- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- votlage71: Kábel menedzsment
- bambano: Bambanő háza tája
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kona005
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy I5-3570k procim, amire jövő hét folyamán kerülne egy komolyabb hűtő (még nem tudom milyen).
Húzni szeretném, CPU-t még sose húztam ezért szeretnék egy segítséget kérni. Valaki nem tud linkelni valami megbízható írást a dologról? Csak hogy az alapokkal tisztába legyek és utána tudjalak titeket bombázni a hülye kérdéseimmel
Előre is köszi
-
laychi
veterán
válasz
maflame #24195 üzenetére
Ha már úgyis szétkapod,akkor megnézheted a socketet is,nincs e tüske elhajlás,bár ha nem volt piszkálva,akkor nem szabadna lennie.
Valamint megpróbálhatod azt is,hogy ramot kiveszed,visszarakod,vga ki-vissza,kábeleket ellenőrzöd,hogy jól illeszkednek e,nincsenek e megtörve.(sata kábelek,tápkábelek,stb.)
Cmos reset,teljesen leáramtalanítva. -
maflame
aktív tag
válasz
laychi #24194 üzenetére
HDD van, kettő. Azok HDsentinel szerint tökéletesek.. Ha feszt emelek, lényegében semmit nem javul. Az Aida teszttel elmegy bármeddig 1,17V-on is, a Linx viszont 1,3V-on is elakad 12másodpercnél (sötét, majd kék és újraindul) ..lehet ez táp hiba? ..minden esetre ma szétszedem majd, letisztogatom, újra pasztázom.. ...hátha.
-
maflame
aktív tag
Sziasztok! Kb egy éves a processzorom, az óta ment hibátlanul 4500-on (offset +0,005-tel, terhelve 1,170-1,200V kapott) Bevallom nem értek a tuninghoz, majdnem mindent auto-n hagytam (spread spectrum off) ..na mindegy, a lényeg, hogy 2 napja dobott egy kékhalált netezés közben. Frissítettem biost, erre még rosszabb lett. Visszaraktam a régit. Este játszottam 2 óra farcry3-at, gondoltam megjavult. Másnap reggelre minden sz@r lett!! (??) Újraindolgatott. Visszavettem alalpra, újraraktam a win-t de csak egyre furább lett a helyzet. A proci alap 3500(turbo) és kékhalálozik már indulásnál. Visszaraktam 4500-ra a régi beállításokkal csak emeltem az offset +0,005-ről fölfele 0,010-esével.
+0,025-nél már tudok netezni, Aida stress tesztje fut hiba nélkül, de Linxre azonnal elsötétül (nincs kék) és újra indul.
Az is fura, (bár itt jön az, hogy igazából nem is tudom mit csinál az offset mód, csak annyit, hogy csak terhelésnél küldi rá a feszt) hogy akár +0,005, akár +0,025, a cpu-Z-ben ugyan azokat az 1,170-1,200v -os értékeket látom terhelés közben.
Fix Voltot meg valamiért nem tudok beállítani a biosban. Ezzel is próbálkoztam. Beállítottam 1, 200V-ot de azonnal elseggelt, és mikor visszamentem a biosban auto-n volt. Nem értem!!! ..és elmentetem, naná!! -még mielőtt megkérdezné esetleg valaki. Nem fogadja el ha fix értéket állítok be.
Na jó, kábé elmondtam, valakinek van esetleg valami meglátása? ..valahogy nem akarom elhinni, hogy mondjuk a halálán lenne a processzor. -
helkis
veterán
válasz
Rabbitf_24 #24187 üzenetére
ment pű, venti témában is..
-
R3laX
addikt
válasz
Rabbitf_24 #24188 üzenetére
Matterhorn jó cucc, nekem nem Pure, hanem a régebbi Rev.B fekete nickelezett kiadás van, és teljes mértékben megvagyok vele elégedve
. Azért az eredeti Kék venti mellé még rádobtam hátulra egy Noctua NF-P12-őt. Csomagban adták hozzá a másik venti lefogatókat is.
-
helkis
veterán
válasz
Rabbitf_24 #24185 üzenetére
az ennek a hűtőnek piskóta, ha nem domború/homorú a kupak, ill. jó a hőátadás az IHS és a mag között..
-
Rabbitf_24
addikt
Hello
erről a hűtőről van esetleg valakinek tapasztalata? egy 4,4-re húzott 3770k-t kellene lehűteni vele, ami 1,26V-on megy most.
-
Repsol600
addikt
válasz
promehteus #24175 üzenetére
Ha van pár elhajlott tüske, akkor azokat vissza tudod egyengetni egy vékony tűvel pl. De nagyon óvatosan kell csinálni, nehogy letörjön és azt is nézd, nehogy közben a másikat meg elhajlítsd.
-
laychi
veterán
válasz
promehteus #24175 üzenetére
Én erre sajnos nem bíztathatlak.Magadnak kell mérlegelned.Ha nagyobb kárt csinálnál,akkor is találsz hozzáértőt itt az oldalon,aki tudja javítani.
-
promehteus
csendes tag
válasz
laychi #24173 üzenetére
Tores nincs, azt en is neztem, aztan most a hajlas... Sztem semmi szembetuno elvaltozas nincs, habar a bal felso sarok fele egy par pockon mintha mashogy torne meg a feny. De csak lehet csaloka, reggel van es lehet a telefon vakuja nem a legmegfelelobb. Majd napfenynel megnezem meg1x. Ajanlatos hozzapiszkalni ha esetleg megis talalok vmit? V inkabb ne tegyek nagyobb kart?
-
ST05
őstag
válasz
laychi #24173 üzenetére
támogatja elviekben persze.... z68-p67 egykorú- egyazon család ( nekem volt is p67 sabertoothba 3220+még más ivy is)
szerk: látom közben meglett -
laychi
veterán
válasz
promehteus #24172 üzenetére
Socket tüskék ellenőrzése,hogy nincs e elhajolva vagy kitörve.
Biztos támogatja az a lap az ivy-t?Én csak a z68-asról tudom.
Ha igen,akkor előbb kellene biost frissíteni,csak utána kezeli a procit.Közben megnéztem a lapot,vinnie kell a megfelelő biossal.
-
promehteus
csendes tag
Udv mindenkinek, van egy sulyos problemam, i3 sandy-rol upgradeltem i5ivy-re(3470). Biost gondoltam frissitek procicsere utan, bevolt tarazva egy usb-n. Na de, beraktam a procit es a gep elindul majd megall, es ujra es ujra... Visszaraktam az i3-at, es ugyanazt csinalja, elem ki, elem be, akkor elindul de nem kuld jelet a monitornak. Ramokat, gput kivettem visszaraktam, mindent kiprobaltam. Az alaplapom p67a c43 b3. Akinek van vmi otlete tanacsa, orommel varom.
-
laychi
veterán
válasz
Apollo_21 #24170 üzenetére
Hát akkor te átlagon aluli procit fogtál ki sajnos,vagy nem jól állítod be.
Ami nekem volt,az asus lapban 4,5 Ghz-en 1,28V-ot kért, asrock extreme 4-ben elég volt neki 1,24-1,25 terhelés alatt.
Gyári beállításon maximum llc-vel 4,4Ghz-t ment 1,23-1,24V-on az asusban,és az enyém átlagos volt.
4 ghz nekem 1,080v-on simán ment.Ne erőltesd a 4,5-t ha ilyen feszt kér. ~40-45 mV-os lépcsők voltak,aztán 4,7Ghz-nél már belekóstolt az 1,4V-ba -
Apollo_21
addikt
válasz
laychi #24169 üzenetére
Hali!
Finomítottam kicsit rajta, csak játszottam h mennyire bírja..1.184V-al 50% LLC, 4ghz-n..55-58közötti maghőkkel..ez már számomra is elfogadható...pár nap állítgatás..és meglesz a 4.5is sztem 1.2vel, reményeim szerint. Bár ígyis jobban teljesít alapórajellel mint a 4.2re cibált 750K-m, sokkal szebben/egyenletesebben tartja az fps-t nincs ingadozás, beesés. Tehát már alapba is tetszene..dehát hamár "K".....
-
Apollo_21
addikt
válasz
bandika0626 #24165 üzenetére
Hmm..aztmondjátok csak jobban járhatok ha feldobom rá?
Szivessen foglalkozom vele, csak kicsit fölösnek tartomDe mindjárt ránézek h kell-e vmi trükk h feldobjam..a régi gépeimre könnyedén felment
-
bandika0626
senior tag
válasz
Apollo_21 #24163 üzenetére
Így van. Lehet, hogy áthangolták az LLC-t benne.
Én azért használom az enyémhez a 2.10 bios-t mert ennél a legjobb az LLC. Feltettem a legújabbat és ugyan úgy LLC-t 2-re állítottam mint a 2.10-nél és a beállított érték alá lőtte be a feszültséget, míg a 2.10-nél annyi a feszültség amit biosban beállítok +0.008V. -
Apollo_21
addikt
válasz
bandika0626 #24159 üzenetére
"ne offset-el"..ez jó..lehet igazad lesz..de én nemtaláltam értékeket..vagy auto a fesz érték beállítása vagy offset - ba vagy + ba..nincs érték megadva..se semmi... a lap egy AsRock z77 Extreme 4-M.
-
Apollo_21
addikt
válasz
bandika0626 #24157 üzenetére
Olvass vissza kérlek....4ghz..offsettel kékhalál! csak 1.25el hajlandó menni..és ígyis 1-2játék alatt eldobja magát. Biztos van vmi trükk amit még kell babrálni, idővel rájövök load line calibration állítás vagyvmi..
-
Apollo_21
addikt
válasz
bandika0626 #24155 üzenetére
1,1459-1,1509 között váltogatja ha terhelve van.
Nyugalmi gondolom most nem szükséges...az úgyis ugrál... -
Apollo_21
addikt
válasz
dergander #24152 üzenetére
Akkor az enyém nagyon rossz, vagy nem csak a vcore-t kell piszkálni
Találtam útmutatót igazából, lap+proci kombóhoz...tuningos topicba is kérdezősködtem...ott kb az volt a válasz h nemis értik h miért +os az offset értékem amikor kb -0,150 az már elfogadható érték lenne..de akörnyékét mindenképp tudni kellene produkálni... -
bandika0626
senior tag
Sziasztok. Ez a jelenség mitől lehet?
RAM 1866 1.5V 9-10-9-28 2T gyári értéken. CPU 4700@1.26V tesztelt nincs WHEA hiba. Memóriát memtest-tel megnéztem 2 kört lefutott nem volt hiba.
Esetleg az IGP-nek kellene adnom több feszt. 1.1V van gyári beállításokkal és nincs használva semilyen munkára csak az asztalt kell megjelenítenie.
-
MrM94
addikt
válasz
m0h0senator #24121 üzenetére
upsz,veletlenul dupla lett.
-
ST05
őstag
válasz
Apollo_21 #24144 üzenetére
kupakhőt is figyeld, az jól mutatja, hogy a hűtésed mire elég ...például:
gyenge hütés magok pl 75 kupak 65
jó hűtés magok 75 kupak 55 -be tartja a hűtés, tehát a maghő, és kupakhő közötti különbség általában normál esetben ( ha jók a szenzorok stb) szépen mutatja hol a határ.. nekem ez a tapasztalatom..
De emiatt semmiképp se kupakold ( gari ugrik ,már ha van, és el is ronthatod) rendben van az a 70 -
dergander
addikt
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok!
Segítséget és /vagy/ megerősítést szeretnék kérni.
Egy i5 3570K-t nyúzok 2hete..halál új nekem az intel mint konfig.
És szemetszúrt h ugyan nem egetrengető a fogasztása sem a vcore amit alapba kaphat..de 1.22-t kap alaphelyzetben, de a hőfok terhelés hatására 60 vagy kicsit felette állmeg.
4ghz-et 1.256V al viszi csak el..ott még 70alatt tartható kicsivel..de elég hajszálon függ a dolog.
Irány egy kis Liquid pasztáért a kupak alá? vagy nemkell ennyire megrémülni intel esetében a 70foktól? -
MrM94
addikt
válasz
Nem,a kupak az ha jol tudom,nikkelezett rezbol van.A liquid ultra csak az aluminiumot eszi meg.
(#24118) Grave444 : Logouton volt egy ilyen teszt,nemtudom mar ki irta de vicces volt hogy a feketeszeder lekvar nagyon jol szerepelt
(#24119) laychi: Ez is igaz.
-
ST05
őstag
-
troll81
addikt
sziasztok 3770 vagy 2600k et tervezek vásárolni és adott a lapom asus p8h77-v és a vga gtx 680 ehhez mi passzolna jobban mármit a deszkához köszönöm a segitséget
-
Grave_444
nagyúr
Szerintetek S1366-os vízhűtőt fel lehet gyors kötözővel szerelni S1155-re és S1150-re is?
Elvileg meg lehet oldani, de nem tudom mennyi különbség van a furatok közt.
-
fanti
addikt
válasz
tikshow #24127 üzenetére
Igen, tényleg nincs nagy különbség. De az alap gyárihoz képest azért más a szitu, az tényleg csak egy vékonyka kis bordácska, míg ez a P4-es hűtő azért más, kétszer akkora fémtömeg. Ez már tud versenyezni egy TX3-al, de a tényleges gyári kis picuri......az nagyon gyengusz lehet.
-
fanti
addikt
Sziasztok!
Átböngészve a topikot, nekem az jött le, hogy nem szükséges valami komoly hűtőt venni a procira (3770) ha nem kupaktalanítja az ember, úgyhogy én is egy LGA-775-ös Pentium 4 630-hoz mellékelt gyári hűtőt tettem rá, MX-2 pasztával kenve.
Asrock Extreme 3 alaplapom van, az UEFI-ben engedélyeztem a Non-k overclocking-ot, így 4300-on hajtja a magokat ha terhelést kap, és így sem éri el játékok alatt a 75 fokot (mondjuk ez a Pentium 4 630 gyári hűtő elég testes darab). -
Zsohi
őstag
válasz
Rézből készül a kupak, így nem tesz benne kárt. A kupak és a hűtőborda közé már mehet a hagyományos trutyi.
-
laychi
veterán
Semmi gond ezzel.Próbálkozni lehet,én is ezt tettem.Aztán a végén mindig kiderül,hogy csak egy járható út van.
És abból a 3000Ft-os kencéből egy csepp megváltoztatja az ember életét.
Ez egy afrodiziákum a procinak.El is élvez tőleBandiT85: 1,33v-on még 4,6 GHz belefér 74-75 fokkal,de feljebb ne menj vele.(na nem a hőfok,hanem a fesz miatt)
-
MrM94
addikt
válasz
m0h0senator #24113 üzenetére
Mi a fenenek kupakoltad,hogyha nem vettel liquid ultrat vagy prot ala?Semmi ertelme nemvolt akkor.
Ki kene irni,hogy kupakolas utan szigorual liquid ultrat vagy prot ajanlott tenni a magra es a kupak koze.. -
laychi
veterán
válasz
m0h0senator #24113 üzenetére
Ha azt akarod,hogy 20-25 fokot hűljön az a procid ilyen terhelés mellett,akkor egy út van(illetve 2):
liquid ultra vagy liquid pro a kupak alá.Más pasztával semmit nem érsz el,illetve minimálisat.
Én is próbáltam MX4-gyel,jobb lett,mint volt,mert az enyém képes volt 0.6.5-ös linx alatt 4,5-n 103 fokra felmenni,ha fent volt a gépen az oldallemez,aztán az MX4 88-90 fokra levitte,de talán nem is tartósan.
Aztán jött a liquid ultra,1. kenésnél 76 fok volt a max,aztán volt nálam egy alaplap tesztelni,egy kicsit mozgatva voltak a dolgok,és mikor visszakerült az akkori enyémbe,újrakentem(igaz gépház csere is volt) és lett 71 fok a max 20 körös linx után.
Szóval mezei pasztákkal ne várj csodát. -
m0h0senator
őstag
válasz
axe125 #24111 üzenetére
Kupaktalanitas megtortent serules nelkul most nezzuk az ertekeket es nem nagyon valtozik semmi sot ugyan annyi
cooler master ic essential e2 t tettem a kupak es a csip kozze es a kupak es a huto koze. Az ertekek ugyanazok viszont ami erdekes hogy prime alatt fel masodperc alatt fent van 90fokon es prime leallitas utan szinten AZONNAL vissza esik 40 fok ala. Ami eleg erdekes, hogy 0 linearitas van az ertekek kozott.
-
BandiT85
aktív tag
válasz
m0h0senator #24110 üzenetére
Nekem ugyanilyen Laychi-átal kupakolt (és -tól vett) procim van, bár az enyém nem nagyon akar menni 4,5 fölé, a 4,5 1,28v-on stabil. Emlékeim szerint 71-fokon maxolt Linx alatt. Épített vizem van egy 240/45-ös és egy 280/60-as radi hűti, viszont egy százezer éves Alphacool blokkom van a procin. Egy modernebbel szerintem lemenne még 5-6 fokot. Neked is szerintem a kupakolás nagyon sokat segítene, 10-15 fokot biztos. Gari meg engem se érdekel, én még nem is láttam halott procit.
-
axe125
tag
válasz
m0h0senator #24110 üzenetére
Eddigi tapasztalataim alapján ekkora feszültség mellett ez normális.Én tuti nem erőltetném a 4,7 ghz-et.Inkább vissza venném 4,5 ghz-re valami "emberibb" feszültséggel.
Gyakorlatilag hiába nyomom fel h100-at hármas fokozatra alig nyerek vele pár fokot.Ebből is látszik hogy igen csak gyengén van pasztázva a proci.Kupaktalanítás-újrapasztázás segíthet.De ebben az esetben ugrik a garancia.Ja és még annyi hogy ha most ilyen meleg akkor valószínűleg a nyarat nem fogja bírni.
-
helkis
veterán
válasz
bandika0626 #24108 üzenetére
mekkora llc-van rajta (ha van)?
-
laychi
veterán
válasz
bandika0626 #24105 üzenetére
Fűt szépen,bár 4,7-en nem csodálom.
Csak óvatosan a deliddel,ha bevállalod.
Ezúttal a pengét javasolnám a kocsmázzatok és melléklakások teringettében. -
ricsi8800gt
addikt
Köszönöm a segitséget bandika0626-Ph kollégának 3570K Tuning ügyben.
Igy már 4.5GHz-is ment. -
bandika0626
senior tag
Nekem is megérkezett a 3770k-m és eddig úgy néz ki 1.21V viszi a 4.5GHZ-t. De még nincs kitesztelve. Linx alatt 88 fokra melegedett igaz csak 950-ment a venti rajta.
-
helkis
veterán
Koolance-nak vannak ilyen modeljei..
az olcsó kompakt vizeknek az a legnagyobb hátrányuk, hogy nem bővíthetőek..
apróról harmad árból össze lehet rakni egy pöpec rendszert, csak előtte érdemes elmosni mindent..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parfüm topik
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Mini PC
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Robotporszívók
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 256GB magyarbill 1 év garancia
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest