Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• stellaz
    veterán

Picit nagyobbacska fájlt (mp4) akartam áthúzni nasról tabra, mert szerettem volna kiemelni belőle néhány részt és hiába stabil kapcsolat, befuccsolt a tudomány. Hordozható tárolót nem ismerte fel a szerkezet. Saját fájlkezelő, ES explorer, Documents és a VLC is csődöt mondott.
    A 3utools sajnos nem jutott eszembe, de egyébként sem használom az alkalmazást, nincs is telepítve. Kénytelen voltam windows PC-t használni a műveletre.
    Lehet én vagyok nagyon ügyetlen és járatlan az informatika alapelemeiben, de ez szerintem egy tök hétköznapi feladat, nem kellene hozzá diploma.
    2023 után ez a szoftveres és hardveres összeférhetetlenség nem természetes.
    Közben a mesterséges intelligencia hatalmával rémisztik az embereket.

@stellaz:
    Aláírom, igazad van. Minden mondatoddal egyet értek úgy, ahogy leírtad.
    A gyerek elől mégsem zárnék el egy ismeretlen ökoszisztémát. Nem kell, hogy féljen vagy tartson tőle és főképp ne utálja, hiszen egyik sem mindenható vagy a másik fölötti. Legyen tisztában a határokkal, hogy mit mivel érdemes.
    Szerintem nem egyszerű gyereknek lenni manapság, annyi oldalról támadják a tudatukat, még felmérni is félelmetes. Viszont, ha kizárod a jelen lévő virtuális valóságból és nem nem költöztök egy lakatlan szigetre, csak ártasz neki.

Nem erről van szó, mert 9 éves korára elég jól programozik scratcben és már a pythont is próbálgatja, 10 ujjal gépel, de a neten annyi szemetet talál, hogy csak nagyon komoly tartalom szűrés mellett lehet úgy oda engedni, hogy nem ülök folyamatosan mellette, az időkorlát pedig alapvető lenne. PC-n és androidon ezt simán meg lehet oldani. Windows esetében is van androidos felügyeleti app.
    Az Ipaden még olyan opciót sem találtam, hogy legalább az egyes appokat külön jelszóval lehessen védeni, hogy ne tudja megnyitni pl a.youtubeot a youtube kids helyett.

Új hozzászólás Aktív témák