- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- hcl: MS Office365 Linuxon
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
#42365184 #100269 üzenetére
Nem mondom, hogy a Win10 nem trágyahalom, de amiket itt leírtál, azok többsége user error.
Win10-nek úgy érdemes nekimenni, hogy nem Win7-ről frissítesz, hanem új telepítést csinálsz. Ehhez a MS oldaláról töltsd le a telepítőt, ami már hónapok óta a legújabb, 1809-es (2018. októberi nagy frissítéssel integrált) verzió, nem fog újabb nagy update-et letölteni mindjárt telepítés után.
A frissítés azért is vesz 8 órát igénybe, mert nem tettél alá SSD-t. Win10 alá SSD mindenképp KELL. Linux, Win7, Win8.1 alatt még elmegy a HDD, Win10 már túl lassú vele. 6k-ért már van belépő szintű 120 gigás SATA3-as SSD.
Corel X4-re megoldás itt van.
Az OS-váltás azért egy nagyobb feladat, nem ész nélkül kell nekiesni, meg nem az első sikertelenségnél az előzőt visszapattintani vagy a gépet a szekrénybe visszavágni, a helyét sóval behinteni. Rá kell szánni az időt, többször próbálkozni, utánaolvasni, ha úgy sem megy, fórumon kérdezni. Tudom, addig nem tudod használni a gépet. De a leírásod alapján minimum van egy másik géped, de gyanítom egy harmadik is, addig használod azokat.
Vantage-ből azt hiszem csak a legújabbat kellett volna letöltened a Lenovo oldaláról. A 3rd gen. Core i Thinkpadek hivatalosan is támogatják a Win10-et. De még 2nd gen-re is fel lehet hegeszteni, de akkor tényleg trükközni kell, ha normális energia/akkugazdálkodást meg hasonlót akar az ember.
-
Penguin95
senior tag
válasz
Ha megfogadsz egy tanácsot: Kerüld messzire azt a sz*rt. Még friss telepítés esetén is simán benyelheted a kékerest, nem hogy még migrálás és frissítés után. Korábban kevesen szidták nálam jobban a 8.1-et, aztán a 10 megjelenésével rájöttem, hogy igazából egy ehhez képest tökéletes rendszert mocskoltam. Ott legalább nincs telemetria, én dönthetek a telepítendő frissítésekről, nem kell elkezdenem három hónappal a nagy frissítés előtt Xanax-ot szedni, hogy ne kapjak ideg összeroppanást, nincs annyi, alapból törölhetetlen bloatware (lásd Sticky Notes, Telefon, Üzenetek, és társai), stb. A 7-et már próbálom leváltani a kora miatt, a Linux meg nem annyira szeret boldogulni az érintésbarátsággal (sima X230-ra viszont tökéletes lehet, ha nem használsz spéci szoftvereket). Ha ez így megy tovább, inkább próbálok megbarátkozni azzal a 8.1-gyel, hátha 2023-ig sikerül összerakni egy normális 10-et, vagy találok jól használható Linux alternatívát.
-
Francia91
veterán
válasz
Nem értem, hogy miért szopatja magát szándékosan jópár ember, hogy Win10-et használhasson...
A Win7 egy ilyen gépen annyira egy jó és stabil rendszer, a driverek is azonnal passzolnak... Sandy Bridge generációs off gépem van, de még mindig nem próbáltam a Win10-et, egyszerűen azért, mert a Win7 tökéletes ezen a gépen. De hogy ON is legyek, van egy utazásra hordott T410-esem, az is pöpec Win7-tel. Na ott viszont próbáltam 10-est, egyedül az nVidia driverrel volt gebasz.
Viszont kollegámnak lett szerezve egy patika T530-as a nyáron, amihez gyárilag Windows 8-as licensz van, na arra már 10-est tettem, viszont azon gond nélkül megy azóta is, nem volt probléma
Értem, hogy lejár a támogatása 2020-ban, de nem sokra mész a 10-essel sem, ha ennyit kell vele szopni...
Új hozzászólás Aktív témák
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- Asus Rog Strix Scar 17
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga Gen 4 -i 7 1370P/16GB/256GB SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 i7 1185G7 / 32GB RAM / 512GB SSD - új gyári alkatrészekkel
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest