is.
Arra is gondoltam, hogy ilyen extrem meleg idoszakokra fel kellene szerelni par ventit a MoRa oldalara.
Jelenleg a hazban ketto van, amik hatul toljak ki a meleget. Meg a masik ketto az alaplapon, de azok meg csak terheles alatt kapcsolnak be.
Feljebb nem merem tornaszni. Lehet meg birna a proci egy kis fesz. emeles mellett.
BF3 multi tegnap este 65fokon tetozott. -
MiklosSaS
nagyúr
-
bombibmw
veterán
válasz
daveoff
üzenetére
Az mitől lehet,hogy Neked 106-os GFlops-okat dob,nekem meg 116-117-et?
Mennyit számít?
Kell-e ezzel törődni?
A teljesítményt mutatja?
Biztos sokszor volt már róla szó,de én valahogyan mindig elsiklottam felette.
Csak egyszer kéne elmagyarázni,utána már nem kérdezném többször.
Ezek szerint megvan a H100i,dobhatnál így majd képet a megfelelő totyikba.

-
bombibmw
veterán
-
juve600
nagyúr
válasz
daveoff
üzenetére
meggyőző....

én most váltottam fx8120+990extreme3 -ról
i5 3470+z77pro3-ra és csak kapkodom a fejem,játékban plussz 20-30-40 fps,rendszerfelállás kb 10 sec (ssd),max 50 fokos proci( scythe mugen3) ,stabil,gyors,ja semmit nem állitgattam még a lapon csak beletettem a procit
-
katt777
félisten
válasz
daveoff
üzenetére
Miért is?
PX egészen másképp teszteli a GPU-t, másképp nem lenne külön teszt sem, nem igaz? Amióta Px tesztek vannak 3DMarkokban, számtalanszor előfordult, hogy a D3D tesztek lefutnak, PX-ben meg hasalás van. Értelemszerűen ha a PX-et a CPU viszi, akkor az a tuning rossz, ha a GPU, akkor meg az.Ha valaki csak addig jut el, hogy "a LinX max. hőmérséklet tesztelésre jó, másra nem nagyon", annak valószínűleg nem túl bőek az ismeretei a tuningolásról. Attól, hogy ilyen egyedek csoportot alkotnak, még nem lesz igazuk.

JoolsNOS: Akkor szar a tuning. Nálam LinX-stabil teszt sosem dobta el magát semmilyen játék alatt. Annyit kellene megérteni, hogy a LinX terheléses teszt, tehát azzal a rendszer terhelt állapotát lehet tesztelni, ennek következménye persze a melegedés. A LinX többféle adatot kijelez (pl. sebesség), azok alapján tudható (már ha tudja valaki), hogy mit kell még állítani a tuningon. Ha mindez OK, játékok sem akadnak ki (és véletlenszerű hibák, kék halálok sem következnek be). De ha pl. C3/C6-ot bekapcsolod (vagy mást nem állítottál be megfelelően), hiába lesz stabil a LinX, bármely, nem folyamatosan full terhelésen futó alkalmazás boríthatja a rendszert, amely érzékeny a magok lekapcsolására, a feszültség- vagy órajel-ingadozásra.
ates85: Az azért kérdéses, hogy milyen terhelést kapott a rendszer. Ha maxot, akkor jó az eredmény.
-
katt777
félisten
válasz
daveoff
üzenetére
Z87-A 40k, az azért brutális. Viszont egyetlen Haswell lapon sem találok VirtuMVP.-t.
Mondjuk mint olvasom, a Haswell procikat még az Ivy-knél is szarabb pasztával kupakolják, még az is lehet, hogy visszatérek Z68-ra, bár a HD400 IGP azért jól jönne, amíg nem jut VGA-ra, mert inkább ezt választottam, mint az AMD-s konfigot, főleg, hogy abban tuti nem lesz SLI-m.Asbee: Hát, akkor ez meleg helyzet lesz. Csak már ott tartanék!
AAntii: Ninja azért keményebb, asszem, de felkészülök a fűtésre.

-
katt777
félisten
válasz
daveoff
üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Z68-ban is gondolkodtam AsRock-ban, de foglalathibás lapot kaptam, ASUS-ra meg 5k-t kellett ráfizetnem, annyi nekem belefér érte azért a pár extra tulajdonságért, amelyekkel könnyebben stabilizálható benne egy tuningbeállítás, és a többi apróság (X58-ban volt szerencsém hasonló lapjaikhoz). De max. annyit.Asbee: Biostarokkal voltak gondok, és a hozományuk is elég szegényes. Sajna drágább is az AsRocknál. Ha ráfizetek valamennyit, inkább Extreme 6.
Ninja 3-mal mire lehet esélyem egy 3570K-val? 2500K 67°C volt 4.6GHz-en hétköznapi max terheléssel (ráeresztve pár video kódolás), stress-tesztben elment 80°C-ig, de Ivy-k sokkal jobban melegszenek. Vagy meglehet,csak jobban fog pörögni a venti?
fixer92: Kösz, ezt nem találtam. Sajna az Extreme 4 is csak 4+2, azt pedig tudom, milyen pöpec volt Z68-nak a 12+4 fázisa. Van esetleg közvetlen tapasztalat a 2 lap tuningolhatóságával kapcsolatban? Értem itt elsősorban az LLC és egyéb vezérlést, amelyek profitálhatnak a több fázisból, ergo kisebb offsettel stabilabb tuningot érhetek el(méletileg).
-
kovsol
titán
válasz
daveoff
üzenetére
Ezt nekem fölös mondani, már hónapokkal ezelőtt is mondtam ezt... [link]Sőt nálam Starcraft2 pl előbb kidob memória túlhúzással, mint bárhol máshol előjönne a gond. És a CPU -ra is nagyon háklis, mert 1 magot maxon tol a többit meg épp, hogy így a terhelés nem fixen magas, hanem fele más. LinX nálam nem szokott 10-15 körnél tovább menni soha. Túl sok lenne a villany számla ha éjjel nappal azzal "játszanék"
Amúgy meg hogy keverted ide a linx -t az előző hozzáoszlásomhoz? Játékról írtam benne. -
Hoorus
őstag
válasz
daveoff
üzenetére
Áááááá elindult a procim 5,2 GHz-en 1,5 V-al, csak hát ugye egyből 105 C fok, amint rányomok a Run gombra az intel benc-ben..
Aaaaajjj de kár, pedig a ramot is sikerült megrántani 2000-re 1600-ról.. Lehet meglenne így az 1000 pontocska is 
Egyre közeledik az a kupaktalanítás
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
válasz
daveoff
üzenetére
Futtatnád ugy, hogy a prociban lévő vgat használod? Ugy lenne reális a kép.
SzlobiG: Erre nincs semmi bizonyìtékod. Ennek hiányában pedig az állításod rágalmazás.
Nem tudom, hogy mennyi pontot ad ugy ezért kértem. Most nem tudom berakni a 780-ast mert ln2 pot van rajta. -
Hoorus
őstag
válasz
daveoff
üzenetére
Na azért még nem dőlt el bennem ez a játszma.. Lehet, hogy holnap már nekem is víz lesz benne, elég ehhez egy elborult gondolat és megyek is érte..

Játékoknál nekem is megáll 65-70 között.. Tomb Raider 63-ig tornázta fel.. Mondjuk van bent nálam is 4 db Arctic F14 venti

-
Hoorus
őstag
-
kovsol
titán
válasz
daveoff
üzenetére
A PLL overvoltage vagy minek írja azt magától bekapcsolja 46-os szorzó felett a lap. Amúgy most annyira nem mozgat a dolog, csak próbaként rátoltam 5Ghz -re elindul-e a gép.
(#16339) monosz Enyém is Malay proci és mégis jónak mondható tuningba szerintem. Szóval ez nem kizáró dolog. Elég sok CR procit láttam ami nagyon fos volt tuningban.
4000@0,975 4400@1,065 4500@1,13 4600@1,2 4800@1,3V Ilyen beállításokat teszteltem az enyémmel. -
kovsol
titán
válasz
daveoff
üzenetére
Múltkor teljesen le volt szabályozva a pumpa és nem vettem észre, hogy nem indult be indításkor. Folyton dobálta a windows a cpu túlhajtás miatta error üzeneteket 4600MHz@1,2V mellett is. Mondom újraindítom, el nem hiszem, hogy az eddig stabil beállításom nem jó. Erre nézem biosban 105 fokot írt és a menük között is lassan váltott
Na gyorsan a potmétert rátekertem a pumpára maxra és már le is ugrott 40-re és be is gyorsult a gép
Szóval azért ezek a procik nem ölik meg magukat olyan könnyen.Amúgy C -s dolgok be voltak kapcsolva még.
Igazából annyira úgyse lennék előrébb az 5Ghz el se, csak jobban néz ki, de a 4800@1,3V -t szépen bírja és az még lehűthető LinX alatt is.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- AliExpress tapasztalatok
- Napelem
- Peugeot, Citroën topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Honda topik
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24+ / GyáriFüggyetlen / 12/256GB / 12Hó Garancia
- Segway Ninebot E3 elektromos roller - Bontatlan - Új
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB,Uj, Bontatlan,36 hónap garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3402, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

(remélem nem tévedek

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(50$ a legolcsóbb mindent egybevéve...)

)

) Ugyanakkor én azt hittem a "víz" ennél jobb!