Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz DjKoxi #65200 üzenetére

Milyen T61-es? A 15 colos kijelzősbe másabb való, mint a 14.1"-es szélesvásznúba. Ha nem teljesen bele való és nem tudja pontosan szabályozni a gép a sebességét, akkor lehet hogy fel-fel pörgeti a ventillátort majd.

Itt van pár példa: [link]. Ha jól emlékszem a képemen jobb oldalt lévő az a 15-ös gépbe való. Szóval nem feltétlen gagyi, mint ahogy akkoriban írtam, csak a 14.1-es géppel nem szerencsés használni. Ránézésre olyannak tűnik az általad linkelt is.

Valamivel drágább az, amelyikből a 14-es gépeimbe vettem, viszont azok egyeznek a gyárival és jól működnek a géppel.

A ventillátor ki/beszereléséről volt talán még videós link is a topicban, azt érdemes megnézni. Pici fém fülek rögzítik magát a ventillátor keretet. Gyárilag a teljes hűtést egyben szokták cserélni, de óvatosan végezve csak a ventillátor is könnyen cserélhető.

Ha a régit kitakarítod, akkor a műanyag ház belső oldalán lévő mágnest is érdemes áttörölni, mert nekem oda rakódott fel sok kosz. A ventillátor műanyag részét csak a mágnes tartja a motoros részen, elvileg könnyedén le lehet róla emelni és nem ellenkezik. Legutóbb nálam hirtelen lett zajos a venti, mielőtt rendeltem volna utánpótlást. Így én is kitakarítottam, majd jobb hijján szilikon sprével fújtam be a tengelynél és a mágnesnél körben (mivel a kopás miatt ott hozzáért valahol). Azóta is hibátlanul megy, kétszer már kifújtam a port is belőle. Hosszú távon azért érdemes egy tartalékot is beszerezni, mert több hét a szállítási idő kínából.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés