Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• RVR400

veterán

Nos, postai ügyintézés Level 99.

Tegnap nagy nehezen beszéltem az ügyfélszolgálattal, hogy 3 munkanapon belül menjek be a legközelebbi postahivatalba, vigyem magammal a csomagot, és nyugodtan jelezzem a problémát, mindenféle gond nélkül felveszik a jegyzőkönyvet...
    Mivel péntek rövid munkanap, így itthon a helyi kisközség postájára bementem 15 óra után. Felvenné a hölgy a jegyzőkönyvet, ha lenne nekik példányuk, de mivel ők nem kézbesítenek csomagokat, csak a többi küldeményt, így nincs. Menjek a közeli kisvárosba. Mentem volna, de kiderült,, hogy 16-ig vannak csak, na mondom sebaj, szombaton is nyitva vannak.
    Tehát reggel be is mentem fél 9-kor, hogy jegyzőkönyvezzünk. Nekem áll a nő, hogy utólag ő már nem tud mit csinálni, akkor kellett volna jegyzőkönyvezni, amikor át lett véve a csomag. Na itt már fel kellett homályosítanom, hogy 3 munkanapon belül reklamálhatok, és jegyzőkönyveztethetek. Nah odébbment, telefonálgatni kezdett, és utána csak visszajött, hogy jó akkor végülis felveszi a jegyzőkönyvet. Már majdnem örültem, hogy végre egyszer valaki rájött majdnem magától, hogy mi a munkája... Erre meglátja, hogy nem helyi a cím. Nagy felhangon közli is, hogy: dehát ez Borsodszirákon lett kézbesítve. Közöltem vele, hogy még szép, merthogy ott lakok. Aztán jön azzal, hogy de ennek az edelényi postához semmi köze. Közöltem vele, hogy ezzel tisztában vagyok, nem is azért vittem oda a csomagot, hogy ezt megvitassuk. Hajtotta tovább, hogy de ezt nem az ő kézbesítőjük vitte ki. Gondolkoztam, hogy akkor a jegyzőkönyv felvétele után ő saját hatáskörben megkérdezi a kézbesítőtől, hogy: Te, Jószsi! Figyeljmá! Kiloptál csütörtökön két telefont valami csomagból? Józsi válaszol diszkréten, hogy: Eriggymá! Dehogyis! Aztán majd kiküldi nekem válaszban, hogy sorry, de a posta nem tud mit kezdeni a dologgal? :D
    Szóval mivel nem ők hozták ki, így ő nem is érti, hogy én miért oda viszem, és nem Borsodszirákra (ahol egyébként ugyanúgy nem látják a csomagot, mert Miskolcról közvetlenül az MPL hozza ki), ahonnan át lettem küldve Edelénybe. Azért rákérdeztem, hogy ha ő maga sem tudja, hogy ki, mit, honnan és hogyan kézbesít, akkor nekem aztán honnan kellene tudnom, mikor ő dolgozik a postán... Szóval visszakértem a csomagot, és bementem vele Miskolcra.
    De itt még nincs vége a sztorinak. Mivel ott nem volt ott az egyetlen egy csomagos ügyintéző (csak érteném, hogy akkor miért nem írják ki, hogy szombaton csak pénzt vesznek át, mert kb csekkbefizetőüzemnek jó akkor ezek szerint), így egyből le lettem szabva, hogy minek viszem én be Miskolcra a Borsodszirákon kézbesített csomagot, ráadásul SZOMBATON! Persze rendes nyitvatartási idejükön belül, ezt azért nem tette hozzá. Szóval én vagyok a hibás, és úgy kell egy ilyen dolog után járkálni, hogy a utolsó senkiházi munkakerülőknek könnyebben adják meg a segélyt, minthogy én a jogaimat érvényesíthessem, és nekik alapvető kötelességük megtenni a jegyzőkönyvezést.
    Tehát nagy duzzogva csak felvette a jegyzőkönyvet, de közölte velem nyomatékosan, hogy ilyenkor nem dolgoznak a központban sem, így nem tud senkit elérni, meg stb. Mondom jó, de az mivel lesz jobb, ha hétfőn megyek 16 óra után, mikor nyilván már a központban akkor sem dolgoznak...
    Hab a tortán, hogy így a csomagot egyelőre ott kellett hagynom, mert a nőnek fogalma sincs, hogy most mi legyen, szóval a hétfőre megrendelt futárral is bajban leszek, mert így a nem ürített dobozok is ott vannak. :W

(#2757) junkpod: Nekem ezt az 1.0.1 után az 1.0.8-cal csinálta a teló, de ezt írtam priviben.

Új hozzászólás Aktív témák