Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ro_bert17

őstag

válasz badacsony #24544 üzenetére

Ha van lehetőséged, minden képp járj utána a hangjának, minőségének.
    Amikor én vettem a T410-esem, akkor nem jártam utána különös érzékenységgel, hiszen bíztam abban, hogy az általam kívánt elvárások teljesítése mellett, az alapvető kritériumoknak simám meg fog felelni a noti.
    Többé kevésbé így is lett, viszont a burkolat recsegése mellett jobban foglalkoztatott - dedikált videó kártya hiánya ellenére is - a gép melegedése, és hangja. Ez csendes szobában már-már zavaró is volt éjszakánként!
    Azóta kicseréltem a gyári hdd-t egy ssd-re. A hardver elemek hőtermelésével kapcsolatos végeredmény fokokat csökkent, és az egyik leghangosabb zajforrás került ki a notiból.
    Így rá kellett jönnöm, hogy indulás után a kezdeti hőmérsékleteknél a 2000 rpm-es cpu ventillátor, tulajdonképp szinte teljesen hangtalan. Olyankor csak akkor lehet hallani a noti hangját, ha teljesen rátapasztod a füled a hűtőbordák lamelláira. Az már más kérdés, hogy az üzemi hőmérsékletnél már 3500 körül van a fordulatszám, de ennek a hangja is messze van a hdd-s állapottól. (később gondolom ezzel is lehet majd kezdeni valamit, ésszerű keretek közt)
    Szóval szerintem ha teheted, próbálj meg egyet élőben, és annak tükrében ítéld meg a helyzetet. ;)

Új hozzászólás Aktív témák