Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- gerner1
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cuccos19
tag
A T60-adban meg még a tőlem vett alaplap van még, ugye?
Sajnos nem. Hülye volt vele, úgy néz ki, hogy én toltam el. Egy pécsi szaki fazon, aki úgy láttam eléggé vágja a témát, mondta, hogy mikor kicseréltem az alaplapot, valószínűleg megfeszült valahol, és elengedett valami forrasztás rajta. Állítólag ezek a Thinkpad alaplapok különösen érzékenyek ilyen téren. Nem tudom, ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom. De olyan hibákat csinált Linux alatt, amik inkább Windowsra jellemzőek: összeomlott a rendszer. Ugyan nem kék, hanem fekete volt, de totál rendszer halál. Ez állítólag hardver hibára jellemző. Főleg akkor borult meg a rendszer, mikor egy bizonyos ponton - kb. az a, s, d billentyűk környékén - picit jobban rányomtam ujjal. Utána visszakerült a régi alaplap bele. Ilyen rendszer összeomlás ezzel az alaplappal nem volt. Mivel inkább Linuxszal használom, így a régi tervem - retro gamer laptop (NOLF, NOLF2, UT '99) nem valósult meg vele. Viszont a FrankenPad összeállítását inkább nem magam végezném, keresek rá helyben szakembert, aki tudja, hogyan kell nyúlni az ilyen érzékeny cuccokhoz.
Viszont mivel mostanában nem tölti az aksit, lehet újra átcserélem az alaplapot, hátha ott szállt el valami. Vagy az is lehet, hogy egy frissítésnél valami elromlott, már régi verziós Linux, viszont sajnos az utódja rosszabb lett (Elementary OS Luna vs. Freya, az előbbi Ubuntu 12.04LTS, az utóbbi 14.04LTS alapokon). Első tippem amúgy az volt, hogy az aksiban szállt el a vezérlő chip, de mivel két különböző aksit sem tölt, így már nem aksi hibára gyanakszom, hanem inkább alaplapira, vagy rendszer hibára. Az eredeti, X1300-as videokártyás viszont régóta nem indul bedugott töltővel, csak aksiról, és indítás után már rá lehet dugni a töltőt. Töltőről indításnál minden fény elaszik, aksi ki, aksi vissza, indít, töltő bedug és megy. Ezt már nem egy T60 hirdetésben olvastam, hogy ez a baja. Valami ötlet, hogy mi okozza ezt?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fotók, videók mobillal
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen9: i7-1185G7/32GB/1TB NVMe SSD/14"FHD IPS, Matt/Win 11Pro
- Hibátlan Lenovo P14s Gen5 AMD Ryzen 5 8540U /16GB 512GB SSD/HUN BILL
- HP USB-C Dock G5 (HSN-IX02) ÁFÁ-s
- Bomba ár! Dell Latitude 5580 - i5-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 192SSD I 12,5" FHD Touch I W10 I Cam I Gari!
- Delta ADP-65VH D 65W töltő eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3316
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Panasonic FZG1-3 Tablet - i5-5G I 4GB I 256SSD I 10,1" WUXGA Touch I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest