Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tim82

félisten

válasz vicze #103442 üzenetére

No para, csak pontosításként jegyeztem meg, éppen van nálam egy felújításra váró E440 (roncsvadász kultúra rulez), a napokban jártam utána ennek a kérdésnek is.

Amúgy érdekes gép, mert ugyan budget széria, de még kb. az utolsó rendesen bővíthető modellek egyike: fogad akár 16 GB RAM-ot (2×8 kiszerelésben), lehet akár 4 magos Haswell i7 mobilprocit tenni bele, 1080p IPS kijelzőt, egyszerre M.2 2242 SATA és normál 2,5" SATA meghajtót (+ még egyet az utóbbiból, ha valaki kiszedi az optikai meghajtót), meg végre gyárilag is opció volt az AC-s wifi (ami itt még mini PCI-e, nem M.2).

A költségcsökkentés persze érződik, még a 40-es szériához képest is, a burkolat itt-ott kopogós, ahogy olvasom, gyakori hiba a gyári, amúgy jó vacak TN kijelző csíkozódása, és kicsit úgy is néz ki az egész, mintha egy kortárs Latitude és felsőbb kategóriás Thinkpad csúnya kiskacsára sikerült szerelemgyereke lenne. Plusz nincs billentyűzet megvilágítás semmilyen formában sem, már nincs dedikált dokkolócsatlakozó és Express Card bővítőhely se (helyette tud OneLink-technológiás dokkolóval működni, illetve az én esetemben egy univerzális Targus ACP71EUZ USB 3.0 port replikátorra lehet csatlakoztatni, amiről kiegészítőkkel tölteni is tudom).

Új hozzászólás Aktív témák