Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz Cheiftan #72631 üzenetére

Akku nélkül sok modell visszaveszi a sebességét, ha kisebb táppal használják. Ezt azért teszi, mert ha valaki sokféle dolgot dug rá a különböző csatlakozóira (usb, fw, kártyaslotok...), akkor meghaladhatja a teljes fogyasztás a 65W-ot, ami miatt instabil lehetne vagy lekapcsolhatna.

Energiagazdálkodásnál maximum teljesítmény vagy maximum megtakarítás? Az utóbbinál nem meglepő, ha visszaveszi. Nekem t61-esnél néha megesett, hogy beragadt alacsonyabb órajelre, talán az altatás vagy a dokkolóról levétel/rátátel miatt. De nem annyira jellemző.

Az utángyártott akku eléggé lutri. A leggyatrábbak hamar elromolhatnak. A jobbak közt az okozhat problémát, hogy a power manager felismeri, hogy nem eredeti és megtagadja a töltését (így jártam t61-essel, le kellett törölnöm a lenovo féle power managert). A töltöttség szintjét sem biztos hogy jól becsüli meg, nekem ha sokat van dokkolóban / töltőn, akkor utána tévesen hiszi teljesen feltötöttnek a win beépített logikája, hamar lemerül. Persze friss töltés után hozza a kellő üzemidőt, de pont akkor kellemetlen, ha csak felkapom és viszem.

Néha kifogni gyári akkuból jó állapotú használtat.

Új hozzászólás Aktív témák