Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tim82

félisten

válasz HSM #101811 üzenetére

Ez melyik kit? Én csak a T420s-hez tudtam ilyenről.

Topikja a thinkpads.com-on: [link]. Még tavaly augusztusban linkeltem először: [link] Nagyjából azt írják, hogy lekoppintották az eredeti, problémás adapter kit-et, cserébe megoldották 99%-ra annak a korábbi problémáját. (Azért 99%, mert a topikban talán 2-3 ember jelezte, hogy náluk ugyanúgy van ezzel az adapterrel flicker, ami szerintem akár gyártási szórásból adódó hibaszázalék is lehet.)

Kipróbáltam egyébként már: [link], csak lassan haladok a barátnőmnek szánt T420 projekttel (a T500-át váltja, amihez eléggé ragaszkodik + még találnom kellene hozzá egy jó állapotú EU kiosztású billentyűzetet, valamint meg kellene ejtenem az alsó burkolat, palmrest és kijelzőkeret cseréjét (a palmrest esetében moddolást is, hogy alatta elférjen az adapter), amihez minden megvan már). A moddolás mondjuk nem túl nagy extra, el kell távolítani az egyik fém alátámasztást. Az adaptert lehetne a kijelző mögé is tenni, de az a kevésbé ajánlott megoldás, mert nyomhatja hátulról a panelt, aminek köszönhetően az foltosodhat is, meg mintha most már kifejezetten olyan verziót árulnának, amelyik esetében a palmrest alá érdemes tenni a cuccot.

Nem tudom, hogyan számoltál, én úgy, hogy a gép ára, legyen mondjuk 40K, + a FHD IPS panel ára, mondjuk +25K, és az adapter ára, ami mondjuk +20K. Ez így 85K, ami már veszélyesen közel van az IPS-es T450-ek használtpiaci árához.

Számolj inkább kb. 36k-val az adapter + full HD IPS panel árával, ki lehet annyiból is hozni, nekem is sikerült. T420-at meg már néha 30-40k közötti ársávban is lehet látni. De ahogy írtam, közel vannak az árak már.

Nyilván ebbe nem számoltam bele azt a pénzt, amit mindkét út esetén rá lehetne locsolni a választott gépre, ha abban nincs SSD, illetve elég RAM.

Új hozzászólás Aktív témák