- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Repsol600
addikt
válasz
ricshard444 #25191 üzenetére
Ilyen volt már, nem az első eset.
-
válasz
ricshard444 #25195 üzenetére
4.5 - 4.8GHz körül van végük.
-
válasz
ricshard444 #25193 üzenetére
Hőfok nyerése,élettartam növelés.
Azokat is lehet tuningolni bizonyos határok között,FSB-vel. -
válasz
ricshard444 #25191 üzenetére
Nagyon fura dolgok történnek a procikkal "javítás" közben az utóbbi időben.
Én is csináltam 3770 procit legutóbb amikor otthon voltam,és volt értelme megcsinálni.
-
ricshard444
veterán
Hogy lehet úgy skalpolni egy procit, hogy 2 modult tudjon csak kezelni a 4-ből? /elvileg a lap tökéletes/
Egy sima 3770-ről van szó, de ne, ne kérdezzétek, hogy mi értelme volt, mert ezt nem tudni
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
ricsi8800gt #25189 üzenetére
D14
-
ricsi8800gt
addikt
Minap vettem egy Számomra talán már jobb fajta 3570k.
Órajel:4100MHz
LLC-3
Offset modban: -0.010V
És Stabil.
Hűtés: Noctua NH-D10.68fok fölé még egyikmag se ment. -
Asbee
veterán
válasz
Melorin #25183 üzenetére
Here we have another oddity, Instead of using a doubler/dual-driver for each 2 phases such as the Z77 Extreme6 does, the Z77 Extreme4 uses 5 Intersil ISL6612 which are just simple drivers(4 for the vCore and 1 for the iGPU). Now ASRock is also doubling its phases, however the issues here is that they are linking two phases to each other, so it is a big 4 phase VRM made to look like a 8 phase VRM with added inductors. There VRM is controlled by an ISL6367, a very high tech analog PWM. We will get into the PWM more with the Z77 Extreme6, as ASRock advertises the PWM as fully digital, while even Intersil doesn?
Ez itt a gond.
-
Melorin
addikt
válasz
bandika0626 #25155 üzenetére
Hogy értve szállt el? Ha egy 8+4 fázisos alaplap nem bírja a tuningot, akkor mi bírja?
-
Werkly
őstag
3570K-ról nem nagyon lenne értelme váltani 4770K-ra? Nagyjából játékra lenne!
-
MrM94
addikt
válasz
huszi.gyb #25169 üzenetére
ES-tehat engineering sample ha tudod mi az.
Tudod amikor intel bacsi kikuld ilyen tesztereknek procikat akkor Engineering Sample procikat kuld ki altalaban.
tehat megfogtal egy ilyet. Szvsz az egy i5 2500Jo lenne ha lenne egy alaplapod hozza,hogy kiprobald,hogy vajon nem e k-s verzio csupa veletlensegbol..
-
szika87
aktív tag
Sziasztok az lenne kérdésem hogy melyik a jobb választás árat és teljesítményt is mérlegelve?
A legjobb I3-as processzor I3 3240, vagy a legolcsóbb I5-ös I5 2310?
Kizárólag csak játékra lenne,nagy különbség lenne a kettő között?köszi
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok!
Van egy ilyen processzorom.
Az lenne a kérdésem, hogy ez valami speciális? Google nem sok dolgot tud róla.
Néhány találat szerint i3, néhány szerint i5. Tudtok róla nekem valami plusz infót adni? Köszönöm. -
troll81
addikt
válasz
m0h0senator #25164 üzenetére
szia akkor rendben van ez játék alatt 55 is szokott lenni most tesztelgetem friss konfig épp ugy h majd kiderül de nem lehet kevés a hütö maga
-
gabro0
őstag
Sikeres az iGPU OC!
Max. 70°C-os hőmérsékletet láttam az Aidában. Az uefiből bármit állíthattam neki, instabil maradt. Nem is értem miért. Ezzel az Intel segédprogival 1450MHz-en is stabil maradt +47mV fesszel.
-
laychi
veterán
válasz
RocknRoller #25159 üzenetére
Egy az,hogy ez asztali procik topkja,másik meg az hogy hasswell után érdeklődsz
-
RocknRoller
aktív tag
sziasztok!
olyan kérdésem lenne, hogy van-e lényeges teljesítménybeli különbség a két (laptop) processzor között? esetleg megéri e a többlet árat?
Intel® Core™ i3-4000M+ Intel® HD Graphics 4600 vs Intel® Core™ i5-4200M+NVIDIA GeForce GT 740M
köszi! -
Szatesz.
aktív tag
Sziasztok!
Eladó a logoutomban szereplő komoly i7 3770k illetve az adatlapomon lévő konplett gép.
A rohanó élet miatt notira váltok!
Tudom ,hogy nem itt a helye de azért ide is beírtam! -
Asbee
veterán
válasz
bandika0626 #25155 üzenetére
Seggszikla extreme 4 alsókategóriás tápellátása, csoda, hogy ilyen tuningnál eddig bírta.
(#25154) troll81: Mi 43? Addig tudod alulfeszelni ameddig még bírja. Ki kell tesztelni.
-
troll81
addikt
sziasztok egy 3770 et menyire tudok alul feszelni? alapon 43 az normális kb? a lap venti vezérlését nézegetem de nem gyári a hütő
-
válasz
bandika0626 #25152 üzenetére
-
bandika0626
senior tag
válasz
Sontir Fel #25150 üzenetére
Nekem 4.7GHZ-t megy 1.265V-tal (ha bírná az alaplapom).
-
Asbee
veterán
válasz
Sontir Fel #25150 üzenetére
Akár 1,4V környékére is mehetsz, ha tudod hűteni. Amíg nem kupaktalanítasz úgyis előbb fog a hőmérséklet gátat szabni. Ha valami nagy szivárgású "jó" példányt fogtál ki, lehet már alacsony fesszel is jól fog menni, viszont azok melegedőssebbek sokkal. Általánosságban azért paszta csere nélkül 4,4-4,5Ghz kihozható mindből 24/7-re.
-
Asbee
veterán
válasz
Sontir Fel #25148 üzenetére
Szia!
Minden tuningolható procinál szükségesnek tartom kézzel beállítani a feszültségeket és nem auto tuningot alkalmazni. Általában túlfeszelik a procikat, nem beszélve a finomhangolásokról. Nem nagyon lehet hőmérsékleteket mondani. Minden procinak más a pasztázása, ivynél a chip szivárgások is elég rendesen kijönnek. Van ami ~1,1-1,2V-on tud 4,5Ghz-et és nyaldossa a 90 fokot linX alatt van ami 1,3V körül de könnyebben hűthető. Keresővel sok eredményt találsz. A hűtés sokszor itt nehéz ügy. Ha nagyon rossza a pasztázása a procinak hűtheted akár vÍzzel is, nem lesz rendes hőátadás a mag és a kupak között. -
Sontir Fel
őstag
válasz
bandika0626 #24200 üzenetére
Sziasztok!
Segítséget kérnek egy i7 3770k ES verziójú vas kapcsán. Az eddigi cpuimat előre beállított profillal húztam (2500k@4.8;2700k@4.6) és nem állítgattam semmi feszt, viszont 3770k esetén azt hallottam, hogy erre szükség lehet, mert lényegesen jobban melegszik mint az elődök. Mondanátok néhány fesz és hőfok értéket ami vállalható 24/7re? HAF X ház és noctua u12p se2 gondoskodik a hűtésről :-)
-
gabro0
őstag
-
laychi
veterán
válasz
gabro0 #25143 üzenetére
adj neki nyugodtan vagy 200-as offsetet(200mV-->0,2V),nem lesz baja,low-on még 1-2 játék fullhd-ban is elment vele,igaz nekem rásegíített a ram
meg nem vaolt azért 50-100 fps
20-30 között vitte a most wanted-et,de a bf3 már megtörte
[Itt] van egy táblázat,de nem feltétlenül kell olyan magas feszt tolni neki,legalábbis nekem kevesebbel is beérte
-
gabro0
őstag
válasz
bandika0626 #25142 üzenetére
1600-as ramjaim vannak, 1866-ig működőképesek. Az iGPU instabil 1350/1400MHz-en, feszt nem tudom meddig merjem emelni.
CPU alulfeszelve 0,05V-tal és ugyanennyivel emeltem a iGPU-t -
gabro0
őstag
Sziasztok!
Szerintetek a HD4000 iGPU mennyi tuningot bír? Ideiglenes megoldás, egyelőre max. 1250MHz-en megy.
-
válasz
Auratech #25136 üzenetére
Ezzel mindannyian tisztában voltunk ( azt hiszem...)
De még azokat is lehet húzni kicsit.
Intel úgy döntött,aki tuningolni akar komolyabban,vegyen k-s procit.
Lehet velük vitatkozni miért nem lehet mindet ugyanúgy tuningolni
Vagy lehet venni k-s procit.
Több lehetőség nem nagyon van. -
válasz
Melorin #25132 üzenetére
Gondolom nem keves idot szantal ennek a komoly nem hetkoznapi tudassal megtoltott hozzaszolasnak a megirasara.
Velemenyem szerint kar volt a faradtsagert.Intelnel szerencsere abszolut parosul a processzorral a tuningja is. Es a processzor topicjaban ezt bizony kitargyaljuk minden oldalrol ami segitheti a tunungjat.
Sajnos a homerseklet kezelese egy jo ideje fo tema
Igy mindenhol olvasbi fogod. -
Auratech
őstag
válasz
Melorin #25132 üzenetére
Végülis mi a fenének egy proci topik. Mindenkinek megy a gépe de nincs két egyforma konfig. Senki nem tud úgy beszélni a másikkal, hogy teljesen közös nevezőn legyenek. Mindeni a magáét mantrázza..
A tuning annyit jelent, hogy a meglévő hardver konponensek jól alkalmazott beállításaival majdnem egy árkategóriát lehet a teljesítményben lépni. Anno a sima 2.4-es cerkát 4.2-n hajtottam, a legdrágább kapható 3.8-as (prescott) procit is letolva. Ha benne van a vasban a tartalék, miért várnánk, amíg elavul? Élettartamának egytizedét szolgálják ki váltás előtt a procik javarészt.
A suliban a 2.6os dual core cerkás gepeket leszólták, hogy régi. Tettem bele még 2 Gb ramot, így dual ch lett és felhúztam 3.2 re. Kapott egy alap passzív vga-t es voila, fullosan jó, megy rajta minden. 15 ezer Ft ráfordítással. -
Melorin
addikt
Ez a: -hú én felhúztam xyGHz-re, de fagy. Ha megemelem a feszt akkor meg túl meleg. Most mit tegyek? Vegyem lejjebb a szorzót? De akkor meg lassabb lesz a gépem! Pedig valakinél nem fagy ennyin!
Akkor veszek egy hütöt rá. De milyet vegyek? Meg különben is kell rá ilyen-olyan paszta?
Vagy hagyjam az egészet és vegyek jobb procit? Vagy játék alatt nem fog melegedni??Az agyamra megy, hogy minden topikban ez megy pedig ez nem tipus-specifikus dolog, hanem tuning és kész. Vagy hütés topik is van.
-
Werkly
őstag
1,216V-on ment 4501,6 MHz-et a 3570K 3D Marknál. Viszont Core MAX 82 C volt! Ez milyennek számít? Tudom a hőfok kicsit magas!
-
laychi
veterán
"Tuning, kezdőknek, szájbarágósan"
Itt haladók vannak,és néhány profibb overclockerSzóval az nem a mi topicunk
SZVSZ: Nem lenne itt 25k hozzászólás,csak 500,ha ebben a topicban nem lenne helye a tuningról való beszélgetéseknek,beállításoknak,tapasztalatok megosztásának.
Már valamelyik illetékes rég törölte volna az offtopic hsz-eketszerk.:Igen valószínűleg arra gondolt
-
MrM94
addikt
válasz
m0h0senator #25127 üzenetére
[link]
Szerintem o erre gondolt -
Melorin
addikt
Nem értem miért kell az összes procis topikot teleszemetelni tuninggal, pasztázással. Arra van külön hely.
-
kerxy
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Tervezek új hűtőt, csak most raktam össze az egész gépet, szóval még egy kicsit várok hogy legyen zsé. De akkor egyelőre minden rendben.Köszi Grave-nek is, akkor ha maradnak így a hőfokok, akkor lehet mégsem veszek új hűtőt!
-
kerxy
őstag
Sziasztok!
Egy másfél órás prime95 teljes terhelés alatt jók ezek a hőfokok?
Köszi előre is.
-
Ferdzsoo
addikt
4,5ghz legmelegebb mag 75 fok. 1,248 fesz
De vissza is vettem 4-re, amire én használom tök felesleges a 4,5. -
KAMELOT
titán
válasz
ricshard444 #25107 üzenetére
Éppen ezt kérdeztem én is, hogy kipaktalanított és 4Ghz ami lényegében még semmi 55-60 fok. Azért vagyok kíváncsi mivel hűti! Mert nekem fura még ez is és ez nem HT-s proci. Talán ha 3770K lenne akkor valahogy megérteném.
-
ricshard444
veterán
Vicces és egyben ijesztő ilyen hőfokokat olvasni, én most 6/6 szálon Xeon-nal 4400-s órajel mellett sosem megyek 65 fölé semmilyen program alatt /nem égető cuccokra gondolok, hanem a mindennapi felhasználásra max 80-90% kihasználtsággal/, 6/12-n 80-nál állok meg, 4700/4800-n már 90-95 fok körül, így nyáron, az meg egyáltalán nem jó, mert 96 fokon már jön a szorzó ugrálás /ez már Linx/
Még ezt és a kövi hónapot tolom le ezzel a procival, aztán pénz függvényében jön valami újabb generációs csoda, de nekem magas órajeleket és alacsony hőfokokat írjatok, takarjátok el a szemem elől az igazságot és mutassátok meg, hogy milyen mély a nyúl ürege -
Ferdzsoo
addikt
válasz
laychi #25103 üzenetére
Ó, nekem messze nem volt gyárilag sem 100 fok közelében 4ghz-n, a legdurvább magom is 78 fok volt maximum. Látod ezmiatt nem hozott nekem huszon fokokat...
A pasztát nem sajnáltam oda se, mivel annakelőtte is ez volt rákenve és láttam hogy nem ette meg a hűtőt emiatt kentem rá ismét.
Mondjuk ma el is fogyott az Ultra és tényleg nem olcsó mulatság...
De hőben ver minden hagyományos pasztát ez tutti...Bale: igen és még mindig vízzel hűtesz, míg én nem.
Bár hűthetnék azzal is, csak az megint egy 3 órás történet mire összerakom a rendszert... -
laychi
veterán
válasz
Ferdzsoo #25099 üzenetére
Ok,csak azért írtam,mert haswell topicban is írta egyik srác,hogy a h100i hűtőt el kezdte enni az ultra,annak ellenére,hogy réz talpa van,alumíniumot meg teljesen meg tudja enni,csak jó indulatból mondtam,hogy oda ne azt kenj,az meg megint egy más dolog,hogy a kupakra elkenni drága ez a paszta.
Általánosságban 20 fok meg szokott lenni(linx,prime terhelés alatt,amúgy nem ennyire észrevehető),nekem 3570k-nál 103 fokból lett 76,majd házcsere után 71 fok a legmelegebb mag 1,28V 4,5Ghz-en,haswellnél is nyertem vele 18-20 fokot.
De ha te úgy látod,hogy neked azért nem lett annyi nyereség,mert eleve jobb volt a pasztázás és elégedett vagy,akkor nem szóltam.(#25101) Feree13
De nemértem mivel nyernék többet Ti miről beszéltek?Egy gyengébb pasztával nyernék többet?
Nem az,hogy többet nyersz,de az ultrának csak a kupak alatt van meg az előnye a többi pasztával szemben,kupakon ugyan azt produkálja,mint az összes többi MINŐSÉGIBB hagyományos paszta(ami nem eszi meg a hűtőt)Pontyos az adatlapodon i5 2400 szerepel,ha ez van most és nem akarsz tuning procit szvsz. felesleges róla másmilyenre váltanod,mert sokkal nem lesz erősebb,max 10-12%.
Játéknál ugyan olyan jó,de máshol sem sokban marad el,előrelépés mindenképpen egy jól húzható K-s proci vagy egy i7 lenne. -
pontyos
senior tag
Srácok! Tudtok ajánlani Intel Core I5 procit ami ár/értékben megéri?! Húzás tuning nem kell, tehát un alap elég. Nem igazodok ki a számokban, Thx és Üdv
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
m0h0senator #25100 üzenetére
Gamek alatt még 60 fokig sem jut, linxel 60 egynéhány...
A linx pedig jobban fűt mint a prime...
És megint összehasonlítottál egy nemazonos órajelet, egy víz, vs léghűtéssel, és feszről sem beszélgettünk, de még a tesztprogramunk sem ugyanaz...
Kicsit hamar vonjátok a következtetéseket...
De nemértem mivel nyernék többet Ti miről beszéltek?Egy gyengébb pasztával nyernék többet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Formula-1
- E-roller topik
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nők, nőügyek (18+)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-14500 14-Core 2.6GHz LGA1700 (24M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen R5 2400G
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest