- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Comic
aktív tag
Sziasztok!
Ha minden jól megy, akkor most pénteken csatlakozom hozzátok.
Nekem ez nagy változás lesz, mert világ életemben AMD párti voltam.
Jelen esetben, egy hozzáértőbbre hallgatva váltok AMD Fx-6100-ról i5-3470-re.
-2 mag, kevesebb gyorsítótár, stb... De kíváncsivá tett...
Olyanok véleménye érdekelne, akik szintén AMD bulldozer-ről váltottak ivy-re.
Mennyire fogom észre venni a különbséget?
Mennyire fog "hiányozni" az a plusz 2 mag?
Igaz félre tettem minden elfogultságomat és ez nekem most tényleg hatalmas változás lesz.
Egy 10-15 éve AMD/ATI-s beidegződést cserélek Intelre és GeForce GTX-re.
Mint említettem Fx-6100-ból lesz i5-3470, illetve HD 7770-ből lesz GTX 660.
Vélemények szerint jó döntést hoztam?Az egyetlen ami még egy kicsit szálka a szememben az az intel ára... Ez érdekel a legjobban!
Egy PAPÍR ADATOK szerint ennyivel kisebb cpu a gyakorlatban mennyivel lesz gyengébb, illetve esetleg erősebb? -
WaterWawe
őstag
válasz
Sziszifeca #25495 üzenetére
Nos, én magamnak egy olyan max 80 fokot tűztem ki, bár mivel én csak játékra meg kis mennyiségben videókészítésre használom a proci erejét, még a 4.5 is felesleges. Nekem most olyan 75 fok körül megáll, de elméletileg 85-90 alatt nem lesz baja.
IBT első körben elég, aztán meglátod hogy a mindennapi használat mellett is stabil lesz-e.
-
WaterWawe
őstag
válasz
Sziszifeca #25493 üzenetére
CPU Clock Ratio vagy valami hasonlót keressél először, lődd be a kívánt órajelre a procit, illetve a CPU VCore Voltage-et kell emelni és a korábbihoz tesztelni hogy stabil-e a cucc. Én még a CPU Spread Spectrum-ot szoktam kikapcsolni.
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni tuningban privátban, csak meg akarom nézni, hogy mit tud a procim 24/7-ben, és a 775-ös platform után ez szokatlan. Miket állítsak először...stb..
Cuccaim: Asrock Z77 Extreme 4 + 3570k + Mugen2 hűtő +2x4gb 1600mhz kingston
-
lowzor
veterán
Szerintetek mennyit ér egy jó tuningos 3570K?
1,25V körül tudja a 4.7-et (lehet, hogy alacsonyabb feszen is)
-
Apollo_21
addikt
válasz
bombibmw #25478 üzenetére
Király! akkor tolok még neki egy kis feszt
Najó..egyébként külföldi oldalak szerint ha lehet nekik hinni.
Overclockers..és társai..esetleg asus rog support féleségnek..akkor szerintük az 1.35-1.4 még annyira nemgáz..de vigyázni kell.
Nincs par hőfokba ha csak erre kell ügyeljek...70volt a legmelegebb, eddig. -
Apollo_21
addikt
Hali, ismét jönnék a kérdéssel ami már-már fárasztó is lehet
Szóval ha 1.3fölé merészkednék mégis a fesszel mindennapos használat mellett..De kordában vannak a hőfokok eléggé..akkor abból lesz/lehet baj?
Tehát ha 60alatt marad mindenféle játék és teszt alatt, akkor is degradálom? vagy elképzelhető hogy nem 10évig fog menni hanem 7?
Ha gyilkolom akkor már leis veszem kevesebbre ezért kérdem, holnap nemvennék másikat. -
laychi
veterán
válasz
flashpointer #25474 üzenetére
olyan hardware beszerzése,ami támogatja
-
laychi
veterán
válasz
flashpointer #25471 üzenetére
-
flashpointer
őstag
Egy gyors kérdés:
i3-3220-am van dvga nélkül, és azt olvastam hogy támogatja az opengl 3.3-at, viszont hiába letöltöttem az intel oldaláról (automatikusan) a legújabb drivert, a program amivel használni szeretném azt írja csak 1.1-es opengl van.
Hol tudom megnézni hogy feltelepítve milyen van illetve mi a megoldás? -
ffodi
veterán
Ami kimaradt:
A te lapod esetében:
A Channel: A1 és B1-es slot
B Channel: A2 és B2-es slotHa a DC-t ki akarod próbálni, akkor ezeket a kombinációkat érdemes megnézni először, mert itt pl. könnyen benézi az ember, hogy az A channel az tuti az A1 és A2-es slot.
Ha itt jó, akkor jöhet a 4 modul a korábban leírt próbálgatásokkal.
-
ffodi
veterán
válasz
fachmann #25459 üzenetére
Ha 4 modult használsz, és procicsere is volt, akkor valóban érdemes szemrevételezni a foglalatot, illetve azt figyelembe venni, hogy 4 modul esetén előfordulhat, hogy nem megy a gyári XMP órajel, kicsit több DRAM fesz kell neki, lazább időzítés (pl. Command Rate 2T), esetleg kicsitt több VCCIO feszültség. (esetleg VCCSA)
Szerk.:
És a B CH-ban párban?
-
jeni
félisten
válasz
Norbika88 #25457 üzenetére
Üdv
Minden másodikban slotban használd az azonos ramonat.
Mint írva lett BIOS frissítést érdemes megcsinálnod.
Egyesével mennek?Ha nem próbáltad akkor, egyszerre csak 1 rammal használd.
Sanda gyanúm,hogy az egyik ram hibás,vagy hibás az alaplapod 4 ram modul egyik slotja. -
Norbika88
senior tag
Üdv!
Core i7-3770K -nak elvileg tudnia kell kezelni dualba ezeket a ramokat?
Alaplap:Asrock z77 extreme 6Csak single be indul a gép, dualba lehal.
Köszönöm a válaszokat előre is.
-
troll81
addikt
sziasztok van egy 3770 procim alulfeszelve használom. minek lehet hinni cpu-z,core ,temp hwinfo? mind mást ir ki!
-
Apollo_21
addikt
válasz
Apollo_21 #25442 üzenetére
Visszatérve ehhez a kérdéskörhöz...
Néztem ibt-t ma nemvolt kedvem linx-el vacakolni se mással..lement egy másfél órás 10es kör..maxon..
62/72/71/70 ezen értékeken maximalizálódtak a magonkénti hőmérsékletek.
1.3V-al 4.5Ghz-re húzva. Lap droppol vmennyit, progik szerint 1,281V-1,286V között ugrál.
Sztem jó eredmény ahhoz képest h nem egy tuningos darab..delid elött itt már bő 100on volt. -
monosz
őstag
válasz
lowzor #25448 üzenetére
BF4 multihoz,de általában a multikhoz ajánlott a HT.Véleményem szerint igen,sokat számít.
4,5Ghz körül egy 3770K jó válsztás lehet.Szépen muzsikál a procid,de a virtuális +4 szál kellhet a játékhoz.
Én így használom léggel (D14),még nem tapasztaltam proci limitet játékokban.
Game-k alatt,sacc/kb 60 fok körül mozog a max hőmérséklet.Az ablakos mód,általában csökkentett Gpu frekivel megy,lehet hogy csak 2D üzemmódban.
-
Apollo_21
addikt
válasz
ricsi8800gt #25444 üzenetére
Napi használat melle arra nemjó h nem azért "K" h 3,4en menjen...turbó az annak aki szereti..nálam az első opció ami kikapcsolásra ítéltetett...
Hűtés nemgond..delideltem 1hete..és vízzel van hűtve tehát erre nincs gond.Repsol600
Az 1.3V az átléphetettlen határ, mert degradálódik vagy sokat fogyaszt csak+irdatlan melegedés? -
lowzor
veterán
válasz
ricsi8800gt #25440 üzenetére
Igen, apróról lett összeválogatva. Egy nagyon jófej PH-s kollégának köszönhető, hogy rátaláltam
-
Apollo_21
addikt
Memnyi lehet a max fesz napi használat mellett? 3570K-ról lévén szó..bár többnyire gondolom ua. lesz a vége amiután kár nyúzni...illetve ha egy bizonyos fesznél nembootol vagy kékhalálozik az "csak" a cpu fesz miatt van vagy már máshoz is hozzákell nyúlni?
-
ricsi8800gt
addikt
Én valahogy 4.5GHz-nél nem tudok feljebb menni a procimmal (3570K).
Z68-as deszka meg NH-D14 Cooler.
pedig bizti lehet vele. -
lowzor
veterán
Ennyit számíthat a HT?
-
lowzor
veterán
válasz
ricsi8800gt #25433 üzenetére
1,25V, LLC Level 3, Offset
-
lowzor
veterán
Na gyerekek, akkor jön majd a 3770K...
Mondjuk sajnálnám ezt, mert nagyon jó tuningos. -
-
Én annyiban vagyok hitetlen, hogy kvázi 980X @ 5GHz-cel és 1175-re tuningolt 290-nel értem azt el, hogy ne essen 61 alá az fps normális játék közben (robbantgatásokkal, sok füsttel, azért 55-re még így is beesik), ami nem kis tuning és nagyon is szereti a 6 magot.
Oké, hogy régi a proci, de ilyen órajelen és 6 maggal nagyon is labdába rúg.
Ráadásul ez csak egy képmentés az egyik neccesebb helyről, de vannak szituk (pl robbanások a képedbe), amikor a nyakam teszem rá, hogy leesik 60 alá akármin, DX alatt. -
-
lowzor
veterán
Hali
Valaki, akinek 3770K-ja van tenne fel egy BF4 multi fraps log-ot DX-ben?
Először úgy, hogy HT on, utána HT off.
Lehetőleg úgy, hogy 64/64-es Conquest, Siege of Shanghai.
Kíváncsi vagyok mennyit ér a plusz 4 szál, ennek fényében eldöntöm, hogy váltok-e 3770K-ra.
Egyik kollégának nem megy 60 alá az FPS 3770K-val, szóval lehet, hogy sokkal jobb lenne.4.7 GHZ-re húzott 3570K nem ér semmit a játékban, amint láthatjátok:
54%-on hajtja a 7970-et, így kemény 43 FPS-t termelve
-
törölt tag
válasz
Blue Thunder #25422 üzenetére
Már rég óta X79 lapot használok. De talán még meg van valahol a 3770k beállítás. Ha megtalálom átküldöm.
(Az eredmény egy maximus v formula lappal kédzült.)
-
Blue Thunder
senior tag
Most toltam a Far Cry 2-őt, egy órán át a max hő 71°C volt
-
*Tata*
senior tag
válasz
Blue Thunder #25418 üzenetére
Ezzel próbáld: [Linx AVX]
-
Blue Thunder
senior tag
Hááát szerintem valami nem stimmelt ezzel a linx-el....intel burn tesztet is futattam itt már jóval magasabb volt a hőfok
87°C és a cpu fesz is 1,242
-
Blue Thunder
senior tag
Azért mértem egy kis tesztet, linx, core temp, cpu-z.....max hő 53°C, ami legmagasabbra felugrott érték CPU-nál az 1,144V volt (többnyire 0,940v volt), azt hiszem elég jó
players111: jó az értéked
4.8-on milyen beállításokkal dolgozol? Persze ha nem titok
Esetleg 4,5Ghz-re tudsz stabil értékbeállításokat mondani?
-
Blue Thunder
senior tag
Sziasztok!
Adott egy lap: Asrock z77 extreme 4, i7 3770k, 4x4GB Kingston HyperX Beast 2400MHZ, asus r9 280x
Korábban volt egy kolléga aki segített tuningba....most is 4Ghz-en szeretném, vagyis megy a proci....40x szorzóval, offset módban -0,085V-n, 2400mhz-es rammal, long duration 95, short 180-on....de valamit még ha jól emlékszem disable-ra kell állítani...ha valaki segítene a memómat frissíteni
-
Rruuer
senior tag
sziasztok! lenne egy olyan kérdésem hogy van egy 4770k-m és azt szeretném 4.5 re felhúzni, hogy volt legyen a core volt? mert 1.3 man azonnal kifagy a LinX
hoppp azt hiszem rossz topic. bocs
-
fLeSs
nagyúr
Szasztok!
Vállal itt vki delidelést? 3570K-ról lenne szó.
-
-
Werkly
őstag
Alapon érdemes alulfeszelni egy 3770K-t? Akkor is képes vinni a 3,9-et turbon? És mit "túrjak" meg hozzá a BIOS-ban? Adatlapon a vas. Kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Black & Decker töltőt keresek
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E756 - i5-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" HD I W10 I Garancia!
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest