- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
vaakuum
addikt
help pls.
Asrock z77 pro3 lapban kikapcsoltam az intel speedstep-et, de ha a cpu-z-t vagy az AXTU-t elindítom, azok azt mutatják, hogy az órajel a 16 és a 42-es szorzó között ugrál.
Mivel lehet fix órajelet beállítani, hogy ne vegye vissza? -
Grave_444
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #24294 üzenetére
Nem értem miért nem használod akkor 3.9-en vagy 4GHz-en.
-
-
cyberkind
félisten
A prociba integrált vga-ról lehet küldeni hangot hdmi-n?
Azért kérdem mert én sehogy se tudok hangot kifacsarni belőle. -
Grave_444
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #24285 üzenetére
Turbóval 3.9-et kéne mennie neki.
A helyedben még a Bus speedet megemelném kb 102.6-ra, hogy meg legyen a 4GHZ. -
Akcok94
senior tag
üdv,
tegnap üzemeltem be az első inteles konfigomat, i5 3570k és egy msi z77a g45 , valami jó tanácsok?
Főleg majd a tuningolása érdekel. -
HartgeH3-2.8
addikt
Nem akartam hagyni automatán kicsit a seggébe rúgtam.
Mert hát mi az hogy nem.Ha ez kb elég lesz az új generációs gpu-k kiszolgálására is akkor respect intel inside!
Köszönöm a korábbi tippeket, lehetséges bemerészkedek majd a GTX 7xx szériába. -
vaakuum
addikt
Aida64-ből melyiket érdemes letölteni? A legújabbat, ami 30 napig használható, vagy valami régebbit?
([Itt keresgélek éppen] -
vaakuum
addikt
-
Pubszon
veterán
válasz
vaakuum #24275 üzenetére
Igen, dolgoztatja, ha FPU tesztet csinálsz akkor ugyan úgy mint a LinX vagy a Prime95 és közben mutatja a hőmérsékletet magonként külön-külön, és még sok egyéb hardverét is. Nálam például még a memóriamodulokét is.
Ennél a képnél nem az volt a szempont számomra, hogy stabilitástesztet vagy max hőmérséklet tesztet csináljak, hanem hogy max órajelen menjen a proci és hogy ezt milyen feszültséggel tudja.
-
vaakuum
addikt
válasz
F e Z o #24276 üzenetére
Ezt a CoreTemp-et akkor majd keresem.
Linx esetében az este próbálkoztam, de hiába pipáltam be a 75 fokos korlátot a 20 kör alatt, az AsrockExtremTszerint a maghő felment 90 fokig, bár az csak egyetlen értéket mutat. BÁr gondolom, azért annyira nem mér mellé, és a magok között sem igen lehet sok különbség. -
noby
aktív tag
kellene egy pontos beálítás 3570k procihoz z77 extreme 6os lapban van mit állítsak biosban 4.2ghz a cél?
-
Asbee
veterán
-
biacsia
tag
-
hdekakas
senior tag
A vga-kat nem akarom vizezni, mert akkor oda a garancia. Ráadásul msi gaming-re talán nem is lehet vizes blokkot tenni (r9 290 topikban régebben épp Te írtad).
De ha már a procin nincs nagy borda, akkor elfér egy ventilátor az oldallapra, és megoldódik a vga-kon is a friss levegő bekeverés.
Corsair H100i jó? -
hdekakas
senior tag
Azért gondolkoztam el rajta, mert a Crossfire R9 290 mellé kell a ház oldalába egy nagy venti, mert különben olyan hőt termelnek, hogy a felső throttling-ol. Na már most ha az oldalfalba beteszek egy ventit, akkor a procihűtő miatt nem fér el. Így hát vagy a vga-m fog throttling-olni, vagy a cpu-m. Választhatok.
-
Akcok94
senior tag
válasz
hdekakas #24258 üzenetére
amúgy se víz van azokba rendszerekben, hanem ion cserélt víz, vagy előre kevert folyadékot veszel, azok meg nem vezetik az áramot(tapasztalat: kb fél óráig csöpögött a videokártyámra a folyadék és nem lett semmi baja, megszárítottam hajszárítóval és kész), jól össze rakott víz nem romlik el, ott csak a szivattyú tud elromlani, de azt is rákötöd az alaplapra ami sípol amikor nem indul és így nem forr fel a víz a gépbe.
-
hdekakas
senior tag
Hali!
A vízhűtés mennyire megbízható?
Gondolok itt olyanra, hogy ugye a léghűtésnél ha vmi meghibásodik, leáll a venti vagy valami, akkor sincs gond, mert a nagy hűtőborda passzívan is lehűti elég rendesen. De inkább az, hogy nem fordulhat-e elő, hogy valami elöregszik, elpattan, szivárog, ilyenek. Mert az aztán egyből mindent "elrendez", és nem akarom, hogy egy félmilliós konfig ilyesmi miatt kukás legyen. Ezért félek a víztől, de persze azért foglalkoztat.A víz az azért csak víz, ilyen cuccok köré nem való, hibalehetőség ugye mindenre van, csak mik a tapasztalatok, mennyire megbízhatóak az ilyen berendezések?
i7 3770k-ra ajánlotok valamit? -
laychi
veterán
válasz
vaakuum #24254 üzenetére
Arra,hogy ha a speedstep be van kapcsolva,akkor kiegyenlítse a feszültséget.
Amolyan energia takarékos funkció.
Ha nincs terhelve a processzor a speedstep vissza veszi az órajelet,offset beállítás pedig a feszültséget veszi vissza,terhelésnél pedig fordítva.mindkettő annyit ad hozzá,amennyit kell.
Lényeg az,hogy offsetnél is úgy kell beállítani a procinak a feszültséget,hogy terhelésnél stabil maradjon,tehát ugyan akkora feszültséget kell felvennie a procinak,mint manuális beállításnál.vagy talán a biztos stabilitás érdekében egy picivel többet. -
-
Grave_444
nagyúr
válasz
csucsbicep #24250 üzenetére
Ja azt tudom, meg az élsimítás is sokat elvesz. A tuningolt 7850 hozta az alap 7870-et igaz?
-
Pubszon
veterán
válasz
HartgeH3-2.8 #24233 üzenetére
670-et kihajt, nekem is az van és Full HD-ben eddig semmi sem fogta meg, persze van amit nem próbáltam még.
2 évig még tuti elég lesz ez a kártya. -
laychi
veterán
válasz
bombibmw #24247 üzenetére
Ez szerintem detto ugyan az,mint az enyém volt(Costa Rica Batch#: 3228D199 OEM LeC-től),kb itt vitte a 4,4-et nekem is,mégis 4,5-ön használtam nagyon sokáig delid nélkül,nyáron konvertálás alatt 77-78 fok volt a mag,mégsem volt semmi baja,stabil volt.
Igaz én is delideltem,mert itt rábeszéltek,de nem tartom biztosnak,hogy szükséges volt.
Nyersz vele jópár fokot meg a hűtést kíméli az biztos.Na majd döntessz
-
bombibmw
veterán
válasz
bombibmw #24245 üzenetére
Szóval,ezt most csináltam.
Tudom,hogy csak két kör,de tapasztalataim szerint ennél a továbbiakban nem nagyon megy feljebb.
Ez egy kitesztelt 4,4GHz,tehát stabil.
Nem egy tuningos a proci,ezért is gondolkodok,hogy csináljam,vagy sem,mivel a későbbiekben eladóvá válhat.
Na jó,majd döntök.(#24246) laychi :
És erre ezt írtad,miközben én is.
Igen,már nem hajszolom annyira a tuningos darabokat és ezzel is ki tudom hajtani a kártyát,valamint 3770k,Haswell nem lesz. -
laychi
veterán
válasz
bombibmw #24245 üzenetére
Azt mondtad még anno nekem,hogy úgy sem váltassz haswellre,csak itt hajszoltad az OC barát darabokat.Azóta is ez van,szóval gondolom leálltál már ezzel a tuning hajszolással is.
105 foktól még messze messze van,nem hinném,hogy bármi baja lenne így is.
De lebeszélni sem akarlak. -
bombibmw
veterán
válasz
laychi #24243 üzenetére
Igen,most igazából azt kell eldöntenem,hogy van-e értelme,avagy sem.
Mondom,itt vannak előttem a kellékek,de egyszer azt mondom,most megcsinálom,aztán meg azt,hogy mégsem,mivel ha el akarom adni,csak olcsóbban fogom tudni.
Azt sem tudom,hogy fogom-e cserélni a közeljövőben,vagy sem.
Ezt nálam nem lehet megjósolni.
Egyébként az előző procimmal 4,5-ön 52-53 fok volt ilyen játékok alatt a hő kupaktalanítva,szóval nem mindegy.
Áááá,megcsinálom gyorsan,vagy mégsem. -
laychi
veterán
válasz
bombibmw #24242 üzenetére
Figyi!
Ha rám hallgatsz,akkor azt teszed,amit a szíved diktál,nem más unszolására teszed meg
Ha meg csak egy lökés kell már alapból,akkor biztos van a közelben egy családtag vagy valaki,kérd meg és neki is állhatsz
Egyébként nekem mikor még megvolt a 3570K-m,akkor kb 68-70 fokon ment 4,5Ghz-en a konvertálás 1,28V-tal,aztán delid után liquid ultrával 60-65 fokra ment le. Különbség a venti használatban viszont szembetűnő volt,maxról alapra redukálódott ezáltal.
linxnél persze kijött a 20-25 fok különbség(mindkét esetben maxon járó ventikkel). -
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Szerintetek kupaktalanítsam a procimat,ha pl. BF4 és komolyabb teljesítményt igénylő játékokban felmegy a maghő 68 fokra?
4,4GHz-en használom 24/7,ami kell is,mivel ki kell hajcsa a 780-at.
Itt van már a penge,meg a Liquid előttem és nem tudom eldönteni,hogy adjak-e a szájának,vagy ne.
Nem azért mert nem merem,csináltam már párat,csak egyszerűen egy lökés kellene,hogy megcsináljam. -
Grave_444
nagyúr
válasz
csucsbicep #24237 üzenetére
Azért mindenhova nem elég egy 7870 1680x1050-ben sem.
Látom te is 7850@7870-el tolod.Nekem pl Crysis 3 alatt és moddolt Skyrim alatt hamar elfogy az ereje.
-
margithid
veterán
válasz
csucsbicep #24237 üzenetére
Magok max hőmérséklete eddig 68 fok volt, speedfan szerint.
Ilyen használatra amúgy érdemes valami spéci hűtőt venni vagy ez is teljesen megfelelő? -
margithid
veterán
Sziasztok!
i7 3770nek mi a max hőmérséklete amin még mehet?
Terhelve van, 7 virtuális gép fut non stopban. -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
csucsbicep #24234 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod, neked is.
Gianni kollégánál bitang jó áron van a 7870, én is gondolkoztam rajta.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #24233 üzenetére
Én egy 7870-et használok ugyanezen a felbontáson és mindenre elég.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Köszönöm a válaszokat.
Monitorom natív felbontása 1680 x 1050 (ezt meg is szeretném tartani a jövőben) mert tökéletes számomra a minősége és jóval tovább ki tudom húzni egy kártyával ezen a felbontáson.
Multiznék is vele ami azt illeti.
GTX 670, 760 (esetleg 770) amire gondoltam bár az utolsóban nem vagyok biztos ahogy piros oldalon 280X esetében sem. Igazából ezek elég drága kártyák már ezen a szinten tehát lehetséges az ára miatt amúgy is kiesne. Egy 7870 elég jó áron van és a 670 is, tetszenek is.
Kérdés mennyi van még benne.
Talán 1 év , talán másfél. -
csucsbicep
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #24230 üzenetére
Ha nem multizol kemenyen gyakorlatilag barmilyen vgat betehetsz melle, gondolom azokkal amugysem alacsony felbontason tolnad.
-
F e Z o
veterán
válasz
HartgeH3-2.8 #24230 üzenetére
Magas felbontás és részletesség mellett, nyugodt szívvel beengednék mellé akár egy 7950/70-et vagy nv oldalról egy 680-770-et is akár.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Sziasztok
Véleményetek szerint meddig érdemes VGA-ban gondolkozni egy "Ivy" i5 3550-el. Ez 4 magon maximálisan 3.5Ghz-et tud és elég erős jószágnak gondolom. A jelenlegi kártyám bőven agyig kitolja ami benne van.
Meddig mehetnék el , akár piros akár zöld kategóriában amit még ez a cpu meg tud rendesen mozgatni?!
Köszi előre is aki megtisztel válaszával.
Üdv
-
laychi
veterán
válasz
vaakuum #24227 üzenetére
Ha az órajelet emeled,akkor csak a Vcore Voltage-t kell emelned.
0,005 V-okkal lépkedj felfelé,és egyszerre csak egy értékkel emeld a szorzót
tehát 41-re emeld 40-ről,ne 42-re.
Általánosságban 0,035-0,045V-os lépésekben lehet felfelé haladni szorzóváltoztatásnál)procija válogatja.
Minden esetben stresszeld linxel vagy prime95-tel a procit,hogy ellenőrizni tudd,hogy kb stabil e,ha nem akkor mindig 0,005V-tal emeld a vcore feszültséget,amég hibamentesen le nem fut a program.
Érdemes az elérhető összes rammal tesztelni linx-el és 20 kört futtass legalább.Ja és manualban adj neki feszt a biosban,előbb így kalibráld be a procit,aztán jöhet az offset.
Magokat meg ne nagyon engedd 80-85 fok fölé,bár rövid távon nem olyan veszélyes,de jobb mindenképp,ha "hűvös" marad -
vaakuum
addikt
Sziasztok!
[i5 3570K]
Jelenleg csak a szorzó van felrakva 40-re. 42-nél már rakoncátlankodik, ha mást nem módosítok rajta.Mivel a képen több feszültség adat is van, nem tudom, hogy melyik micsoda, ezért azt sem, megy melyiken szabad emelni, és mennyit.
Meg tudnátok mondani, hogy melyik fesz érték mit jelent?Léghűtéses, egy scythe ninja v3 figyel rajta. Kíváncsi vagyok, mennyit lehetne belőle stabilan kihozni, ha majd VGA cserére kerül a dolog, és kell minden, amit ki lehet belőle préselni.
-
Nemo1001
aktív tag
igazad lett tényleg többet kaptam,de nem vagyok tölle elszállva ennyit kaptam az i5-el is.akkor mi értelme van a több szálnak ugye jelen esetben 4 mag 8 szál.
-
Nemo1001
aktív tag
na de ha kikapcsolom a HT akkor 4 mag 4 szál még gyengébb lesz a proci,vagy nem?
-
Nemo1001
aktív tag
sziasztok segitséget szeretnék kérni csináltam 2 tesztet az intelburn-nal 2.54 az első teszt "warning" a második teszt a képen látható:
Mikor az i5 3570 non k procit használtam soha nem irta ki az intelburnteszt hogy warning ráadásul a gflops 110.8503 volt kerek 4 ghz-en mig az i7 3770 non-k csak 84.1716 erősebbnek kellene lenni az i7-nek vagy nem?
-
Akcok94
senior tag
Üdv,
intel konfigra szeretnék váltani, és egy i7 3770k alá milyen lap illik? asrock extreme 6 elég alá? ha nem akkor mit ajánlotok 30k-s ár környékén.
Köszönöm a válaszokat.
-
laychi
veterán
válasz
NielsX #24216 üzenetére
Akkor jó ez a hőfok ilyen fesz mellett pláne,ne kupaktalanítsd,felesleges.
Amúgy talán a penge a biztonságosabb.
Nekem ugyan ilyen fesszel a 3570K-m 100 fokra felment linx alatt,kupak mod után lett 75 fok liquid ultrával,aztán újra lett kenve,mert másik alaplapban is kipróbáltam meg házat cseréltem,mx2 paszta a kupakra rakva,akkor 71 fokig sikerült levinni hyper 212 evovalMI a Batch# száma?
-
NielsX
tag
válasz
laychi #24213 üzenetére
Igen ez volt nekem is a fura hogy az aida 100% terhelés mellett jelezte az ugráló core hőmérsékletet, azért is néztem hogy mi lehet ez, eddig nem nagyon teszteltem Linxel, csak aida, és prime95. Úgy néz ki közben minden tesztprogrammal stabil az oc, nincs whea logger hiba, error nélkül megy minden, akit esetleg érdekel, az én procim ezt tudja most (feljebb még nem húztam)
3570k@4.5ghz (Mugen 2 + Noctua NF-P12 alatt, Haf912+ házban 2*20-as +2*120mm Swif2 ventikkel)
1.280V fix
LLC2
CPU 44C, core-ok: 75CKíváncsi lennék kupakolás után milyen hőmérsékleteket tudhat. Melyik módszer a könnyebb/biztonságosabb: penge vagy a satu?
-
laychi
veterán
válasz
NielsX #24211 üzenetére
Ja hát ha linx-szel teszteltél,akkor ne is csodálkozz,mert a kör végén mindig visszavesz,amég regisztrálja az eredményt a program.Azt hittem aida stress testet futtattál és annál ingadozott így időközönként
Bár azt nem értem,hogy az aida folyamatosan 100% terhelést mutatott,holott vissza vesz ilyenkor belőle.
Lényeg,hogy megvan az oka.Ja és igen,túlterheli a linx a procit.
Haswellnél +100-110 mV-ot hozzádob adaptív(offset) üzemmódban a max terhelési feszültséghez képest,ha override(manual) módban van,akkor meg kifagy.
Mondjuk annak másabb is a tuningja mint,az ivy-nak. -
NielsX
tag
válasz
laychi #24210 üzenetére
Köszi a tippet, más tesztprogival (prime és aida) nem csinál ilyet a hőmérséklet grafikon. Közben rájöttem hogy a linxben a memória méretétől függ, minél kisebb értéket állítok be, annál több az ugrálás a core temp grafikonon. Amúgy ez a linx 10 fokkal jobban fűti a magokat mint az aida vagy a prime, mintha túlterhelné a procit.
-
laychi
veterán
válasz
NielsX #24207 üzenetére
Terheld ugyan így és indíts mellé egy realtempet vagy egy coretempet,,és figyeld,hogy ott is ugyan ezt csinálja e.
Lehet az aidával van valami,vagy esetleg a hőfok érzékelővel.Esetleg,ha nem a legfrissebb aida van,akkor próbáld azzal.
Vagy próbálj ki valami másik stressz progit és azt is figyeld aidával,meg az említett progik valamelyikével egyidőben. -
laychi
veterán
válasz
m0h0senator #24205 üzenetére
Jól megkentük a száját
-20 fok,ugye?
-
laychi
veterán
válasz
kona005 #24201 üzenetére
LLC az azt jelenti,hogy a biosban beállított feszültséghez képest terhelés alatt mennyi plusz feszültséget kap a proci,vagy épp,hogy mennyit dob el.
Legjobb úgy beállítani,hogy minél jobban egyezzen a biosban beállítottal,és nyilván hogy stabil legyen.Milyen cooler megy majd rá? Kupakolt a proci?
-
kona005
senior tag
válasz
bandika0626 #24200 üzenetére
Most akartam írni privátban
Jövő hét elején lesz meg a cooler, de azon nyomban írni fogok ha kipróbáltam
Egyébként a LAP+CPU élettartam-ba mennyit számít a tuning?
Az LLC az mit takar? Csak hogy értsem is egy kicsit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Microsoft Excel topic
- ASUS notebook topic
- Nintendo Switch
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest