- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Meggyi001: Kuponok....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
haly
őstag
Ha van WHEA log, akkor kell neki még fesz. Ha LinX alatt van WHEA log, akkor általában játékok alatt baromi hamar kifagy. Tehát én azt javaslom, hogy 10mV-ot még adj neki, majd nyomás játszani, aztán valószínűleg még ott is kell majd +5-10mV, hogy stabil legyen, de ezt majd a játék eldönti.
Úgy néz ki, hogy ha mákod van kereken 1.3V-al stabil lesz a 4.6GHz.
-
haly
őstag
-
haly
őstag
Kupaktalanítás természetesen nálam is volt. Anélkül nem sokat érnek ezek a procik sajnos.(egy két darab kivételével...) Az a bizonyos 4.7GHz is 1.478V-on lett elérve, amit játékok alatt 65 fokkal jutalmazott. Teszt alatt belekóstolt a 80 fokba bőven, de 90-et nem érte el. Az előtt 4.3GHz-en, teszt alatt 90 fok volt. Szóval nálam elég durva eredmények születtek kupaktalanítás után.
-
haly
őstag
Semmi baj nincs azzal a prockóval. Nagyon szép hőfokok vannak nagyon szép órajelen. Annyi, hogy az általad kiszemelt 1.3V-os álomhatárt ha egy picivel is, de át kell lépni majd a 4.6-hoz.
Egyébként meg egy jól hűthető darabot fogtál ki. Enyém is körülbelül ilyesmi, hűthető, de kéri a feszt. Bár nálam 1.2V-on nem 4.4, hanem 4.3 van.
Most olvasom, hogy miért szeretnéd húzni. Hát ebben viszont el kell, hogy keserítselek, mert 200MHz nem oszt nem szoroz ebben.
Én is próbálgattam 4.3GHz-en biza van pár hely, ahol 7870-el meg tudom fogni az i5-öt, de ezen a 4.7GHz sem segít. Ugyan úgy procilimitet tudok csinálni, ha kedvem tartja. Okosan kell beállítgatni a grafikát és nem lesz ilyen. Bár a 290X-el ez azt jelenti mindent csutkára.
Szóval ezt figyelembe véve már más a leányzó fekvése. Szerintem itt akkor a hűthetőséget és az értelmes feszültséget tartsd szem előtt. -
haly
őstag
Hát ha 4.4GHz-hez 1.23V-ot kér, akkor 1.275-1.3V-al a 4.6 szerintem felejtős, de ha mákod van összejöhet.
Általában 40mV-onként skálázódnak a procik. +100MHz + 40-50mV. Szóval olyan 1.310-1.320V körül lesz a feszed 4.6-on, HA rendesen skálázódik. Ha nem, mert van egy olyan pont minden procinál a tuningban, ami felett már nem skálázódnak normálisan, akkor sokkal-sokkal több feszt kell neki adni. Pl: 4.4-4.5GHz között 40mV a különbség, de a 4.6GHz-hez már +100mV kell neki.
Ki kell tapasztalni, meglátod, hogy mi lesz a kényelmes. Minden esetre a hőfokaid nagyon jók, szerintem 4.5-ig mindenképp húzd meg, az még belefér az 1.3V-os határba is. -
-
ZozzHUN
addikt
Hát egy csepp volt, de sajna borsó méretű lett, mert a tubus nagyon makacs volt, pedig próbáltam nagyon óvatosan nyomni, így jártam, felszívni se tudom tubussal, mert ezek az okosok úgy csinálták meg direkt, hogy nyomni tudod, visszahúzni meg csak a kis pálcát húzza, a gumit már nem, nehogy újra felhasználd!
Első eredmények, mindjárt újra szétkapom, és letakarítom akkor a fölösleget:
És fontos tanulság, én is olvastam az egyik topik lakótól, ezért nem ijedtem meg:
Ha szétkapod és összerakod új pasztával, de nem indul el a gép, az azért van, mert a CPU alján van valami dzsuva. Nekem 2 pamut szál volt az alkoholos tisztítás maradványaként, de ilyen 0.00001mm vastag, szabad szemmel alig látható, csak ha lámpafény alatt oldalt forgattam a CPU-t akkor látszódott.
-
haly
őstag
Ezt már a megjelenésekor elkészült teszt topikjában is kitárgyalták. Sajnos ugyan olyan, de e cikk szerint, még rosszabb hőmérsékleteket produkál. Ez a szériájuk szerintem elég nagy bukta lesz, mert szinte semmi előrelépés nem történt (csak IGP-ben), és még a tuningosoknak sem kedvez egyáltalán. Jó ideig pöpec lesz ez a kis ivy bridge nálam
-
Asbee
veterán
Sejtettem hogy nem fogod tudni személyeskedés nélkül megállni. Nem béna voltam, nem volt rendes pengém ahogy írtam. (Szövegértelmezés egyes.) Túl vékony volt és ezáltal túl hajlékony. De ha az is voltam te magadnak csináltad vagy csináltattad?
Aki nem tudja a satuba rendesen befogni a kupaknál fogva, az sehogy se álljon neki. Szerintem az a beszari meg béna aki meg sem meri próbálni de okoskodik majd beszól ( szakavatott
)... A jelenléted biztos sokat segített benne, hogy sikerült. Szép munka!
-
Asbee
veterán
Nem vitát akarok indítani mert lassan lehetne külön topikot ennek a témának, de ha nem magadnak csináltad akkor honnan tudod?
Én épphogy elkezdtem szikével az egyik sarkánál, vékony hajlékony penge volt, inkább hagytam is, mert nagyon könnyű megkarcolni a nyákot. A satus meg 2 határozottabb ütés és kész is.
-
krx21
nagyúr
Nekem ilyenkor: 84-85C max Intel Burn test (high)
Játékok alatt max 65-75C között...
1.215V, 4.5Ghz (3770K) prolimatech megahalems +2db ventilátor
Igaz néha besegít egy 3,5KW Slipt klíma is! -
-
7600 GS
addikt
OMG, irónia, ismersz olyat?
Meg a smiley is ott volt.
Bocs, hogy nem tudok hozzád felemelkedni, nem lehet mindenki olyan bölcs, mint Te.
De ha meg tudod mondani, hogy mikor és hol veszed észre a különbséget Ultra és High között mondjuk egy Rush szerón épp az akció közepén, akkor tedd.
Marci
-
SimonYana
addikt
-
04ahgy
nagyúr
Nem azt mondanám, hogy fos. A VRM tervezési hibás (nincs hivatalosan megerősítve), de amit korábban linkeltem, annak a tagnak léggel, tuning nélkül sütötte el a prociját.
A DRMOS chip, ha zárlatba megy, akkor nincs elválasztva az upper és a bottom FET, egy szilíciumon vannak, és a bottom zárlata esetén is belevezetheti a 12V-ot a CPU-ba.
Lehet, hogy csak a beszállítónál van valami hiba, mert a Gigabyte X58A-OC is DrMOS-os, és amikor anno zárlatos lett, nem sütötte el a CPU-m (habár egy eset alapján nehéz következtetni).
HGyu
-
-
hermanyi
addikt
Nekem SA van és tudom,hogy milyen hűtő.hogy mit tud. De ha valakinek nem elég a 4500Mzh akkor vegyen vizet vagy kompresszoros hűtést , és fogja fel úgy valamit valamiért .
De őszintén ésszerű keretek között mire nem elég a 4500? Mert mindenre elég még ha több VGA-s rendszere is van valakinek azt is kipörgeti rendesen nem lesz CPU limit . -
HSM
félisten
Ennyi. Nekem fél órába se telt belőni a rendszert 4500-ra, pedig életemben először tuningoltam 1155-ös rendszert. És nem melegedett túl, pedig csak egy sima régi CM 212-vel hűtöm. Ennyit a melegedési problémás IB-kről. Azóta szépen megy alapon, mert úgy is veszett gyors. Mondjuk előtte a 920-as I7-em is már alapon ment jóideje, pedig az csak 2,8Ghz, és volt használva rendesen...
-
04ahgy
nagyúr
Ki lett már tárgyalva: a magok melegek, de a kontakt felület kicsi ---> hőátadás kicsi (ezért melegek a magok). Semmilyen paszta nem fogja a hőátadő felületet megnövelni. Egyszerűen kicsi a die, mert 22nm.
A 70°C amúgy nagyon egészséges a CPU-nak, 105°C a TJ(max). 90 fokig abszolút rendben van.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Nem lesz 20 fokkal kevesebb, ne álmodozz. Vettem már le Ivy kupakot, pár fok. Nitrózáshoz nem veszem le az Ivy-m kupakját, peddig ott 1,9V felett kap, van power output rendesen.
Semmivel nem kell visszaragasztani, csak rákened a pasztát, majd ráilleszted a kupakot, és rácsukod a foglalatot. Gyárilag rugalmas műanyaggal van odaragasztva, az a fekete anyag.
HGyu
-
HSM
félisten
Az egészen jó.
Nekem 4,3-hoz kell kb annyi, a 4,5Ghz-hez pedig olyan 1,25V, de ott már elég meleg volt, nem tetszett.
Meg mondjuk az enyém elég feszkérős, ("magas VID-es" jellegű) a többi eddigi topictársak eredményeihez képest. Azonkívül lehet, kis finomhangolás után kevesebb is elég lett volna, alig fél órát bütyköltem tuning alatt, csak kíváncsiságból, annyit akartam látni, hogy fut 15 percig a Linx AVX 4,5Ghz-en és kész. Csak a lelkem tuningos részének megnyugtatása érdekében. Azóta alapon megy.
-
BullZeye
veterán
http://www.overclock.net/t/1247413/ivy-bridge-overclocking-guide-with-ln2-guide-at-the-end
El még nem olvastam, de ezt tervezem követni majd, viszont nagy igazságokat írhatna aki érti és keni vágja, pl hogy mikre kell nagyon ügyelni. Volt valami feszültség, hogy nem lehet több, mint XXV
de már nem emlékszem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Előrendelhető a ROG Xbox Ally és Ally X
- Kínában debütált Xiaomi Pad 8 és Pad 8 Pro is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xbox Series X|S
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen GPS-t vegyek?
- Búzasörrel nyitnak Európa felé a Xiaomi villanyautói
- Gitáros topic
- Milyen egeret válasszak?
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- i7 12700k 2026.07.23ig aqua gari,csomagküldés az árban
- AMD Ryzen 5 5600X Wraith Stealth dobozos - Aqua garancia 2026.03.07-ig (AM4)
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel I5 13600 k (1 év Garanciával )
- Intel Core i7-14700 20-Core 2.1GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.40GHz) Processzor
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude Precision XPS Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen.
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3306
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3294
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest